Ideiglenes vagy végleges gazdit kereső cicák – SOS!!!

2010. július 10-én az idősek otthonának kertjébe dobták be a két kiscicát. Az egyik fiú, a másik lány. Elneveztem őket Jázminnak és Jácintnak. Aki dobta őket biztosra ment, jó messzire hajította szerencsétleneket, csurom vér volt az orruk, mert alaposan megütötték magukat. A szemük csúnyán be van gyulladva, az egyik kicsi szinte már megvakult.
Az otthon kertjében élő macskák macskanáthásak, hasmenésesek, próbáljuk kezelni őket, félő, hogy a kiscicák megfertőződnek az állományban található kórokozókkal, vagy egyenesen ők fertőzik meg az eleve legyengült régebbi macskákat.
Aki bedobta őket, nagyon rosszul tette, mert egyrészt mindent megteszünk, hogy a meglévő macskáknak segítsünk, kikezeljük, ivartalaníttassuk őket (ketten vagyunk macskabarátok aktívan és 3 ember szereti őket, a többiek vagy közömbösek, vagy egyenesen utálják a macskákat), másrészt már elhangzott az a butaság, hogy a macskanátha veszélyes az emberekre, a macskákat el kell távolítani. Az intézményvezetővel sikerült megállapodni, hogy ha teszünk a szaporodás ellen, a már meglévő macskák hatan maradhatnak. A két jól láthatóan beteg kismacska bármikor kiverheti a biztosítékot és akkor a jól bevált recept szerint befogják és eltüntetik az eddig megtűrt szerencsétleneket is és akkor az összes munkánk, energiánk kárba vész…
Most nyertünk időt, mert megígértük, hogy rövid időn belül eltávolítjuk a kiscicákat. Mivel az otthon alapvetően mégiscsak a munkahelyünk, nem tudunk eleget foglalkozni a cicákkal, mert már így is volt probléma emiatt, mindet hazavinni pedig nem tudjuk, így is sok macskánk van otthon is.

Éva elérhetősége: 06/20 465-1470


Írj egy kommentet