Archívum: 2009. május

6-8 HETES KISCICÁK SZERETŐ GAZDIT KERESNEK!!!!!

2009. május 31., vasárnap

Mindenféle színben és nemben,gyönyörűek, édesek, három helyen Debrecenben, örökbefogadási szerződéssel elvihetők:

http://gallery.site.hu/u/kutyasszilvi/gazdit_kereso_cicusok/kriszti/

30/593-1171
30/730-6397
30/218-7886


Pici gazdit keres

2009. május 31., vasárnap

Pici: Ő az én drága kis kedvencem, csak olyannak bírnám odaadni, aki úgy imádja, mint én. Kedves, szelíd, alkalmazkodó, ivartalanított 2 éves lánycica. Tároló-lakó.

Tel.: 30/218-2521

Pompon gazdit keres

2009. május 31., vasárnap

10 hónapos fiúcska, cuki, játékos, gyönyörű. Ivaros.

Tel.: 30/218-2521

Viktória gazdit keres

2009. május 31., vasárnap

Viktória 2 év körüli lány cicó, kedves, barátságos, ivartalanított!!!!!!!

Tel.: 30/218-2521

Zafír gazdit keres

2009. május 31., vasárnap

Zafírt, fiatal cica, ő a kosztosok közül való, még nem tudtam megfogni, de alighanem kislány.

Tel.: 30/218-2521

Pobre Diabla gazdit keres

2009. május 31., vasárnap

Nagyon öreg, segítségre szoruló cica, tavaly nyáron már jártányi ereje sem volt, egy bokorban lakott. Etettem őt is külön, gyógyszereztem, és már normálisan él. De állandó támaszra szorul. Szegény, szegény cicám…

Tel.: 30/218-2521

Találtunk egy cicát

2009. május 31., vasárnap

Találtunk egy kiscicát Zuglóban. Gyönyörű, fekete-fehér, kedves, valószínűleg szerető gazditól, lakásból keveredett hozzánk. Keresem régi vagy új, szerető gazdiját. Úgy látom, kislány, méretre 4 hónapos lehet.

panna04(kukac)freemail(pont)hu vagy 252-91-98


14 napos kiscicák gazdit keresnek

2009. május 30., szombat

Tegnap egy kegyetlen állat a saját cégének telepén, az anyjukkal együtt kirakta őket, ahol az őr maximum reggelig őrizgette volna őket, másnap kirakta volna őket egy faluszélen, vagy réten. Képzelhetjük meddig éltek volna ott, az esetleges kóbor kutyáktól, más macskáktól.
Aki kiscicát visz, ingyen beoltva, féregtelenítve adom!!!!

Kötöttség nélkül meg lehet vizslatni a kiscicákat, megpróbálok bármikor rendelkezésre állni. Egy koromfekete, két fekete-fehér foltos, és egy ezüst-fehér foltos van. Egyelőre úgy néznek ki, két lány, két fiú, de ezt még nehéz megállapítani, annyira kicsik. Válogatni a nemek miatt nem érdemes, mert ahogy fiú, úgy egy lány cicát is lehet ivartalanítani. Általában áprilisban fél áron lehet kiműttetni őket.

Aki kiscicát szeretne, az most szóljon, nézze meg őket, mert nagyon kicsik, és mindenki kiscica kortól szeretne macskát. Ne legyen az, mint tavaly is, hogy szomszédaink mentettek meg ugyanígy 3 kölyköt, csak egyet vittek el belőle, amikor meg már nagyobbak lettek, meg a szívükhöz nőttek, akkor nyígott nekem sok ember kiscicáért, hogy “ó, kellett volna mégis”.

Ezt akkor kell eldönteni, amikor aktuális, és amikor segíteni lehet. Nekem van 5 felnőtt macskám, mind befogadott. Én nem szeretem a kiscicákat, másokkal ellentétben, én a felnőtteket szeretem. Lehet vinni a kiscicákat, a felnőtt kóbor macskákat, akik meg senkinek nem kellenek, azokat szívesebben fogadom be.

A videót hanggal ajánljuk, hosszú, de érdemes végigmosolyogni!!!:
http://www.macsok.creartmd.hu

Nagyon jó fejek, játékosak. Aki nevetésben gazdag cicatartást szeretne, az vigyen két testvért, elmondhatom, kő kövön nem marad a nagy hancúrozásban, és egészségesebb felnőtt cicák lesznek, ha egy társsal nőnek fel.

Csak jó helyre adom oda őket!!! Ahol csak kivágják a kertbe, vagy csak egérfogónak akarnak macskát a pincébe, nulla szeretet nélkül, azok inkább gondolják meg.

Elérhetőségem:
fantasyart(kukac)chello(pont)hu 30/911-94-54

Kiskutyák gazdit keresnek

2009. május 29., péntek

Van 6 db, 2 hónapos, keverék kiskutyánk! Szívesen elajándékoznánk szerető gazdiknak!!! Nagyon fontos lenne Június 2-ig elajándékoznom őket!!
Ha tudsz olyan ismerősödet/barátodat/rokonodat aki szívesen lenne egy kiskutyus gazdija, akkor feltétlen szólj!

