Archívum: 2009. február

Cicáknak gazdi kerestetik!!!

2009. február 25., szerda

Egy idős hölgy meghalt és a cicái (kb. 6-8) magukra maradtak. Még az is lehet,hogy a bezárt lakásban is maradt, bár nagyrészt kinn vannak az utcán, kezdenek az éhségtől és ijedtségtől, zavargatásoktól elvadulni, pedig szelíd, emberhez szokott cicák egyébként.
Ha valaki annyit tudna segíteni akár, hogy elmegy lefotózni őket, hogy képekkel lehessen nekik új gazdit vagy csak ideiglenes befogadót is akár találni, az is sokat számítana.
A közelben lakó idős hölgy próbálná megfogni őket, de nem tud velük utána mit kezdeni.
Aki tud segíteni, az hívja őt:

Szabó Erzsébet
1/320-60-57 vagy 20/492-36-21

Helyszín:
13. Gyöngyösi u. Menyasszony u. sarok

Gyönyörű pomázi cica gazdát keres

2009. február 25., szerda

Gazdára talált

Hetek óta valaki itt hagyott nálunk (egy társosház udvarán), egy szürke tündéri cicát. Többen etetik, de sokat bántják. Most már nem az udvaron van, de az utcán a kukánál fekszik. Eléggé nagy a forgalom, és attól tartok, hogy nem marad sokáig életben! Barátságos, és igazán hálás, akár egy kis szeretetért is! Akinek van rá lehetősége, fogadja örökbe! Kérem!Elvihető cicák

2009. február 23., hétfő

Gazdára találtak

Egy fekete, egy szürke és egy vöröses-barna cirmos. Igen mozgékonyak, barátságosak, egyikük (a vöröses barna) már eszik szilárd ennivalót. A cicák február 13-án múltak 5 hetesek. Semmilyen oltást nem kaptak még.


Elveszett cica – Bátorka

2009. február 23., hétfő

Debrecenben a Diófa utca környékén eltűnt/elveszett egy tündéri iromba (cirmos) – kandúr cica, aki Bátor névre hallgat. Kérném, a tisztes megtalálót, jelentkezzen a 20/250-62-66-os telefonszámon!

Köszönöm!

Mentett kiscicák gazdit keresnek!

2009. február 23., hétfő

Életveszélyből mentett cicák, kicsit még félénkek, de nagyon hamar alkalmazkodnak, mert még nagyon fiatalok. kb. 3 hónaposak, a vöröskék kandúrok, a trikolor cica nőstény. 1 kombi oltásuk van, parazitamentesek. Örökbefogadási szerződéssel és oltási költség megtérítésével fogadhatók örökbe.

Érdeklődni lehet:
30/542-0085 vagy
olahgaborne(kukac)gmail(pont)com

Csau-Csau kiskutyák INGYEN elvihetők!!!

2009. február 23., hétfő

Telefon: 06-20/366-69-96

Cicák gazdit keresnek

2009. február 23., hétfő

Segítséget szeretnék kérni cicáim gazdihoz juttatásához. Sajnos úgy alakult az életem, hogy nem tudom a továbbiakban a megfelelő ellátásukat biztosítani (oltások, jó minőségű kaja, stb.). Nem szívtelenség részemről, hanem egyszerűen nincs pénzem rájuk.

Mazsika cica: fekete-fehér, rózsaszín nózis, 11 éves ivartalanított, nyifinyafi, de nagyon bújós cica.

Hamuka: utcáról mentett, ivartalanított szürke cica, aki ivartalanítás után nagyra nőtt (8 kg), nagyon szereti a száraz kaját ropogtatni. Hamuka nem ölbeülős cica, nagyon kedves, halk, picit távolságtartó, de ő is szeret a gazdival ágyban aludni, imádja a háját dögönyöztetni.

Pumukli: szintén utcáról mentett kb. 2 éves ivartalanított fiú cicus. Nagyon érdeklődő, imád a mosogatóban tanyázni, beszélgetős cica, nagyon szereti a másik vörös-fehér cicust.

