Archívum: 2007. december 19.

Az állatokért pofozkodnak Takács Ritáék

2007. december 19., szerda

Az Állatbarát Alapítvány menhelyére befogadott lakók megsegítésére, illetve a jobb körülmények kialakítása érdekében szállnak ringbe a versenyzők.

A rendezvény ingyenes, de adományok formájában lehet felajánlani az alapítványnak az összegeket!

Nyíregyházán, december 20-án, vagyis csütörtökön 18 órától a Zrínyi Ilona Gimnázium Tornacsarnokában rendezik a Tosi Trans Reptéri Transzfer profi kick-box világbajnoki nagydíjat. Takács Rita profi kick-box világbajnok és a Rita Ring Kick-box Sportegyesület versenyzői vesznek részt a rendezvényen.

Az est fénypontjaként Takács Rita profi kick-box világbajnok mérkőzik 10 menetben Gabriella Insperger román bajnokkal. A közelmúltban alakult Rita Ring Kick-box SE versenyzői is bemutatkoznak, hiszen a kezdő versenyzők bemutató mérkőzésekkel, a haladók pedig kiütésre menő, kick-box és thai-box szabályok szerint küzdenek román és hazai ellenfeleikkel.

Program:

Gyerek csoportban mérkõznek: Balogh Dénes, Teilinger Bence, Dévai Roland, Lakatos János, Rézmûves Martin, Horváth Erik, Antal Dávid, Ábel Dániel, Varga Bertalan, Kovács László, Kovács Richard.

Junior és felnõtt korcsoportban mérkőznek: Tóth László, Tarcsa Gyula, Zsiga Mihály, Zsiga Róbert.

A tétmérkőzések párosítása:

51 kg: Kocsis Alexandra (Rita Ring)–Lorkai Beáta (Rita Ring).

54 kg: Rojtmán Miklós (Rita Ring)–Dudás Imre (Felli Gim).

65 kg: Busor Márk (Rita Ring)–Ágori Gergõ (Felli Gim).

Felnőtt:

60 kg: Barát Márk (Rita Ring)–Pap Oktavian (román).

63,5 kg: Zöld Ferenc (Rita Ring)–Ster Adrián (román).

75 kg: Balogh Norbert (Rita Ring)–Vancsa Dániel (román).

86 kg: Kiss János (Rita Ring)–Szántó Zoltán (román).

(forrás: szon.hu)

Kutya-karácsony a Tappancs Állatotthonban – 2007.12.23.

2007. december 19., szerda

Kedves Állatbarátok!

E hét vasárnapján (december 23-án) tartjuk kint a menhelyen a kutyusok karácsonyát. Meglepjük őket sok-sok finomsággal, játékkal, sétával és persze rengeteg szeretettel. Nem utolsó sorban karácsonyfát is állítunk az udvaron, ami alá bekerülnek a kutyusoknak felajánlott adományok, finomságok. Aki úgy érzi, szeretne ezeknek a kis árváknak egy kis aprósággal kedveskedni, az látogasson el hozzánk vasárnap reggel 10 és 16 óra között.
Minden apró kis ajándéknak, simogatásnak, játéknak, sétának örülnek kis árváink és mérhetetlan szeretettel és puszikkal jutalmaznak mindenkit.

  • meleg takarók, plédek
  • kölyöktáp, kölyökkonzerv
  • táp, szalámi, konzerv, jutifalat
  • játékok, felszerelések

és még sok minden másnak is nagyon örülnek védenceink.

Mindenkit szeretettel várunk!

Tappancs Állatotthon lakói

Szajna gazdit keres

2007. december 19., szerda

Gazdára talált!

