Archívum: 2010. szeptember

Cicák

2010. szeptember 28., kedd

2010.Aug.11.-én talált gyönyörű kiscicák szerető gazdit keresnek.
Körülbelül 3hónaposak lehetnek. Egy fehér alapon fekete foltos vagány,
bátor kisfiú és két kislány. Az egyik kislány krémes teknőc-fehér tarka, a
másik fehér alapon cirmos teknőc színű. Mindegyikőjük barátságos,
dorombolós és szobatiszta! Átestek féreghajtáson és bolha-kullancs elleni
kezelésen.
Csakis felelősségteljes, gondoskodó gazdik jelentkezését várjuk!

Elérhetőségeim:
0670/7052951
sakura(kukac)gportal(pont)hu
Budapest XVIII.ker(Pestszentimre)


Félperzsa és házi kiscicák Mezőtúron!

2010. szeptember 28., kedd

5 félperzsa kiscica és 15 kis mindenféle színű, játékos, édes kiscica vár gazdikra Mezőtúron. Szállításban is segítünk!

A félperzsák már vihetőek, a másik két alom közül az egyik pár napja születtek (azért képet küldök), a másik alom 2-3 hét múlva vihető.
Mezőtúron vannak a cicák, de Szolnok megyében nővérem elviszi kocsival őket, valamint Debrecenbe tudjuk őket szállítani is!

Elérhetőség:
06 30 / 575 8184
toro.vanda.olga(kukac)gmail(pont)com


http://indafoto.hu/habcica/szorpamacsok

2010. szeptember 28., kedd


FIV pozitív macskák gazdáinak honlapja

FIV-es macskával élsz együtt, évek óta barkácsolod?
Mondd el, milyen tapasztalataid vannak, hogyan vagytok most éppen, gyűjtsük össze, milyen kezelési módszerek vannak. Találkoztál olyan terápiával, aminek jelentős, pozitív hatása volt? Kérlek, oszd meg velünk, segíts a többi cicának! Vajon hányan vagyunk?

Kérdéseid vanak?
Nekem van, rengeteg. Gyere fórumozni, tedd fel a saját kérdéseid és keressünk rá választ!

Válaszaid vannak?
Várunk, ha tanácsot tudsz adni, ha ki tudod egészíteni, amit olvastál vagy újat tudsz mondani. Állatorvos vagy, állatorvos leszel? Hurrá! Írj, segíts, gyógyíts kérlek!

Szeretnél tenni valamit?
Szeretnéd, hogy javuljon a FIV megítélésének, gyógyításának itthoni helyzete? Találjuk ki, hogyan lépjünk előre! Nagy segítség lenne, ha angol leírásokat tudnál fordítani, vagy be tudnál kapcsolódni olyan külföldi csoportok vérkeringésébe, amiket FIV-es macskák gazdái hoztak létre.

Kérlek segíts!

Kérlek, jutasd el a www.fivpozitiv.hu honlap címét azoknak a gazdáknak, akiknek FIV-es macskája van/volt és szívesen megosztanák másokkal a tapasztalaitaikat!

FIV pozitív macskák gazdáinak honlapja

www.fivpozitiv.hu

Segítségkérés!

2010. szeptember 28., kedd

Magánszemélyként lehetőségeinkhez képest próbálunk segíteni bajba jutott cicáknak, nemre, korra, állapotra való tekintet nélkül.
Jelenleg nehéz időszakot élünk, nagyon sok mentett cicáról kell gondoskodnunk, akik közül vannak aki orvosi ellátásra, speciális táplálásra szorulnának. Sajnos mostanra teljesen kifogytunk a száraztápból és alomból, a cicák napi gondozásához szükséges alapvető dolgokból. Bármilyen kis összegű segítségért nagyon hálásak lennénk, ha a bizalom úgy nagyobb, akkor tárgyi adomány formájában is érkező segítségnek is nagyon örülnénk. Cicáink nem nagy igényűek, a legszerényebb minőségű tápot is szívesen fogyasztják és az olcsó alom ellen sincs kifogásuk. 🙂

Ha valaki segíteni szeretne nekik, elérhetőségeink:
macsek.monika(kukac)gmail(pont)com vagy
halaszia(kukac)gmail(pont)com
30-565-1461

illetve kérésre szívesen adunk bankszámlaszámot.
Köszönjük szépen a cicák nevében!
Gazdikat is várunk

Gazdit keres Csülkös-Mákos MURCI!

