A Cicamentő Baráti Társaság nevében szólok Önökhöz

Négy éve működünk Egerben, segítünk ahol kell. Nem vagyunk egyesület így nem kaphatunk és nem is kérünk pénzbeli segítséget.

2007. október és 2008. február közötti hónapokban 55 macskát ivartalaníttattunk ingyen, melynek költségeit az Alapítvány a macskákért fizette helyettünk. Ezek mind olyan macskák voltak, akiknek egyébként nem lett volna lehetőségük az ivartalanításra, ugyanis többségük utcán élő, kóbor állatok. Gondoljanak bele ez az 55 macska mennyi szaporulatot hozott volna.. Azóta csak az ivartalanítások felét tudja az alapítvány fedezni, de még ez is nagy segítség.

Most nagy gondunk van, féreg,- atka,- és bolhairtóra lenne szükségünk, oltásokra, orvosi ellátásra, hogy fel tudjunk számolni egy „macskatelepet” Egerben. A macskák létszáma kb. 25, ezek közül önerőből eddig két kölyköt sikerült bolhátlanítanunk és gazdához juttatnunk.

Nem pénzt kérünk most sem, illetve nem azt, hogy nekünk adják át a támogatásaikat, hanem a Szövetkezet úti állatpatikába vagy az Imperiál Állatkórházba, vagy Szabóné Marikának az ÁVE Alapítvány elnökének juttassák el. Így ellenőrizve van, hogy nem pocsékoljuk el, hanem a célnak megfelelően használjuk azt fel. A kifizetett gyógyszerekről a helyszínen számlát kapnak.

Kérem segítsenek! Az etetésről, szállításról és minden egyéb költségről saját zsebből gondoskodunk.

Nagyon sok az utcára kirakott cica, mi rendbe tesszük, minden szükséges védőszerrel ellátjuk őket, és egészségesen, tisztán adjuk tovább szerető gazdához.

Kérdezhetnék persze, hogy miért nem a leendő gazdi fizeti ezek költségeit? Mert még így is nehezen találunk befogadókat, akik sajnos rendszerint kispénzű emberek. Örülünk annak, ha utána gondosan, szeretettel nevelik őket tovább.

Az altatáshoz nincs lelki erőnk, ha már megszülettek az állatok éljenek jó környezetben és ha már eljön az ideje ivartalanítani fogjuk őket.

Ha így vigyázunk és mentjük az utcára tett állatokat illetve a tulajdonosok felesleges szaporulatait, az megelőzi a fertőzéseket, házi kedvencünk nem kerülhet olyan könnyen veszélybe.

Hálásan köszönünk minden segítséget a Cicamentő Baráti Kör tagjai nevében!

http://cicamentok.info

Ani néni
0636/414-893

Írj egy kommentet