Szomorúan indult, jó véget érhet?

Pécs mellett kóborolt ez a 2-3 év körüli tacskó keverék szuka.
Nagyon sovány volt és elhanyagolt, de végtelenül kedves és jóindulatú. Egy állatszerető pár etetni kezdte őt, de hazavinni nem tudta – saját kutyái miatt.

A kezdetben még a kiéhezettségtől mohó és remegőn étkező kutyalány megbarátkozott új támogatóival, de azt nem titkolta soha, hogy őt korábban és talán még az utcán is, többször
bántalmazták: a hirtelen mozdulatokra arrébb ugrik és összekuporodik a földön, de eszébe sem jut elmenekülni, csak várja, hogy mi fog vele történni.

Az elmúlt héten pénteken valami történt vele és nem jött a megszokott időben, majd amikor előkerült, látszott, hogy nagy a baj: tele volt csúnya sérülésekkel a hátán, az oldalán és sajnos a torkánál is.

Az őt etető nem bírta tovább nézni a kis kutyalány szenvedéseit és a saját költségén állatorvoshoz vitte, ahol kiderült, hogy súlyosabb a probléma, mint gondolta, a sérülések komolysága miatt a kiskutyát azonnal meg kellett operálni, ráadásul a torkában keresztbe állt egy csirkecsont, amit ki tudja, hogy mióta cipelhetett magával és tűrte az általa okozott hihetetlen fájdalmat.

Péntekig megoldott az elhelyezése, lábadozása, de utána sürgősen ideiglenes befogadót vagy végleges gazdát keres. Jelenleg Pécsen van, de gondozói Budapest irányába szívesen elviszik. Csak felelősségteljes befogadók jelentkezzenek, hiszen ez a kiskutya sokat szenvedett már. Az örökbefogadás feltétele az, hogy a leendő gazdi vállalja a kutya ivartalanítását is, az oltások mellett, mivel azt most a kezelés miatt nem kaphat.

Ha van valaki, aki egy ilyen kedves, kistermetű kutyát szeretne és magához venné ezt a sokat szenvedett kis tacskó keveréket, hívja Tóth Petrát a
06-20-627-7000
vagy a
06-72-444-521-es telefonszámok valamelyikén.

A tacskó fajtamentés jelenleg nem tud átvenni sem fajtatiszta tacskókat, sem tacskó keverékeket, mivel a bérelt kennelsoron egyáltalán nincs szabad hely és az örökbefogadások is nagyon ritkák, esetlegesek. A pécsi tacskó keveréknek ezzel a figyelemfelhívással igyekszünk segíteni, máshogy nem megy. Reméljük, hogy csoda történik és valahol ez a sokat nélkülözött kis állat megtalálja végleges, szerető otthonát.

Kérjük, hogy küldd tovább ismerőseidnek, hátha közöttük van az igazi.

Jelen kör e-mail 2010. június 4-e, péntek 16 óráig érvényes, utána már kérlek, hogy ne küldd tovább, ha nem oldódik meg a kutyus ügye addig, akkor más módon próbálunk számára segítséget találni.

Köszönettel:

Futrinka Egyesület
tacskó fajtamentés
www.tacskosos.hu


Írj egy kommentet