Archívum: 2010. szeptember 08.

5 árva kölyök

2010. szeptember 08., szerda

A képen látható 5 kiskutya 3 hetes. A mamájuk ma reggel meghalt. Várhatóan ők is kis testűek lesznek.

Kérjük, ha valaki tud segíteni gazdit vagy dajka kutyát találni nekik, az hívja a következő számot:
+36/20/353-3620

2010.09.06-án elveszett egy macska

2010. szeptember 08., szerda

Megtalálták

A neve Sicu, rendkívül félős, de szelíd.

Solymári cicacsalád gazdát keres

2010. szeptember 08., szerda

Gazdára találtak

Gazdi(ka)t keresek egy kb. 3 éves fekete sziámi típusú cicának és 4 kölykének. A mamacicát a házzal örököltük (a korábbi tulajdonos el akarta altattatni), megpróbáltuk befogadni és összeszoktatni a mi két cicánkkal, de minden erőfeszítésünk kudarcot vallott, minden napra jut néhány balhé, amikor véletlenül összetalálkoznak. A mamacica most a garázsunkban lakik a kölykökkel és a költözés után még ott maradt dobozainkkal. A garázs beázik és az ajtaját se tudjuk lecsukni, hogy a mama tudjon járkálni. Így viszont lassan tönkremennek a holmijaink, mert a kis családot nem akartuk kitenni a javításokkal járó pornak és lármának. Szeptember 23-án jön az állatorvos és beoltja az egész kis kompániát, de utána nagyon szeretnénk örökbe adni őket, mert nem tudom, hogy vészelnék át a telet odakint (a mi cicáink miatt sajnos kizárt, hogy bejöjjenek).
Addigra a kicsik is 6 hetesek lesznek, tehát már gond nélkül örökbe lehet őket adni. Úgy érzem, hogy minden tőlünk telhetőt megtettünk értük, de – az ugyancsak a kertben lakó félig vak kóbormacskával együtt
– 8 cica ellátása, valamint a benti két cica és a kinti 6 elkülönítése meghaladja a képességeinket és a családtagként szeretett saját cicáink már eddig is nagyon megsínylették ezt a helyzetet. A hideg, esős idő közeledtével pedig a helyzet csak romlani fog.

Vöri Gazdit keres

2010. szeptember 08., szerda

4-5éves ivartalanított, oltott féregtelenített kandúr cica keresi gazdiját.
Kedves, bújós, szereti a kutyákat is, a gyerekektől kicsit tart.

A helyzete égető, mert ahol most tanyázik ott bántották már.

Érdeklődni :
nyitva(kukac)citromail(pont)hu
06209495647


Fehér doktor úr (Paks) kifizetéséhez segítség kérés

2010. szeptember 08., szerda

Kedves Barátaim, Ismerőseim!

Mostanában nagyon feltorlódtak állatvédelemmel kapcsolatos megkereséseim az ország számos pontjáról, ahol tudtam segítettem erőn felül, mind fizikailag, lelkileg, és anyagilag. A bajba jutott állatok számát, akik ellátásához a segítségemet kérték, már nem is tudnám megmondani az elmúlt két hónapban. Nem is szeretném számon tartani.

Viszont egyetlen dolog van, amit számon kell tartsak és érdekében intézkedjek, ezért írom most ezt a segítség kérést. Van Pakson egy doktor úr, aki valaha felesküdött az állatok gyógyítására és mentésére. Ő dr. Fehér Tibor. Az esküjét pedig mindig, minden körülmények között tartja. Neki tettem ígéretet, miután számtalan alkalommal ment ki kérésemre a paksi Vácikai Cerberus Alapítvány menhelyére, ha sürgős, sérült, borzalmas állapotú kutya szorult műtétre, ellátásra, stb., hogy a nagyon önköltségen (sokszor még az alatt) elvégzett munkájára összeszedem a pénzt, mert a menhely olyan rossz anyagi helyzetben van, hogy még a minimális orvosi költségekre sem tudnak pénzt szánni. A feltorlódott költség 80.000,- Ft, amely nagyon sok állat ellátására volt elég, de csupán az utolsó borzasztó esetet hadd emeljem ki, mert arról nagyjából mindenki értesült.

2010. 08. 02-án kora reggel az egyik menhelyi kutya pár pillanatra kilógott a menhelyről kapunyitáskor, és borzasztó kínok, visítás közepette tért vissza pár perccel később: valószínűleg, az orvosi vélemény szerint egy bottal szúrták ki a szemét. Nekem szólt a menhely vezetője azonnal (akivel napi kapcsolatban vagyok, mert többek között én is próbálom támogatni 500 kutyáját ügyek intézésével, alkalmanként élelem, textilek lejuttatásával, stb) és hívtam Fehér doktor urat. Tartozása volt a menhelynek, de ő azonnal ment a kutyához. Azonnal megműtötte a kutyust, majd naponta járt kezelni, fájdalomcsillapító injekciózni, stb. Úgy, hogy azt sem tudta, meg sem kérdezte, fogja -e valaki rendezni az anyagiakat, és úgy hogy személyesen igazából még mi sem ismerjük egymást!!!!!!!!!

http://localhost/archives/12981

Ennek a doktor úrnak, ha bárki, akár csak 500,- Ft-ot is tud utalni, vagy készpénzben a számlájára berakni, kérem tegye meg! Gyűjtsük össze neki a 80.000,- Ft-ot, hadd dolgozzon tovább, annak ellenére, hogy nyugdíjas korú. Még nagyon sok állat szorul ott további segítségre, és a doktor úr nem kérdez, nem akadékoskodik, megy és ment!!!!!!!!!

A doktor úr neve, bankszámla száma: dr. Fehér Tibor 11600006-00000000-18092716 (Erste Bank), telefonszáma: 06-20/9522-206

Az aktuális egyenlegről doktor úr felvilágosítást ad!!!

Hála Tőzsér Juditnak, a Kecskeméti Mentsvár az Állatokért Alapítvány nagyon kedves, általam nagyon tisztelt elnökének és Szabó Attilának (Állatvédelmi Őrszolgálat, Kecskemét) kérésemre a kutyust magukhoz vették múlt héten, kitűnő körülmények között, orvosi felügyelet alatt és állatmentő kezek között, rengeteg szeretettel gyógyul. Attila tájékoztatása alapján gyönyörűen sétál póráz nélkül is láb mellett, lelkileg tökéletesen „működik”.

Vár az álomgazdira, aki sikersztorijában osztozna vele!!! Érdeklődni róla és örökbefogadásáról Szabó Attilánál lehet: 06-20/577-5617

Minden adakozónak segítségét nagyon köszönöm, tisztelettel:
Harsányiné Lőrincz Erika
Önkéntes, független állatvédő-, mentő
Budapest