Kutya gazdit keres

Nemrég érkeztem vissza a Budapesttől nem messze található Bajna településről, ahol találkoztam egy otthontalan kiskutyával, miközben a buszmegállóban vártam több mint egy órát. Nagyon kedves, félénk, barátságos természetű volt; ellentétben azokkal a fura emberi alakokkal, akiket akkor hajnalban volt szerencsém látni a környéken. Úgy tűnt, hogy valamiért roppant ellenségesen viselkednek a kutyával. Egy középkorú alak „rohadt dögnek” nevezte, egy fiatalokból álló csoport pedig szórakozásból elkergette.

Látszott a kutyán, hogy elkeseredetten próbál kapcsolatot teremteni velem, és hogy reménykedik a segítségben. Nem is igazán foglalkoztam vele, mégis azonnal ragaszkodni és követni kezdett, mert érezte, hogy én nem vagyok ellenséges. Sajnáltam otthagyni, de nekem sincs otthonom, így nem tudok segíteni rajta.

Gondoltam, ha már így személyesen kapcsolatba kerültem vele, megírom nektek, hátha akad köztetek valaki, aki szívesen elmenne érte, és befogadná. Ha jól gondolom, a „szövetkezeti vendéglő” buszmegálló környékén szokott lenni (valaki tett is ki neki vizet oda), de garantálni persze nem tudom, hogy könnyű megtalálni.

Írj egy kommentet