Archívum: 2008. február

Molli cicát elajándékoznánk – VECSÉS

2008. február 29., péntek

Gazdára talált!

A képen látható 2 éves cicának keresünk szerető gazdit. Kóbor cica volt, mi befogadtuk. Mára megerősödött, nagyon hálás macskalány. Féregtelenítve és bolha ellen cseppentve volt… Sajnos a mi cicánkkal nem jönnek ki jól, ezért egymástól elzárva kell Őket tartanunk. Ez így sokáig nem mehet, nálunk nem maradhat… Elajándékoznánk, mert menhelyre nagyon nem akarjuk vinni. Remélem akad más megoldás!! Köszönöm!!

molli080229.jpg

molli2080229.jpg

Folti szerető gazdit keres!

2008. február 29., péntek

Hajléktalanokkal Savoya parknál lévő sátorban élő egészséges, ivartalanított 6-7 hó körüli, dorombolós, kedves, barátságos, nagyon szép kislány cica gazdit keres. Tömött fehér-szürke bundácskája, itt-ott vörös foltokkal. nagyon okos kis pofija van! Vörös színű fiú testvére már gazdira talált.

Érdeklődni lehet:
06-30-2-115-951

folti1w080229.jpg

folti2080229.jpg folti3080229.jpg folti4080229.jpg

Találtcicák az év elején

2008. február 29., péntek

Nos, az új év újult erővel kezdődött, a decemberi punnyadás után januárban újabb csúcsot döntött a látogatószám. Az eddigi 5124-et sikerült 6273-ra feltornázni, ez 22,4%-os növekedés. Ha a február 31 napos lenne, akkor még ennél is jobb eredményt értünk volna el, de így meg kell elégednünk a 6000-es látogatószámmal.

Február 26-án a napi rekord is megdőlt, 369 látogató érkezett aznap, de ami ebben a legszebb, hogy közülük 338 teljesen egyedi volt.

Egyébként szép csendben átléptük az 50.000-es látogatószám-határt, most éppen 52.000-nél tartunk. Az új látogatók aránya az új évben is 50%-on felüli volt, pontosan 52%, ami azt jelenti számokban, hogy az idei két hónapban 1667-en ismerték meg újonnan a honlapot. Ez havi 800 olyan látogatót jelent, akik eddig még nem jártak a honlapon. Szeretettel köszöntjük őket! 🙂

Szóval ennyit a fejlődésről. Ezt a Google egyébként 4-es PageRank-kel honorálta. Eddig is volt, hogy a keresőkben előbb jöttünk valamilyen eseménnyel, mint maga az esemény szervezője, ezek szerint ez a jövőben még inkább így lesz. 🙂

Hogy ne csak a statisztikával untassak mindenkit újra és újra, írnék egy kicsit a filozófiánkról. Nem kérdés, hogy az állatvédelemhez, a macskák ellátásához pénz kell. A kérdés, ki hogyan szerzi ezt a pénzt, és mire használja.

Egyik lehetőség egy alapítvány létrehozása, a pénz összegyűjtése a nagyközönségtől, és törvények alapján történő felhasználása az alapítvány céljára, történetesen az állatvédelemre. A pénz jöhet közvetlen adomány formájában (adókedvezmény jár érte), vagy az szja 1%-ából. Ha valaki fizetett, onnantól kezdve más emberekre, az alapítványra van bízva, hogy a pénzt megfelelően használják fel. Ami rögtön felveti az ellenőrizhetőség kérdését is. Részletekbe itt most nem mennék bele…

Mi ezért úgy döntöttünk annak idején, hogy nem is szeretnénk soha ilyen pénzgyűjtéssel kísérletezni. Ehelyett lehetővé tesszük az embereknek, hogy közvetlenül segíthessék a cicákat. Ez ráadásul kevésbé személytelen, mint pénzt utalni egy szervezetnek, hiszen részesülhetünk nap mint nap a cica szeretetében, dorombolásában, „dagasztásában” (és ébresztőórának sem utolsó).