E-mail cím: ditte002(kukac)citromail(pont)hu
Telefonszám: 0630/7504573

Vörös kandúr gazdát keres!

2009. május 29., péntek

XI. ker. Kruspér utcában 3 napja megjelent egy vörös kandúr macska. Csak ül egy helyben és mintha várna (bár a macskákra ez nem igazán jellemző). Ma sikerült megsimogatni, kedves az emberrel, kutyák elől elbújik. Sajnos most nem tudjuk elhelyezni. Ha valakinek lenne üres helye, akkor orvost, oltásokat, szállítást, akár kaját is intézünk, csak helyünk nincs.
Ha valaki tud segíteni az hívja valamelyik számot.
20-914-18-48 vagy
20-420-45-07

Cirmosfehér kiscica gazdira vár

2009. május 29., péntek

Kőbányáról lehet elvinni. A pincében kölykedzett le egy fekete cica, aki már tavaly is megtisztelt minket egy cicával. Oltások, féreghajtás nincsenek még, a másik két testvérének az új gazdik gondoskodtak erről. Már etetjük konzerv étellel, de ettől még az anyacica szoptatja is még.

Telefonszám: 06-20-553-5494


SEGÍTSETEK HA TUDTOK egy lelkes cicamentő hölgynek!!!

2009. május 29., péntek

Budapesten lefialt a közös kertben egy cicamama 4 db kiscica, 2 vörös, 2 vörös-tarka. Egyelőre 4 naposak. A szomszédság el akarja pusztítani őket… Szokásos eset tudom, de hátha…

30-218-2521
erikamaria(kukac)citromail(pont)hu

Köszönöm!

Talált kiscicák a zsámbéki lovardában

2009. május 29., péntek

Kettő gazdára talált, egy nem élte túl sajnos

Néhány napja találtunk a lovarda közelében, egy nagyon forgalmas főút mellett kitéve három pici cicát. Kb. két-három hetesek lehetnek, a szemük már kinyílt, esznek is, de még szívesebben szopnának. Mivel a lovardai anyamacskák már mind ivartalanítottak, pótanyánk sincs számukra, jelenleg az ott dolgozók gondozzák őket, de a kb. 70 ló mellett ez nem egy egyszerű feladat sajnos… Nagyon picikék még, ha anyát nem is, de gazdát minél előbb jó lenne nekik találni.Két fekete és egy cirmos gombóc, fiúk-lányok vegyesen.


ELTŰNT MACSKA

2009. május 25., hétfő

KERESEM: Eltűnt 2009 május 14. körül Budapesten egy pontosan egy éves ivartalanított, kullancsoktól-bolháktól mentes nőstény macska a XI.ker. Villányi út/ Karolina út sarkánál lévő házból.
Színe: Szürke cirmos-fehér foltokkal, a fején a mintázat NEM szimmetrikus, hanem az orrán, egyik szem felől szürkés folt van.

Ismertetőjegy: Hasán az ivartalanítási műtétből hátra maradt türkiz zöld elszíneződés van, ami halványan még talán látszódik.
Valószínűleg a környéken van.

*Pénzjutalom a megtalálónak!!

Telefon: 0620-501-3582

Sintértelepről mentett gazdikereső kölyök!

2009. május 25., hétfő

Gazdára talált

Szerető gazdit keres a képen látható sintértelepről elaltatás elől mentett, tüneményes, kb. 3 hónapos, német/belga juhász (Malinois) – keverék, barna, helyes kis kan kölyök.
Már az eddigi kis élete során is sokat szenvedhetett – valahol megszületett felesleges szaporulatként, majd teljesen elhanyagoltan, soványan bekerült a hozzá nem méltó sintértelepre, ahol a sorsa előre megpecsételt lett volna..

Az eleinte megszeppent kiskutya mára már teljesen feloldódott, erőre kapott, játszik, csóvál, puszit ad, nagyon hálás, maximálisan alkalmazkodó, és mindemellett hihetetlen értelmi képességekkel rendelkezik – látszik, hogy juhász-vér csörgedez ereiben, – valószínűleg munka-vonalon is szép eredményeket érne el!

Kutya, macska mellé is nyugodtan befogadható, jelenleg köztük lakik, a kutyával egész nap gyűrik egymást.

Megfürdetve, parazitamentesítve, regisztrált chip-pel ellátva, oltva (az ivartalanításban pedig segítek) várja szerető leendő gazdáját ez a hányatott előéletű, jobb sorsra érdemes, tüneményes, ragaszkodó, okos, és nem utolsó sorban gyönyörű kis kincs!

Képtára: http://gallery.site.hu/u/mentholx/ozd/


Ör-Dög elveszett

2009. május 25., hétfő

Szombaton este elveszett a XVII. ker Rákoshegy, (kertváros) Bajza utcából Ör-Dög nevű cicám.
12 éves ivartalanított sötétbarna sziámi fiú.
Családtagnak számít! Nagyon várjuk haza!
Délutánonként kijárós de este mindig hazajött.

klary(kukac)freemail(pont)hu


Cicák gazdit keresnek

2009. május 25., hétfő

Ezeknek a cicuknak kellene mielöbb jó helyet szerezni, itt nagyon nagy a kosz..és van 6-8 cica, meg egy kutyus, egy öreg bácsinál Velencén. Itt mindenféle betegséget szereznek, és meghalnak, ha nem kerülnek el mielőbb… (ez minden évben így van)

Telefon: 30 3803755


Kiscicák segítséget kérnek

2009. május 23., szombat

Sos segítség kellene, egy anya vagy valaki aki ráér cumiztatni!
Ez az adag kismacska most került be, és az én anyám nem fogadja el őket!
Ha egyedül esznek visszaveszem, nem hagyom senkinek a nyakán!

