Veszélyben a Kutyák!

Veszélyben a Kutyák, ám a megoldás kapujában állunk.Segítőket keresünk SÜRGŐSEN!

Veszélyben a kutyák, de most nagy összefogással megmenthetjük Őket, nem mellesleg felépíthetjük végre a várva várt kutyamenhelyünket!!!!
-Ismét feljelentettek a befogadott kutyák létszáma miatt!
-Hónapokig húzódott az eredeti terület ügye, mai nappal végre kaptunk egy másikat, ahol most már kezdődhet a munka, és a feljelentés miatt kezdődnie is kell!
-Szükség lenne június 15-én, pénteken minél több önkéntes segítőre, valamint az utána következő napokon is. Aki az önkéntesek fuvarozásában tudna segíteni, kérem, szintén jelezze.
-A betonkerítés ára megvan, azonban a letételéhez szükséges beton ára még nincs meg, ezen túl is rengeteg dolog anyagi fedezetére lenne most hirtelen szükség, kérem, aki tud, segítsen ezek összegyűjtésében!

-Aki segíteni szeretne, önkéntesként:
0670/597-8277, 0620/267-5482,
dikuszka(kukac)gmail(pont)com,
facebook: Fazekas Ildikó, Ózd

-Aki segíteni szeretne az anyagiakban:
HEROSZ Ózdi Szervezete, OTP 11734121-20043678.
Külföldről: IBAN: HU16 1173 4121 2004 3678 0000
0000 BIC(SWIFT)KÓD: OTPVHUHB

Előzmények: Mint sokan tudjátok, én, illetve a HEROSZ Ózdi Szervezete, hosszú évek óta menhely nélkül, ideiglenes befogadással mentjük a bajba került kutyákat. Ez azt jelenti, hogy a kutyák nagy része otthonomban került elhelyezésre, míg gazdára nem talált. Van olyan kutyus, aki évek óta nálam él, (itt altatás nincs, soha nem is volt!), olyan is, akinek csak pár napra vagy hétre kellett otthont adni.
Ivartalanított, oltott, rendesen ellátott, szeretetben élő állatokról van szó. Egy környékbeli utcából azonban ezt megelégelték, és tavaly júniusban lépéseket tettek az ózdi önkormányzatnál. Ekkor a város új vezetőségével folytatott személyes beszélgetést követően bérbe adtak részünkre egy területet Center és Sajónémeti közt, idén január 1-jén.
Azonban az ügy hónapokra le lett állítva, mivel az ex-szemétlerakóról a rengeteg hulladékot el kellett volna távolítani egy helyi cégnek, azonban a hivatal többszöri felkérésére sem voltak erre hajlandóak.
(Most az lényegtelen, hogy tudjuk, kinek a keze volt ebben az akadályoztatásban…). Miután a tavasz végére sem mozdult előre az ügy, aláírásgyűjtésbe kezdtünk, kérve az ózdi önkormányzatot, hogy június 15-ig adjanak át részünkre egy másik területet. A múlt héten aztán felgyorsultak az események. Hivatott a műszaki osztály, találtak más, e célra megfelelő területeket, csütörtökön együtt elmentünk a helyszínekre is, még aznap le is tettem a voksom az előzőtől minden szempontból jobb (és szívemhez is közelálló) terület mellett, pénteken írásban ezt le is adtam, kedden lezajlott a földhivatali kimérés, mai napon (szerdán) pedig megtörtént a hivatalos átadás részünkre!!! Ennek bekövetkezéséig nem szerettem volna mindezt nyilvánossá tenni, hogy ezúttal már senki ne húzhassa keresztbe az ügyünket, ugyanis itt most konkrét életmentésről van szó! Ugyanis a múlt hét csütörtökön az is
kiderült, hogy ismét feljelentettek az itthon tartott, befogadott
kutyák létszáma miatt, a hatósági eljárás megindításáról már meg is kaptam a levelet, ami azt jelenti, hogy nekünk záros határidőn belül el kell vinnünk innen a kutyákat, mert Ők nem kerülhetnek sintér-kézre, abba én is, ők is, belehalnánk… Holnap segítőkkel megtisztítjuk az 1400 m2-es területet a gaztól, fűtől, bozótostól (ehhez még elkélne a segítség!), aztán pénteken reggel nyolckor kezdenénk a betonkerítés alapjának kiásását. Ehhez már sikerült néhány, mindenre elszánt segítőt találni, azonban nagy szükség lenne még segítő kezekre! A betonkerítés (kedvezményes, de még így is nagy) ára már megvan, hála érte Martina Gublernek és a Sunlight for Animals Egyesületnek, valamint a svájci állatbarátoknak! Ezt a kerítést mi jövőhéten már szeretnénk felállítani, de ehhez szükségünk lenne a beton miatt anyagi támogatásra, illetve fizikai munkához önkéntesekre, e hét péntekre, és a jövő hét folyamán. Három kennel ára a svájciak nagylelkűségének köszönhetően előreláthatóan meglesz, azonban további kennelekhez szintén anyagi segítségre lenne szükség. Kutyaólak beszerzése is fontos lenne, illetve a kapura kell még valamilyen megoldás, és még ezer dolog, amik nagy része sorra úgy derül ki, ahogy haladnak a dolgok előrefelé.
Fizikai munkában, fuvarban, anyagiakban és eszközökben egyaránt segítőkre várunk, hogy mielőbb biztonságba kerülhessenek azok, akik nálam tanulták meg életükben először, mi is az az otthon… Kérem, aki tud, segítsen, hogy új otthont építhessünk Lénártkának, Frodónak, Gordonkának, Pamacséknak, a Picúroknak, Boldizsárnak, Gyurikának, Priscillának, Ribizlinek és a Többieknek…
Hálás köszönetem a megbízható beavatottaknak, akik múlt hét csütörtök óta együtt aggódtak és izgultak velem és a kutyákkal, és akik biztosítottak segíteni akarásukról!
Fazekas Ildikó, a HEROSZ Ózdi Szervezete és a Védencek Ózd, 2012. június 13.

www.gportal.hu/heroszozdiszervezete

Írj egy kommentet