Archívum: 2011. május 15.

Cili cica elszökött a XX.ker.-ben

2011. május 15., vasárnap

Megtalálták

Május 15.-én kora reggel eltűnt a képeken szereplő Cili cica ( szelíd, kedves, ivartalanított, felnőtt cirmos nőstény) a XX.ker., Magyar utca 22. szám alól.
Alapítványunktól került új gazdához a cica, és a lakásból szökött ki. Számára a környék ismeretlen.


1% – Zöld Zebra

2011. május 15., vasárnap

ÖRÖKBEFOGADÓ NAP!!! – 2011.05.21. szombat

2011. május 15., vasárnap

Nyíregyházi Gyepmesteri Telep

2011. május 21. 9-12-ig!

Hogy mire számíthatsz örökbefogadáskor?
-kedves, gyámoltalan kutyákra
-ajándék nyakörvre
-ajándék bolha és kullancsirtó nyakörvre
-ajándékkuponra egy állateledel boltba

És hogy mit hozz magaddal?
-jutalomfalatot a barátkozáshoz
-5000 Ft-ot az örökbe adási díjra, ami a veszettség elleni oltást, és a chipet fedezi
-pórázt

Nyíregyháza-Zombori bokor 4. szám alatt lévő gyepmesteri telepen lehet az kutyákat megtekinteni és örökbe fogadni, 9 -12 óra között. (Tiszavasvári úton kifelé, majd a gyepmesteri telep táblánál balra el kell fordulni)

Érd: 0670/410-3505
info.pcas(kukac)gmail(pont)com

Magára hagyott fiatal kanocska S.O.S. segítséget vár Dömsödön!

2011. május 15., vasárnap

„Gazdái” elköltöztek az albérletből, és ő mint egy felesleges bútor, ott maradt, sorsára, rövid, épphogy 1 méteres láncon, fedél nélkül, ellátatlanul.
Néha járó-kelők dobnak neki valami kaját, vizet hol kap, hol nem.

Mocsokba, sárba, ürülékében várja a sorsát, ami teljesen bizonytalan.

Szívszorító sírással jelezte magányát, félelmét, kiszolgáltatottságát, nem érti, őt miért nem vitték gazdái, miről tehet, mit csinált rosszul. Pedig semmiről nem tehet.

Kamasznak tűnik, 10-12 hónap körüli, közepes testű barátságos kutya, elhelyezésében kérünk szépen segítséget, amíg fel nem akasztja magát a láncon ugrálás közben, amíg nem szárad ki a közelgő hőségben, amíg még bízik bennünk, emberekben.

Aki tudna segíteni, hívja a
70-334-9582-es számot.
Itt a lakhelye, pár koszos rongy a földön, a szabad ég alatt.


Felhívás!

2011. május 15., vasárnap

ÚJRA INDUL!

Az Örökbefogadva – Kutyás antológia második részéhez várjuk olyan hölgy írók alkotásait, novelláit, verseit, akik valamelyik állatvédő szervezettől fogadtak örökbe vagy gyepmesteri telepről mentettek, esetleg utcán találtak maguknak társat (a lényeg, hogy nem vásárolták!).

A kéziratok beérkezési határideje 2011. július 1.

A beküldés módja e-mail:
info.2xxkft(kukac)t-online(pont)hu.

Az antológia várható megjelenési ideje 2011. szeptember-október.

Kérjük, hívjátok fel a lehetőségre ismerőseitek figyelmét is!


(A fényképet Dobos Tünde készítette.)

A fővadász most lapul, mint sz@r a fűben

2011. május 15., vasárnap

A fővadász most lapul, mint sz@r a fűben

”Érdekes” mód a kezdeti nagy lendület után, valahogy eltűnt a hírekből Semjén Zsolt védett állatfajokat levadászós ötlete. Az hogy a jobboldali média nem feszegeti a kérdést, ha azt kizárólag politikai okokból nézem talán még érthető, de az már kevésbé, hogy a többi sajtóorgánum sem tartotta nagyon sokáig napirenden a történetet, pedig az ügy tényleg vérlázító, az eddigi következményei pedig szintúgy azok.

