Archívum: 2010. május 16.

Kutyus

2010. május 16., vasárnap

Az utcán találtunk egy gazdátlan (valószínűleg kitett) kiskutyát. Most átmenetileg a Tesóméknál lakik, de ott nem maradhat sokáig. Úgyhogy gazdát keresünk neki, ha tudsz valakit, akinek jól jönne egy kutya, akkor szólj (neki, nekem, a kutyának, stb).
Itten csatolódik két rendkívül rosszul sikerült fotó, mentségemre szolgáljon, hogy nem volt nálam szögbelövő, így a célszemélyt nem tudtam megfelelően rögzíteni. Amit az állatról tudni lehet:
valószínűleg lány (esetleg fiú, de ez nem sokat számít, egy olcsó brazil klinikán bármi megoldható), kb hat hónapos, és fajtáját tekintve középsnaucer. De ezek mind lényegtelen apróságok. A lényeg:
tündéri, nagyon okos, barátságos, minden érdekli, és már most látszik, hogy farokcsóválásban nem nagyon van párja.

Ha érdekel, hívj, vagy írj!
Kérlek továbbítsd a levelet ismerőseidnek, ha szeretnének kutyust:)

Köszi, üdv,
lajcsi
70-322-2222


Elveszett kedvenc cica

2010. május 16., vasárnap

Tegnap, május 15. szombat elveszett egy fekete kislány cica a 3. kerület Család utcából. Ha véletlenül, valaki talált egy fekete cicát, kérem szóljon!

30/2222-991 Nagyon köszönöm!
ritafono(kukac)t-online(pont)hu

Állatbarátoknak Ingyen elvihető gyönyörű kiscicák!

2010. május 16., vasárnap

Állatbarátoknak Ingyen elvihető gyönyörű kiscicák!
Sziasztok!
Most 5 hetes 3 gyönyörű kiscica keresi állatszerető gazdi szeretetteljes gondoskodását.

Ha valaki szeretne 1-et kérlek jelentkezzetek a
30/260-94-45 telefonszámon.

Ha esetleg nektek nem is, de tudomásotok lenne arról,hogy az egyik …tovább »ismerősötöknek szeretne kérlek jelentkezzetek.
Segítségeteket előre is nagyon köszönöm.
Sziasztok!

Képeket is tudok róluk küldeni.Sajnos ahol most vannak ott sokáig nem maradhatnak, mert nem tudnak róluk hosszú távon gondoskodni.
Lacinak /párom/ a barátjának, a nővére befogadott 1 kiscicát, akiről kiderült,hogy alul tápláltsága miatt nézett csak ki kicsinek, de közbe vemhes is volt. Nem volt szívük megölni a kicsiket de sajnos hosszú távon nem tudnak róluk gondoskodni, mert 5 cica nekik is sok lenne. Elméletileg a szürke kiscicának már tudtam szerezni gazdit, de sajnos a többieknek még nincs. Ebbe kérném segítségedet.
Van 1 tiszta fekete, 1 Fekete fehér folttal a mellényén meg van még 1 foltos. Mindenféle szín van benne, de ő a legkíváncsibb.

Gazdikereső cica

2010. május 16., vasárnap

Marci Újpesten az Aradi utcában él. Szép, kedves, bújós cica, eteti őt egy állatbarát, de veszélyben van a lakók és forgalom miatt. Nagyon várja új gazdiját.

lilamadar(kukac)gmail(pont)com
+36 20 470 17 43

Pöttyös Pocak ismét gazdit keres

2010. május 16., vasárnap

Előző örökbefogadója bioegérfogónak tekintette, még ahhoz sem vette a fáradságot, hogy rendszeresen vizet adjon neki.

1 éves, ivartalanított nőstény, chipezett, oltott, parazitamentes, nagyon jó egerésző, kedves, bújós, vagány, cica. Örökbefogadási nyilatkozattal, a tartási körülmények ellenőrzésével várja róla élete végéig felelősen gondoskodó gazdáját.