067056210323Csibész elveszett

2009. május 23., szombat

Hétfőn este láttam utoljára. A fotón az a cica, amelyiknek fenn van a feje, a világosabbik szürke. Teljesen közönséges, házi szürke cica, ivartalanított kandúr, 10 hónapos.

A Hűvösvölgyi út 155-ben lakom. Kijáró cica, és egyszer csak nem jött haza.

Reménykedem, hátha valaki megtalálta és befogadta, bár idegeneknek nem nagyon áll meg. Csibésznek hívják.

A telefonszámom, amin esetleg értesíteni lehet.: 20/47-11-619

Előre is köszönöm!

Biodiverzitás Napja – INGYENES közönségvetítés – EARTH – 2009.május 22., este 8 óra – Toldi Mozi

2009. május 21., csütörtök

Pontos adatok nincsenek, de becslések szerint évente 5-6 ezer, pesszimistább kalkuláció szerint 20-30 ezer faj tűnik el a Föld színéről – ez azt jelenti, hogy körülbelül óránként három! Csökken tehát a biológiai sokszínűség, pedig a földi élet, az emberiség fennmaradásának záloga épp a biodiverzitás! Három és fél milliárd évnyi evolúciót teszünk tönkre néhány évtized alatt – erre hívja fel a figyelmet az Earth című film is, melyet ingyenes vetítésen mutat be a Fehérkereszt Állatvédő Liga a Biodiverzitás Napja alkalmából.

A „Föld” című természetfilm az Északi-sarktól a Déli-sarkig vezet végig minket egy jegesmedvecsalád, egy elefántcsorda és egy kék bálna-mama és borja életén keresztül bemutatva, hogy a globális felmelegedés milyen pusztítást visz véghez.

Láthatjuk az állatok küzdelmét az időjárással, a változó világgal, a túlélésért, a fennmaradásért.

Mindenkit szeretettel várunk az ingyenes vetítésre!

Továbbá ajánljuk következő vetítésünket is:

Óceánok Világnapja – Sharkwater – 2009.06.05. – Toldi Mozi – INGYENES

A cápák mostanra ragadozóból zsákmánnyá váltak, néhány éven belül eltüntethetnek a Föld színéről az emberi kapzsiságnak és a környezetszennyezésnek köszönhetően.

Tudta, hogy az őserdőkkel azonos arányban pusztulnak az óceánok is? Szennyezi őket az olaj, a műtrágya és sokféle toxikus vegyi anyag. Egy kiterjedt kutatás arra az eredményre jutott, hogy ha ilyen ütemben folytatódik a halászat és az óceánok szennyezése, akkor 2050-re kihalnak az fogyasztásra alkalmas halak és rákfélék!

Az óceánok csodálatos világát bemutató Cápavíz című alkotást Rob Stewart rendezőnek köszönhetjük. A film lenyűgöző képi világával röpíti a nézőt az óceánok mélyére, a cápák élőhelyeire, bemutatva azt a kizsákmányolást és korrupciót is, mely a kihalás szélére sodorja őket.

Nem csupán hihetetlenül szép képeivel nyűgöz le a film, hanem az igaz történettel is: a Paul Watson kapitány vezette Sea Shepherd Környezetvédő Egyesülethez csatlakozó filmes rögzíti az orvhalászokkal vívott csatát, egy kalózhajós támadást, és azt is, hogy egy gyilkossági kísérlet után a saját életüket is menteniük kell.

Földünk természeti kincseinek megőrzése a mi kezünkben van. Elpusztíthatjuk vagy ápolhatjuk.

Szeretettel várunk mindenkit rendezvényeinkre és köszönjük ha ajánljátok azokat!

üdvözlettel: Káldi Szilvia / F.Á.L.
www.feherkeresztliga.hu
06/ 209 383 084

Fehér perzsa cicát találtunk

2009. május 20., szerda

Fehér perzsa cicát találtunk, a XIII. Thurzó utcai játszótéren. Fiatal, barátságos, szobatiszta, gazdához szokott. Hátán, oldalán harapásos felületi sérülés van, de állatorvos látta, kezelte, ellátta. Nagyon lefogyott, de jól eszik, iszik.

Érdeklődni lehet a 06 30 251 7559 számon.

Menhely segítő állategészségügyi akció

2009. május 20., szerda

Kedves Támogatónk!

