Archívum: 2013. július

Eltűnt cica

2013. július 21., vasárnap

KERESSÜK!

2013. július 19-én eltűnt egy fehér alapon fekete és vörös foltos két éves, sovány nőstény macska. Ciccegésre és fütyülésre többnyire hallgat.

IMG_6569

MAMI

2013. július 21., vasárnap

MAMI egy befogadott mentett cica, aki ideiglenes helyén várja, hogy szerető új otthonra találjon.
Kb. 4 éves, cirmos-fehér foltos, ivartalanított, oltott (veszettség, kombinált 2x) chipezett nőstény, fajtája európai rövidsz.
Első perctől kezdve nagyon barátságos, kedves cica. Nagyon szereti a simogatást, ha foglalkoznak vele, és meg is hálálja. Szeret ölben, illetve sokat ember közelben lenni. Más macskákkal, kutyákkal nagyon jól kijön, jelenleg is több macskával és egy kutyával él együtt, kissé domináns típus. Gyerekek mellé különösen ajánlott, nagyon szépen, türelmesen viselkedik velük, igazi családi cica. Jól viseli a viszonylag mozgalmasabb környezetet is.
A fésülést, ápolást mérsékelten tűri. Lakásban tartáshoz szokott, szobatiszta. Az utazást jól tűri, állatorvosnál jól viselkedik. Ideális kedvenc. Örökbefogadási szerződéssel vihető el.

Érdeklődni:
Tel: +36 30 210 61 52,
flandi(kukac)t-email(pont)hu

ggg

TRIXIE

2013. július 21., vasárnap

TRIXIE egy gazdi kereső mentett cica, jelenleg ideiglenes befogadónál várja, hogy igazi otthonra találjon
Kb. 3 éves, fekete-fehér foltos, ivartalanított , oltott (veszettség, kombinált 2x), chipezett nőstény, fajtája európai röv.sz.
Nagyon kedves, barátságos, igazi lány cica, más macskákkal, kutyákkal jól kijön. Jelenleg is több macskával él együtt, de élvezné, ha egyedüli cica lehetne, nem domináns típus. Nagyon szereti ha simogatják és törődnek vele, a fésülést, ápolást mérsékelten tűri. Stressz mentes, nyugodt környezetben érzi jól magát, gyerek nélküli, vagy nagyobb gyerekekkel való együttélésre ajánlott. Normálisan aktív, játékos cica. Az utazást jól tűri, állatorvosnál jól viselkedik. Lakásban tartáshoz szokott, szobatiszta. Igazi ragaszkodó kedvenc. Örökbefogadási szerződéssel vihető el.

Érdeklődni:
Tel: +36 30 210 61 52,
flandi(kukac)t-email(pont)hu

ooo

talált cica

2013. július 21., vasárnap

Kidobtak a házunk elé egy 6-8 hetes szürke cirmos kan kiscicát.
egészségesnek tűnik.
Sajnos én nem tudom befogadni, mert van 2 macskánk. Enni adtunk neki.

Bp XXI. kerület Krizantém utca 38 körül szaladgál. egy dobozt és egy kis vizet kitettünk neki a lépcsőfeljáró alá.

remélem tudnak segíteni, bár tudom, hogy így is nagyon sok kiscica vár gazdira, ezért a neten több helyre is írtam, hátha valaki befogadná.

Köszönöm!
thegreatlibrary(kukac)gmail(pont)com

Térkép: http://goo.gl/maps/i1P9C

pppp

Elveszett cica!

2013. július 21., vasárnap

2013.07.17-én elveszett Érdről a Fügefa utcai játszótér környékéről utcából egy szürke -fekete csíkos fehér nyakörvet viselő 2 éves lánycica.
A cica emberekkel barátságos, de a kutyáktól nagyon fél, eddig lakásban élt, ezért, félósés bizonytalan a kinti környezettben.

Aki látta kérem hívjon: +3630-5636479!

Eltűnt macska!

