talált cica

Húsvét előtti héten – március 28-án – a Bazilika melletti téren ismerősöm talált egy cicalánykát, jelenleg nálam van. Kiplakátozták a környéken, de gazdija nem jelentkezett érte – lehet, hogy messzebbről kavarodott oda. Chip, vagy bármi azonosító nem volt rajta.

Fiatal, felnőtt (1-3 év körüli) cicó, amikor megtalálták, éppen tüzelt. Közepes, inkább kistestű, házi cica színű, némi hosszú szőrű rokoni beütéssel. Nagy zászlós farka van – igen büszke rá…
Kedves, barátságos, de elég félős. Feltehetően lakásban lakott, mert rögtön alomra ment, ill. ismeri a fotelt, kanapét, viszont nagyon szeret kint is lenni (nálam zárt folyosó van), ha teheti, rögtön kimegy.
Szófogadó (kivéve, ha be kell jönni a lakásba), nem rombolós cica. Elég tartózkodó, de (amikor szüksége van rá) jön a simogatásért, vakargatásért. Sokat beszélget.
Állatorvos látta, teljesen egészségesnek találta.
Mikor megtaláltuk, iszonyú sovány és éhes volt, ismeri a konzerv macskakaját. Most már kicsit kigömbölyödött, és szívesebben eszik nem konzervet. A főtt ételért nem-, de a nyers csirkehúsért májért odavan. A száraz macskaeledelt egyáltalán nem eszi.

Ráismer valaki?

Ha igen, kérem, keressen meg:
Mobil: 30/9612-778

Egyebekben, ha valaki szeretné őt – alapvetően a lakásba, de biztonságos helyre ki is járhatna – akkor szintén hívjon. Elég nehezen tudom majd nyáron gondozni, ha folyton kilóg a lakásból. A szomszédjaim nem cicabarátok.


Írj egy kommentet