Archívum: 2010. június 01.

Szomorúan indult, jó véget érhet?

2010. június 01., kedd

Pécs mellett kóborolt ez a 2-3 év körüli tacskó keverék szuka.
Nagyon sovány volt és elhanyagolt, de végtelenül kedves és jóindulatú. Egy állatszerető pár etetni kezdte őt, de hazavinni nem tudta – saját kutyái miatt.

A kezdetben még a kiéhezettségtől mohó és remegőn étkező kutyalány megbarátkozott új támogatóival, de azt nem titkolta soha, hogy őt korábban és talán még az utcán is, többször
bántalmazták: a hirtelen mozdulatokra arrébb ugrik és összekuporodik a földön, de eszébe sem jut elmenekülni, csak várja, hogy mi fog vele történni.

Az elmúlt héten pénteken valami történt vele és nem jött a megszokott időben, majd amikor előkerült, látszott, hogy nagy a baj: tele volt csúnya sérülésekkel a hátán, az oldalán és sajnos a torkánál is.

Az őt etető nem bírta tovább nézni a kis kutyalány szenvedéseit és a saját költségén állatorvoshoz vitte, ahol kiderült, hogy súlyosabb a probléma, mint gondolta, a sérülések komolysága miatt a kiskutyát azonnal meg kellett operálni, ráadásul a torkában keresztbe állt egy csirkecsont, amit ki tudja, hogy mióta cipelhetett magával és tűrte az általa okozott hihetetlen fájdalmat.

Péntekig megoldott az elhelyezése, lábadozása, de utána sürgősen ideiglenes befogadót vagy végleges gazdát keres. Jelenleg Pécsen van, de gondozói Budapest irányába szívesen elviszik. Csak felelősségteljes befogadók jelentkezzenek, hiszen ez a kiskutya sokat szenvedett már. Az örökbefogadás feltétele az, hogy a leendő gazdi vállalja a kutya ivartalanítását is, az oltások mellett, mivel azt most a kezelés miatt nem kaphat.

Ha van valaki, aki egy ilyen kedves, kistermetű kutyát szeretne és magához venné ezt a sokat szenvedett kis tacskó keveréket, hívja Tóth Petrát a
06-20-627-7000
vagy a
06-72-444-521-es telefonszámok valamelyikén.

A tacskó fajtamentés jelenleg nem tud átvenni sem fajtatiszta tacskókat, sem tacskó keverékeket, mivel a bérelt kennelsoron egyáltalán nincs szabad hely és az örökbefogadások is nagyon ritkák, esetlegesek. A pécsi tacskó keveréknek ezzel a figyelemfelhívással igyekszünk segíteni, máshogy nem megy. Reméljük, hogy csoda történik és valahol ez a sokat nélkülözött kis állat megtalálja végleges, szerető otthonát.

Kérjük, hogy küldd tovább ismerőseidnek, hátha közöttük van az igazi.

Jelen kör e-mail 2010. június 4-e, péntek 16 óráig érvényes, utána már kérlek, hogy ne küldd tovább, ha nem oldódik meg a kutyus ügye addig, akkor más módon próbálunk számára segítséget találni.

Köszönettel:

Futrinka Egyesület
tacskó fajtamentés
www.tacskosos.hu


SOS Dajkakutya kerestetik!

2010. június 01., kedd

Elpusztult Újfehértón 6 darab 4 napos tacskó keverék kiskutya anyukája. A gazda próbálja életben tartani őket, de a napi 3-4 etetést nem tudja vállalni. Ha valaki tudna segíteni egy vagy több dajkakutya „segítségének” felajánlásával, nagyban segíthetnétek a kölyökkutyák életben maradását.

A gazda telefonszáma: 06 30/514-6590

Elveszett! Keressük

2010. június 01., kedd

A képen lévő cica 8 éves ivartalanított fiú cica
Május 12-13-án tűnt el Zugló Kafka Margit utcából, Bátorkeszi utca, Boros Mátyás utca, Bánki Donát utca környékén.
Kék nyakörv volt rajta. Pityu névre hallgat.
Kérem a környék lakóit, hogy nézzék meg a pincét, padlást, sufnit nem zárták-e be véletlenül!
Ha tudnak valamit róla, vagy látták valahol kérem, értesítsenek!

Elérhetőség:
Tel.: 06 30 316 9313

Nagyon hiányzik!

Köszönettel
A Gazdi

Keresem 2 elveszett cicámat!!!!

2010. június 01., kedd

1. Ezüstszürke fajtiszta burma kandúr 19 éves, ivartalanított
2. Fekete-fehér házimacska, 4 fehér zoknival (elöl rövid hátul hosszú) 5 éves kandúr, ivartalanított

2 hónapos külföldi tartózkodásom alatt vigyázott valaki a cicáimra, de mindkettő elveszett április elején rejtélyes módon. Sajnos az illető ezt nem merte elmondani akkor, így csak május közepén értesültem erről mikor hazaértem. Azóta keresem őket a XII.ker. Mártonhegy részén (Ormódi u.)

Az idős cica süket már, és vesediétás tápot igényel, amúgy nem látszik rajta a kora és egészséges. Nálam született 19 évvel ezelőtt, a szemem fénye volt és elmondhatatlanul hiányzik, és aggódom érte!!!

Kérem, ha valaki látta valamelyiket, vagy tud róluk valamit, hívjon ezen a számon:
06-30-263-65-25 vagy írjon az
e-mail címemre: macskali(kukac)freemail(pont)hu



A megtalálónak magas pénzjutalmat ajánlok fel!

Macskamentők alapítvány gondozásában gazdát keres

2010. június 01., kedd

Oltott, ivartalanított, kedves , kissé félős fiatal nőstény .

06705621032

Macskamentők alapítvány gondozásában gazdát keres

2010. június 01., kedd

Oltott , ivartalanított, kissé rapszodikus fajtatiszta skót lógófülű.

06705621032

Macskamentők alapítvány gondozásában gazdát keres

2010. június 01., kedd

Ivartalanított , oltott nőstény nagyon kedves, bézs színű félperzsa
06705621032

Velencei cicák SOS gazdit keresnek

2010. június 01., kedd

Gazdára találtak