2013. július 17., szerda

Eltűnt JINNY nevű macskánk.
Ivartalanított, nőstény, 12-13 éves, fehér bundájú, nagyon ijedős, kíváncsi, kora ellenére nagyon aktív.
Az egyik szeme kék a másik zöld.
12 évig lakott velünk egy lakásban, nem nagyon járt kint. Két hete elköltöztünk, itt az erkély nagyon alacsonyan van így már többször leugrott, minden alkalommal figyeltem rá és vissza hoztam de, hétfőn, július 15.-én este nem én figyeltem rá és valószínűleg kiszökött és eltévedt.

ll

ELVESZETT

2013. július 17., szerda

ELVESZETT BUDAPEST, XIII. KERÜLETÉBEN, FIASTYÚK UTCA RÁKOS PATAK KÖRNYÉKÉN, KÉK ABESSZIN IVARTALANÍTOTT KANDÚR CICÁM, NYAKÁBAN BARNA NYAKÖRV.
A MEGTALÁLÓ JUTALOMBAN RÉSZESÜL.

06/70-209-2278

DSC02149

ELTŰNT!

2013. július 14., vasárnap

Július 12-én éjjel, a XIV. kerületből, az Örs vezér tere környékéről eltűnt Málna nevű, két hónapos cicánk!

Ha bárki látta arrafelé, kérjük hívja a
+36 70 622 05 68 számot!
Köszönjük!

1002427_10200139804641312_1121706906_n

KISVÖRCI

2013. július 14., vasárnap

Vörös-fehér kiskandúr, kb. 2,5 hónapos (júl. közepe). Jelenleg a szemét kezelik, de amúgy semmi különösebb baja nincs. Parazitamentesítve lett.
Amint teljesen rendben lesz, akkor viheti a jó és felelős gazda, csakis örökbeadási szerződéssel, oltási-ivartalanítási kötelezettséggel.

Jelenleg Szentendrén van.
Érdeklődni: 06/20/625-9829

P1250488

TÖRÖKBÁLINT TÜKÖRHEGYEN ELTŰNT A CICÁNK!!!!

2013. július 14., vasárnap

BENTI CICA, SOHA NEM JÁRT KI AZ UTCÁRA.

PÖTYI 3 ÉVES IVARTALANÍTOTT NŐSTÉNY, FÉLŐS TERMÉSZETŰ, KÉRLEK NÉZZETEK KÖRÜL A GARÁZSBAN, PINCÉBEN, NEM BÚJT-E EL VALAHOVÁ.

NAGYON VÁRJUK HAZA, HA TUDTOK VALAMIT, KÉRLEK ÍRJATOK!!
ANDOKANDREA(kukac)yahoo(pont)com

DSCF3597

PÖTYI

Mátrix, egy a kiskapudiak közül…

2013. július 14., vasárnap

Mátrix kiskapudi lakos, a HEROSZ Ózdi Szervezetének pártfogoltja; megtekintése előzetes telefonos egyeztetést követően. Oltási könyvvel, örökbefogadási nyilatkozattal, chipezve, oltva, ivartalanítva, rendszeresen külső-belső parazitamentesítve, kölcsönös kutya-gazdi szimpátia esetén, egyetlen oltás áráért, szerető otthonba örökbe fogadható. Ha pedig segíteni szeretnéd Mátrix mindennapjait, valamint jelenlegi és leendő sorstársait, az az OTP 11734121-20043678 számú számlaszámán keresztül megteheti, és mi nagyon hálásan köszönjük, más jellegű adományt is örömmel várunk, a négylábú védencek ellátásával és épülő menhelyünk fejlesztésével kapcsolatban is, illetve a kóbor álmok mellett elkötelezett helyiek és környékbeliek (netes segítség esetén távolabbiak is) önkéntes munkáját is nagyra nyílt szívvel fogadjuk (akár a gaz irtásában, akár takarításban, akár keményebb fizikai munkákban, és a sor szinte végtelen… Köszönöm, ha elolvastad egyik Védencem, Mátrix sorait, a Falka soraival együtt, én csak azt tolmácsolom, amit ők mondanak, és amit a nap mint nap értük dobbanó szívem diktál…

Fazekas Ildikó, Ózd-Kiskapud, 2013.július 12.
dikuszka(kukac)gmail(pont)comd

Mátrix

SOS SEGÍTSÉG KÉNE VEMHES CICÁNAK!