2010. szeptember 28., kedd

Murci 1,5 év körüli ivartalanítás előtt álló nőstény cica. Elütötték, ki tudja meddig feküdt az út szélén törött lábbal, amíg egy jóérzésű ember végre rátalált és állatorvoshoz vitte. Murci lábát sikerült megmenteni, de olyan súlyosan sérült, hogy még nem lehet tudni, sántítani fog-e élete hátralévő részében.
Murci teljesen szobatiszta, dorombolós, tisztelettudó cicalány. Olyan otthont keresünk számára, ahol biztonságban és szeretetben élhet.
A kötés már lekerült a lábáról, most ideiglenes befogadójánál lábadozik.

Érdeklődni: 0630 331 08 38
lazsofi(kukac)gmail(pont)com


Talált kiscica segítséget kér

2010. szeptember 28., kedd

Gazdára talált

Tia!
Én egy rendkívül kedves, dorombolós körülbelül két hónapos, egészséges cicalány vagyok, aki szerető gazdiját keresi! Egyenlőre a Lucky nevet kaptam, amihez remélem hű maradok. A két és négylábú társaimért rajongok! Lehet az fiatal, idősebb, pici de még óriás is! Nyúzhatnak, dobálhatnak, emelgethetnek én még akkor is dorombolok, ha ezt szerető kezek teszik! Szeretek szaladgálni de leginkább ölben pihenni és közben masszírozni, no meg annyit enni amitől hatalmas lesz a pocakom!
Éhesen és elhagyatottan kértem segítséget az utcán és nagyon panaszosan sírtam, ezért befogadtak, de a mostani gazdijaimnál sajnos nem maradhatok, mert már sok cicájuk van. Annak aki befogad, ígérem szerető kiscicája leszek amíg csak élek!
Ha úgy érzed rám találtál, keresd az ideiglenes gazdimat, aki Pest megyén belül bárhova elvisz engem Hozzád!

Cicák gazdát keresnek

2010. szeptember 28., kedd

Egy hete szemtanúk szerint kiraktak egy alom kiscicát egy autóból, mi kettőt megtaláltunk. Sajnos csak a garázsban tudjuk őket biztonságban elhelyezni, mert 12 vadászkutyánk van. Az utcánkban már mindenkit végigkérdeztünk, hogy be tudnák-e őket fogadni. Mindenki nagyon szereti a cicákat, de annyi egyikükben sincs hogy legalább az egyiket befogadja. Az egyik kisfiú, fekete, vörös csíkokkal, ő nagyon játékos. A másik, kislány, szürke cirmos, ő nagyon bújós dorombolós.
Elérhetőségeim:

Tel.:06/30 5062708
e-mail: wmar(kukac)freemail(pont)hu

Talált kiscicc gazdit keres

2010. szeptember 27., hétfő

Két hete Budapesten a XIX. kerületben, a 194-es busz Batthyány utcai megállójában, térdig érő esőben találtam a Vakarcs munkanevű egyént. Körbekérdeztem az ott lakókat és szomszédokat, de senkihez nem tartozott, így velünk maradt.

5 hónapos körüli kandúrka, vörös meg fehér színű, hatalmas sárga szemekkel. Rendkívül kedves, makacsul szobatiszta (első éjszaka nálunk nem volt alom, de ő inkább kivárta, hogy hozzak), instant doromb.

Jelenleg féregtelenítjük és fülrühesség ellen is kezelődik.
Sajnos az idős cica aki mellé megpróbáltuk beszoktatni nem nagyon szíveli, és élete alkonyát semmiképp nem akarjuk egy ilyen váratlan kis suhanc csintalanságaival keseríteni.

