Archívum: 2007. december 02.

Macskát a gyilkosok kezébe? Mindenki meghülyült?

2007. december 02., vasárnap

Egy újságíró megint talált magának egy „jó” témát, a tényleges életfogytigra ítélt többszörös gyilkosok lelkivilágát. Idézet a Velvet interjújából (a helyesírási hibákért felelősséget nem vállalok…):

„Mitől szenvednek a leginkább a tényleges életfogytosok a börtönben?

Attól, hogy nincs fizikai kapcsolatuk egy másik emberrel. Már a multkori bejegyzésben is említettem, hogy senkivel, sem elítélttel, sem smasszerrel nem kerülhetnek fizikai kapcsolatba. Az ő esetükben a puszta érintés is ki van zárva. Én nem értek hozzá, de a börtönben hozzáértők mondták, hogy ez borzasztóan igénybe veszi az ember idegrendszerét. Kapaszkodjon meg: Szegeden most azon gondolkodnak, hogy engedélyezik valamilyen állat tartását a cellákban. Persze ezt is tudományosan készítik elő. Csak olyan állatról lehet szó, amelyik bírja a fogva tartást, kistermetű, szobatiszta, meleg vérű és szőrős. Hal vagy teknőc nyilván nem jöhet szóba, mert azokat nem lehet simogatni, a kutyának nagy a mozgásigénye. Nem ragozom, jelenleg két jelölt van, az egyiket én is kitaláltam, mármint hogy a macska, a másikra sose jöttem volna rá, mert hogy a vadászgörény. Minden szempontnak megfelelnek, elvégzik a dolgukat egy kis papírra szórt homokon, megszokják az embert mint társat, és ami a legfontosabb, lehet őket simogatni, mert melegek, és finom a bundájuk. Ez egyenlőre csak terv, remélem minél előbb valóság lesz belőle.”

Mit is mondjak? Kis papírra szórt homokon, mi? Lehet simogatni, mert szőrös és meleg, he? Megint gyönyörűen elképzelik egyesek a felelős állattartást. Egy szavam van rá: primitív!!!

Érdekelne a véleményetek! Az enyém: egy szabad akarattal nem rendelkező állatot, ráadásul macskát, nem kényszeríthetnek bele számára hatalmas kockázatokat rejtő helyzetbe. Olyan ember mellé berakni, aki az emberekkel sem tudott mit kezdeni, csak megölte őket, több, mint felelőtlenség. Ha azért nem érhet emberekhez, mert úgy esély lenne arra, hogy újból és következmény nélkül gyilkoljon, akkor nem látom a logikáját, hogy miért hagynák állatokhoz érni. Tudományos kísérleteket meg végezzenek embereken, akik fel tudják mérni a részvétel kockázatát, felelősségét. A börtön meg azért van, hogy a gyilkos szenvedjen. Ha durva akarok lenni, akkor megmondanám, hol és milyen szőrt simogasson… Egyébként a leírás alapján (jól bírja a fogva tartást, kistermetű, szobatiszta, meleg, szőrös, lehet simogatni) miért nem tesznek be hozzájuk néhány politikust??? 🙂