2013. július 14., vasárnap

EZT A SEGÍTSÉGÉT KÉRÉST KÜLDTÉK:
Budapest, 1096 Dandár fürdő melletti kapualjban, a fürdő falánál szokott szinte egész nap… feküdni egy szerintem terhes fekete-fehér macska. Már nagy hasa van, bármikor szülhet. Fél az emberektől, de nem vad, csak készül elszaladni, ha túlságosan közel megyek, de nem agresszív. Neki és a kiscicáinak még lehetne esélye a normális életre. Nem igazán tudom, mi ilyenkor a teendő, kérem segítsenek rajtuk.

E-MAIL:
re.emese(kukac)gmail(pont)com

HA VALAKI TUDNA HELYET BIZTOSÍTANI A CICÁNAK, segítünk (Elszánt Állatvédők) a befogásban, odaszállításban és a bejelentő anyagi segítséget is ígért.

E-MAIL:
ellancs(kukac)gmail(pont)com

Képek a cicáról

IMAG2163

Nyáladzó macsek gazdit keres

2013. július 14., vasárnap

SOS!!! Gazdit keres egy gyógyíthatatlan betegségben szenvedő cica. A nyelvén van egy seb, ami nem gyógyul be, ezért egyfolytában nyáladzik. Minden gyógykezelés ellenére nincs javulás. Régebben kinti cica volt, és a nyálazás miatt jobb is lenne neki kint, de olyan helyen, ahol nincs másik cica, ha mégis fertőző. Nagyon barátságos, ivartalanított lány cica. Kb. 4 éves. Szentendrén él jelenleg.

Érd: 06-20-9766-883.

Nyáladzó

Puli gazdit keres!!!

2013. július 14., vasárnap

2 éves, fajtatiszta. oltott, chipezett puli kan gazdit keres. Gubanc jelenleg Surányban él.
Alább olvasható a gazda által írott jellemzés.

,,Hogyan jellemezném? A világ legokosabb az emberi faj előtt-után-közben, ahogy tetszik. És ezt nem csak én mondom, hanem a környezetemben mindenki egybehangzóan, továbbá: hihetetlenül szeretetet igénylő, a gazdi minden szavát lesi, nagyon szófogadó: a nyitott utcai kapun ki nem lép, gazdája jóváhagyása nélkül, csak “jóváhagyó” szóval teszi a lábát teraszra, arra pedig unszolásra sem hajlandó, hogy lakószobába lépjen. Bátran mondhatom, hogy nem egy “elkóborló”, elcsatangoló kutyus!!! Ami az ennivalót illeti, nagyon kevéssel beéri. A száraz kaja nem fűlik a fogához.

Oltási igazolvánnyal és chippel rendelkezik.

Az az én gondom, hogy házamban egyedül vagyok, szó szerint nincs kire hagynom, márpedig nékem “menetrend” szerint le kell mennem szülőföldemre, a Délvidékre. Tulajdonképpen a barátaim biztatására fogadtam be (valamennyien Pesten laknak), de rájuk sajnos nem számíthatok tartósan. Van egy másik nyomós ok: ősszel minden valószínűség szerint költözöm a szigetről, ezért mindenképpen lépnem kell valamit addig! Bárkinek nincs szívem elajándékozni, mert annál többet érdemel, viszont, ha nem találok megoldást, akkor kényszer-megoldáshoz kell folyamodnom.

Részemről annak sem látom akadályát, hogy havonta bizonyos mennyiségű tápot biztosítsak annak a személynek, aki befogadná (volt ugyanis egy eset, egy idősebb, nyugdíjas hölgy szerette volna, csak kevéske nyugdíjára hivatkozva nem merte vállalni, elmulasztottam ezt a lehetőséget neki megemlíteni).”