Tel: +36 20 470 17 43
lilamadar(kukac)gmail(pont)com


Kis cicák gazdit keresnek

2010. május 16., vasárnap

Megszülettek, mert anyukájukat nem sikerült időben befogni és ivartalanítani.
Szép egészséges cicák, kb. május 27-től – 8 hetes koruktól gazdit keresnek.
Anyukájuk szintén.
Mindegyikük parazitamentesítetten, ivartalanítva.
Örökbefogadási nyilatkozattal, a tartási körülmények ellenőrzésével adjuk őket ajándékba, kizárólag lelkiismeretes gazdinak.

Tel: +36 20 470 17 43
lilamadar(kukac)gmail(pont)com

Gazdikereső árva cica

2010. május 16., vasárnap

Pepi gazdája meghalt, az örökös meg semmibe veszi őt. 1 éves, nagyon barátságos, ivartalanított, parazitamentesített, oltott nőstény cica. Várja új gazdiját, aki róla élete végéig felelősen gondoskodik. Örökbefogadási nyilatkozattal, a tartási körülmények ellenőrzésével adjuk ajándékba.

Tel: +36 20 470 17 43
lilamadar(kukac)gmail(pont)com


Tomi és Polli

2010. május 16., vasárnap

Tomi(fehér-cirmos) és Polli (fekete-fehér) gyártelepről mentett cicák, tavaly októberben születhettek. Ivartalanítottak, oltottak, parazitamentesítettek. Együtt szeretnénk örökbeadni őket, mert Polli félénk, valószínűleg nagyon megviselné, ha elszakítanánk Tomitól, aki egy kedves, hízelgő, sok simogatást követelő bájos macskusz.

Örökbefogadási nyilatkozattal, a tartási körülmények ellenőrzésével várja róla élete végéig felelősen gondoskodó gazdáját.

Tel: +36 20 470 17 43
lilamadar(kukac)gmail(pont)com


Gazdikereső

2010. május 16., vasárnap

Egy Bródy Sándor utcai pince ablakában találtam a kis csont és szőr bolhafészket. Saci 6 hónap körüli trikolor ivartalanított oltott, parazitamentesített kedves, öntudatos kis cicalány. Örökbefogadási nyilatkozattal, a tartási körülmények ellenőrzésével várja róla élete végéig felelősen gondoskodó gazdáját.

Tel: +36 20 470 17 43
lilamadar(kukac)gmail(pont)com


MENHELYSEGÍTŐ VÁSÁR ÉS ÖRÖKBEFOGADÓ NAP ÓBUDÁN!

2010. május 16., vasárnap

2010. május 22-én szombaton, 10 órai kezdettel a Ziegler Állateledel Szaküzletben (1035 Budapest, Raktár u. 52.) A rendezvény 16 óráig tart!

Örökbefogadható kutyák és macskák (teljes orvosi ellátással) várják a látogatókat!

A rendezvény plakátja:
http://www.kephost.com/images3/nps1wsufwr1y8ydriw38.jpg

Tárgyi felajánlásokat és segítőket várunk! Jelentkezni az
ellancs(kukac)gmail(pont)com címen vagy a
20/9784-345 telefonszámon lehet.

A rendezvény támogatója az Elveszett Állatok Alapítvány (www.elveszettallatok.hu)

A hónap akciója! A Ziegler Állateledel Szaküzletekben bármely felszerelés (kutya, cica, rágcsáló, madár, díszhal) -20% kedvezménnyel kapható június 15-ig vagy a készlet erejéig! Várunk mindenkit boltjainkban! (Óbuda, Raktár u. 52., Budakeszi, Fő tér 3., Tempó üzletház, Coop közért mellett)


2010_05_22_menhelyvasar

ELLOPOTT NÉMET VIZSLA KÖLYÖK

2010. május 16., vasárnap

Kedves Címzettek/ Tisztelt Sporttársak!

Ellopott kölyök!!!