Sutyika: tél elején lett az utcáról mentve a cicus, fiatal, ivartalanított kandúrka. Talán még egy éves sincs, a hangját még nem hallottuk, nagyon szereti a pociját, az egérrel, labdával való játékot és nagyon szereti kispajtását Pumuklit.

A két fiú cicát szeretném egy helyre adni, hogy ne viselje meg őket a környezetváltozás.

Hamuka cica egyedül is nagyon jól érezné magát egy olyan gazdinál, ahol nem akarják állandóan nyúzni.
Az öreg cica Mazsika nagyon aranyos, bújós, igazi ölben ülős, gazdival alvós cica.

A cicákat lakásba szeretném adni.

Érdeklődni: 06-20-545-33-23-as telefonszámon
vagy a cicaimado(kukac)citromail(pont)hu címen lehet.

!!! Macskát Klikkerezőket Keresünk !!!

2009. február 23., hétfő

Várjuk azoknak a macskabarátoknak a jelentkezését akik valamilyen egyéni tapasztalattal, gyakorlattal és eredménnyel rendelkeznek cicájuk klikker tréning módszerrel történt nevelésével, tanításával kapcsolatban.

Mielőtt azon véleményednek adsz hangot, hogy … a cicákat nem is lehet klikkerrel tanítani … nézd meg ezt a videót:
http://www.myvideo.de/watch/1941884/katze_clickertraining
vagy a http://www.4tappancs.hu oldal MACSKA részén a videókat.
A jelentkezést és minden infót előre is köszönjük !

4TAPPANCS – TEAM
www.4tappancs.hu
info(kukac)4tappancs(pont)hu
T: +36 (06) 49-424059
M: +36 (06) 30-2929995

Állatvédelmi Őrszolgálat

2009. február 23., hétfő

Vessünk véget az állatkínzásoknak!
„Aki megment egy életet, az egész világot menti meg.”

Bántalmazott, megkínzott, rövid láncon vashordóhoz kötött kutyák, éheztetett gazdasági állatok, az utakon elütött, és sorsukra hagyott kutyák és macskák, ezek mindennapos esetek hazánkban. Az Állatbarát Alapítvány minden rendelkezésére álló eszközzel megpróbálja felszámolni ezeket a súlyos problémákat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A Norvég Civil Támogatási Alapnak köszönhetően lehetőségük nyílt a megyében egy komplex állatvédelmi kampány szervezésére az érintett hatóságok, állatorvosok, és a programba bekapcsolódó önkéntesek közreműködésével.

Jelenleg az önkéntes toborzás zajlik az Önkéntes Állatvédelmi Őrszolgálat felállításához.

Bárki csatlakozhat hozzájuk Sz-SZ-B megyéből, aki betöltötte a 18. életévét, és tenni szeretne azért, hogy megszűnjenek az állatkínzások, állatbántalmazások, valamint részt kíván venni a balesetes állatok életének megmentésében, az állatvédelmi bejelentések kivizsgálásában.

Fontos tudni, hogy ezek az állatvédelmi bejelentések sokszor megkínzott, fizikailag bántalmazott, súlyosan sérült állatokról szólnak. Olyan emberek jelentkezését várják, akik nem riadnak vissza ettől a látványtól, és készek tenni azért, hogy megmenthessék a bajbajutott állatok életét.

Aki be szeretne kapcsolódni a programba, az első teendője, hogy ellátogat a www.allatbarat.com honlapra, elolvassa a csatlakozott önkéntesek által végezhető feladatok leírását, és ezek alapján kitölti a mellékelt adatlapot, és visszajuttatja e-mailen, személyesen, vagy postai úton az Alapítványhoz. Munkatársuk felveszi minden jelentkezővel a kapcsolatot, és tájékoztatja a további lépésekről, illetve válaszol a felmerülő kérdésekre. A program részeként az Alapítvány munkatársai külső szakemberek bevonásával ingyenes felkészítő képzést tartanak majd, amely során a leendő Őrszolgálatosok elsajátíthatják az állatok mentéséhez, a jogszerű eljáráshoz, bejelentések kezeléséhez kapcsolódó ismereteket.