A magyar állatvédelemben ezúttal összefogott több aktív civil, hogy segítsük a menhelyeket, mivel ezek a civil szervezetek által üzemeltetett intézmények EGYETLEN FILLÉR ÁLLAMI TÁMOGATÁS nélkül működnek, némi önkormányzati segítséggel. Fennmaradásukat magánemberek és cégek biztosítják. Mi, e levél írói, rendszeresen látogatjuk őket, éjt nappallá téve, saját időnket és pénzünket áldozva segítünk. Ugyanis az e helyeken élő állatok (elsősorban kutyák) jól érzik magukat mert szeretet, gondoskodást mindig kapnak a menhelyeken. Négy alapvető tevékenységgel már sokat segítettünk, de szükség lenne továbbiakra.

Ezek:
Állatok külső parazitamentesítése, a telepek, kennelek fertőtlenítése – ehhez alapítványok, állatorvosok és önkéntesek biztosítják a szaktudást és a munkaerőt.
2. Kutyák, macskák egészségügyi felülvizsgálata, a kórházi ápolásra szorulók ellátásának finanszírozása.
3. Az összes menhelyen élő nőstény állat ivartalanítása, először a vemhes, utána valamennyi ivarérett egyedé, hogy elkerüljük a menhelyen élők folyamatos „újratermelődését”
4. A teljes menhelyen tartott állomány parazita-ellenes, kombinált és veszettség elleni oltása és a kutyák mikro-chippel történő ellátása.

Ezzel új lendületet kaphat az örökbefogadási program, hiszen az egészséges, mikro-chipezett, ivartalanított, oltott állatok gazdihoz kerülési esélyei igencsak megnőnek. VALAMENNYI MENHELYEN HITELESÍTETT ANYAKÖNYVBE rögzítjük az adatokat – ez a menhely TÁMOGATÁSÁNAK FELTÉTELE. A fentiekhez kérjük segítségüket. A támogatások célszerű felhasználása érdekében készpénz senkinek nem adunk át, csupán a gyógyszereket, kórházi ellátásokat finanszírozzuk (kizárólag “gyári” áron!) Más költség nincs! Munkadíjat, tiszteletdíjat NEM FIZETÜNK ÉS NEM SZÁMOLUNK FEL! Minden munkát önkéntesek támogatásként végeznek. Munkánkat állatorvosok irányítják, ellenőrzik, felügyelik, messze kötelezettségeiket meghaladó mértékben. Külön köszönet érte. A befolyt támogatásról MINDEN TÁMOGATÓ felé és a hazai médiában teljes részletességgel beszámolunk! Előre is hálásan köszönik a kutyák és macskák!

A szervező állatvédők nevében: Ambrózy Mária állatvédő, Lakos György állatvédő.
Bankszámlaszám: Elveszett Állatokért Alapítvány 11102209-18113633-10000001
A jogcímbe feltétlen írja be:Menhelyi állatok oltása, ivartalanítása.
Ha csekket kér, kérjük írjon.

Mentett kiscicák szerető, végleges gazdit keresnek!

2009. május 20., szerda

3-4-5 hetesek, kisfiúk, kislányok vegyesen. Kb. 8hetes kortól lesznek elvihetők, elsősorban lakásba vagy csendes kertesházba bentlakással, forgalmas út mellé, illetve kinti cicának nem.
Szerződéssel, ivartalanítási kötelezettség vállalásával.

Érd: 20-9715-883
turai.monika(kukac)gmail(pont)com


Meghívó

2009. május 20., szerda

Bobi S.O.S. Gazdit keres!!!

2009. május 20., szerda

Bobi 8 éves rottweiler kan kutya, aki gazdája halála miatt keres mielőbb új otthont. A gazda testvére el akarja altatni, a szomszédban lakó Marika néninek köszönhető, hogy Bobi egyáltalán még él!!! (Ő sajnos nem tudja befogadni Bobit a saját kan kutyája mellé:-() Bobi roppant barátságos azzal, akit ismer és szeret. Ismerőseivel szemben nagyon szelíd, hihetetlenül nyugodt, aranyos, jámbor kutya, viselkedése abszolút kiszámítható, ellenben idegenekkel bizalmatlan, kiváló házőrző, nagyon védi a területét! (Bobi csak olyan kertes otthont keres, ahol szabadon élhet!!!) Bobi szeretetre, jó szóra finom falatokra vágyik csupán, na meg egy új otthonra!!!

Képtára:
http://gallery.site.hu/u/Anyakutya/hirdetesi_segitseg/bobiroti/

TOPIKJA

Érdeklődni lehet Bobi után a 06(30)989-24-28-as számon!


Szilveszter elveszett!!

2009. május 20., szerda

Eltünt a képen látható 2,5 éves fekete-fehér herélt kandúr cica Diósgyőrből a vár környékéről 2009.05.14-én hajnalban.

Elég nagy testű, kb. 6 kg súlyú. A cica teste fekete, és mind a négy lába fehér, valamint van a nyakán alul egy fehér sáv.

Különös ismertetőjele, hogy a pofája fehér, és 3 fekete pötty van rajta.
A neve: Szilveszter, hallgat a nevére.
A cica nyakába chip van ültetve.

Amennyiben látta valaki, vagy tud a cica hollétéről, kérem jelentkezzen a 06-20/414-2196-os telefonszámon éjjel nappal.

Szerető családja hazavárja a cicát akár jutalom ellenében is!

Wall-e elveszett!

