Archívum: 2013. augusztus 03.

Elnézést a kis szünetért…

2013. augusztus 03., szombat

elveszett Aladár

2013. augusztus 03., szombat

Elveszett cica

Elveszett örökbefogadása napján Aladár nevű cica. Ez a sajnálatos esemény 2013. július 28-án, vasárnap történt.
Ivartalanított, szép, tiszta, kicsit félős macsek, Aladár névre hallgat. Nagyon szeretnénk őt megtalálni és visszakapni.

oooo

ivartalanításhoz kér az Elszánt Állatvédők csapata anyagi segítséget

2013. augusztus 03., szombat

Hétvégén is a Hűvösvölgyben a hajléktalanok 2 cicáját visszük ivartalanításra! És a nálunk lévő mentett cicák is mind ivartalanításra kerülnek!

Csapatunk, az Elszánt Állatvédők idén több cica ivartalanításába is besegít, és bár akciós árat fizetünk a támogató állatorvosaink jóvoltából, mégis kellene a támogatás! A tavalyi 1%-os pénzünk ugyanis elfogyott, de a felesleges szaporodás sajnos nem…

Ha támogatni szeretnéd anyagilag a csapatunkat, akkor az egyesületünk, a BBME CIB Banknál vezetett 10700392-44849100-51100005 számlaszámán tudjuk fogadni felajánlásodat. A megjegyzésbe kérjük beírni: IVARTALANÍTÁSRA

Gondolj ránk adó 1%-od felajánlásakor is, hiszen folyamatosan mentjük az állatokat, anyagi támogatást viszont csak innen remélhetünk, adószámunk: 18125476-1-41

Elszánt Állatvédők Önkéntes Csapata

LUCAS az életvidám kiskandúr

2013. augusztus 03., szombat

LUCAS az életvidám kiskandúr

Csak örökbeadási szerződéssel fogadhatók örökbe az Elszánt Állatvédőktől.
ellancs(kukac)gmail(pont)com

Lucas_04

Talált cica

2013. augusztus 03., szombat

SOS SEGÍTSÉG! Találtunk Budapesten a Dohány utcában egy 7-8 hónapos fehér vörös foltos kislány cicát. Elvittük állatorvoshoz, kapott féreghajtót, de egyébként teljesen egészséges, szobatiszta, rendkívül jól szocializált cica. Végtelenül szeretethiányos, nagyon szelíd és kedves. Nekünk sajnos már van egy cicánk, így az ideiglenes örökbefogadás sem működik. Szerető gazdit keresünk neki.

Tel.:
06703155660 vagy
06308649858

IMG_4902

SOS segítség a paksi kutyáknak

2013. augusztus 03., szombat

Felhívás – a paksi kutyák segítséget kérnek!

Az Állatorvosok az Állatvédelemért alapítvány az állatszeretők segítségét kéri a Paksi Váczikai Cerberus menhely rendbetételéhez. Aki ismeri a paksi viszonyokat, tudja, hogy Gál Tiborné Erzsike minden erejét megfeszítve, sőt, erején felül mindent megtéve próbálja fenntartani a menhelyt, állatokat menteni és etetni, de sajnos 2010 óta nem volt módja a menhely csaknem 500 állatának oltására, sőt, sokuknak chipje sincs. Idő kérdése, mikor tör ki egy járvány, vagy a jegyző mikor lép.

