Archívum: 2010. augusztus 22.

Raul gazdit keres

2010. augusztus 22., vasárnap

Nagyon kedves, helyes, középkorú kan, aki meg van illetődve, nem érti, miért van egy ilyen kicsi és sötét helyre bezárva. Más kutyákkal még nem teszteltük, de a rácson keresztül nem őrjöng senkire, viszont nagyon örül a simogatásnak és a foglalkozásnak.

Érdeklődni a Budaörsi Állatmenhelyen: +36-70-601-6701.

Kiscicák

2010. augusztus 22., vasárnap

Gazdára találtak

Pár nappal ezelőtt 2 kölyök cicát találtunk a kapunk előtt egy cipős dobozban. Sajnos mi nem tudjuk megtartani, mert pici babánk van és a társasházban sem lehet állatokat tartani.
Ingyen elvihetők a cicusok. Zuglóban vannak a kiscicák.


Elveszett cica

2010. augusztus 22., vasárnap

Megtalálták

A segítségeteket szeretném kérni! Tegnap (2010. 08. 21.) eltűnt Nagyvenyim, Attila u 22. számú házból a mellékelt képeken látható 2,5 éves maine coon cicám, Lujzi, és nagyon várjuk haza.
Jellemzői: ezüstszürke, füstös képű, hosszú szőrű, vékony testalkatú, kis pamacs van a füle végén. Chippelt!

Sajnos természetéből fakadóan egyedül biztos nem maradna életben.


A macskafogóból nincs egérút

2010. augusztus 22., vasárnap

Valami nagyon nem működik itt Magyarországon, olyanokat engednek felelős, döntési pozícióba, akik baromira nem odavalók.
Íme a cikk, amelyet Anie küldött el:
A macskafogóból nincs egérút

Mi is a probléma? Megint gondot okoznak a kóbor macskák, illetve általánosságban a pénztelenség. Van, aki kis fizetéséből is mentené az állatokat, a „méregdrága” autós idióta meg csak a fényezésre gondol, a macskákat legszívesebben kiirtaná. Ki tudna értelmes dolgot kezdeményezni? Mert az ugye lenne rengeteg: ivartalanítási program, átmeneti menhely létesítése és gazdakeresés, alapítványi gyűjtés (hm, Kiskunhalason Zuschlagnak egészen jól ment…), orvosi ellátás stb. Hát mondjuk az állam. Mondjuk a Városi Rendészet vezetője.

Mi a baj ezzel a Törőcsik Dávid nevű valakivel? Hogy szűk agyával elsősorban a macskákat megmenteni kívánókat akarja ellehetetleníteni, velük semmilyen értelmes megoldást nem képes megbeszélni, kitalálja ezt a retardált csapdázást (valaki a hozzászólásokban rámutatott, hogy hiszen ez egy gazdag ország, ahol az adófizetők pénzén minden macskacsapda mellé tisztviselőt lehet állítani, nyilván három műszakban…), aztán meg belengeti az elaltatást, ami magában is kb. 5000 forint. Ennyi pénzből rengeteg mindent lehet tenni, hogy a macskák egyrészt ne szaporodjanak tovább, másrészt gyorsan gazdára találjanak. Ehelyett fenyeget: ha tetten érnek valakit a kollégák, hogy házat tákol, vagy eteti az állatokat, akkor intézkedni fognak. Vajon mi alapján??? Van már háztákolás-ellenes törvényünk is? Azt meg el sem tudom képzelni, mit ért azon, hogy értékesítik a kóbor macskákat… Kissé zavaros.

Engem, aki négy éve nyomja a gazdikereső hirdetéseket, látja a valódi macskamentők küzdelmét a pénzhiánnyal, és aki fele fizetését ilyen ökröknek adja adó címen, baromira bánt, hogy az agyakban az emberek csak eddig jutnak el (tisztelet a kivételnek), és nem veszik észre, hogy felelősek a háziállatokért. Főleg felelős egy embereket képviselő tisztségviselő.