T: +36-30-260-45-02

jkjkj

Cica

2013. július 09., kedd

3 hónapos, eleven nőstény kiscica ingyen elvihető.
Igazi kis rosszcsont, mozgékony és kíváncsi! 🙂

feketefehér

eltűnt – Körte cica

2013. július 08., hétfő

Budapest XVIII. kerület, Óhuta utcából tűnt el 3 éves ivartalanított nőstény cicám, Körte. Július 2-án este volt itthon utoljára.
Egészséges, rendszeresen oltott és féregtelenített, vékony, már-már vézna testalkatú, kínáncsi, érdeklődő, barátságos természetű, kézben nem szeret lenni. Eltűnésekor szürke bolhanyakörv volt rajta. Chip sajnos nincsen.
Előre is köszönöm a segítséget!

Telefon:
0620-483-9043

korti

Töki gazdát keres

2013. július 07., vasárnap

Tökit, a kábé 10 hetes “fehérvörösfoltos” kandúrkát a múlt héten dobták be a folyosónkra. Szobatiszta, féreghajtót és bolhairtót kapott (állatorvosnál).
Nagyon sürgősen keresi gazdiját, mert nekünk már van egy cicánk, aki idős (15 éves), autoimmun beteg és elég agresszív. Az összeeresztésük nem lehetséges, így a kiscica most egyszobányi börtönében lakik. A helyzet lassan tarthatatlanná válik.
A kiscica nagyon játékos, bújós, barátkozós, és rendkívül intelligens is.
Akár kisgyerekes családoknak is jó szívvel ajánljuk, ha van idő vele foglalkozni (nagyon igényli a társaságot)
Budapest területén belül akár mi is elvisszük.

20130625_200338

Ficánka gazdit keres

2013. július 07., vasárnap

Nálam nevelkedő, immár 3 hónapos kislány cica gazdit keres!
Ficánka egészséges, vidám, rendkívül játékos, ugra-bugra cica, jó étvágya van, önállóan eszik, iszik, kezdettől fogva teljesen szobatiszta.
Egészséges, féreghajtása megtörtént, korának megfelelően növekszik és fejlődik.
A farka valamivel rövidebbre sikerült, mert a végén egy darabka megsérült és magától leesett. Az egyik fülecske fennakadhatott menet közben valamiben, a képeken is látszik, hogy kicsit meg van tépve. Ettől függetlenül a cica gyönyörű!!!!!

Telefon:
06 20 2200223

mini-P1010035

Cicák

2013. július 06., szombat

Micu cicánk 2 kis kölykét Foltost és Dömpert szerető gazdiknak örökbe adnánk. Bújós játékos emberbarát cicák.
Eddigi életüket a nappalinkban töltötték, most lelkesen várják új otthonukat. Dömper egy fekete kisfiú, és Foltos egy fekete-fehér tarka kisfiú cica. Vihetők együtt és külön külön is. Elsősorban szobacicának szánom őket, de autó és egyéb veszélymentes békés települések sincsenek kizárva. Átvehetőek Érden.

Érdeklődni:
koartsee(kukac)gmail(pont)com vagy a
06 30 393 20 43 telefonszámon.

IMG_9247

elveszett cica

2013. július 06., szombat

2013. 07. 04-én este, Veresegyházon a vasútállomással szemben (Baross utca) tűnt el ez a 11 hónapos ivartalanított nősténymacska. Kóbor cicaként fogadtuk be, elég rossz állapotban volt (a farkában van egy törés, a bal szeme gyakran könnyezik), és noha egész szépen felépült az itt töltött fél év alatt, tegnap estére nyoma veszett. Ismertetői jelei: teljesen fehér, csak a fején, a fülei között van két fekete folt, továbbá a farka egész hosszában fekete, valamint az említett baloldali könnyező szem és a törött farokporc. Gazdája nagyon várja haza!

Elérhetőség:
kululo(kukac)freemail(pont)hu vagy
06 70 620 1633

Photo0895

Photo0899

MAZSOLA ELVESZETT!