2009. május 17., vasárnap

2009.05.17.-én elveszett Wall-e nevű cicánk az V. kerület Hold utca-Alkotmány utca sarkán. Kiugrott az ablakon, és nem találjuk sehol.
A cica barna-fekete cirmos, herélt.

Aki megtalálja szépen kére hívja a 0630-277-1212-es telefonszámot!
Köszönöm szépen!

S.O.S. DAJKAMACSKA KERESTETIK!!!

2009. május 17., vasárnap

Ma szóltak, hogy Kókán van 6 csöpp kismacska, akik mamáját elütötte az autó.
Mentünk is értük, közben dajkát kerestünk, de sikertelenül!
Kb. 2 hetesek, nagyon kicsik, és se kapacitásunk a kézzel való nevelésre, se esély nincs sok arra, hogy a legszakszerűbb nevelés mellett is életben maradnak, hiszen az ilyen csöppeket nagyon nehéz felnevelni, nagyon kicsik és érzékenyek még!

Az egyetlen esélyük: a DAJKAMAMA!
Kb. 1 hónapos időre kéne őket elvállalni (esetleg szoptatós macskát nekünk adni erre az időre), utána mi továbbvállaljuk őket, és a felmerülő költségekben is segítenénk, csak legyen mami!

Luca gazdit keres

2009. május 15., péntek

Gazdára talált

8 hónapos ivartalanított szobacicám Luca, költözés miatt sürgősen új gazdit keres. Eléggé “antiszociális”, így olyan családba ajánlom, ahol türelmesség és kitartás várja, más állat pedig nem. Veszprém környékén lakunk.

Eduárd gazdit keres

2009. május 15., péntek

Május elején találtam egy cicát Budapesten, a VII. kerületben. Pár éves fiú cica. Küldök képet, remélve valaki keresi és így megtalálja.

safrany.eszter(kukac)chello(pont)hu
70/ 2787 639ELTŰNT EGY FEHÉR-SZÜRKE CICA!!!

2009. május 13., szerda

Megtalálták

Elveszett egy Márta névre hallgató fehér szürke cica!!! Viszonylag nagy termetű, tiszta fehér-szürke bundájú, ivartalanított nőstény macska! Nagyon ragaszkodik a testvéréhez és a gazdájához!

Átlagos szomorú sztori – kölyökkutya – talán valaki épp rá vágyik!

2009. május 13., szerda

Gazdára talált

Tegnapi tekerésünk során megmentettünk egy kiskutyát a haláltól és felkaroltuk. Az enyhén ittas gazdája a biciklihez spárgával odakötve húzta (szó szerint) az aszfalton úgy, hogy a kutyus már nem kapott levegőt, már alig élt. Visszafordultunk, elvettük a kutyát a részegtől, levágtuk a bringáról, a nyakáról levágtuk a spárgát, adtunk neki vizet és kicsit megpróbáltunk életet lehelni a már alig elő kutyusba. Nagyon sok sebe lett, az aszfalt leszedte sok helyen a szőrét, véresek a lábai is. De nagyon hálás érte, hogy megmentettük, egy nagyon barátságos, nagyon szeretnivaló kislány – és még kölyök!
Amit tudunk róla:
– morzsa színű, a pofája sötétbarna
– kislány, a fajtáját sajnos nem tudom megállapítani
– kb. 4-5 hónapos lehet, annál biztosan nem több
– nagyon barátságos, játékos és jól nevelt (a kocsiban hazafelé nagyon fegyelmezett volt, csak feküdt, nézelődött)
– nagyon éber és figyelmes
– nagyon, nagyon, nagyon hálás
Sajnos nincs olyan helyzetünk, hogy megtarthatnánk, így most gazdát keresünk neki. Este felhoztuk Budapestre, jelenleg „albérletben” van egy ismerősünk telepén, de ott csak 2 napig maradhat, utána el kell hoznunk.
Mi Dinnyének neveztük el, de még fiatal, bármilyen név adható neki! J Szerintem nagyon könnyen beilleszkedne, szerető kutyus válna belőle. Igazi kis házőrző.
Ha tudtok olyat, aki befogadná, kérlek, segítsetek! Az is segítség, ha körbekülditek az e-mailem több ismerősötöknek, hátha valakinek megtetszik és befogadja. Nagyon szép kutyus, első látásra bele lehet szeretni (a fotókon nem jön át ennyire, de tényleg az).

Dinnye szerencsecsillaga tegnap felragyogott, reméljük, tudunk neki segíteni szerető családot találni!

GAZDÁJÁT VAGY BEFOGADÓJÁT KERESSÜK!!!

2009. május 13., szerda

Hetek óta a XVI. Menyhért utca és Ákos utca kereszteződésében vert tanyát ez a középkorú, németjuhász keverék, kan kutyus. Egy idős bácsi állítólag kereste már a környéken de nem találtak egymásra.
Kérem, aki ismeri a gazdáját, az értesítse mihamarabb mert sem ételt sem folyadékot nem akar magához venni már ez a kimerült kis jószág.

Ha valaki ideiglenesen befogadná, kérem vegye magához.
Tel: 20/9380-484

S.O.S. gazdikereső felnőtt, belga juhász (?) -keverék kedves kan kutya!