Ezért úgy döntöttünk, hogy a Felelős Állattartás Nemzeti Civil Programjával (akik már 2010.-ben az összes kutyát beoltották) és a BBME Állatvédelmi Szakosztállyal (Elszánt Állatvédők Önkéntes Csapata, akik akkor az önkénteseket adták a munkához) karöltve megpróbáljuk a problémákat megoldani. Támogatóink segítségével megkaptuk adományként a veszettség elleni vakcinákat, és 50%-os árkedvezményt kaptunk a kombinált vakcinákra és a chipekre, valamint támogatói segítséggel gyári áron tudunk beszerezni külső parazita elleni szert, megkaptuk a kisállat-egészségügyi könyveket. Annak ellenére, hogy ezzel is jelentősen csökkentek a költségeink, hologramos matricákat és a féreghajtót még fentiek mellé be kell szereznünk. Az ellátó állatorvosaik munkadíját a menhely maga fedezi, az akcióban pedig önkéntesek hada fog részt venni, de a költségek így is – a 370 000 Ft, támogatások következtében kiesett költséggel – 720 000 Ft-ra rúgnak.

Kérünk minden állatszerető embert, szervezetet, vállalatot, akinek módja van, segítsen nekünk csaknem 500 vétlen állat megmentésében, egészségük megőrzésében, hogy esélyt tudjunk nekik adni a gazdához jutásra! Az BBME Állatvédelmi szakosztály (Elszánt Állatvédők csapata) számlaszáma 10700392-44849100-51100005, oda várjuk az adományokat.

2013. 06.28.

dr. Markus Gabriella
az Állatorvosok az Állatvédelemért alapítvány
kuratóriumi elnöke

Mirtillke, a csupaszív kiscica!

2013. augusztus 03., szombat

Mirtillke vagyok, kb. 3 hónapos (2013. júl.)

A mamámmal együtt bedobtak minket egy lovardába, de az Elszánt Állatvédők felkaroltak minket. Most náluk élem az egykék boldog életét, de saját, végleges gazdira vágyom! Akit tiszta szívemből szerethetek! Egyik oldalamon duplaszív minta, a másik egyetlen szív minta, így én összesen 4 szívvel szeretném a gazdit!

Egészséges kiscica vagyok, szobatiszta és jó étvágyú!
Szeretem az embereket, főleg ha játszanak velem!

Ha te is tudnál engem egy életen át szeretni, hívd a befogadómat:
06/20/9784-345 vagy írj:
ellancs(kukac)gmail(pont)com

További fotói

MIRTILLKE

Szófia a félszemű, de tündéri cica – hol vagy jó gazdi?

2013. augusztus 03., szombat

Szófiát az Elszánt Állatvédők vette pártfogásába. Kb. 1,5 éves lány cica, már egy szülésen túl van (kicsi kölyke, Mirtillke meg Elinél, róla is küldök nemsokára hirdetést). Megtalálásukkor mindketten elég jó állapotban voltak, se bolha, se féreg (azért kaptak parazitamentesítést). A mama cicánál megcsináltattuk a vértesztet, sajnos leukosis pozitív (macska AIDS-re szerencsére negatív), ami az orvos szerint kezelhető, kapja most az immunerősítést és ideiglenesnél van most már egyedüli szobacicaként. Egy hónap múlva új tesztet csináltatunk, reméljük, hátha az már negatív lesz, de az orvos szerint, ha mégis pozitív, azzal is el tud élni még hosszú ideig.

ÉPPEN EZÉRT CSAKIS EGYEDÜLI SZOBACICÁNAK ADHATJUK ÖRÖKBE, illetve kutyus mellé mehet egyke cicának, mert a cicák leukosis betegsége nem terjed kutyákra, sem emberekre!
Korábbi szemsérülése miatt az egyik szemén a lencse sérült, de eltávolítani nem kell, mert a szemidegek, a könnycsatorna működik, az orvos szerint homályosan lát is rá. Mozgásán nem venni észre, hogy zavarná a rosszabbik szeme.
Idegrendszere jó a cicának, a macskakompatibilis kutyákat pár nap alatt megszokta. Emberekkel hihetetlenül kedves, ölbevehető, azonnal dorombol! És gyönyörű, olyan mint egy mini ocelot!

Gyanítjuk amúgy, hogy korábban lakás cicák, vagy legalábbis ki-bejárósak cicák lehettek, mert szobatiszták, alomra mennek, ismerik a tasakos cicakaját.

