Hajdúszoboszlói telep – Vészhelyzet van!

Figyelem Emberek!!! Bárki, aki szereti a kutyákat!!

Vészhelyzet van!

Főként, akik Hajdúszoboszló kisebb-nagyobb vonzáskörzetében élnek, (vagy sokkal messzebb, de a környéken laknak állat- szerető ismerőseik, rokonaik..)!!

A Hajdúszoboszlóról kivezető Nádudvari úti Zsoldos-dűlőn található a H-i Részvénytársaság telephelye, ahová olyan gazdátlan, elkóborolt kutyák kerülnek akikről csupán két hétig gondoskodnak s ha nem jelentkeznek értük, elaltatják őket.

Ez a telephely egyben állatfeldolgozó funkciót is betölt, tehát nem menhely! Erről talán sokaknak tudomása van, de úgy tűnik nincs eléggé a köztudatban, milyen sors vár azokra az ebekre, akik pl. a szilveszteri petárdadurrogtatás vagy egyéb emberi gondatlanság következtében utcára kerülnek.

Jelenleg három-négy kutyánál tart a visszaszámlálás, mi igyekszünk elhozni legalább kettőt, de többnyire 10-15 kutya mindig van egy ilyen telephelyen. Amikor kint jártunk, nyilvánvaló volt, mennyire éhesek, a napi etetés mellett is, és igazán családhoz, normális körülményekhez méltóak ezek az ebek.. A kiszolgáltatott helyzetük még nem jelenti azt, hogy kevésbé okosak vagy tanulékonyak más kutyáknál!!!

Valószínűleg minden nagyobb városban működnek hasonló telephelyek!

A Nádudvari úton most van – két fekete, középtermetű, barátságos, egykor jobb körülményekhez szokott szeretetreméltó kutya (másfél hetük van hátra)

Egy barna, hosszú fülű, középtermetű anyuka, szoptatós kölykökkel (még egy hétig kb..) és még akárhány lehet, érdemes megnézni őket, ha lehet, kimenekíteni minél többet!

A telephely vezetője készséges és segítőkész, az alábbi számon hívhatjátok:
Szatmári István 06-30/223-2595

Valószínű, hogy a kutyatartás díját felszámolják, ez 324 ft-ot tesz ki naponta. De ez nem lehet akadály!!

Ha lehet, küldjétek tovább ennek a posztnak a címét, a telephely hírét minél több barátotoknak, ismerősötöknek!!

3 hozzászólás ehhez: “Hajdúszoboszlói telep – Vészhelyzet van!”

  1. Orsi írta:

    Szia cat nekem három kutyám van és öt macskám és most három terhes macskám van én szivesen elhoznám a kutyákat de se ételt nem tudnék biztosítani sem szállást most az egyik rokonom hozott el onnan egy kutyát de sajna nincs erre sok embernek pénze h kutyákat hozzon el onnan és etessen de ha te ilyen gazdag vagy akkor hozzál el te onnan.

  2. Takács Zoltán írta:

    A hajdúszoboszlói a régi sintértelepen is vannak még állatok.A Szováti útnál a pálinka főzde útján.Ott vannak kutyák ,disznók de a disznókat a régi gyepmester hízlalja Sándor Feri bácsi.Bérli a telepet.Eléglett volna felújítani nem kellett volna újat építeni.Jó állapotba van.Van iroda,kutya ólak,kamra,aklok ahol a disznók vannak. van elég helyük a kutyáknak.És ki a mostani Sintér?????

  3. Cat írta:

    SZÉGYEN, hogy egy ilyen gazdag városban is csak SINTÉRTELEP van 🙁

Írj egy kommentet