2013. július 04., csütörtök

2013.június 30-án Veresegyház Ligetek városrészen eltűnt 1,5 éves ivartalanított szürke cirmos cica. Nagyon kedves és nagyon kíváncsi, játékos természet. Nagyon szeret enni. 8 éves gazdija nagyon várja haza. Eltűnésekor világos barna bolha nyakörv volt rajta – ha el nem vesztette..

evy.bodnar(kukac)gmail(pont)com

Mazsi1 (1)

Mazsi1 (3)

Elveszett Cica – Érd

2013. július 04., csütörtök

2013.06.26. szerda reggelre eltűnt a cicám Érd, Arany János utcából, 1 éves, fehér-cirmos ivartalanított lány cica, nagyon barátságos, szelíd cica. Bízunk benne, hogy megtalálta valaki, ha így van, kérjük, hogy juttassa őt vissza hozzánk, mert nagyon szeretjük és nagyon hiányzik nekünk.

Ezen a telefonszámon érhettek el:
06309389282

mirci_1

mirci_2

elveszett cica

2013. július 04., csütörtök

Június 30-án, vasárnap a budapesti XXII kerület Ringló úton elveszett Maxi, a hatalmas, fehér ivartalanított kandúrunk. Nagyon barátságos, lomha járású, kissé pocakos. Neonzöld nyakörvet visel. A szőre nem teljesen rövid, és a feje kerek.

email: edohany(kukac)freemail(pont)hu

Maxi

Velencei mama cica és 3 kölyke

2013. július 04., csütörtök

Velencén tengődött az erdőben a mamacica, még ő sincs egyéves, és már kölykei születtek. Három gyönyörű kis jószág, akiket az élete árán is nevel, gondoz. A rossz életkörülmények, és egy tályog (valszeg a kölykeit védte más állatokkal szemben) miatt az anyaállat életveszélyesen rossz állapotba került. Egy helyi állatszerető hölgy adta az Elszánt Állatvédők tudtára, hogy segítségre lenne szüksége a cicacsaládnak. Linó fogadta be őket 2013. június közepén, az anya azonnali orvosi ellátásban részesült (köszönet Hatvani Zsuzsa nagykovácsi állatorvosnak), és további kezelések vártak rá. Infúzió, antibiotikumok, tályog eltávolítása, sebkezelés, fertőtlenítés.

A kicsik parazitamentesítve lettek, ők egészségesek. Mivel átmenetileg az anya teje elapadt, tápszerrel oldottuk meg etetésüket. Szerencsére Veneziában (így neveztük el) csodálatraméltó életerő lakozik! A gondos kezelés, etetés, roborálás hatására két nap alatt visszajött a teje, így újra ő eteti a kicsiket! Linó meg őt kényezteti Béres-cseppel, vérképzőkkel (mert vérszegény), extra minőségű kajákkal, szépen szedi is össze magát, napról napra erősebb, sebe is szépen gyógyul.Természete meg egyenesen bámulatos. Valamilyen rejtélyes okból vonzódik Linó kutyáihoz, különösen Gyűszű vizslához. Dörgölődzik, simul a kutyákhoz, kifejezetten keresi a társaságukat. Emberekkel szemben nyílt, barátságos! Úgy jön utánunk, mintha évek óta ismernénk egymást, hám nélkül is ki tudom engedni a kertbe sétálni, elvégezni a kis-nagy dolgokat!:) Utána mindig visszakéredzkedik a kis szállására a kis kölykeihez. Bámulatra méltó az anyai gondoskodása!!!! Pedig még ő maga is kölyök szinte!
A kicsik is örökölték a mami jó természetét (2013. június első hetében születtek), de már keresik a társaságunkat, ha meglátnak minket, kapaszkodnak fel ránk, élvezik, ha hozzájuk érünk, simogatjuk őket! A kis vörös színűt elneveztük Cinóbernek (kandúrka), a kis cirmos kandúrt Tutyikának, a kis cirmos nőstényt a vörös folttal a homlokán pedig Borcsának!:)

Örökbeadási szerződésel, oltási és ivartalanítási kötelezettséggel fogadható be mind a mama cica, mind a 3 kölyök.
Érdeklődni: 06/30/9215-290

Fotók és videók róluk!

P1250279