Inántsy Pap Sándor
Állatbarát Alapítvány
titkár
Talált labrador kutya ingyen elvihető

2009. február 23., hétfő

Egy nagy testű, fekete kan labradort találtam Szentendrén.
Fém nyakörve van, mellén fehér folttal.
A kutyus nagyon barátságos, ragaszkodó, jó kedélyű, vidám természetű.
Várja szerető gazdáját!
(A kutya oltva, féregtelenítve.)

Ideiglenesen nálam van, aki esetleg szeretne egy hűséges társat magának benne megtalálja!
Sajnos családi körülményeimre való tekintettel, nem áll módomban a kutyust megtartani.
Képet kérésre tudok küldeni.

Tel: 20/376-2892, mell: 6521.

7 hónapos németjuhász keverék kutyus gazdit keres

2009. február 23., hétfő

Egy kb. 7 hónapos németjuhász keverék kutyus gazdit keres. Ismerősöm találta szegényt a Hungária körúton, ott szaladgált kétségbeesetten, egyedül. Jelenleg nálam van, de sajnos a nagy létszám miatt nem tudom megtartani. Nagyon kedves, barátságos kutyus, kicsit félénk (valószínűleg verték). Nagyon jó jelző kutya, én kertes házba ajánlanám, ahol bejárása van a házba. Kérésre tudok róla képet küldeni

Érdeklődni a 30/342-6001-es telefonszámon.

ELVESZETT CICA!

2009. február 23., hétfő

2009. február 6-án este BUDAKESZI, Nagysándor József utcai lakásunkból eltűnt az egyik nagyon kedves cicánk. Marci névre általában reagál, 7 éves ivartalanított fiú, fehér-szürke cica, közepes méretű, közepesen hosszú szőrű. Jellegzetessége, hogy felső metszőfogai egy régi műtét miatt látszódnak, valamint fiú létére rózsaszínű az orra és a fülei hegye. Kíváncsi, közeledő típus, megfogni nem igazán hagyja magát.
Kérjük állatbaráti segítségüket, ha esetleg láttak hasonló cicát épen, vagy sérülten, hogy az alábbi telefonszámok valamelyikén értesíteni szíveskedjenek. A megtalálót pénzjutalom illeti.

Telefonszámok: 0630-286-2724, vagy 0630-9499-484

Gazdiját keresi a képen látható barátságos, zsemleszínű fiatal kutya!

2009. február 21., szombat

2009. február 19-én a Madarász Viktor u., OTP környékén kóborolt. Megtalálásakor fehér bőr nyakörvet viselt. Jelenleg az Illatos úti telepen van, érdeklődni lehet:
– a telepen személyesen (Illatos út 23/A., H-Szo 10-14 óráig, V 10-13 óráig)
– telefonon (280-6832), http://illatosut.hu

Fajtáját nem tudjuk (cicások vagyunk 🙂 és a korát, nemét sem. Állítólag eleinte jó kedvű volt, aztán rájött, hogy elveszett és elszomorodott, hogy hol a gazdi. Nem lehetett túl régen az utcán, szőre ápolt, selymes tapintású. Fehér bőr nyakörv volt rajta.Cuki elveszett!

2009. február 18., szerda

Eltűnt az imádott kiscicám.
Február 11-én este láttam utoljára. Még nincs 10 hónapos.
Főleg benti cica volt eddig, ritkán volt kint, akkor is max. fél napokra. Azóta kétségbeesetten ciccegek neki, és nem jön elő. Él még bennem a remény, hogy esetleg elkezdett tüzelni és valami kandúr elcsábította, aztán nem talál haza. Szentendrén, Pannóniatelepen tűnt el, remélem valaki rátalál itt a honlapon és felismeri. Könnyen beazonosítható, mert néhány hete fakadt ki neki egy tályog a nyakán, és ott kihullott a szőr, és még csak nagyon picit nőtt vissza.
Képet csatolva küldök.
Nagyon nagyon várom haza, remélem valahol jól van…

wish.marta(kukac)gmail(pont)com

CICA

2009. február 16., hétfő

2.5 éves ivartalanított (kislány) szobacicánkat elajándékoznánk minden felszerelésével (alomtálca, útihordozó, etető, játékok, eledel, alom, stb.) együtt.

Szeretnénk olyan helyet találni, ahol nagyobb mozgástere lehet mint jelenleg nálunk.