Egy cica átlagos tartása kijön évi kb. 100 ezer forintból. Ezt a pénzt nem mi gyűjtjük be az emberektől, hanem a cicát közvetítjük hozzájuk. Így biztosak lehetnek abban, hogy pénzüknek minden fillérje a cicájára fordítódik, és nem adminisztrációra, benzinre, alkalmazottak fizetésére stb.

Ha a nagyságrendekbe belegondolunk, a két módszer azonos eredménnyel járhat. A honlapon jelenleg 199 hirdetésben lévő cica került gazdához, az átlag 1,5 cicával számolva kb. 300 cica. Ezeknek az éves ellátása 300×100 ezer, azaz 30 millió forint. A honlap tehát évente 30 millióval járul hozzá a cicák fenntartásához. Ennek a hatásnak az eléréséhez pedig nagyságrendekkel kevesebb pénzre van szükség. Ha azt nézem, hogy a hirdetések felrakására szánt időmet bármilyen más hobbira el tudnám pazarolni, akkor ennek pénzben kifejezett értéke nincs. A honlap tárhelye pedig évente kb. 15 ezer forintba kerül.

Összefoglalva: más, állatszerető emberek pénzével a mi kis 15 ezer forintunk hatását meg tudjuk 2000-szerezni (!), biztosítva közben azt, hogy minden fillér a cicáknak menjen.

Nekünk ez nagyon jó érzés, ezért csináljuk! És nagyon jól tudjuk, hogy ebben a konstrukcióban a fontos láncszemek azok az emberek, akik hirdetik a honlapot saját oldalaikon, fórumokban, továbbadják a hírét, veszik a fáradságot, hogy feladják a hirdetést a talált cicájukról, aktívan, pénzt rááldozva is tesznek a cicák megmentéséért (Cicagazdikereső Társaság), begyűjtéséért, a cicákat ideiglenes befogadják, és a legfontosabbak, akik örökbe fogadják a cicákat, és egy hosszú, boldog kapcsolatban gondjukat viselik, felelősséget vállalnak értük.

Nélkülük semmi sem történne. Mindezeknek az embereknek nagyon szépen köszönjük!!!

SZAVAZÁS!

2008. február 29., péntek

A Kamera Hungária díjra benevezték az Illatos úti Ebrendészeti telepről készült kisfilmet. Nem az Oszkár, de egyfelől megérdemli hogy dobogós legyen, másfelől ráfér az Illatosra a nézettség!

Megnézheted és szavazhatsz is rá itt:
http://kamera.indavideo.hu/
A videó

EBUGATTA rendezvény – felhívás! – 2008. május 25.

2008. február 28., csütörtök

Ebugatta TV műsor
Az Erzsébetvárosi Napok (ERNA) rendezvénysorozat keretén belül megrendezésre kerül a Második Erzsébetvárosi Kutyás Nap az Ebugattával

Időpont:
2008. május 25. vasárnap 10. 00- 17. 00

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezésre kerül az egész napos kutyás programsorozat!

Várjuk azon kutyások/baráti társaságok/állatvédő szervezetek/cégek, stb. jelentkezését, akik szeretnének a rendezvényen részt venni, és ezzel együtt a kultúrált és felelős állattartással, tapasztalataikkal megismertetni az érdeklődőket.

A tavalyihoz hasonlóan 3×3-as rögzített sátrakat tudunk biztosítani, paddal és asztallal. Ezeket tetszés szerint be lehet rendezni.

Feltételek: 9.30-tól 17.30-ig minimum két fő jelenléte sátranként.

Újdonság!

Lehetőséget kaptunk egész nap kutyás sport programok és bemutatók rendezésére, ezért várjuk kutyaiskolák, bemutató csoportok jelentkezését is!

A bemutatók mellett a színpadon is egész napos programokkal szeretnénk szórakoztatni a kilátogatóknak, várunk ötleteket, és segítséget, hogy minél több fellépőt tudjunk meghívni (énekesek, zenészek, neves közéleti személyiségek).

