Talált macska (savannah típusú)

Gazdára talált

2010. Június 13-án vasárnap találták a IX. kerület Boráros térhez közeli, Tinódi utcai ház lépcsőházában ezt a szép, cirmos cicát. Én már hármat nevelek, sajnos úgy érzem ő nem fog tudni beilleszkedni az „öregekhez”, ezért új, szerető gazdit keresek neki. A cica talán még nincs 1 éves, kandúr, szobatiszta, nagyon bújós, barátkozó, kinézetben, viselkedésében is erősen hasonlít a Savannah fajtához!

„A savannah (szavanna) macska tulajdonképpen egy pöttyös vadmacska, amely az afrikai szervál és a közönséges házimacska keveréke, mely fajta az 1980-as években jött létre. Megjelenésükben mini szerválok, bundázatuk pöttyös, vagy márványos. Jellemüket tekintve: barátságosak, kíváncsiak, kedvesek, gazdájukhoz ragaszkodnak. A tenyésztők és a gazdik szerint is viselkedésükben kissé kutyaszerűek: ahova a gazdi megy, odamennek ők is, gazdinak pedig általában csupán egy embert fogadnak el. Játékosak, mozgékonyak, más cicákat nem nagyon tolerálnak, tűrnek el maguk mellett. Ápolásuk rövid szőrük miatt roppant egyszerű, bundájuk könnyedén gondozható.”

A cicának jelenleg a kertben jutott hely.


1 komment ehhez: “Talált macska (savannah típusú)”

  1. Dr. Csanák Edit írta:

    Kedves Találtcicások!

    A képen láthatóhoz nagyon hasonló chippelt, ápolt, oltott, cca. 1,5 éves CICÚR kandúrom (nem ivartalanított) június 17.-én lépett le a XVI. ker Vízesés utcából. Képtelenségnek tartom ugyan, hogy ilyen messzire juthatott volna, de ki tudja… Barna bőr nyakörve volt, kis csillaggal. Napokig kerestem, de nem találtam meg.

    Meg lehet tudni, hogy hová került a képen látható macska?

    Üdvözlettel,
    Edit

Írj egy kommentet