Nagyon kedves, barátságos cica, de rossz nézni ahogy a pici lakásunkban sínylődik. Kint még sosem volt (kivéve erkélyen), így inkább csak lakásba gondolnánk.

jandocsilla(kukac)hotmail(pont)com


Trixi mama gazdit keres

2009. február 16., hétfő

Keverék-e (igen/nem): igen
Fajtája vagy fajtái: házimacska
Neme: Nőstény, jelenleg ivaros, lehetőség szerint ivartalanítva
szeretnénk örökbe adni az összes macskánkat!
Méret (kicsi, közepes, nagy): kicsi- közepes
Szőr hossza (rövid, közepes, hosszú): rövid
Szőr színe: tricolor
Becsült életkor: Fiatal felnőtt! (2009.02.14.)
Telefonszám: 06705621032
E-mail: macskamentok(kukac)t-online(pont)hu
Hol van az állat (megye, helység): Budapest -Soroksár
Csak az eredeti gazdájának adják-e oda (igen/nem): nem
Külföldre örökbe fogadható-e (igen/nem): nem
Megtalálás körülményei: leadott!
Idős nénit meghalt, 4 darab cicája gazdátlanul maradt!
Ivartalanítva van-e (igen/nem): Nincs, tervezése folyamatban!
Szobatiszta-e (igen/nem): igen
Embereket szereti-e (igen/nem): igen
Gyerekeket szereti-e (igen/nem): ?
Kutyákkal jól kijön-e (igen/nem): nincs tesztelve
Cicákkal jól kijön-e (igen/nem): igen

Megtalálás körülményei:
2009. február 12. én Trixi mamát és három gyerekét hoztuk el egy öreg néni halála miatt! Elején kicsit bátortalan, de nagyon hamar oldódik és kedveskedik! Az állatok parazitamentesítését megkezdtük!
Lehetőség szerint, oltva ivartalanítva szeretnénk állatainkat gazdához adni!
Trixi mama 3. gyereke egy fekete kis nőstény, aki szintén gazdit keres. Többi cicával egyidős , hagyományos fekete házicica: félős, barátságtalan. Inkább tanyára, egérfogó macskának!

Cilike gazdit keres

2009. február 16., hétfő

Keverék-e (igen/nem): igen
Fajtája vagy fajtái: házimacska
Neme:Nőstény, jelenleg ivaros, lehetőség szerint ivartalanítva
szeretnénk örökbe adni az összes macskánkat!
Méret (kicsi, közepes, nagy): kicsi- közepes
Szőr hossza (rövid, közepes, hosszú): rövid
Szőr színe:cirmos
Becsült életkor: kb. 8 hónapos (2009.02.14.)
Telefonszám: 06705621032
E-mail: macskamentok(kukac)t-online(pont)hu
Hol van az állat (megye, helység): Budapest -Soroksár
Csak az eredeti gazdájának adják-e oda (igen/nem): nem
Külföldre örökbe fogadható-e (igen/nem): nem
Megtalálás körülményei: leadott!
Idős nénit meghalt, 4 darab cicája gazdátlanul maradt!
Ivartalanítva van-e (igen/nem): Nincs, tervezése folyamatban!
Szobatiszta-e (igen/nem): igen
Embereket szereti-e (igen/nem): igen
Gyerekeket szereti-e (igen/nem): ?
Kutyákkal jól kijön-e (igen/nem): nincs tesztelve
Cicákkal jól kijön-e (igen/nem): igen

Megtalálás körülményei:
2009. február 12. én Cilikét és három tesóját hoztuk el egy öreg néni halála miatt! A cicák közül ő a legkedvesebb, legszocializáltabb! Ha embert lát rögtön dorombol!
Az állatok parazitamentesítését megkezdtük!
Lehetőség szerint, oltva ivartalanítva szeretnénk állatainkat
gazdához adni!

