Segítsetek, hogy ne legyen az idén fekete Karácsony!

94 kutya van veszélyben az Illatos úti Ebrendészeti Telepen!

Az Illatos úti Ebrendészeti Telepen teljes telt ház van, 94 kennelből 94 foglalt. A bent lévő kutyák tényleges és közvetlen veszélyben vannak. Minden évben bekövetkező tendencia, hogy egyes felelőtlen gazdák a karácsonyt már a megunt egykori kedvencek nélkül ünneplik. Megoldásnak tekintik, hogy leadják őket az Illatos úton, mert onnan „úgyis gazdához kerülnek”. Most nem kerülnek! Aki most leadja a kutyáját az Illatos úton, az számoljon azzal, hogy az Illatos úton senki nem tudja garantálni, nem garantálhatja, hogy gazdához kerül. AZ ILLATOS ÚT NEM MENHELY! Állategészségügyi Telep, aminek dolgozói hivatalból kötelesek telt ház esetén altatni! Bármennyire is szeretik a kutyákat, kötelességeik vannak!

Aki most visz kutyát az Illatos útról biztos lehet benne, hogy életet ment. Most nem lesznek szponzorok, nem lesznek hírességek és nem lesz örökbefogadó nap. Aki most visz kutyát az Illatos útról, az csak egy társat kap. Oltva, féregtelenítve, mikrochippel ellátva. Egy társat, akit megmentett és aki ezért egy életen át hálás is lesz neki. Ne vigyen kutyát, aki csak egy olcsó karácsonyi ajándékot akar. Ne vigyen kutyát, aki aztán egy menhelyre akarja elvinni. Az vigyen most kutyát, aki menteni akar és a mentvényről egy életen át gondoskodni.

Már december utolsó hetében, a petárdázások miatt özönleni fognak a kutyák a telepre. Ne hagyja egyedül Szilveszterkor a kutyáját, vagy legalábbis biztosítsa, hogy a megrettent állat ne tudjon elszökni. Még nem késő a kutyát mikrochipes egyedi azonosítóval ellátni és a chipet regisztráltatni, hogy ha mégis megtörténik a baj, visszakerülhessen gazdájához. A félelmükben elszökött talált kutyákat vigyék állatorvoshoz, hogy ellenőrizni tudja benne a mikrochipet.

94 kutya várja rettegve a karácsonyt a Telepen. Nem számíthatnak másra, csak az állatbarátok segítségére!

Akik karácsonyra életet szeretnének ajándékozni egy kutyának, látogassanak el az Illatos úti Ebrendészeti Telepre (IX. Illatos út 23/a). Azok, akik meg akarnak szabadulni a kutyájuktól, idén semmiképpen NE látogassanak el az Illatos úti Ebrendészeti Telepre. További információkat az Illatos úti Ebrendészeti Teleptől lehet kérni a 280-6832-ás telefonszámon. A Telepen raboskodó kutyák képeit a www.illatosut.hu oldalon lehet megtekinteni.

1 komment ehhez: “Segítsetek, hogy ne legyen az idén fekete Karácsony!”

 1. Cat írta:

  A Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepe címe: 1097 Budapest, Illatos út 23/A.

  A telep valójában Budapest SINTÉRTELEPE (csak ezt nem reklámozzák)!

  Megközelíthető: a Boráros térről induló 54-es autóbusszal a 8. megállónál kell leszállni, ill. pl. az Örs vezér terétől a 3-as villamossal a Nagykőrösi útig kell menni, majd onnan begyalogolni vagy 2 megállónyit menni az 54-es busszal az Illatos úton.

  A telep látogatható: hétfőtől-szombatig: 10-14, vasárnap és ünnepnapon (Karácsonykor és Újévkor is): 10-13 óráig

  FIGYELEM! Állatot keresni AJÁNLATOS SZEMÉLYESEN KIMENNI legalább hetente a telepre, TELEFONON NEM tudnak pontos felvilágosítást adni!!!

Írj egy kommentet