A nap végén természetesen ismételten megrendezésre kerül a „Kutya szépségverseny”, melynek díjazásához szponzoráló cégek jelentkezését várjuk.

A résztvevőknek jelentkezni:
2008. március 5-ig lehet az info(kukac)ebugatta(pont)hu e-mail címen.

Amire készülni kell: több ezer látogató, média megjelenés, színpadi szereplés.

Reméljük a 2007-es rendezvényen részt vevők ismételten megtisztelnek bennünket jelenlétükkel, és, hogy idén azok is eljönnek, akik tavaly nem tudtak.

A részletes programot március 10-e után fogjuk közölni!

Harcsás Márta és Petrus Krisztina

http://gallery.ebugatta.hu/main.php?g2_itemId=337

Elveszett cicák

2008. február 28., csütörtök

Nyíregyházán, a Derkovits utcából február 11-én elveszett két szépséges cicánk.

Egyikük Kormi névre hallgat, fekete kandúr cica. Különös ismertetőjele, hogy a bal szemének pupillája nem reagál a fényre. Korábban megmérgezték, felgyógyult, de csak pépesített ételt tud megenni. Sajnos ma, február 27-én a másik cicám, Samu (szintén kandúr) is eltűnt. Ő szürke, fehér tarka. Utcáról fogadtuk be, de nagyon barátságos. Samunak (a tarka cica) az orra nem egyszínű, Korminak pedig van egy pici fehér „mellénye”.

Kérem, ha valaki tud róluk, hívjon vagy üzenjen! Nagyon szomorú az egész családunk, mindkét cicánkat nagyon várjuk haza. Azért is aggódunk, mert lehet, hogy valaki módszeresen pusztítja a mi kis kedvenceinket.

20-463-6990
h.zsuzso(kukac)citromail(pont)hu

Nagyon hiányoznak!!!!!!!!!!!!!!!!

uuuu080228w.jpg

Lu gazdát keres

2008. február 27., szerda

Lu, szintén talált cica, 2 év körüli lehet.
Őt is ivartalaníttattuk, nagyon barátságos, mondhatnánk nyomulós cica.
Még idegenekhez is (csak az otthonában, utcán nem).
Két kis hátsó lábán fekete a szőre, olyan mintha kis csizmái lennének.
Előző gazdája nagyon mostohán bánhatott vele. Nagyon nyugodt cica és a gazdit minden percben kitartóan szereti.

Érdeklődj:
E-mail: patriciangy(kukac)hotmail(pont)com
Skype: patricia.nagy1
mobil: 705225564

lu037.jpg lu039.jpg

lu041.jpg lu043.jpg

Fifi gazdát keres

2008. február 27., szerda

Fifi, ivartalanított kb. 2 éves nőstény. Ő is egyszer csak besétált hozzánk, azóta velünk van.
Szeret nagyokat vándorolni, kedves és barátságos cicc. Általában a fiú cicák nagy kedvence:-))
Nem annyira játékos, inkább komoly cicc.

Érdeklődj:
E-mail: patriciangy(kukac)hotmail(pont)com
Skype: patricia.nagy1
mobil: 705225564

fifi032.jpg fifi033.jpg
fifi035.jpg

Steve gazdát keres

2008. február 27., szerda

Vörös-fehér, neve Pisti aka Steve, ő átpártolt hozzánk az utca túloldaláról.
Ivartalanított, kb. 2 éves, rendkívül nyugodt kandúr. Nagyon jó egerésző és vakond-űző.
Szeret ceruzákkal, tollakkal játszani! Kb. 1 hónapja volt fogkövetlenítésen is.