(Szajna brit rövidszőrű keverék 6 hónapos ezüstcirmos kislány. Ivartalanított, oltott, parazitamentes. Nagyon kedves, nyugodt természetű, hempergős, dorombolós cica. Csak lakásban tartásra vihető el örökbefogadási szerződéssel, igényes helyre. Jelenleg Pesterzsébeten, állatorvos ideiglenes befogadójánál várja az álomgazdit. További képek kérhetők.)

szoszka_071219.JPG

Moto elveszett! :(

2007. december 19., szerda

December 17-én elveszett a mi Moto cicánk az Árpád úton, Újpest-városkapu és Újpest Központ között. Kiszökött a lakásból és nem jött vissza. Kislány, fél éves. Kissé hebrencs cica, de nagyon szeretjük őt és nagyon hiányzik. 🙁
Fekete fehér foltos az orrán egy fekete folttal. A világ legviccesebb cicája.

Kérem, aki valamit tud róla értesítsen:
csefanemese(kukac)citromail(pont)hu
06 20/399 48 80

moto_071219.JPG

Füles, a megkínzott kutyus – Mentsvár Alapítvány

2007. december 19., szerda

A filmen látható kutyus, aki Tőlünk a Füles nevet kapta 2007. december 8-án vált állatkínzás áldozatává

2007. december 8-án délután bejelentés érkezett a Mentsvár Alapítványhoz, miszerint az M5 autópálya Kecskemét felé vezető szakaszán (jobb pálya) a 63-as km szelvénynél elütött eb található.

A kutyus még életben volt, sérülései miatt azonban állatorvosi kezelésre szorult.

Az állatorvosi vizsgálat során derült fény arra, hogy a kutyának nem csupán egy autó által elütött okból keletkeztek sérülései (törés, zúzódás), hanem egyéb, testi erőszak által elkövetett, sérülései is vannak. Dr. Tuboly Csaba állatorvos által felállított diagnózis szerint a kutya hátán vasvilla vagy egyéb hegyes szerszám által okozott sérülések (több szúrás) vannak valamint a jobb szemét megvakították. Ezt követően mozgó járműből kidobták az autópályára, valószínűleg ekkor keletkezett bal mellső végtag törése valamint egyéb zúzódások és a kutyánál ún. légmell keletkezett, mely megakadályozta az azonnali műtéti beavatkozást.

A Füles névre keresztelt malamut jellegű keverék eb jelenleg menhelyen található, állapota kielégítő , de folyamatos ápolást igényel, több műtét vár még rá.

Barátságos, kedves kutya, aki – úgy tűnik – nem vesztette el bizalmát az emberek iránt, mindazok ellenére, amilyen szörnyűségeken keresztül ment.

December 18-án az első műtétje sikeresen megtörtént, mely során a törött lábát megoperáltak. Ezt követően vár rá még egy beavatkozás : bal szemét – az előzetes bántalmazásokból adódó súlyos károsodás miatt – el kell távolítani.

Bízunk benne , mielőbb felépül és lelki sebei is előbb-utóbb begyógyulnak, Mi mindent megteszünk érte.

Alapítványunk 2007.december 14-én feljelentést tett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányságon ismeretlen tettes ellen.

*Emellett felajánlottunk 200.000 Ft nyomra vezetési díjat a nyomravezetőnek.*

Köszönjük a felajánlásokat és a sok érdeklődést, azonban most az alábbi segítséget kérjük:

Aki bármi információval tud szolgálni az eset kapcsán , kérjük jelentkezzen (akár név nélkül) az alábbi elérhetőségeken:

Kecskeméti Rendőrkapitányság
6000 Kecskemét, Batthány u. 14.
Tel.: 76/484-684

Mentsvár az Állatokért Alapítvány
6000 Kecskemét, Petőfi S. u. 1/b
Tel.: 20/577-5617; 20/524-7671

E-mail:
mentsvar(kukac)mentsvar(pont)hu
menhely(kukac)mentsvar(pont)hu

Kérjünk mindenkit, segítsen továbbítani az e-mailt, talán eljut azokhoz az emberekhez, akik akkor ott láttak valamit, ami segiti a nyomozást!

Köszönettel: Skobrák Terézia