Nyíregyházi Állatmentők

Más állatvédelmi szervezet mellett, Szabolcs- Szatmár-Bereg megye területén kíván tevékenykedni csapatunk, mely jelenleg állatbarát magánemberek nem hivatalos civil szerveződése.
Magyarországon a jogszabályi és anyagi háttér hiányosságai miatt nem működik állatrendőrség, miközben naponta hallunk állatkínzásokról, embertelen körülmények között tartott állatokról. Az a pár állatvédő szervezet, amely felvállalta a segítésüket, saját erőből képtelen mindegyikőjüket megmenteni, egyrészt szintén anyagi-, másrészt emberi forráshiányok miatt. Társaságunk terveink szerint képes lesz megoldani azt az egyébként állami feladatot, amelyet ez idáig csak az állatmenhelyek, állatotthonok próbáltak saját lehetőségeikhez képest kezelni.

Bevetési körzetünk: Elsősorban Szabolcs- Szatmár-Bereg megye, de adott esetben természetesen az ország bármely pontjára hívhatók vagyunk.

Feladatköreink:
– Sérült, életveszélyben lévő állatok azonnali mentése, állatorvoshoz szállítása, átmeneti elhelyezése (az együttműködő szervezetek és ideiglenesen befogadó magánemberek által).
– Nem megfelelő tartási körülmények felmérése a helyszínre történő kiszállással, a tulajdonosok felvilágosítása a helyes tartási módról, adott esetben a tartási mód változtatására való felszólítás, ezek utólagos ellenőrzése, a pozitív irányba való változtatás elmaradása esetén az állat elkobzásának kezdeményezése a helyi hatóság bevonásával.
– Leendő és jelenlegi állattartók tájékoztatása a törvényi háttérről és az emberileg elfogadható bánásmódról, a felelős állattartás elterjesztése.
– Együttműködés meglévő szervezetekkel, azokat segítve adományok szervezésével, munkaerővel (menhelylátogatás, kétkezi munka)

Telefonos elérhetőség:
Vezető: Pátrovics Milán 0620-949-1576
E-mail: info(kukac)allatmentok(pont)info
Weboldal: www.allatmentok.info

Írj egy kommentet