Gondolom, sokan hallottak már arról, hogy néhány hete Semjén Zsolt, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnökeként levelet írt Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek, melyben a Magyarországon védett státuszt évező állatfajok körének szűkítését kérte, így téve lehetővé számos eddig védett faj vadászhatóságát.
A miniszterelnök-helyettesi javaslat elfogadása esetén, szabadon gyilkolászható kategóriába kerülne például az erdei szalonka, a nyár lúd, a kanadai lúd, a barátréce és a menyét, de ide kerülhetne kis papírmunka után a fenyőrigó (alsó kép), a vadgerle, a fürj valamint az egerészölyv, a galambászhéja, a barna rétihéja (felső kép) és a holló is.

Az utóbb említett énekes- és ragadozó madarak vadászhatóvá tételéhez mindössze arra lenne szükség, hogy egy szakembernek mondott valaki, egy gyors monitoring program keretében rámondaná, hogy igen, van belőlük elég, akkor lőjétek.

Ha valaki veszi a fáradtságot, és utána néz a miniszter úr által összeállított listán szereplő állatoknak, akkor megdöbbentve szembesülhet azzal, hogy a menyét kivételével az összes állatfaj védett Magyarországon, sőt a barna rétihéja vagy a nyári lúd az uniós természetvédelmi program, a Natura 2000 úgynevezett jelölőfaja, vagyis kiemelt védelemben részesül. A nyári lúd állománya évtizedekkel ezelőtt a kritikus szintre csökkent, és csak a vadászati tiltásnak köszönhető, hogy ma már normális szinten van. Míg a kanadai lúd nagyon ritka, idehaza csak kóborlóként jelenik meg és eddig mindössze 18 esetben bizonyították az előfordulását Magyarországon. A szalonka tavaszi vadászatát pedig egy uniós jogszabály is tiltja, azért mert ez a szaporodási időszak.

Az idősebbek még biztosan emlékeznek az elmúlt rendszer vadászati szokásaira. Legendák keringtek a fához kikötött szarvasokról, a fék nélküli tivornyákkal egybekötött ész nélküli gyilkolásokról.

Hogy ezekből mi igaz, mi nem ma már, ennyi idő után nehezen eldönthető, azonban az biztos, hogy a hetvenes-nyolcvanas években az elvtársak gyakorlatilag kiirtották a ragadozó madárállományt, melyet a védelmi programoknak köszönhetően csak mára sikerült egy elfogadott szintre növelni úgy, hogy a programok legfontosabb eleme éppen a kilövési tilalom volt.

Semjén úgy látszik, hogy ezen idők hangulatát szeretné visszacsempészni a hétköznapokba, ami valljuk meg, azért nem nagyon idegen a magát valamilyen oknál fogva kereszténydemokratának nevező politikustól. Elég csak azt a 2004. január 28-i vadászatot felidézni, amin Semjén, az akkor még fénykorát élő Hagyó Miklóssal lövöldözgetett a lónyai vadasparkban.

A ”vadászat” olyan jól sikerült, hogy néhány óra alatt több mint száz vadat sikerült leölniük. Az esemény hivatalosan a vaddisznó, a dámvad és a rókaállomány ritkítása miatt szerveződött, de az ottlévők elmondása szerint Semjén az elvtársakkal karöltve gátlás nélkül lőtt ki vemhes sutákat, vaddisznó kocákat és trófea vadakat is.

Mit mondhatnánk? Igazi keresztényi magatartás.. Ha pedig mindehhez hozzávesszük még a nemzeti konzultáció azon kérdését, miszerint „szerepeljen-e az új alkotmányban az, hogy kötelességünk megőrizni a Kárpát-medence élővilágát, annak sokszínűségét?”, akkor megint eljutunk ahhoz a narancsos képmutatáshoz, amitől egyrészt kinyílik a bicska a zsebben, másrészt meg felfordul az ember gyomra.

