Archívum: 2009. május 20.

Fehér perzsa cicát találtunk

2009. május 20., szerda

Fehér perzsa cicát találtunk, a XIII. Thurzó utcai játszótéren. Fiatal, barátságos, szobatiszta, gazdához szokott. Hátán, oldalán harapásos felületi sérülés van, de állatorvos látta, kezelte, ellátta. Nagyon lefogyott, de jól eszik, iszik.

Érdeklődni lehet a 06 30 251 7559 számon.

Menhely segítő állategészségügyi akció

2009. május 20., szerda

Kedves Támogatónk!

A magyar állatvédelemben ezúttal összefogott több aktív civil, hogy segítsük a menhelyeket, mivel ezek a civil szervezetek által üzemeltetett intézmények EGYETLEN FILLÉR ÁLLAMI TÁMOGATÁS nélkül működnek, némi önkormányzati segítséggel. Fennmaradásukat magánemberek és cégek biztosítják. Mi, e levél írói, rendszeresen látogatjuk őket, éjt nappallá téve, saját időnket és pénzünket áldozva segítünk. Ugyanis az e helyeken élő állatok (elsősorban kutyák) jól érzik magukat mert szeretet, gondoskodást mindig kapnak a menhelyeken. Négy alapvető tevékenységgel már sokat segítettünk, de szükség lenne továbbiakra.

Ezek:
Állatok külső parazitamentesítése, a telepek, kennelek fertőtlenítése – ehhez alapítványok, állatorvosok és önkéntesek biztosítják a szaktudást és a munkaerőt.
2. Kutyák, macskák egészségügyi felülvizsgálata, a kórházi ápolásra szorulók ellátásának finanszírozása.
3. Az összes menhelyen élő nőstény állat ivartalanítása, először a vemhes, utána valamennyi ivarérett egyedé, hogy elkerüljük a menhelyen élők folyamatos „újratermelődését”
4. A teljes menhelyen tartott állomány parazita-ellenes, kombinált és veszettség elleni oltása és a kutyák mikro-chippel történő ellátása.

Ezzel új lendületet kaphat az örökbefogadási program, hiszen az egészséges, mikro-chipezett, ivartalanított, oltott állatok gazdihoz kerülési esélyei igencsak megnőnek. VALAMENNYI MENHELYEN HITELESÍTETT ANYAKÖNYVBE rögzítjük az adatokat – ez a menhely TÁMOGATÁSÁNAK FELTÉTELE. A fentiekhez kérjük segítségüket. A támogatások célszerű felhasználása érdekében készpénz senkinek nem adunk át, csupán a gyógyszereket, kórházi ellátásokat finanszírozzuk (kizárólag „gyári” áron!) Más költség nincs! Munkadíjat, tiszteletdíjat NEM FIZETÜNK ÉS NEM SZÁMOLUNK FEL! Minden munkát önkéntesek támogatásként végeznek. Munkánkat állatorvosok irányítják, ellenőrzik, felügyelik, messze kötelezettségeiket meghaladó mértékben. Külön köszönet érte. A befolyt támogatásról MINDEN TÁMOGATÓ felé és a hazai médiában teljes részletességgel beszámolunk! Előre is hálásan köszönik a kutyák és macskák!

A szervező állatvédők nevében: Ambrózy Mária állatvédő, Lakos György állatvédő.
Bankszámlaszám: Elveszett Állatokért Alapítvány 11102209-18113633-10000001
A jogcímbe feltétlen írja be:Menhelyi állatok oltása, ivartalanítása.
Ha csekket kér, kérjük írjon.

Mentett kiscicák szerető, végleges gazdit keresnek!

2009. május 20., szerda

3-4-5 hetesek, kisfiúk, kislányok vegyesen. Kb. 8hetes kortól lesznek elvihetők, elsősorban lakásba vagy csendes kertesházba bentlakással, forgalmas út mellé, illetve kinti cicának nem.
Szerződéssel, ivartalanítási kötelezettség vállalásával.

Érd: 20-9715-883
turai.monika(kukac)gmail(pont)com


Meghívó

2009. május 20., szerda

Bobi S.O.S. Gazdit keres!!!

2009. május 20., szerda

Bobi 8 éves rottweiler kan kutya, aki gazdája halála miatt keres mielőbb új otthont. A gazda testvére el akarja altatni, a szomszédban lakó Marika néninek köszönhető, hogy Bobi egyáltalán még él!!! (Ő sajnos nem tudja befogadni Bobit a saját kan kutyája mellé:-() Bobi roppant barátságos azzal, akit ismer és szeret. Ismerőseivel szemben nagyon szelíd, hihetetlenül nyugodt, aranyos, jámbor kutya, viselkedése abszolút kiszámítható, ellenben idegenekkel bizalmatlan, kiváló házőrző, nagyon védi a területét! (Bobi csak olyan kertes otthont keres, ahol szabadon élhet!!!) Bobi szeretetre, jó szóra finom falatokra vágyik csupán, na meg egy új otthonra!!!

Képtára:
http://gallery.site.hu/u/Anyakutya/hirdetesi_segitseg/bobiroti/

TOPIKJA

Érdeklődni lehet Bobi után a 06(30)989-24-28-as számon!


Szilveszter elveszett!!

2009. május 20., szerda

Eltünt a képen látható 2,5 éves fekete-fehér herélt kandúr cica Diósgyőrből a vár környékéről 2009.05.14-én hajnalban.

Elég nagy testű, kb. 6 kg súlyú. A cica teste fekete, és mind a négy lába fehér, valamint van a nyakán alul egy fehér sáv.

Különös ismertetőjele, hogy a pofája fehér, és 3 fekete pötty van rajta.
A neve: Szilveszter, hallgat a nevére.
A cica nyakába chip van ültetve.

Amennyiben látta valaki, vagy tud a cica hollétéről, kérem jelentkezzen a 06-20/414-2196-os telefonszámon éjjel nappal.

Szerető családja hazavárja a cicát akár jutalom ellenében is!