2009. május 13., szerda

S.O.S.! Gazdát keres egy 5 éves, belga juhász (?) -keverék kan kutyus, aki lassan kifut az időből. Előző tulajdonosa 2 hónapja hunyt el, most az édesanyja gondoskodik róla. A kutyus már túl van a történteken vidám, játékos, mozgékony (régen egy erdő melletti kis településen lakott). Most az idős néninél él, (Budapest, X.kerület) de ez csak átmeneti megoldás, mert az idős hölgy nem tud róla hosszabb távon felelősséget vállalni. Beoltatta és féregteleníttette, azonban ennél több költséget nem tud magára vállalni. A kutyus mostanáig kapott haladékot, a néni már az (amúgy illegális!) elaltatást tervezi. Jó lenne, ha kaphatna még egy esélyt, -annyira megérdemelné ez a nagyon kedves, jobb sorsra érdemes kutya!

Érdeklődni:
06305177925 v. 264-3783 ill. 06-20-256-6457Mirr-Murr elveszett!

2009. május 13., szerda

Május 7-én elveszett egy Mirr-Murr névre hallgató ivartalanított fekete macska Budapest, II. Kisgazda utcából. Szeme sárga, fülei kicsit elállnak. Nagyon barátságos, és várjuk haza mielőbb, aki látja, kérem hívjon!

Telefon: 06 20 463-5206


Békés, szenior tündérspániel gazdát keres

2009. május 13., szerda

Gazdára talált

Békés spánielt április közepén mentette a Futrinka utca Kutyavédő Egyesület a békési gyepmesteri telepről. Noha Békés a szenior korcsoportot képviseli, vicces mozgásával, dundi formáival, vaskos lábacskáival inkább kölyökkutyára emlékeztet. Békést a többi kutya nem nagyon érdekli, viszont alapból nagyon szereti az embereket, mindig vevő egy kis simire, dögönyözésre. Derűs, nyugodt, süketsége és meggyengült látása ellenére is könnyen kezelhető kutya, aki gyerekek vagy idősebb ember mellett is megállná a helyét. Szépen sétál pórázon és utazik autóban. A szobatisztasághoz jelenleg napi négy sétát igényel. Békésnek ugyan áldott jó szíve van, de egy kis gyógyszerrel ezt meg is kell támogatni. Chipezve, ivartalanítva, oltva, parazitamentesítve, csinos nyári frizurával keresi örökbefogadóját.

Gazdikereső cirmos, fiatal ivartalanított kislány cica

2009. május 13., szerda

Gazdára talált

Szerető gazdit keres a képen látható mentett, max. 1 éves, szürke cirmos színű, kedves ivartalanított kislány cica!

Lakásban lakik, szobatiszta, más cica, kisgyerek mellé is nyugodtan befogadható.

Várja szerető gazdáját ez a jobb sorsra érdemes kedves cica.

Gazdikereső teknőctarka, fiatal ivartalanított kislány cica

2009. május 13., szerda

Gazdára talált

Szerető gazdit keres a képen látható mentett, max. 1 éves, teknőctarka színű, kedves ivartalanított kislány cica!

Lakásban lakik, szobatiszta, más cica, kisgyerek mellé is nyugodtan befogadható.

Várja szerető gazdáját ez a jobb sorsra érdemes kedves cica.

Golden retriever

2009. május 12., kedd

Csepelen az Ady Endre úton tegnap este (május 7. csütörtök) találtak egy golden retriever- keverék kutyát, közepes termetű fiatal kan, kb. 1 évesre saccolják, jó húsban van.
SOS ideiglenes befogadót vagy új gazdát keresünk neki, mert a megtaláló a mésik 3 kutyája mellett nem tudja megtartani, ráadásul nem jön ki jól az ő kutyáival ez a kutyus. (és természetesen eredeti gazdáját is keressük) (Chip-nézés folyamatban!) Estére kapunk képet.

Megtaláló száma: 0630-866-4285

Jótékonysági bál – 2009. május 15.

2009. május 07., csütörtök

Kedves Barátaink, Segítőink!

2009. május 15-én pénteken 19:00-kor a debreceni Kossuth Egyetem Éttermében jótékonysági bált rendezünk a kutyamenhelynek. Kérlek gyertek el minél többen és hirdessétek akinek csak tudjátok.

Köszönettel:


Együtt az Állatokért
Állatvédő Közhasznú Egyesület
Debrecen
http://debrecen.zug.hu/
Számlaszámunk: 60900061-11019040
Adószám:18567623-1-09
Tel: 20/4024301, 20/4024362
Menhelycím: Hosszúpályi felé vezető úton a 2 km tábla után balra egy földúton.
2007-TŐL MÁR TUDJUK FOGADNI AZ 1 %-OT!!

Tomó cicánk elveszett!!