Micike gazdit keres

2009. február 16., hétfő

Keverék-e (igen/nem): igen
Fajtája vagy fajtái: házimacska
Neme: Nőstény, jelenleg ivaros, lehetőség szerint ivartalanítva
szeretnénk örökbe adni az összes macskánkat!
Méret (kicsi, közepes, nagy): kicsi- közepes
Szőr hossza (rövid, közepes, hosszú): rövid
Szőr színe:cirmos-fehér
Becsült életkor: kb. 8 hónapos ( 2009.02.14.)
Telefonszám: 06705621032
E-mail: macskamentok(kukac)t-online(pont)hu
Hol van az állat (megye, helység): Budapest -Soroksár
Csak az eredeti gazdájának adják-e oda (igen/nem): nem
Külföldre örökbe fogadható-e (igen/nem): nem
Megtalálás körülményei: leadott!
Idős nénit meghalt, 4 darab cicája gazdátlanul maradt!
Ivartalanítva van-e (igen/nem): Nincs, tervezése folyamatban!
Szobatiszta-e (igen/nem): igen
Embereket szereti-e (igen/nem): igen
Gyerekeket szereti-e (igen/nem): ?
Kutyákkal jól kijön-e (igen/nem): nincs tesztelve
Cicákkal jól kijön-e (igen/nem): igen

Megtalálás körülményei:
2009. február 12. én Micikét és három tesóját hoztuk el egy öreg néni halála miatt! Kedves, csendes, visszafogott, tartózkodó cica. Keresi az ember és a társak közelségét. nagyon aranyos! Az állatok parazitamentesítését megkezdtük! Lehetőség szerint, oltva ivartalanitva szeretnénk állatainkat gazdához adni!

Dajkakutyát keresünk

2009. február 15., vasárnap

Most telefonált egy férfi…zokogva…akadozó beszéddel a sírástól, hogy barátjuk, családtagjuk egy óriás snauzer ma éjjel a császározást követően meghalt.
9 baba maradt utána…
Bármilyen megoldásra nyitott!
Bármit kifizet bárkinek, csak segítsen.
Dajkakutya lenne a legjobb. Ő bárhová az országba elvinné a kicsiket.
Ha csak 1-2-3 babát tudna bevállalni valaki annak is örülne.
Ha menhelyi, vagy kóbor kutya, ő családtagnak magához veszi egész életére, ha dajkaságot bevállal valaki az is jó….bármi, csak ne kelljen meghalni a babáknak.
Budapest, Soroksáron vannak a babák.
Ha valakinek van ötlete légyszi hívjatok.
20/9577-181

HÉTFŐIG TART CSAK AZ ÉLETÜK!!! Ha tudsz segíts!

2009. február 15., vasárnap

S.O.S. gazdát, ideiglenes befogadót keresnek az ózdi gyepmesteri telep kutyái!
Hétfőn, február 16-án reggel legkésőbb altatás!!!
Kérem, aki segíteni szeretne, tudna, nézze meg a galériát is, mert nem akartam ekkora képmennyiséget feltenni!
Fiatal, közepes és nagytestű, kölyök és idősebb kutyák egyaránt. 2 foxi lány és egy puli (?) is gazdit keres.
Holnap reggel lenne fuvar a számukra!
Hétfőig tart csak az életük szegényeknek!

Aki bármiben tud segíteni, kérem jelezze!!! Legyen az végleges vagy ideiglenes befogadás (1 hét is segítség!), szállítás, vagy esetleg panzióztatásba belesegítés.

Hívható vagyok NON-STOP, éjjel-nappal 06 20 335 3571
vagy oszmun(kukac)gmail(pont)com
http://gallery.site.hu/u/Rocky/0212/?g2_page=1

Szerető gazdit keres a képen látható hatalmas szeretetbomba cica!