Érdeklődj:
E-mail: patriciangy(kukac)hotmail(pont)com
Skype: patricia.nagy1
mobil: 705225564

steve024.jpg steve026.jpg

steve028.jpg steve030.jpg

Pompadúr cica gazdára vár

2008. február 27., szerda

Gazdára talált

Szürke (a kockás pléden), neve Pompadúr, talált cica.
Kb. 2 éves, ivartalanított lány cicus. Nagyon dorombolós, és eszméletlen bújós cicc. (nagy fülei vannak)
Bent és kint egyaránt jól elvan, nagyon barátságos.

pompadur016.jpg pompadur018.jpg

pompadur020.jpg pompadur022.jpg

Bogáncs Kisállatotthon – Adó 1%, 1 és 2 Ft-osok gyűjtése, önkéntesek keresése

2008. február 26., kedd

Kérjük, segítse alapítványunk munkáját adója 1%-ának felajánlásával!
A Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Kiemelten Közhasznú Alapítvány adószáma: 18614385-1-11

Aki az 1 és 2 Ft-osokat szeretné alapítványunknak felajánlani, természetesen szívesen fogadjuk. Kérjük juttassa 2008. szeptemberéig az Vörösmarty úti állateleségboltba, Esztergomba.

Keresünk önkéntesek a menhelyre könnyebb munkákra. Érdeklődni kizárólag telefonon lehet, a 06 30 294-5242-es telefonszámon.

További információk, továbbá adó 1%-os plakát és kisfilm a bogancs.uw.hu főoldaláról letölthető! Utóbbi a YouTube-on is megtekinthető: Kisfilm

Ha ideje engedi, nézze meg a gazdit kereső kutyáinkat, ugyanis jelenleg – weblapunkon képpel hirdetve – 70 kutya várja szerető gazdáját!

Köszönjük mindenkinek a segítséget!
Bogáncs Kisállatotthon

Bogáncs Kutya- és Kisállatotthon Kiemelten Közhasznú Alapítvány,
Cím: Esztergom, Csapási Dűlő
Számlaszámunk: 10201006-50222425
Adószámunk: 18614385-1-11

bogancs-esztergom.jpg

SOK KICSI SOKRA MEGY!

2008. február 26., kedd

Kedves Állatbarátok, Olvasók!

Még mindig gyűjtjük az 1 illetve 2 ft-osokat…

Már eddig is nagyon sok gyűlt össze, amit holnap viszünk beváltani. Természetesen még a későbbiekben is örülünk az összegyűjtött aprónak, amiből a kinti kutyajátszótereket szeretnénk lehetőleg még idén kialakítani.
Jelenleg 1 nagy terület áll védenceink rendelkezésére ami sajnos kevés, hiszen a menhely szinte állandó jelleggel teltházzal üzemel. Mivel nem minden kutyust lehet összeengedni a másikkal, így egész nap forgatásos rendszerben engedjük ki őket a kinti területre játszani.
Nagyon fontos lenne ezen kinti kifutók kialakítása, hogy a védenceinknek biztosítani tudjuk az optimális mozgási lehetőséget, játékot.

Ha Neked is vannak otthon befőttesüvegben, dobozban összegyűjtött 1 – 2 forintosaid, mielőtt beváltanád, gondolj ránk, a Tappancs Állatotthon Alapítvány menhelyén élő kutyákra!

Nekünk minden fillér számít!

Az Állatotthon önkéntesei összegyűjtik, beváltják, és a menhelyen élő árvákra költik majd az összegyűlt adományaitokat.

  • belső kennelek korszerűsítése
  • raktár épület vásárlása és ezáltal a jelenleg raktárként használt helyiségek felszabadulnának(pl. orvosi szoba, kennelek, mellékhelyiségek stb.)
  • kinti kutyajátszóterek építése
  • cicaház kialakítása
  • orvosi költségek fedezése

És még rengeteg más építeni, fejleszteni való van az Állatotthonban, ami ha elkészülne az itt élő „gyerekek” – mi csak így hívjuk őket – életkörülményeit javítanák.

Az akció végeztével honlapunkon közzétesszük a gyűjtés eredményét, és hogy mi mindent sikerült vásárolnunk belőlük.