És továbbá mi a baj ezzel a Dávid gyerekkel? Hát például ő vígan elvan az én pénzemen is megszerzett emeletes családi házában az audijával, megoldást keresni pedig lusta, ami pedig az elvárt feladata lenne.
Inkább eléldegél szépecskén, a pénzt meg, amiért más dolgozik meg, alapjuttatásnak fogja fel:

Hát ezért tart itt, szellemileg ennyire mélyen ez az ország…

Öt picike

2010. augusztus 22., vasárnap

Ajándékba ingyen elvihető 5 gyönyörű zöld szemű kiscica.

Érd: 06204746466
Budapest, XX. kerület

Gazdikereső cica

2010. augusztus 22., vasárnap

Egy kutyafuttató és egy úttest között kartondobozban kucorgó macska gazdát keres!
Ideiglenesen biztonságos helyre került, de mielőbb végleges, gondos gazdát keres.
Alig 1 éves, barátságos, játékos, egészséges kandúr cica.

Telefon: 20/ 20-67-55
st85(kukac)freemail(pont)hu


Boszika cica

2010. augusztus 22., vasárnap

Ő kicsit idősebb, szabadsághoz szokott cica, kellő szoktatás után talán kertes házban, de lakásban is egyedüli cicaként megállná a helyét. A szeme zöld, ivartalanított, mindenféle élősködő ellen lekezelve. Jelenleg az utcán tengeti az életét, de nemsokára jön a rossz idő, jó lenne neki egy türelmes és szerető gazdi.

Aki többet szeretne tudni róla, az kérem hívja pártfogóját a
06/30-559-4452-es számon.

Cicák

2010. augusztus 22., vasárnap

Van 4 db fekete cicám, akiket szeretnék elajándékozni.
A cicák féregtelenítettek, szobatiszták, ivartalanításuk is megoldható. Elevenek, ugrabugrálnak egész nap. 🙂

Érdeklődni lehet: 20/317-5688

Kati a vizslalány gazdát keres

2010. augusztus 22., vasárnap

Kati max. 3 éves fajtatiszta szuka vizsla, min. egyszer már ellett, jelenleg nagyon sovány, de egyébként teljesen egészséges, szép kutyus. Nincs se chipje, se tetoválása, senki sem keresi… Kb. 1 hétig maradhat egy német hölgynél, akihez befutott Szalapán. A hölgynek van már 3 kutyája és közülük a németjuhász nem bírja elviselni a vizslát. Eléggé sürgős, hogy átmeneti vagy végleges gazdát találjunk, mert nem akarjuk a zalaszentgróti gyepmesteri telepre bevinni (innen mentjük a kutyákat).

Elérhetőség:
Ökorégió Alapítvány a Fenntartható Fejlődésért
8799 Dötk, Fő út 39. (Zalaszentgróttól 8 km-re)

Lantzky Judit: 06-30-916-4524
Kocsis Anikó: 06-30-273-3591
Tel/fax: 83-376-178
E-mail: okoregio(kukac)t-online(pont)hu


Kari

2010. augusztus 22., vasárnap

MENTS MEG GYORSAN!!! MÉG 7 NAP AZ ÉLET ITT A ZALASZENTGRÓTI GYEPMESTERI TELEPEN!!!
Kari kedves, barátságos fiatal (8 hónapos) tacskó-jagdterrier keverék kan kutyus. Kedves és élénk, bizakodó, abszolut szófogadó, jól tanítható eddigi nehéz sorsa ellenére. A többi kutyával kijön, de lehet egyedi kedvenc is. Családi kutyának gyermekek mellé is alkalmas. Azt még nem tudjuk, hogy kijön-e a macskákkal, de mivel jagdterrier származék, ezért nem javasoljuk macskás helyre.

Ökorégió Alapítvány a Fenntartható Fejlődésért
8799 Dötk, Fő út 39. (Zala megye északi része, Zalaszentgróttól 8 km-re)
Tel/fax: 83/376-178
E-mail: okoregio(kukac)t-online(pont)hu
Lantzky Judit: 06-30-916-4524
Kocsis Anikó: 06-30-273-3591