2009. február 14., szombat

Gazdára talált

Fiatal felnőtt, szürke cirmos, nagytermetű, gyönyörű, ivartalanított, oltott, chipezett, féreghajtott tünemény lány cica. Lakásban tartjuk, szobatiszta, nyugodt, problémamentes, megbízható, nagyon kedves, bájos cica, akiről egy rossz szót nem tudok mondani.
A Dél-pesti kórház udvarából mentettük, ahol bár jól tartották,
etették, a jövője ott mégis előre megpecsételt lett volna.És nem azt a sorsot érdemelte volna! Mindeddig még nem találkoztam ennyire hálás, kedves macskával: teljesen levett a lábamról a feltétlen szeretetével és hálájával, óriási bizalmával. Minden járókelőre úgy nézett, mint az Istenre, mindenkibe kapaszkodott, mindenkinek, aki lehajolt hozzá, az ölébe fészkelte magát, és sírt, és könyörgött, hogy valaki végre mentse meg, vigye haza..
Amikor tettem volna bele a hordozóba, megelőzött: azonnal belemászott, ott hatalmas dorombolásba kezdett, és mikor elhelyezkedett kényelmesen, azt mondta: mehetünk. És jött. És mikor kiengedtem itthon, az első dolga volt, hogy az ölembe ült, ott kényelmesen elnyújtózott, mennydörgésszerű dorombolásba kezdett, sebesen dagasztott a tappancsaival, mindeközben folyamatosan a szemembe nézett, és mosolygott, és végre talán most először, igazán boldog volt. Újjászületett..
Szerető, méltó gazdit keresünk ennek a csordultig szerető, jobb sorsra érdemes kincsnek. Hadd kezdjen egy boldog, új életet. Annyira megérdemelné.

Képtára


!FELHÍVÁS! S.O.S.!

2009. február 14., szombat

Kedves Állatvédők, Magánszemélyek, Macskabarátok!

A Dél-Pesti (Jahn Ferenc) kórház udvarán élő kóbor macskák nagy bajban vannak, konkrétan az életük forog kockán!
Mártival és Ákossal együtt eddig 12 cicát mentettünk meg onnan (köztük 2 vemheset, az egyikben 5 kicsi volt). DE. Még rengeteg, legalább 40 cica vár mielőbbi segítségre!
A kórházban ÍRTJÁK a macskákat! Sajnos, ez így, szó szerint igaz, és nem is rejtik véka alá! Először ezt a Mártitól tudtam meg, ő pedig egy másik állatvédőtől, de múltkor személyesen is meg kellett tapasztalnunk az igazságot: több ott dolgozóval beszéltünk, akik elmesélték, hogy rendszeresen írtják (mérgezik / sintérrel elvitetik/ agyonütik / SZIGONYPUSKÁVAL lelövik) őket. Megint összeírta a vezetőség a macskákat, és ki is tették a mérget, de azt mondták, a macskák nem ették meg. Valószínűleg más megoldáshoz fognak folyamodni, sajnos bő a repertoár!
Már más is próbált segíteni régebben az ottani cicáknak, elvitte őket ivartalaníttatni, de ezeket a cicákat is egytől-egyig ‘eltüntették” !
Első lépésként el kéne onnan hozni legalább a befogásra esélyesebb macskákat, de mindenekelőtt a vemheseket (jön a tavasz, és itt a kölyök-szezon!), nőstényeket és kölyköket, akiket még az elvadulásuk előtt gazdához lehet adni. A vadakat pedig (akiket valószínűleg csak élvefogó macska-csapdával lehet befogni (ezügyben fel kéne velünk venni a kapcsolatot) ivartalanítás(!) (ezügyben is!) után tanyákra, lovardákba, tehát biztonságos helyekre el kell helyezni (a kórházba értelemszerűen nem lehet őket visszahelyezni!).
A végső cél az ottani cicák teljes felszámolása lenne. Bár tudom, ezzel nem szűnne meg véglegesen a probléma, ugyanis kintről is hajigálják be a macskákat (nem tudják, hogy a halálba küldik ezzel őket!). Erre valamit ki kell találni, mert egyébként az egész szélmalomharc, vagy ha minden kötél szakad, és más megelőző-megoldás nincs, ki kell alakítani egy csapatot, akik bizonyos időközönként megmentik az újra és újra összegyűlt macskákat… De ezen ráér még gondolkodni, most a lényeg: a jelenlegi cicák mielőbbi megmentése!
Ehhez kérnénk, a cicák nevében, mindenkitől segítséget! Akár befogásban, akár fuvarban, hirdetésekben, de leginkább ideiglenes elhelyezésben! A legfontosabb az ideiglenes elhelyezésük lenne, míg ivartalanítva nem lesznek (ebben segít alapítvány), ezt követően a szelídeknek gazdát kell keresni (örökbefogadási szerződés innen, az utolsó oldalról letölthető: http://gallery.site.hu/u/mentholx/ ), a vadakat pedig ivartalanítás után elhelyezni biztonságos környezetben (ezügyben is fel lehet venni velünk a kapcsolatot).
Bárki odamehet macskáért, nem kell szólni senkinek, bár a portás segítségét lehet kérni, hogy hol találhatók a cicák, és egyáltalán. Az udvaron és a pincékben egyaránt tartózkodnak. De velem is fel lehet venni a kapcsolatot, sőt, ha van rá mód, örülnék, ha jelentkezne az, aki segíteni szeretne ebben a projektben: 06305177925, mentholxx(kukac)gmail(pont)com
A macskák egyébként jól tápláltak, szépek, jó kondiban vannak, sok a kedves, szép, gazdára esélyes állat, és elkiabálni nem akarom, de az általunk összeszedett 12 cica közül egynek se volt se náthája, se parvo-ja.