2009. május 06., szerda

Tomó nevű cicánk 05.03-án szökött meg az Illés utcából a nyolcadik kerületből.
2006-os születésű fekete herélt fiú, nagy termetű lett ettől, eltűnésekor olyan 6-8 kiló volt.
Különös ismertető jele olyan a két szemöldökénél, mintha kopaszodna. Oltott féregtelenített cica. A környéken nem találtunk, hiába plakátoltuk ki a keresést, amit sajnos a “jóindulatú” emberek másnapra el is távolítottak. Vidéki macska volt, szeretett csavarodni, így szinte bárhol lehet. 2 kutyával nött fel, így nem igazán fél a kutyától.
Szeret zacskózni, azaz csörögni a zacskóval, papírral, ha nem keltünk fel időben a harmónika ajtót csapkodta, élénk ugrálós cica, aki hatalmasakat ugrik, kedvenc helye a hűtő teteje volt.
Ha a kutyákat sétáltattuk Parádon jött utánunk, és olyan 2 méteres távolságból követett bennünket, így nem fél az autótól sem. A nyakán még látszik a cicanyakörv kopása, mert elég sokáig volt rajta. Nagyon szeretnénk megtalálni.

E-mail címem: h_ewa(kukac)citromail(pont)hu
Telefon: 70/602-19-48


Kajszi cica ideiglenes vagy végleges befogadót keres!

2009. május 06., szerda

Sziasztok!
Vállalkozó szellemű tigrisfajzatra vágyók figyelem!!!
Lakik nálam egy örDÖG 🙂 eredetileg Kajszinak kereszteltük de azt hiszem átnevezhetjük Lucifernek csíkossága ellenére 🙂
5 hónapos kiskandúr, lételeme a játék, állandóan csak azon fondorlatoskodik hogyan tudja bosszantani az embert 🙂
Ám nem csak ezért keres ideiglenes befogadót, hanem azért mert kicsiny lakásomban az egy lélekre jutó négyzetméter = 5,8 🙂
Kissé szűkösen vagyunk nno és a másik cica eléggé rosszul tűri Kajszi pörgését és a kutyáim is több agyvérzésen estek át…

a jószágért nálam lehet jelentkezni 🙂
akresak(kukac)gmail(pont)com
06 209 141 848


Mentési tanfolyam – Cerberos Állatvédő Egyesület

2009. május 06., szerda

REHABILITÁCIÓS ÉS MENTÉSI ALAPISMERETEK TANFOLYAM 2009

Május 23.
– Elsősegély (Dr. Pallagi Attila)
– Állatorvosi alapismeretek (Dr. Pallagi Attila)
– Menhely menedzsment (Tőzsér Judit)

Május 30.
– Befogás (Meggyes)
– Elhelyezés (Meggyes)
– Alapfelszerelés (Joó István)
– Munkavédelem (Joó István)

Június 6.
– Rehabilitáció (Joó István)
– Kozmetikusi alapismeretek (Kruzslicz Anna)

Június 13.
– Örökbeadás (Káldi Szilvia)
– Jogi alapismeretek (Dr. Rogács Zita)

Cerberos Állatvédő Egyesület & Speciális Kutyaiskola
(06)-20-562-8202, (06)-30-950-5983
www.cerberoskutyaiskola.hu

4TAPPANCS HÍRLEVÉL 2009/4

2009. május 06., szerda

4-t__090506

Menedék építése a bajbajutott állatoknak

2009. május 04., hétfő

Tűzeset miatt fedél nélkül maradt szamár, kecskék, malacok, bárányok, és szárnyasok új otthonának építéséhez várja lelkes, barkácsolni szerető önkéntes segítők jelentkezését a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány.
Az állatok előző lakhelye leégett, amely során néhány állat súlyosabb égési sérüléseket szenvedett, ezután kerültek az állatvédők gondozásába. Egyelőre kennelekben kerültek elhelyezésre, de mihamarabb végleges helyet szeretnének biztosítani nekik, mivel örökbe adásra nincs lehetőség.
Egy „Parasztudvar” felépítését régóta tervezik már az Alapítvány munkatársai, most viszont nagyon sürgetőssé vált a helyzet.
A „Parasztudvar” felépítésére 2009. május 9-én, szombaton 9 órától kerül sor, ekkora várják a Csatorna u. 2. szám alá azokat, akik kétkezi munkájukkal szeretnének segíteni az építésben.
A tervek szerint a bárányok, kecskék és az öszvér részére karámok, ólak kerülnek kialakításra, valamint a tyúkok, kacsák és pulykák lakhelyéül egy nagyobb méretű tyúkól szolgál majd.
A most bekerült állatok száma a későbbiekben valószínűleg gyarapszik még, mivel egyre többször érkezik bejelentés rossz körülmények között tartott gazdasági állatokról, akiknek szintén biztosítani kell az elhelyezését.
Minden segítő kézre szükség van ahhoz, hogy a tűzeset négylábú áldozatainak megfelelő otthont tudjanak teremteni az Állatbarát Alapítványnál. Aki tud, az építéshez hozzon magával szerszámokat is, ásót, kalapácsot, lapátot, csákányt.
A következő módon lehet segíteni a bajbajutott állatokat:
– Építésben való közreműködés (betonozás, alapok kiásása, kerítésépítés, deszkák felszegezése, tetőfedés)
– Építőanyag felajánlása (cement, sóder, faanyag, tetőcserép, kerítésanyag)
– Takarmány felajánlása (szemestakarmány, széna)

A felajánlásokat, és a május 9-ei építésre a jelentkezéseket az alábbi elérhetőségen jelezhetik:
Állatbarát Alapítvány, Nyíregyháza Csatorna u. 2.
Telefon: 42/727-736, 20/9605-402
E-mail: allatbarat(kukac)allatbarat(pont)comSziszu elveszett!!!