De a történet itt még nem ért véget.

Semjén a levelét ugyanis nem a nyilvánosságnak szánta, hanem azt gondolta, hogy az abban foglaltakat majd ő fű alatt kilobbizza a minisztériumban. Azonban hogy stílszerűek legyünk, egy piciny guanó került a palacsintába, mivel a felháborító irományt valaki a minisztériumból eljuttatta a médiához.

Hogy ténylegesen ki állt a kiszivárogtatás mögött ma még nem tudható, de az igen, hogy Semjén végül bosszúból Rodics Katalin főosztályvezető-helyettest rúgatta ki a hivatalból. Azt a szakembert, aki élharcosa annak, hogy Magyarország génmódosítás-mentes legyen, aki a legtöbbet tette azért, hogy a tápiószelei Agrobotanikai Intézet – Európa harmadik legnagyobb génbankja – az előző kormány alatt megmeneküljön a felszámolástól. Rodics nevéhez fűződik a génkezelt vetőmagok és mezőgazdasági termények behozatalának megakadályozása, a génbankokban őrzött hagyományos magyar növény- és állatfajták megvédése, és a védett fajokkal folytatott visszaélések elleni határozott fellépés is.

Talán nem mondok meglepőt azzal, ha kijelentem, hogy ebben az egész történetben igazából nincs semmi meglepő. Tipikus fidesz tempó. Aki ellenáll, vagy másképp gondolkodik, az azonnal repül, azt gátlástalanul eltapossák még akkor is, ha igaza van, ha történetesen tényleg a jó oldalon áll.

Az eset nyilvánosságra kerülése óta Semjén kicsit eltűnt a reflektorfényből, és az ügy is elsikkadt, mintha nem is történt volna semmi sem. Talán senkinek nem érdeke tovább feszegetni a kérdést, talán egyik oldal sem akarja kellemetlen helyzetbe hozni a másikat. De miért is akarná? A közös vadászatokat ezzel kár lenne elrontani, a baráti vadásztársaságok hangulatát kár lenne ilyen piti üggyel megmérgezni.

Ez most nem jött be. Majd legközelebb jobban figyelnek, aztán majd fű alatt, egy saláta törvény, vagy valami hasonló keretében áttolják az egészet, természetesen mindezt a nagy nemzeti együttműködés jegyében. Aki meg majd szólni mer, hogy ezt nem kéne, annak beleordítják az arcába: KÉT-HAR-MAD.. Ha meg állami cégnél, vagy valamelyik hivatalnál dolgozik, azt meg simán kirúgják. Mert kétharmad.

És kész.

Welsh mentés

2011. május 15., vasárnap

Ők az új csoportunk (két fő 🙂 ) Gazdát keresnek!

kardosszilvi(kukac)gmail(pont)com
20/582-63-84

3-fős cica család keres befogadó szülőt

2011. május 15., vasárnap

A képeken látható fiatal kóbor anya macska 2011. május 8-án bejött hozzánk a kertbe, és két cicust hozott a világra. Tündériek a picik. Az anyacica az első perctől kezdve nagyon szelíd, kedves és barátságos. Sajnos többféle okból sem tudjuk őket megtartani. Várom annak a kedves embernek a jelentkezését, aki szerető gondoskodással felnevelné a kölyköket, illetve gondoskodna mindhármukról. A macskák Gödön megtekinthetők, de Göd 100 km-es körzetében szívesen és ingyen el is szállítom őket az új gazdinak. Érdeklődni a következő telefonszámon lehet

A HÉT MINDEN NAPJÁN reggeltől-estig:
+36 30 552-1975


Elveszett cica

2011. május 15., vasárnap

Elveszett Győrben vörös-cirmos kandúr cicánk, 1 éves. KÉt kislány nagyon várja haza. Ha bárki látta, vagy befogadta kérem jelentkezzen! Jutalom ellenében!