Ma, 2010. május 11-én kora délután, ellopták az egyik, kennelemben tenyésztett és Érdre eladott Rövidszőrű Német vizsla kan kiskutyát!! A kerítésen átmászva lopták el és egy sajnos azonosítatlan autóval hajtottak el a tolvajok, a család egy tagjának jelenlétében, aki sajnos nem érte nyomon őket. A kiskutya adatai röviden a következőek: Shiningsloe Apor, (Ciróházi Kökény X Usko vom Thüringer Zipfel), 2010.01.28-án született, kan, barna fehér spriccelt, feje egyszínű barna, hátán foltokkal, amit fénykép alapján tudunk igazolni!
Chip száma: 3480 9810 0210 836
A kiskutya még az én (tenyésztő) nevemen van! Mellékelek képeket is a kiskutyáról és mindenkit nagyon szeretnék arra megkérni, ha találkozik eladó kölyökkel, vagy meglát kiállításon, vadász kollégánál, esetleg az utcán rá hasonlító kölyköt, kérem feltétlenül jelezze nekem! A család feljelentést tett a rendőrségen is. Kérek mindenkit, juttassátok el azt az információt minél több helyre, minél több embernek (ismerős, állatorvos, vadász, stb)
A kennelem honlapján is olvashattok arről a szégyenletes esetről, valamint több képet láthattok ott. www.shiningsloe.eoldal.hu
Mindenkinek köszönöm a segítséget, remélem visszakerülhet a kiskutya jogos és szerető gazdáihoz!
Amennyiben rendelkeztek információról jelezzétek nekem:
0036-30-372-8959
0036-21-252-7042

esther.strausz(kukac)gmail(pont)com
shiningsloe(kukac)gmail(pont)com

Talált cica

2010. május 16., vasárnap

gazdára talált

Május 12.-én reggel találtunk egy kiscicát. Nálunk nem maradhat, felelősségteljes gazdit keres mihamarabb. Kislány, egészséges, barátságos, játékos.


SOS Mátészalka gyepmesteri telep!!!!

2010. május 16., vasárnap

Mátészalkán van egy gyepmesteri telep. Azonban mivel városon belül van, költöznie kell, és az új helyre nem mehet ennyi kutya. MOST KB 50 KUTYA VAN OTT! SOS!!!!

A mátészalkai gyepmesteri telep Mátészalkán a Rózsa u. 53. számban egy magánlakás telkén és melléképületeiben üzemel. A telep a MOM-al szemben található. Naponta 10-18 óráig várja az érdeklődőket.

A gyepmesternek email címe van, ill a nyíregyházi menhely a telefonszámát tudom megadni elérhetőség gyanánt, aki közvetíteni tud.
Tel.: 42/727-736, 20/9605-402
E-mail: medve577(kukac)t-online(pont)hu

A kutyusok és képeik:
http://gallery.site.hu/u/nyhgyepmester/mateszalkaSOS/

Megkezdődik az országos ivartalanítási akció a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán

2010. május 16., vasárnap

Tisztelt Állatbarát!

Megkezdődik az országos ivartalanítási akció a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán.

A Kecskeméten – néhány hete a helyi állatvédelmi szervezet által – meghirdetett ivartalanítási akció sikerére való tekintettel országos akciót kezdeményezett Tőzsér Judit, a Gong rádió ügyvezetője.

Az országos akció részleteit 2010. április 8-án a Gong rádióban, egy stúdióbeszélgetés keretén belül ismertették, amelyen részt vett dr. Lorászkó Gábor, az Állatorvosok az Állatvédelemért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Birgit Lewe a Mentsvár német testvérszervezetének, a Photenhilfe-Europa Egyesület elnöke, Izsák Gábor, az egyesület magyarországi képviselője és Tőzsér Judit, a Gong rádió ügyvezető igazgatója.

Az akció lebonyolításában a Magyar Állatorvosi Kamara nyújt segítséget úgy, hogy először 100 kutya ivartalanít&aac ute;sát végzik el Budapesten, a Szent István Egyetem Állatorvostudományi Karán.