Aki Szófiát félszemmel, betegségével együtt is befogadná egyedüli cicaként, kérjük hogy a
06/30/9215-290 vagy
06/20/9784-345 telefonszámon jelentkezzen. A későbbi ivartalanításának anyagi költségét az Elszánt Állatvédők még állják!

LEGALÁBB ANNYIT SEGÍTSETEK, HOGY OSSZÁTOK, KÜLDJÉTEK!

SZOFIA

ELVESZETT Lili cica a nyóckerből!

2013. augusztus 03., szombat

A képen látható, kis termetű, vékony testalkatú cica lányka 2013.07.17.-én a VIII. ker.-ben elveszett!
Lilike szürke cirmos 1 éves macsek, ivartalanított (lány). A farka végén fehér folt található.
Nagyon barátságos, de most valószínűleg meg van rémülve, mert lakásban tartott, utcához nem szokott cica. Nyávogása nagyon jellegzetes, vékony, szinte csipogó hangú. Nagyon szeret „beszélni”, szinte folyamatosan nyávog.

Kérek mindenkit, aki látta, ha van lehetősége fogja meg és juttassa hozzánk vissza! Egy kislány és az egész családja nagyon várja haza!

jjj

kkk

Cili

2013. augusztus 03., szombat

Körülbelül három hete tanyázik a kertünk végében, a III. kerület Aquincum Mocsáros dűlő környékén ez a nagyon kedves kis cica! Eléggé rossz állapotban van, kicsit kócos, megtépázott a szőre. Amikor adok neki enni, annak ellenére, hogy rettentően éhes, inkább hozzánk bújik, mintsem ráveti magát a kajára. Nagyon kis szeretet éhes cica! Nem tudom szegény hogyan került ide. Hátha valaki keresi, vagy megszánja és befogadja, sajnos hozzánk nem jöhet. 🙁 Ha valaki befogadná, hozzájárulnék valamivel, megbeszélés szerint, csak legyen neki szerető otthona! Nem sikerült profi fotókat csinálnom róla, mert annyira kis izgága, amikor végre valaki meglátogatja a kis törzshelyén, ahonnan sosem mozdul el!

Érdeklődni lehet:
amchich100(kukac)gmail(pont)com, vagy a
20/ 947-1749 számon.

DSCF0980

LOTTI ÉS LOLLI – kb. 3 hónapos gyönyörű lánycicák

2013. augusztus 03., szombat

Lolli a (világosabb) szürke-fehér, Lotti pedig a cirmos-fehér.

Lolli kb. 3 hónapos hercegnő. Szó szerint, mert inkább alvós, bújós, nyugisabb cicus, aki bárkinek az ölében elüldögél és közben jókat dorombol, alszik, nyújtózkodik, várja a szeretgetést. Persze tud ám nagyokat játszani a tesójával is, vagy egy kis pocakvakarás belőle is kihozza a „rádragadokmintatépőzár” effektust. Szerintem belőle egy ölben ülős, kedveskedő dorombológép lesz.
Külső és belső parazitamentesítésen túlesett, oltási programját is elkezdi hamarosan. Nyíregyháza mellett vannak, de a szállításban tudunk segíteni.

Lotti kb. 3 hónapos belevaló kis csaj, fergeteges játékőrült. Mindenre ugrik, ami mozog, mindenre kíváncsi, mindent és mindenkit játéknak tekint. A legjobb persze most is a doboz és a papírgalacsin, amit a Föld a hátán hordhat! 🙂 Ha mozgalmas, izgalmas cicatársat keresnél, őt keresed!
Külső és belső parazitamentesítésen túlesett, oltási programját is elkezdi hamarosan. Nyíregyháza mellett vannak, de a szállításban tudunk segíteni.

Tel: 0670-3826210

Fotóik

P1390179