2009. május 04., hétfő

Tegnap (2009. május 2-án) éjjel eltűnt a sziámi cicánk a XX. keület Csokonai utcából. 5 éves nőstény macsek, a farka vége törött. Nem szokott kijárni a házból, szobacica. Sziszu névre hallgat, általában barátságos az emberekkel.

Nagyon örülnénk, ha bárki segíteni tudna, annak érdekében, hogy ismét itthon legyen. Nagyon várjuk haza. A megtalálónak jutalmat adnánk.

Tel.: 06-30-408-3518
e-mail: szigetiild(kukac)freemail(pont)hu

Gazdikereső ezüst cirmos fiatal kislány cica

2009. május 04., hétfő

Gazdára talált

Szerető gazdit keres a képen látható ezüst cirmos színű, max. 1 éves, helyes, kedves, hízelkedős mentett kislány cica!

Gyerekkorában sokat szenvedett, az anyja nélkül volt már 1-2 napja, amikor a befogadója rátalált. Ekkor keservesen sírt és dülöngélve ment utána a bokorból, ahol el volt bújva.
Pici korában elkapta a macskanáthát, aminek szövődményeként a mozgáskoordinációs központja sérült (a hátsó 2 lába nem mindig fogad szót neki (van mikor kicsit kileng jobbra vagy balra a hátsó fele, de nem mozgássérült)), de ennek ellenére teljesértékű életet tud élni.
A kanapén kívül sehová nem mászik fel. 3 hetes korától lakásban él. Csak lakásba vihető el, szobatiszta, abszolút nem válogatós.
Macska, kisgyerek mellé is befogadható.

Várja leendő gazdáját ez a kedves, jobb sorsra érdemes cica.

Gazdikereső TÜNEMÉNY fiatal cirmos kislány cica!

2009. május 04., hétfő

Gazdára talált

Szerető gazdit keres a képen látható mentett, fiatal, max. 1 éves, szürke cirmos színű ivartalanított kislány cica.
Ez az utcáról mentett, egykor vélhetően gazdás cica alig győzi kimutatni, mennyire hálás a megmentésért, a gondoskodásért. Mindannak ellenére, amiken eddig keresztülmehetett, a bizalma töretlen az emberek felé. Ölelget, belefúrja magát az ember ölébe, átkarol, magához szorít, közben mindent beleadva dorombol, és a kis tappancsaival rendületlenül és sebesen gyurmázik..
Nincs olyan ember, aki látva ezt a törékeny kislányt, a bizalmát, igyekezetét, háláját, szeretetét, ne érzékenyülne el és hatódna meg.
Valószínűleg bántották is, mert a nyakán egy csúnya seb tátongott. Ez kezelve van, már szépen gyógyul.
Végtelenül nyugodt, problémamentes, szobatiszta, más cica, kutya, kisgyerek mellé is nyugodtszívvel ajánlom.

Oltva, chip-ezve, parazitamentesítve költözhet gazdához.

Várja szerető leendő gazdáját ez a csupaszív, csupalélek álom-cica; azt az embert, aki úgy szorítja magához majd, ahogyan ő szorít.

Képtára: http://gallery.site.hu/u/mentholx/kicsilany/


Hemper cica gazdát keres

2009. május 01., péntek

Gazdára talált

Hemper cica fő célja az életben, hogy megtalálja az ideális alvási helyzetet. Ehhez keres egy embert, aki nyugodt otthont, finom ennivalót és sok ölbemászási lehetőséget biztosít számára. Hemper 9 hónap körüli, utcán talált, kistermetű, ivartalanított kandúr. Nagyrészt fehér, néhány cirmos folttal és cirmos farkincával, szép halványzöld szemekkel és félig rózsaszín fülekkel. Lassú, visszafogott cica, a játékokat nem ismeri, kutyáktól fél, viszont nagyon finoman és reménytelin közelít az emberhez: bújik, kedveskedik, dorombol, icipici mancsaival finoman dagaszt. Fürdettük és parazitamentesítettük. Egy kombinált és egy leukózis oltása van. FeLV negatív. Szobatiszta. Olyan gazdijelölt jelentkezését várjuk, aki saját macskahordozóval jön Hemperért, vállalja a cica oltási programjának folytatását, és persze hosszú távon örömét leli egy ilyen törleszkedős kis manó társaságában.S.O.S. gazdit kereső cicacsalád!

2009. május 01., péntek

A XVII. kerületi Újakadémia-telepen egy üres telekre bedobtak 3 db nőstény cicát. Sürgősen várják megmentőjüket!
Sajnos a szomszédok nem állatbarátok, így veszélyben vannak!
Több menhelyen is kértem segítséget, de sikertelenül.

Várom a megmentők hívását!
Telefon: 06-20-9861-156. Amiben tudok, segítek.

Köszönettel: rock67(kukac)freemail(pont)hu