Mázli gazdit keres

Van két cicánk, akiktől -szomorúan- de meg kell válnunk, mert nemrég megszületett a gyermekünk, aki úgy néz ki, hogy allergiás a macskaszőrre 🙁 Ezért keresünk új, szerető gazdit nekik. Az egyiket a Rex befogadja, mert 8 éve még tőlük hoztuk el és ők visszafogadják a „saját” állataikat. De a másiknak még nem találtunk, még csak átmeneti otthont sem, őt az utcán találtuk és befogadtuk.
Természetesen, jobban örülnénk, ha családhoz, rokonhoz vagy barátokhoz kerültek volna, de senki nem tudja vállalni vagy anyagiak miatt vagy mert idejük nincs rá vagy mert kutyáik vannak.

A cica adatai:
Mázli – ivartalanított nőstény
3 éves, tarka szürke házimacska

Szobatiszta, lakásban tartott, de szerintem nagyon örülne, ha többet lehetne a szabadban. Játékos, barátságos cica. Egészséges, rendszeresen volt oltatva, féreghajtva, oltási könyve is van, az összes állatorvosi papírja megvan, illetve egy csomó felszerelést is tudunk adni (kaparó, macskaház, játékok és legalább 2 macska wc).

Telefon:
06 70/514-56-14


9 hozzászólás ehhez: “Mázli gazdit keres”

  1. Niki írta:

    Sziasztok!

    Akkor lennék én a kivétel! Nekem nem csak a 8 hetes tündérkék kellenek, igyekszem mindig olyan cicán segíteni aki bajban van, persze csak az ésszerűség határán belül, hiszen ha minden bajba jutott cicát örökbe fogadnék, abból semmi jó nem sülne ki, sőt… Kedves hirdető remélem még nem történt semmi végzetes a cicával! Mázli nagyon szimpatikus cicus. Amennyiben el tud viselni 3 másikat, de legfőképp egyet, aki inkább benti cica mint kint és amennyiben meg tudja oldani(mert én sajnos nem) a szállítást, akkor én nagy szeretettel várom!

  2. Találtcica írta:

    tény, hogy nehéz okosnak lenni. rengeteg mindenben fejlődni kellene, hogy a felelősség elhárítását megakadályozhassuk. az állatvédelmi törvény betartását szigorúan kellene ellenőrizni pl. állatrendőrséggel. az embereket nevelni kellene, hogy ne menjenek el az állatkínzási esetek mellett szó nélkül. a törvényt szigorúbbra és részletesebbre kellene írni, pl. az osztrákban benne van, hogy kutyát láncon, macskát ketrecben még átmenetileg sem szabad tartani. és bele kellene írni pontosan, hogy mi mindent kell tennie tételesen annak, aki le akar mondani az állata feletti tulajdonjogáról. nem csak úgy homályosan, hogy nem lehet lemondani, mert az pénzbírsággal jár, hanem hogy pontosan kihez és milyen sorrendben kell fordulnia, és az állam biztosítson „last resort”-ot, ahová végső soron átmenetileg el lehet szállásolni az állatokat.
    nyilván a kóbor macskáknak és kutyáknak nincs piaca (közvetlen legalábbis tudtommal nincs, persze alapítványokon keresztül lehet a támogatásra szánt pénzekkel kereskedni, ugye, volt már ilyenre példa…), ezért az államnak kellene pénzt adni az állatvédelmi törvény betarthatóságára.

    egy ilyen toprongyos, szegény, dolgozni nem akaró országban, ahol a politikusokat csak a saját pénztárcájuk megtömése érdekli, ez még álomvilág. minden tisztelem a civileké, akik aktívan tesznek az állatok megmentéséért. sajnos a megoldást én sem tudom, csak érzéseim vannak.

