Archívum: 2012. március 05.

FONTOS – TŐLÜNK! – HEROSZ Ózdi Szervezete

2012. március 05., hétfő

HEROSZ Ózdi Szervezete
dikuszka(kukac)gmail(pont)com
0670/597-8277
www.gportal.hu/heroszozdiszervezete

Tevékenységünk önkéntes!
Kutyusaink oltási könyvvel, 8 hónap felett ivartalanítva, örökbefogadási nyilatkozattal fogadhatóak örökbe, kölcsönös szimpátia esetén, szerető, gondoskodó gazdik számára. Közvetített négylábúak esetében is szívesen segítek, ha szükséges.
“…mert a kóbor kutyáknak is vannak álmaik…”

FELHÍVÁS!
ÓZDON JELENLEG NINCSEN KUTYAMENHELY, HOGY EZ VÉGRE MEGVÁLTOZHASSON, MOST MINDEN HELYI ÉS KÖRNYÉKBELI ÁLLATBARÁT SEGÍTSÉGÉT VÁRJUK!
Magánemberek, cégek, vállalkozók, munkások, sofőrök…jelentkezését örömmel fogadjuk a Védencek nevében is.
A Center és Sajónémeti közt, 2011. novembere óta az Ózdi Önkormányzattól rendkívül kedvező áron bérelt területünkön ez év tavaszán szeretnénk megkezdeni a leendő befogadó állomásunk kiépítését. A kezdeti lépések költségeit svájci állatbarátok önzetlen segítségével sikerült összegyűjtenünk, azonban a legelső munkafolyamatokhoz helyi cégek, vállalkozók, jóindulatú szakemberek jelentkezésére számítunk. Számlaképes, a célunkra tekintettel némi kedvezményt adni tudó lehetőségeket keresünk az alábbi feladatokra:

/FIZETNI -LEHETŐLEG SZÁMLA ELLENÉBEN- TUDUNK, ÁM NÉMI KEDVEZMÉNYT A KUTYUSOK NEVÉBEN IS HÁLÁSAN FOGADNÁNK! A munkálatok bármelyik részében szívesen vesszük ÖNKÉNTESEK mielőbbi jelentkezését./

– 3,5 t-s teherautóval fuvart vállaló sofőrt keresünk, aki Nagykovácsiból Ózdra leszállítana egy számunkra Ambrózy Máriáék (LINÓ) által felajánlott faházat, darabjaira szedve, március utolsó, vagy április első hétvégéjén.

– a 24 m2-es faház alapjának lebetonozásához szükséges építőanyagot szeretnénk vásárolni, valamint a munkát elvégezni tudó szakember jelentkezését is örömmel fogadnánk.

– a terület 1/4-ét, 750 m2-t szeretnénk első körben lekeríteni, ám ehhez egyelőre nem találtunk olyan, kerítéselemekkel foglalkozó céget, ahol kedvezményt kaphatnánk.

– Fentieken kívül továbbra is várjuk bármilyen építőanyag felajánlását részünkre, munkadíj nélkül segíteni akaró önkéntesek (akár a kőműves,illetve fuvaros munkára is) jelentkezését, valamint szükségünk lenne a 6×4 m-es faházunk tárolására -pár hétig- alkalmas, biztonságos helyre, ahol a védelem megoldásáig elhelyezhetnénk leendő gazdasági épületünket, becsületes kezekre bízva. Pár tucat raklapra is szükségünk lenne, ezen kívül bármire, ami betonozáshoz, illetve a lekerítéshez elengedhetetlen lehet. Tanácsokat, ötleteket is hálás szívvel fogadunk.

KÉREM, AKI BÁRMIBEN SZERETNE ÉS TUDNA SEGÍTENI, JELEZZE FELÉM
(0670/597-8277 – változó munkaidőmben nem mindig tudom felvenni!-, illetve dikuszka(kukac)gmail(pont)com).

A MINKET TÁMOGATÓ CÉGEK ÉS VÁLLALKOZÓK SZÉLESKÖRŰ REKLÁMOZÁSÁT TERMÉSZETESEN VÁLLALJUK A TOVÁBBIAKBAN!

Aki magánemberként szeretne az állomás (az álom…) felépítésének költségeihez hozzájárulni, az kérem, a szervezetünk
OTP 11734121-20043678
számú számlaszámán keresztül tegye ezt meg. A védencek etetéséhez, ivartalanításához, teljes körű ellátásához szintén hálásan fogadunk minden támogatást. Adományok leadhatóak részünkre a Szuperinfó Árpád vezér úti szerkesztőségében, a Vasvár úti Állatijó Állateledel Boltban, illetve a Csipegető Büfében. Perselyünk ezeken kívül a Gyújtón lévő Újságosstandon is megtalálható. Minden jellegű segítséget nagyon köszönünk! Tevékenységünk önkéntes, munka mellett végzett, és a kutyaálmok valóra válása visz minket előre, a legnehezebb időkben is, már hosszú évek óta…
Fazekas Ildikó – HEROSZ Ózdi Szervezete, Ózd, 2012. március 4.
—————————————————————————————-
Mivel szervezetünk egy országos szervezet tagja, ezért jelenleg sajnos nem áll módunkban adó 1%-ot közvetlenül kapni. A minket évek óta hűségesen támogató Bárka Színpad, Ózd legismertebb kulturális és szórakozást nyújtó egyesülete a hozzájuk befolyt egyszázalékokból rendszeresen segít minket, ezért minden állatbarát számára jó szívvel ajánlom e téren őket!
A Bárka Színpad adószáma: 18429622-1-05.
Aki a HEROSZ felé szeretné felajánlani, arra is lehetőség van, adószáma: 19816016-1-43.
—————————————————————————————–
Segítséget kérek Baktató számára! A kutyus, akiről csupán hátulról sikerült fényképet készíteni (mellékelve), több hónap eltűnés után ismét felbukkant, átmeneti befogadói jelezték, akik azonban megtartani nem tudják. A netes hirdetéseknek hála, még 2011 tavaszán sikerült álomgazdit találni Baktatónak, azonban épp most, hogy végre új otthonába indulhatna, a leendő gazdi -családi gondok miatt- pár hétig még nem tudja fogadni, mi pedig már képtelenek vagyunk bárhol elhelyezni a pulikeverék legényt. Ezért keresem nagy erőkkel egyetlen olyan lakóját az országnak, aki hajlandó lenne erre a pár hétre szívét és otthonát megnyitni Baktató előtt. S.O.S.! Oltását, ivartalanítását vállaljuk, etetésében segítünk. Baktató nem támad, csak bizalmatlan kezdetben. Jószívű ideiglenes gazdi, nagyon várunk Rád! Ezen kívül segítséget kérnék Baktató szállításában is, Sajónémetiben él jelenleg.
Kérem, aki bárhogy tudna és szeretne segítő jobbot nyújtani Baktatónak, az mielőbb jelezze felém, én bízom a csodában…
0670/597-8277, dikuszka(kukac)gmail(pont)com
——————————————————————————–
Köszönöm, ha segítesz továbbítani, ötletelni, álmot építeni…
Fazekas Ildikó, Lénártka, Madam, Gyurika, Hinta és a Többiek