Dr. Lorászkó Gábor tájékoztatása szerint az első 5 kutya 2010. április 26-án, hétfőn már meg is érkezik az egyetemre, ahol a hallgatók bevonásával elvégzik a kutyák számára szükséges vizsgálatokat, kezeléseket, beleértve az ivartalanító műtétet is.

Az elnök azt kéri az ivartalanítási akcióban részt venni kívánó menhelyek képviselőitől, hogy az egyetemre szállított kutyákat:

– a menhely állatorvosa a kutyákat előzetesen vizsgálja meg, és erről adjon egy kötetlen formájú igazolást is, melyet a műtét előtt be kell mutatni az állatorvosoknak. Erre azért van szükség, hogy az ivartalanítást végző szakemberek biztosítva legyenek arról, hogy a menhely állatorvosa már tud a beavatkozásról, és el tudja vállalni a szükséges utókezelést, varratszedést.
– szükséges tov& aacute;bbá, hogy a kutyák legalább két héttel korábban, de maximum egy éven belül oltva legyenek veszettség ellen és „kombinált oltással” is.

Az Egyetem Állatorvosi Karán az ivartalanításon túl a kutyákon elvégzik a száj- és fülüregi vizsgálatokat és a daganatos megbetegedések gyógyításában is segítséget nyújtanak.
Varratszedésre 9 nappal a műtét után, a beküldő menhelyen kerül sor, a kutyák az egyetemen a műtét, esetleg műtétek utáni első napokat töltik.

Az állatvédőknek kizárólag az oda- és a vis szaszállításról kell gondoskodni!

Folyamatosan várjuk a menhelyek jelentkezését, az első 5 kutya műtétje után a következő 10 állatot a paksi, majd a következő héten a karcagi menhelyről szállítják majd az egyetemre, a továbbiakban pedig heti váltásban újabb menhelyeknek lesz lehetőségük az akcióban részt venniük – mondta el Tőzsér Judit, az országos akció koordinátora.

Bízom benne, hogy ez egy magas színvonalú, értékes, hosszú távú együttműködés lesz az állatvédelmi civil mozgalom és az állatorvosok között, amelynek fő célja, hogy szervezetten segít sük az állatokat és kialakítsuk a felelős állattartási szemléletet, mert ez az egyik legfontosabb alapja a tudatos állattartásnak – mondta dr. Lorászkó Gábor.

Az egyetemen készült riportfilm itt megtekinthető:
http://gongradio.hu/?r=32&c=101026

Az ingyenes ivartalanításra jelentkezni Tőzsér Juditnál lehet az alábbi e-mail címen: menhely(kukac)menhely(pont)eu

Sok sikert kívánunk minden állatmenhelynek!

SOS cicabarátok!!

2010. május 16., vasárnap

Nagyon sürgősen gazdit keresek 2 kiscicának.4 hetesek lehetnek. A mamájuk magukra hagyta őket nálunk.Keservesen sírtak, így lementettük őket a sötét padlásról. Átmenetileg egy hete én nevelem őket,de van egy cicát nem tűrő kutya a háznál, így nálunk sajnos nem maradhatnak. Sajnos az egyik cicát még napi 5ször cumiból kell etetnem. Ha minden igaz ő fiú és ő a cirmos. A fekete-fehér nőstény, igaz lassan és ügyetlenül,de eszik egyedül. Mire gazdihoz kerülnek biztos mindketten önállóak lesznek. A cirmos nagyon kötődik az emberhez, állandóan az ölemben ülne, és egész végig dorombol. Nagyon igényli az ember közelségét. Őt mindenképp olyan helyre szeretném adni, ahol hű társa lenne valakinek, és nagyon sok időt tudna vele tölteni. A fekete-fehér pedig kicsit önállóbb, érdeklődőbb, nagyon vidám cica. Ő elég játékos, aktív cicus.

Gazdik jelentkezését várom az alábbi számon: 0620-363-26-83