Segítőnap az állatotthonban! – 2009. október 17-én

Állatotthonunk és MiniMenhely részlegünk szervezésében segítőnapra várjuk a vállalkozó kedvű állatbarátokat október 17-én, szombaton 10,00 órától!

Helyszín: Budapest XVII. kerület, Csordakút utca.

A következő munkákhoz van szükségünk dolgos kezekre:

1. kutyaház-felújítás
Kutyaházaink egy részét szó szerint elfogyasztották lakói; egyiken a tető szélét rágták le, a másiknak már luk van az alján… A használható házakat össze kell foltozni, hogy a hideg időben is védelmet nyújtson.

2. kutyaház-téliesítése
Kutyaházainkat szeretnénk továbbá komfortosabbá, melegebbé varázsolni védenceink számára, ezért a fagyok beköszönte előtt szeretnénk kiszalmázni, valamint a kutyaházak bejáratához egy 2 cm magas lécet szögelni ezzel is megakadályozva, hogy lakóink a nagy jövés-menésben kihordják a szalmát.

3. talajegyengetés
Ásáskényszerrel megáldott renitens négylábúink döbbenetes méretű gödröket ástak a nyár folyamán a kennelek földjébe. Mivel már nincs szükség „hűsölő gödrökre”, ezeket be kell temetni.

4. korhadt faágak levágása
Kis szépészeti beavatkozást kell végrehajtani a növényzeten itt-ott, nehogy rászakadjon egy-egy korhadt faág valamelyik kutyára egy erősebb vihar esetén.

Kérjük, aki teheti, hozzon magával szerszámokat, vagy jelezze előre, hogy mely munkában kíván részt venni, hogy elegendő szerszámot tudjunk biztosítani, senki ne maradjon tétlenül.
A kutyaház felújításához, téliesítéséhez akkumulátoros csavarbehajtó, kalapács, fűrész, a talajgyakorlatokhoz ásó, lapát, csákány szükséges.

A felújításhoz köszönettel fogadunk tárgyi adományként 4-6 centis facsavart, nagyobb szögeket, a kutyaházakhoz faanyagot (a legjobb a hajópadló, 2cm-es vastagságú léc, de megfelelő a lambéria és az OSB lap is), bitumenes hullámpalát, zsindelyt.

Bővebb infó és bejelentkezés: info kukac noeallatotthon.hu, 06-30/221-12-99 (H-Szo:10-15ó)

Mindenkit szeretettel várunk!

www.noeallatotthon.hu
www.minimenhely.hu

Írj egy kommentet