Most nagyobb a baj, mint múltkor

A régi Finommechanikai Vállalat területére szinte naponta dobnak be, tesznek le lelketlen emberek kölyökmacskákat, négyesével, ötösével, ezeket természetesen a régi macskák elkergetik, megölik.
Ritkán kerülnek gazdához, kivétel én voltam, amikor egy kis szürke fehér kölyköt hazahoztam a napokban. A saját kandúrom ismét kiköltözött a szomszédba. 🙁

De ma 2009. aug. 7-én egy piros-bordó színű trikós nő és egy 17 év körüli fiú letettek 3 szobamacskát egy bútor polcaival – feltehetően ez volt a macskák kedvenc helye, tálakban étellel, vízzel, és egy sárga műanyag tálban alommal.
Mire kiszaladtunk az irodából, addigra elszeleltek a tulajdonosok.
A macskák sokkos állapotban kuporogtak. A szürke hamuárnyalattal tarkított macska úgy lépdelt, mint aki még életében nem volt kinn a lakásból. A teknőctarka gyönyörű tömött szőrű, fehér állú, hasú hatalmas másik macska szinte hang nélkül nyávogott, és remegett.
A harmadik egy cirmos összehúzta magát a földön, és hatalmasra tágult pupillákkal ült. Egyikük sem mert nagyon mozogni.

A sorsuk egyértelmű, a területüket féltő, igen keményen harcoló tősgyökeres kandúrok és anyamacskák el fogják a hét végén mindhárom (kettő fajmacskának látszik) állatot kergetni, és az Őrs vezér tér környéki autóforgalom végez velük.

Kérek mindenkit, adja tovább a hírt!

A Bp. X., Fehér út 10. szám alatti nagy területű Finommechanikai Vállalathoz berakott minden macska halálra van ítélve.
Senki ne hozzon több macskát, kölyköt, mert embertelenség.

Ezentúl figyelni fogjuk az autókat, és a rendszámuk alapján feljelentést teszünk a macskákat felelőtlenül kirakók ellen.

Nagyon dühös vagyok, de ennek a szövegnek egy részét biztosan tovább tudod küldeni, és fel is rakhatod, ahová csak tudod.
Én is megpróbálok különböző fórumokra írni, mert ivartalanítás helyett ez történik.

Köszönöm, ha továbbítod minél több helyre,

Júlia
zjulia(kukac)zjulia(pont)hu

1 komment ehhez: “Most nagyobb a baj, mint múltkor”

  1. talaltcica írta:

    Azért is érdemes figyelni a macskákat kirakókat, lefényképezni és feljelenteni, mert 200.000 forint büntetést is kaphatnak, utána meggondolnák, hogy mi a jobb: 1-2 hétig hirdetni a cicát, vagy ez. Aki meg ennyire nem tud előre gondolkodni, az a felelőtlenségéért megérdemli a büntetést.

Írj egy kommentet