Gazdit keresünk neki, illetve mivel nyilvánvalóan emberhez, alomhoz és vetett ágyakhoz volt szokva, az eredeti gazdájának is szívesen visszaadjuk GPS nyakörv vásárlásának terhe mellett.

Ezen az email címen:
agnesapasztor(kukac)gmail(pont)com
vagy a 06308512147-es telefonszámon általában elérhető vagyok.


Új jövevények gazdát keresnek

2010. szeptember 26., vasárnap

Most – kb egy hónapja – született 5 pici cica, és ugyanott 2 másik, (de az egyik balesetben meghalt ), aki már elvihető. Vöröses- drapp . Nagyon ritka szín. kb 2 hónapos . ( nemét nem tudom még)

Az 5 pici : 1 fekete, 2 cirmos, 1 teknőc tarka, 1 szürke, angórás szőrrel. Velencén vannak, rémes körülmények között.

Engem lehet hívni: 30 3803755

Era gazdát keres

2010. szeptember 26., vasárnap

Era egy 3 év körüli sanyarú sorsú ivartalanított szuka kutyus aki roma családtól került egy építkezésre.Ott egy fokkal jobb volt a helyzete,( legalább enni kapott) majd onnan egy tanyára került, ahol enni kap de sajnos szabadsága nincs, meg gazdája. a képekkel ellentétben ma már rosszabb bőrben van,lovakkal nem jön ki jól, ezért fél éve egy boxban éldegél. A cicákat nem szereti, de más kutyákkal jól kijön , fiúval lánnyal egyaránt. Verekedést nem kezdeményező és fegyelmezni is jól lehet, és nem fél ha bántani akarja más kuty.Emberektől viszont annál inkább. Férfiakkal bizalmatlan és félős .Póráz nélkül is könnyen sétáltatható fegyelmezett kutyus.. Jó őrző kutya,viszont foglalkozás híján farok kergető.

Érd: 06-20-353-8335,
06-20-9766-883


Elveszett cica

2010. szeptember 26., vasárnap

megtalálták

Újpesten, az Erkel Gyula utcában, elveszett a kb. 60cm hosszú, 1,5 éves, 4,5 kg-os, egészséges, beoltott, ivartalanított nőstény macska. Színe fehér, feketés-szürke cirmos, szeme sárga. Rózsaszín orrán keresztben fekete csík.
2010. szept. 24-én, pénteken, az esti órákban tűnt el. Kérem, ha bármit tud róla, jelezzen a következő elérhetőségek egyikén, ill. személyesen az Erkel Gyula u. – Nádor u. sarkán lévő Bőség Sarok kisboltban!

Sürgős!

2010. szeptember 24., péntek

Gazdára talált

Egy hete a Budaörsi út legforgalmasabb szakaszánál találtam ezt a fekete-fehér apróságot, nagyon picire összegömbölyödve a járdaszélen; egyik szeme be volt gyulladva a portól, volt egy kis vágás az egyik lábán, kis sovány volt és koszos, rettegett mindentől, kétségbeesetten fújt ránk, mikor hazavittük egy sarokba menekült, enni sem mert – a fotó akkor készült róla. Már akkor több helyen meghirdettem (itt is), mert mi sajnos nem tudjuk megtartani, volt is rá jelentkező – de egy hétig még magunknál tartottuk volna, hogy teljesen felépüljön, és tökéletesen egészségesen adjuk tovább (a szemére kenőcsöt kapott a dokitól, és immunerősítőt, mert nem lehetett tudni, mióta éhezett). Írtam is újra mindenhová, hogy a kis árva sorsa szerencsésen alakult, és hamarosan boldogan élhet új családjánál, de mire helyrejött és elvihető volt, a “kedves” gazdijelölt nyomtalanul eltűnt; valószínűleg első felindulásból jelentkezett hogy elvinné, mostanáig irkáltam neki, hogy hátha csak nem nézi gyakran az e-mail fiókját, de úgy tűnik részéről ennyi volt.
Úgyhogy a kis apró most már kétszeresen nem kell senkinek, útra került, aztán az ígéret sem jött be – nagyon-nagyon remélem, hogy valaki akarni fogja őt, megérdemelné hogy végre végleges helyre kerüljön.