  3. TMonika írta:

    Kedves találtcica!
    Ez a gazdi nem lesz kreatív és nem fog alternatívákat keresni ez biztos 🙁
    Mi sem vagyunk altatáspártiak, még soha egyetlen esélytelen cicánkat nem altatattunk el csak azért mert úgy könnyebb lett volna nekünk, pedig van aki már 1 éve nálunk van és még csak egy telefon sincs rá.
    Aki 8 év után azt a megoldást választja, hogy családi melegből egy 50X70es ketrecbe dugja a családtagját azt semmi más nem érdekli, csak , hogy megszabaduljon a gondtól. Nem is érdekli mi lesz a cica lelkével 🙁
    Nálunk van olyan kirakott cica, aki annyira bedepressziózott, attól, hogy más környezetbe került, hogy 3 hétig nem evett, felére fogyott, bármivel kínáltuk nem fogadta el, pedig roppant kreatívak voltunk. 3 hét szó szerinti koplalás majdnem az életébe került. Végül antidepresszáns hatására elkezdett enni, szépen gyarapszik, lassan és fokozatosan elkezdhetjük lehozni a szerről és megpróbálhatjuk gazdához adni. Sajnos ilyen reakció is benne van a pakliban 🙁 És nem sokan bajlódnának egy ilyen „esettel”.
    Másrészt mi lenne most az opció ha a cica nem menhelyről lett volna elhozva, ahová „automatikusan” visszadobható ha már nem nincs rá szükség ….. A másik cicát is csak azért fogják elkapkodni mert különleges, átlagos cica esetében a gazda úgysem várná ki míg hónapok múlva gazdához kerül, mert a cél , hogy minél előbb menjenek 🙁

  4. Találtcica írta:

    azért elnézést, de nehogy a fejekben az rögzüljön, hogy az elaltatás egy opció, bármely, amúgy egészséges élőlénynél.
    annyi hely van az interneten, tessék neki gazdát keresni. a menhelyekkel is fel lehet venni a kapcsolatot, és aktívan hirdetni az ott lakókat.

    az élet bármilyen formája élet, mielőtt olyan hülyeség az eszébe jut az embernek, hogy elveszi, akkor előtte álljon meg, és gondolja át még egyszer, mi lenne, ha valamelyik szerette holnap már nem lenne a világon, mert valakinek ez a megoldás volt kényelmes.
    kényelem helyett legyünk inkább felelősek, na meg kreatívak, hiszen annyiféle megoldás létezik.

    szóval a két altatásos hozzászólás nagyon moderációérett volt, kérnem meg egyszer átgondolni!

  5. Lona írta:

    Az „úgy néz ki”, hogy a gyerek allergiás a macskaszőrre elég kevés. 🙁
    Ha már bizonyos, hogy arra, akkor oké a dolog, de hamarabb altatnám el az idősebb macskát, mint szenvedjen egy ketrecben, halálra rémülten.

  6. Cicbora írta:

    Csatlakozom az előttem szólókhoz!!!
    És még annyit, hogy ez a cicának pont olyan érzés lesz, mintha a hirdetés kedves – luxuskörülmények között élő – feladóját 49 éves korában ítélnék el letöltendő életfogytig tartó börtönbüntetésre, ÁRTATLANUL!!!

  7. Evelin írta:

    Igazad van Mónika
    A kedves gazdi ha szeretné a másik cicát,akkor kihozná a Rextől és minél előbb keresne neki gazdit.
    Nem hiszem,hogy nincs egy barát vagy rokon,aki magához venné.És valóban a cica ott fog megrohadni.Sajnos már a fél éves cicák is itt savanyodnak meg a rácsok mögött.Mert az embereknek csak a 8hetes kiscica kell:-((

  8. TMonika írta:

    természetesen ezt akartam 🙁

  9. TMonika írta:

    Elszomorító 🙂 ugye azért afelől nincs kétsége, hogy az szerencsétlen ott fog megrohadni egy ketrecben? 8évesen képtelenség örökbeadni cicát , főként úgy , hogy a REX-nek nem profilja a macska, az emberek még tudomást se fognak szerezni róla, hogy létezik egyáltalán.
    Már az 1 éves cica is túl öreg nekik…. Szerintem ennél még az is humánusabb, ha elaltatatja, ekkora stresszt nem fog kibírni az a szegény jószág.
    Egy menhelyen csak összeszed valamit ami ellen még védőoltás sincs.
    REX most dugig van iszapos cicákkal 🙁

Írj egy kommentet