Segíts, hogy segíthessünk!

Gyűjtőhelyek:

  • Tappancs Állatotthon Menhelye
  • Tatai Állatkórház(Bajcsi Zsilinszky u. 31.)
  • Tatabányai Állatorvosi Rendelő(Intersparral szemben)
  • Púder Szalon(Dózsakert – 70/772-5003)
  • Dózskerti Állateledel bolt(sétáló utca)- Tatabánya

Köszönjük, a Tappancs Állatotthon lakóinak nevében!

Bármi kérdésed van, keress meg minket bátran, akár telefonon, akár emailen!

tappancsalapitvany(kukac)gmail(pont)com

Burger Edina: 06-30/653-9108
Fuchs Valéria: 06-20/931-2808
Galánta Edit: 06-70/772-5003
Sólyom Andrea: 06-30/246-0418
Zsigáné Marosi Éva: 06-20/238-5044

Sissyke gazdit keres!

2008. február 26., kedd

Gazdára talált

Sissyke egy csodaszép sziámi hölgy. Gazdája egy öreg néni volt, aki meghalt. Ezért keres új gazdát. Kicsit meg van zakkanva: hetekig élt egyedül bezárva. Türelmes gazdinak CSAK IVARTALANÍTVA adjuk ki természetesen.

—————————-
Az orvosi vizsgálat során derült ki, hogy korábbi információnkhoz képest Sissyke nem 2 hanem kb. 10 éves.
Szóval kis öreglány, de nagyon jól tartja magát. 😀

pict0383w080203.jpg

pict0382080203.jpg pict0392080203.jpg pict0410080203.jpg

Macskamentők segítséget kérnek

2008. február 26., kedd

Kedves Állatbarátok!

Szeretnénk egy kis segítséget kérni a Macskamentők számára. Sajnos az idő vasfoga és a természet egy kicsit „megrongálta” a Mentett Cicák menedékhelyét. Szeretnénk egy kicsit helyrehozni, illetve biztonságossá tenni, hogy szerencsétlen Cicák legalább itt biztonságban lehessenek az ivartalanítás, és gazdi keresés idejére.

Ezért szeretnénk megkérni Mindenkit, hogy Aki tud segítsen.

A felújításhoz szükségünk lenne:
– 15-16 nm járólapra,
– 28-30 nm csempére,
– bontott tégla (kb) 2400 db (lehetőleg 12-es),

Évente nagyon sok Cicus megy át a kezeink között. Befogjuk Őket, ivartalanítjuk Őket és Mindegyikőjüknek keresünk olyan Álomgazdit ahol boldogan leélhetik életüket. Ehhez a tevékenységünkhöz szükségünk van erre az épületre.

Segítségeteket előre is köszönjük.

E-mail: macskamentok(kukac)t-online(pont)hu

Álom-Gazdit keres Bukfenc!

2008. február 26., kedd

Gazdára talált

Bukfenc utcáról mentett, 2 éves, tünemény, igazán főnyeremény nőstény cica! Nevét onnan kapta, hogy amikor simogatják,lehajol egészen, és „bukfencezik”; teszi-veszi magát örömében. 🙂
Mindazon hányattatások ellenére, amiken eddig keresztül mehetett odakint, egy nyitott, tündéri, nyálcsorgatva doromboló, nagyon hálás, alkalmazkodó, nyugodt, ember-centrikus cica, aki tipikusan hálásabb a simiért, mint a kajáért..
/Pillanatok alatt belopta magát a szívembe../

Ivartalanítva, oltva keresi álom-gazdiját.
Örökbefogadási szerződéssel fogadható örökbe, kizárólag lakásba!
(Saját kutya /ha az macska-barát/ – és cica nem akadály, kompatibilis velük.)

Képtára: http://gallery.site.hu/u/mentholx/bukfenc/

bukfenc_071229.JPG

bukf-ginoval_071229.JPG bukf-tenyerben_071229.JPG