!FELHÍVÁS! S.O.S.!

Kedves Állatvédők, Magánszemélyek, Macskabarátok!

A Dél-Pesti (Jahn Ferenc) kórház udvarán élő kóbor macskák nagy bajban vannak, konkrétan az életük forog kockán!
Mártival és Ákossal együtt eddig 12 cicát mentettünk meg onnan (köztük 2 vemheset, az egyikben 5 kicsi volt). DE. Még rengeteg, legalább 40 cica vár mielőbbi segítségre!
A kórházban ÍRTJÁK a macskákat! Sajnos, ez így, szó szerint igaz, és nem is rejtik véka alá! Először ezt a Mártitól tudtam meg, ő pedig egy másik állatvédőtől, de múltkor személyesen is meg kellett tapasztalnunk az igazságot: több ott dolgozóval beszéltünk, akik elmesélték, hogy rendszeresen írtják (mérgezik / sintérrel elvitetik/ agyonütik / SZIGONYPUSKÁVAL lelövik) őket. Megint összeírta a vezetőség a macskákat, és ki is tették a mérget, de azt mondták, a macskák nem ették meg. Valószínűleg más megoldáshoz fognak folyamodni, sajnos bő a repertoár!
Már más is próbált segíteni régebben az ottani cicáknak, elvitte őket ivartalaníttatni, de ezeket a cicákat is egytől-egyig ‘eltüntették” !
Első lépésként el kéne onnan hozni legalább a befogásra esélyesebb macskákat, de mindenekelőtt a vemheseket (jön a tavasz, és itt a kölyök-szezon!), nőstényeket és kölyköket, akiket még az elvadulásuk előtt gazdához lehet adni. A vadakat pedig (akiket valószínűleg csak élvefogó macska-csapdával lehet befogni (ezügyben fel kéne velünk venni a kapcsolatot) ivartalanítás(!) (ezügyben is!) után tanyákra, lovardákba, tehát biztonságos helyekre el kell helyezni (a kórházba értelemszerűen nem lehet őket visszahelyezni!).
A végső cél az ottani cicák teljes felszámolása lenne. Bár tudom, ezzel nem szűnne meg véglegesen a probléma, ugyanis kintről is hajigálják be a macskákat (nem tudják, hogy a halálba küldik ezzel őket!). Erre valamit ki kell találni, mert egyébként az egész szélmalomharc, vagy ha minden kötél szakad, és más megelőző-megoldás nincs, ki kell alakítani egy csapatot, akik bizonyos időközönként megmentik az újra és újra összegyűlt macskákat… De ezen ráér még gondolkodni, most a lényeg: a jelenlegi cicák mielőbbi megmentése!
Ehhez kérnénk, a cicák nevében, mindenkitől segítséget! Akár befogásban, akár fuvarban, hirdetésekben, de leginkább ideiglenes elhelyezésben! A legfontosabb az ideiglenes elhelyezésük lenne, míg ivartalanítva nem lesznek (ebben segít alapítvány), ezt követően a szelídeknek gazdát kell keresni (örökbefogadási szerződés innen, az utolsó oldalról letölthető: http://gallery.site.hu/u/mentholx/ ), a vadakat pedig ivartalanítás után elhelyezni biztonságos környezetben (ezügyben is fel lehet venni velünk a kapcsolatot).
Bárki odamehet macskáért, nem kell szólni senkinek, bár a portás segítségét lehet kérni, hogy hol találhatók a cicák, és egyáltalán. Az udvaron és a pincékben egyaránt tartózkodnak. De velem is fel lehet venni a kapcsolatot, sőt, ha van rá mód, örülnék, ha jelentkezne az, aki segíteni szeretne ebben a projektben: 06305177925, mentholxx(kukac)gmail(pont)com
A macskák egyébként jól tápláltak, szépek, jó kondiban vannak, sok a kedves, szép, gazdára esélyes állat, és elkiabálni nem akarom, de az általunk összeszedett 12 cica közül egynek se volt se náthája, se parvo-ja.

Van galériájuk is (http://www.ck.hu/jahn/), ill. készült video:

Tehát: a dél-pesti cicák S.O.S. megmentésre várnak!!!

ÖSSZEFOGÁSSAL SIKERÜLHET ez a projekt is !!!
Összefogással..!
Ne hagyjuk magunkat, TEGYÜNK e barbárság ellen, segítsük a védtelent és kiszolgáltatottat!

Írj egy kommentet