Jön a tél…

Jön a tél…

„Tényleg? Ne mondjátok! Ki hitte volna… „- mondhatná levelünk olvasója, „micsoda információ”.
Abban viszont biztosak vagyunk, hogy sok jóindulatú, segíteni akaró ember talán nincs teljesen tisztában azzal, hogy ez a szikár mondat milyen információt (is) tartalmaz állatvédős szempontból.
Milyen küzdelmet.
Védenceink közül csupán keveseknek adatik meg, hogy ideiglenes családban lakásban, melegben töltsék a telet.
Nyilván folyamatosan sakkozunk a helyekkel, műtött, balesetes, öreg, kopasz, kölyök nem maradhat külső kennelben, viszont a bár egészséges, de rövid szőrű kénytelen. A tél örök kihívás, jó minőségű, elég energiát adó tápokkal tartani a kondijukat, hogy ne gyengüljenek le a „fűtésben”, vitaminozni, szalmázni, pokrócozni, melegíteni, melegíteni…
Egyrészt számukra, másrészt a hozzánk segítségért forduló, mentett kutyákat, cicákat (nagy számban) befogadó barátaink számára kérjük a segítségeteket.

Turkálásra fel!

Irány a garázs, kamra, pince, szekrények alja!
– takarók, pokrócok, már nem használatos nagy fürdőlepedők, törülközők
– mi ez az orkán izé, ponyva, Bélabá hagyta itt, vízhatlan? Cica és kutyaházak vízhatlanná tételéhez tökéletes!! neked nem kell már az autót borító védőponyva? jöhet!
– kidobásra szánt bélelt (nem orkán, nem műanyag) kabát, naaaagy meleg pulóver jöhet!
– öreg párna, paplan, szivacsok
– padlószőnyeg, húú, azt nagyon jól be lehet passzintani, rögzíteni!, tiszta vastag szőnyeg, rongyszőnyeg
– kutya- macska táp, vitaminok, roboráló, kiegészítő táplálékok – ja, ez ritkán van a szekrény alján 🙂

Neked talán már csak lom, fagyosszentjeinknek hatalmas segítség!

Fontos információ: A Pilis-Budai Kutyamentők Társasága Egyesület nevéből adódóan a Pilis környéki településeken él és dolgozik, Hidegkúttól Tinnyéig, Külső Óbudától Solymárig, Pilisvörösvártól Csobánkáig stb., az adományok gyűjtését is a régióban tudjuk lebonyolítani. Ide kellene eljuttatnotok, sajnos a csapat minden szállítási kapacitása az állatokra fordítódik!

Kérjük e-mailben jelezd, mivel tudsz segíteni:
piliskutya(kukac)gmail(pont)com

Amennyiben olyan lendületet kaptok, mint már egyszer régen, hogy nem lehetett mozdulni a hatalmas garázsomban, természetesen minden a csapatunk által már nem felhasználandó adományt iziben továbbadunk más rászoruló szervezeteknek.

A tél azt jelenti, egyre több mentendő kutya van és kicsi örökbefogadási kedv. Ezzel sajnos minden télen szembesülünk: tavasszal mindenki kutyát akar, jön a jó idő, kint lehet vele lenni sokat. Télen sokan inkább begubóznak, az új családtag csak nyűg. „Majd tavasszal”… és a téli almokkal, a télre kirakott szerencsétlenekkel mi lesz? Nagyon-nagyon várjuk ideiglenes befogadók segítségét, akik tavaszig átmeneti otthont tudnak nyújtani védenceinknek. Jelenleg erőnkön felül panzióztatjuk őket, hosszú távon ezt nem bírja az Egyesület pénztárcája!
A kajáltatásban, orvosi ellátásban tudunk segíteni, az ideigleneseknek „csak” a szeretetet, törődést kell nyújtaniuk. Na jó, meg legalább egy suffnit, vagy kazánházat, ahol a mentettkék nem fagynak meg.
Kérjük, hogy gondoljátok végig, hogy tavaszig van-e lehetőségetek segítséget nyújtani egy mentett állatnak, vagy van-e a környezetetekben valaki aki szívesen foglalkozna ilyennel. Lehet, hogy a szomszéd néninek még eszébe sem jutott. 🙂 Idős, egyedül álló embereknek jó elfoglaltság!
Kérjük ha tudtok valakit, aki ideiglenes befogadásra jelentkezne e-mailben jelezzétek felénk!

Fel szeretnénk hívni a figyelmeteket a legújabb kölykeinkre: csodájára járnak a környékbeliek, de sajnos még egyiknek sincs gazdijelöltje!
3+1 Akció a PBK-nál! 🙂 vigyétek hírét Tupeknek, Miskának, Titusznak és Szörpnek!
Labrador keverékek, úszóhártyásak, gyönyörűűűek! És persze őket is kidobták….

Előre is köszönjük a segítségeteket!
Üdv,
Pilis-Budai Kutyamentők

Írj egy kommentet