S.O.S.! Rudabánya – Pamacsék

2012. március 05., hétfő

S.O.S. gazdira vár Pamacs (fotón) és három testvére Rudabányán (Borsod megye), illetve egy-két hónapig megoldható ideiglenes befogadás is életeket mentene most! A négy-öt hónapos, nyurga tesók napokon belül biztonságos helyre kell, hogy kerüljenek, ugyanis jelenlegi befogadóik albérletben élnek, és a főbérlőtől kegyetlen ultimátumot kaptak a kutyákat illetően. Nem maradhatnak ugyanis ott tovább. A főbérlővel most telt be a gazdiknak a pohár, úgyhogy elkezdtek új, megfelelő albérletet keresni, azonban míg ez nem sikerül, muszáj valahol elhelyezni a négy kölyköt. Kormi és a többiek egyébként együtt nagyon keménynek érzik magukat, falkában ugatják az embereket, de külön-külön, egy kis türelemmel és szeretettel könnyen meg lehet találni velük a hangot. Hangjuk ereje egyébként éppen hogy a bizonytalanságukból ered, hiszen már annyi mindenen túl kellett Gina kölykeinek esnie, hogy pártfogóikon kívül egyelőre nem is igazán bíznak meg senkiben. Ők négyen, Pamacs, Blacky, Kormi és Tamáska nagy túlélők, mérgezést, parvót, hurutos megbetegedést sorra győztek le, erős, szívós kutya lett belőlük, titkolt, de nagyon is létező, nagyadag ragaszkodással. Két kölyökkori védőoltásuk van, most már teljesen egészségesek mind a négyen. Gazdi, ideiglenes, illetve egy-két hónapot vállaló befogadó egyaránt megoldást jelentene, csak S.O.S. szükség van gyors és jó megoldásra.

Kormiék jelenleg Rudabányán élnek, ügyükben Kovács Gabriellát kell keresni, facebookon vagy a
0670/322-7613– s számon.

Gabiék lehetőségük szerint fuvarban is megpróbálnak segíteni. Nagy szeretetben, sok kitartással maradt meg a négy kamaszodó kutyagyerek élete, nem szabad, hogy most egy főbérlő gonoszságán, semmit sem értésén múljon az álmok valóra válása…

A kutyusokról bővebb infó Gabinál, aki pedig ellátásukban, vagy az anyuka (barcikai kóborlásból mentett, nagytestű Gina) ivartalanításában szeretne segíteni -amit nagyon hálásan fogadnánk-, az Gabival, illetve velem is
(dikuszka(kukac)gmail(pont)com, 0670/597-8277)
nyugodtan felveheti a kapcsolatot, nagyon fogunk örülni!

/A négy kölyök második oltását még nem tudtuk rendezni az állatorvos felé, ennek költségét átvállaltam az így is sokat rájuk költő Gabiéktól, ám mostanában az ennivaló kifizetése is nehezünkre esik, ezért ezta tartozást ezidáig sajnos nem sikerült rendeznem a doktor úrral.

Kérem, aki szeretne és tudna ebben csak egy picivel is segíteni, az a
HEROSZ Ózdi Szervezetének OTP 11734121-20043678
számú számlaszámán keresztül tegye meg, rudabánya megjelöléssel.

Mint írtam, az anyakutyus, Gina ivartalanítására is gyűjtünk, ugyanitt, ez szintén nagyon égető lenne, hiszen ott él a befogadókkal együtt a főbérlő spániel kanja is,és nagyon nem kellene egy újabb alom… Köszönjük!/ De most az elsődleges a négy kölyök mielőbbi, biztonságos elhelyezése, kérem, aki bárhogy tud, segítsen!!! /további képek Gabitól kérhetőek, facebook-mappájában el is érhetőek, illetve hamarosan a honlapomon és itt is! Ezen a képen Pamacs, egyik tesójával összebújva. Szép, gyorsan cseperedő, süldő keverék kutyusok mind a négyen, fiúk és lányok vegyesen./

talált cica

2012. március 05., hétfő

2012.03.02.-án találtuk Budaörsön Puskás Tivadar utcában a képen látható fekete kis cicát, pici csengettyűvel a nyakában.

Kérjük a Gazdit jelentkezzen a következő mobil számok egyikén:
06 70 249 87 33
06 20 218 65 65