Újra bajban a demecseri kutyák

Elpusztulhatnak a befogott kóbor ebek, ha nem sikerül kiüríteni a telepet.

A demecseri Önkormányzat együttműködésével az Állatbarát Alapítvány 2010. május 16.-án vasárnap 10 órára újra Örökbefogadó napot szervez a demecseri szeméttelepre.

Az ott összegyűjtött 40 kutya élete vagy halála múlik azon, hogy gazdára találnak-e, a határidő végéig, amely a jövő hét közepén lejár.

Az eddig nem működő szeméttelep ugyanis újra engedélyt kapott a megnyitásra, azonban a hatósági előírások miatt meg kell szüntetni a telepen a befogott, kóbor ebek ideiglenes elhelyezését.. Mivel az Önkormányzat nem rendelkezik olyan ingatlannal, ahol tovább tarthatóak lennének a kutyák, de nem szeretnék őket elaltatni, megkeresték az Állatbarát Alapítványt, hogy segítsenek ezeknek az állatoknak az elhelyezésében. Az Alapítvány a szűkös befogadóképessége és az Állatotthonban tapasztalható zsúfoltság miatt csak néhány kutyusnak tud helyet biztosítani, ezért a megye állatszerető lakosságához fordul.

Kérik, hogy bárki, aki kutyust szeretne, válaszon ezek közül az ebek közül, megmentve őket a haláltól. A kutyusok veszettség ellen oltva és féreghajtva, díjmentesen kerülnek a gazdik tulajdonába. Az állatok kezelésének költségét az Állatbarát Alapítvány állja.

Írj egy kommentet