Az erősítőgyógyszeres kezelésének vége, a minikandúr már teljesen jól van, és a világ legaranyosabb macskababája. A gyulladt szeme és a sérült lába szépen meggyógyult, estére még elfárad néha és csipás (állítólag kölyköknél ez elég általános), olyankor egy kis kenőcs rendberakja. Naponta többször nagyon jól eszik (ettől aztán már kis gömbszerű), eleinte csak alufóliás kocsonyás husikat adtunk neki, de időközben kiderült, hogy a nagyok száraztápját imádja, nem egy válogatós jószág. Első naptól kezdve ösztönösen használta az almot, nagyon magabiztosan teszi, teljesen szobatiszta. Nyávogni nem tud, valószínűleg ez már így is marad: egy nagyon halk, nyikorgó hangot ad ki csak, azzal beszélget néha, ellenállhatatlanul cuki (sírni nem szokott). Féregtelenítve és bolhátlanítva lett, oltásokat még nem kapott, mert a fogai alapján (a szemfogakon kívül a többi még alig látszik) még nem valószínű, hogy van két hónapos.
Még mindig elég kis félénk, de már mostanra is rengeteget fejlődött: hangos zajoktól vagy hirtelen mozdulatoktól nagyon megijed, rögtön rohan és elrejtőzik, de hihetetlenül kedves, simogatásra azonnal bújni és dorombolni kezd, néha már dagasztanI is próbál. Mindennel és bármivel órákig elszórakozik egyedül (végtelenül édesen ugrál és áll két lábra), és a többi általunk ismert állatkához képest meglepően finoman csinál mindent: ha kézzel játszunk vele, nem karmol és alig harapdál, nem rágcsál kábelt és nem élezi a körmeit a bútorokon. A nagy macskáinktól félt első napokban, most már ha találkoznak, kerülgeti őket és játszana velük inkább.

Nagyon sürgősen kellene neki egy szerető gazdi, mivel mi már napokig sem tudjuk tartani, a két saját felnőtt macskánk nagyon féltékeny, és már nem is járnak haza, aggódunk értük… 🙁
Remélem, ezúttal sikerül neki, és valakinek egy életre hűséges társa lehet.

Újabb örökbefogadó nap Óbudán!

2010. szeptember 24., péntek

Október 2-án, 9-16 óra között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kerék utcai játszóterén újabb örökbefogadó napot szervez az Elszánt Állatvédők önkéntes csapata.

A gazdira várókat itt lehet megtekinteni: http://picasaweb.google.hu/ellancs/GAZDIRAVAROK#

Fővédnök: Magyar Máltai Szeretetszolgálat
Támogató: Budapesti Állatmentők (www.allatmentok.hu)
Meghívott szervezetek: Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület (www.zoldzebra.hu), Pro Canibus Alapítvány (http://procanibus.shp.hu)

További információk: ellancs@gmail.com, 20/9784-345

Cicák gazdit keresnek SOS

2010. szeptember 24., péntek

Trikolór anyacica (kb. 1-1,5 éves) és 3 gyönyörű vörös-fehér kölyke (kb. 6 hetesek – 2010. szept.) gazdit keres.

A leendő gazdik a 20/981-1666 számon érdeklődhetnek!

Kérem, segítsenek!

2010. szeptember 24., péntek

2010 szeptember 19, 15.30 körül, a XXIII ker, Felsőbüki Nagy Pál Utca 38as házból egy cirmos (szürkés-barnás-tigriscsíkos) félszemű ( bal szeme nincs, 1,5 hónapja eltávolították) 7 éves macska szökött el.
Még műtét utáni orvosi kezelés alatt áll. Ismeretlen neki a körnék, mert vendégségbe jöttünk vele messziről. A neve Csima. Nagyon barátságos, nem karmol, nem harap, fél a kutyáktól.

Kérem mindenkit, aki látta vagy megtalálta vagy a Felsőbüki Nagy Pál utca 38ba szólni, vagy a
06209533228 as számon hívni. Nagy jutalmat ígérünk a megtalálójának!