gyongyike71(kukac)freemail(pont)hu
Tel: 06/303124776

Sunny cica

2011. május 15., vasárnap

SUNNY CICA
Házi cic – 2 éves kandúr, ajándékba ingyen elvihető!
Sutyikát utcáról mentettük kicsi korában. Kicsit félénk, borzasztóan kedves cica. Kisbaba születése miatt került vissza hozzám és most nagyon össze van zavarodva, nem érti miért jött vissza a sok cica közé. Abszolút problémamentes, az előző gazdik imádták, csak féltek, hogy nem jut elég idő rá. A cica gyönyörű, kedves, alig lehet észrevenni, hogy itt van. Olyan gazdinak ajánlom, akinek van ideje és energiája a kis lelkét pátyolgatni és nagyon szeretné őt. Örökbefogadási szerződéssel, cicakosárral vihető el, a költségek részletes térítésével és csak lakásba.

06/20-8282-452

Minike cica

2011. május 15., vasárnap

MINIKE
Házi cica – 2 hónapos kandúr, ajándékba ingyen elvihető!
Minike kb. 6-7 hetes kidobott kiskandúrka. Megszabadítottuk a milliónyi kullancstól, az étvágya jó, pajkos, kedves, szertelen pici cica. Igazi kis szobacirkáló, tündéri kis pamacs. Szerető gazdit keresünk neki, aki nagyon vigyázna rá és kényeztetné őt. Lakásba szeretnénk adni Minikét.

telefon: 06/20-8282-452 vagy
cicaimado(kukac)citromail(pont)hu

Angyalka

2011. május 15., vasárnap

Házi cica – 4 hónapos nőstény, ajándékba ingyen elvihető!
Angyalkát egy templom kertjében találtuk. A cica feje tetején van néhány szál szürke szőrszál, a többi szőre hófehér. A szeme zöldes, tappancsai rózsaszínűek. Dorombolós, tündér kedves, bújós, madárcsontú tünemény. Lakásba szeretnénk adni, mert Angyalka süket. Örökbefogadási szerződéssel, vihető el Budapest, XXI. kerületéből.

06/20-8282-452

Seherezádé gazdit keres

2011. május 15., vasárnap

Gazdit keres Seherezádé, az 1 év körüli fekete-fehér (frakkos) ivartalanított nőstény. Nagyon kedves, tömzsi, zömök, nyugodt cica.


Gazdit keresek – Bonnie

2011. május 15., vasárnap

Új gazdámat keresem!

6 éves, középtermetű, németjuhász keverék, szuka vagyok. Barátságos, hűséges és hálás, kötődő, jó házőrző voltam mindig is (két másik lánykutyussal éltem eddig,ez sem probléma tehát).

Régi gazdim költözés miatt kényszerül megválni tőlem, ezért kérem, hogy jelentkezz, ha tudsz valakit, aki örülne nekem, és megbecsülné ragaszkodásom. Kertesházban éltem eddig, kedves család jelentkezését várom.
Szállításomat régi gazdim megoldja! Az idő viszont sürget, mert május 20-ig el kell jönnöm régi otthonomból!

Hálás köszönettel:
Bonnie
(06-20-393-4007 vagy
evapocsik(kukac)gmail(pont)com)

A cicám elveszett

2011. május 15., vasárnap

Május 5-én este Érden a Nyírfa utcából elkóborolt Komisz cicám. 3 színű, ivartalanított fiú cica, a nyakában kék nyakörv volt. Nagyon kedves barátságos, főleg ha kap enni.
Nagyon hiányzik nekünk. Bárki látta vagy befogadta hívjon, vagy írjon emailt. A becsületes megtalálónak PÉNZJUTALOM JÁR!!!!

tel: 06709422952
email: agota_(kukac)freemail(pont)hu