Metró alagútban elveszett fekete-fehér cica!

2010. 05. 28. – A „metrós” cicáról jobb hírek érkeztek:

25.-én éjjel a metróalagútban dolgozó villanyszerelők megtalálták és etetés, itatás után kirakták a Forgách utcai megálló templom felőli oldalán az utcára. Még látták elszaladni. Sajnos, ők nem tudtak arról, hogy keressük a cicát, így csak másnap jelentkeztek, mikor egyikük észrevette a gazdi által kitett papírkákat a környéken. Így csak 1 nappal később tudtuk meg, hogy kiszabadult a felszínre.
Természetesen nagyon köszönjük, ezeknek az embereknek a segítséget.

Így most egyik szemünk sír, másik nevet. Most már biztosan tudjuk, hogy túlélte az alagúti kalandot, de kérdés, hogy merre és meddig futott ezután. Tegnap folyamatosan az utcán kerestük felváltva, este fél 11-kor hagytuk abba a kutatást. Beszéltünk járókelőkkel, macskaetetőkkel, kutyasétáltatókkal, a környéken lakókkal, biztonsági őrökkel, üres telkeket néztünk át és közben láttunk jó pár hányatott sorsú őrkutyust és sok kóborcicát.

Ma folytatjuk a keresést és újabb cédulákat teszünk ki, hátha…

Drukkoljatok!
————————————————-
Megjegyzés a metróalagútba beszaladt cicához:

A cica szállítódobozból ugrott ki, igaz kölcsönből, mivel most fogadta be az utcáról a lány és még nem volt felszerelkezve semmivel. Az orvoshoz azért vitte, mert szerette volna beoltatni, féregteleníteni és ivartalanítani, mivel kandúrról volt szó. A lány egyetemista, szóval azért nem dúskál a jóban, csak éppen beleszeretett a pár hete utcán kóborló cicába. A cicát vagy kirakta valaki vagy elkódorgott valahonnan, mert nagyon szelíd volt és minden ember után nyávogva szaladt. Mi etetgettük, mint a többi kóborkát, de nagyon örültünk, amikor a lány úgy döntött, hogy befogadja.
Eléggé megviselte a dolog őt is, meg azt Nénit is, aki segített neki az orvoshoz szállítani és természetesen minket is a cica elvesztése. Azóta is járjuk a környéket, érdeklődünk az állomásokon és cédulákat raktunk ki mindenfele.

Mi még bízunk, ezért kérjük, ha valaki Budapesten a XIII. kerületi Forgách utca, Gyöngyösi út, Rákos patak környékén etet (vagy gyakorlatilag bárhol a 3-as metró vonalán) és feltűnik egy szokatlan hosszú lábú fekete-fehér kandúrka, akár éjjel is értesítsen minket, a már leírt mobilszámokon vagy a következő vezetékes számon: +36-1-349-9702 (délelőtt és este)

Előre is köszönjük minden cicabarát segítségét!

(2010. 05. 27.)

Eredeti segélykérés:
Keresek egy fekete-fehér színű kandúrkát!

Orvoshoz szállítás közben, 2010. május 21.-én 17 óra körül cicám kiugrott az M3 metró Árpád-hídi megállójában és leszaladt az alagútba. Utoljára a Forgách utcai megálló felé a fal mellett szaladva látták. Nagyon bízom abban, hogy a zaj és a nagy ijedtség ellenére sikerült kijutnia a metróalagútból.

A cicát nemrég fogadtam örökbe (2-3 hete bolyongott már a XIII. kerület Révész u. – Visegrádi u. – Véső u. – Váci út által határolt szakaszon). Valószínűleg előtte is gazdinál élt, mert rendkívül barátságos az emberekkel, főleg gyerekekkel, hangosan nyávogva szalad utánuk, törleszkedik, hagyja magát simogatni. A kutya sem ismeretlen számára, mert ugyan kicsit hátát púpozva, de barátkozott a környéken lakó kutyákkal. A macskákkal egyáltalán nem jön ki, összeverekszik velük. Elképzelhető, hogy a mostani sokk hatására már nem annyira barátságos.

A fent említett tulajdonságokon kívül az alábbi leírást tudom még adni róla: Színe fekete-fehér foltos, szeme körül fekete álarccal. Kb. 8-10 hónapos (kamasz) kandúr, teste nyúlánk, vékony és rendkívül hosszú lábai vannak. Nyakán verekedésből származó, de gyógyuló hegek láthatók. A hangos, beszélgetős nyávogás nagyon jellemző a cicára.

Kérem, hogy aki látta, esetleg hallott róla értesítsen a
+36-70-943-8740 (Rozsnyai) vagy
+36-30-425-4518 (Nagy) telefonszámon.

(2010. 05. 26.)

3 hozzászólás ehhez: “Metró alagútban elveszett fekete-fehér cica!”

 1. eszti98 írta:

  sajnálom szegény cicát remélem megtaláljátok!!!!!!!

 2. eszti98 írta:

  sajnálom szegény cicát remélem megtaláljátok!!!!!!!!!!

 3. Cat írta:

  2010. 06. 03. – Újabb hírek a „metrós” cicáról:

  A cicát szinte éjjel-nappal keressük, egyre nagyobb területet érintve. Tegnap forró nyomra bukkantunk teljesen véletlenül. Egy kutyát sétáltató lány azt mondta, hogy a Teve és Frangepán utca kereszteződésénél lévő körbekerített parkolóban egy ilyen cicát látott szaladgálni és közben hangosan nyávogott. Kb. 2-3 napja tűnt fel ott, alig tudta elzavarni a kutyáitól, mert oda akart menni hozzájuk.
  Neki is köszönjük a segítséget, mert odavezetett minket, de sajnos a cicát nem találtuk. Láttunk etetésre utaló nyomokat, és sötétedés után érkező kóborokat, de egyik sem ő volt.
  Olyan, mintha a cica mindig 1 lépéssel előttünk járna, de bízunk abban, hogy csak az eső miatt húzódott védett helyre és a kaja miatt újra megjelenik.
  Az ottani „Etetős nénivel” nem tudtunk beszélni, viszont találtunk a parkoló kerítésére kiragasztott, kamera felszerelésével és feljelentéssel fenyegető levelet a macskaetetésre vonatkozóan, amit az egyik lakó tett ki.

  Még nem adtuk fel a reményt! Kérjük, ha valaki arra felé lakik és látja a mi fekete-fehér hosszúlábú, nyávogós kamaszkorú kandúrkánkat, értesítsen minket a következő telefonszámokon: +36-1-349-9702, +36-30-425-4518, +36-70-943-8740
  Köszönjük!

Írj egy kommentet