Van galériájuk is (http://www.ck.hu/jahn/), ill. készült video:

Tehát: a dél-pesti cicák S.O.S. megmentésre várnak!!!

ÖSSZEFOGÁSSAL SIKERÜLHET ez a projekt is !!!
Összefogással..!
Ne hagyjuk magunkat, TEGYÜNK e barbárság ellen, segítsük a védtelent és kiszolgáltatottat!

Cica gazdát keres!

2009. február 14., szombat

Szerető, felelősségteljes gazdát keres ez az ivartalanított nőstény macska.
Kb. 2 éves. Teljesen egészséges, oltott, féreghajtott.
Játékos, szeretetreméltó, kedves, okos cica. Sokkal szebb, bájosabb mint a képeken!

Olyan gazdit keres, aki ismeri az állattartással járó kötelezettségeket, élete végéig megfelelően gondoskodik a macskáról, és kizárólag lakásban tartja.

Örökbefogadási szerződés aláírásával fogadható örökbe.

További képek

Érdeklődni a 70/236-1111-es telefonszámon lehet.Adó 1% a tatabányai Tappancs Állatotthon Alapítvány árváiért – 1% az Élet!

2009. február 14., szombat

Kedves Barátaim, Ismerőseim!

Szeretném a segítségeteket kérni. Ismét elérkezett az adóbevallások ideje, és az 1%-os felajánlásunk ideje. A tatabányai Tappancs Állatotthon Alapítvány évek óta küzd a magára hagyott, megkínzott állatokért. Működési költségeinket, védenceink orvosi ellátását, a jószívű emberek által felajánlott adó 1%-ból fedezzük, így ez az 1% nekünk az Életet jelenti.

Rengeteg tervünk álmunk van még amit, szeretnénk megvalósítani, ilyenek:

– Épületek kialakítása, felújítása:
Kölyök-ház, külső Kutya-játszóterek, Kutya-óvodák kialakítása, Meglévő épületeink szigetelése,Macska-ház illetve Egyéb állatok elhelyezésére szolgáló épületek kialakítása
– Állatvédelmi tevékenységeink kiszélesítése
Idéntől tatabányán is működik állatrendőrség. A tatabányai rendőrökkel, valamint a helyi hatóságokkal karöltve, kivizsgálásra kerülnek a lakossági bejelentések. Az idei évben számtalan kutyát koboztunk el tulajdonosától, a nem megfelelő körülmények miatt. Későbbi terveink között szerepel egy önkéntes állatvédelmi szolgálat megszervezése is.
– Felelős Állattartásról:
Szeretnénk a menhelyünkön iskolás illetve óvodás csoportokat fogadni, és megismertetni velük az állattartás, az állatokkal való bánásmód alapvető szabályait. Ők feltehetnék nekünk kérdéseiket, s talán egy ezzel egy újabb lépést tehetnénk afelé, hogy később ezek a gyerekek, felnőttként szeretettel forduljanak az állatok, illetve környezetük felé.
– és még számtalan terv és álom lebeg a szemünk előtt, melyhez minden évben egy-egy újabb lépést tehetünk, az Önök segítségével!

Kérjük, amennyiben egyetért céljainkkal, tevékenységünkkel támogassa Alapítványunkat adójának 1%-os felajánlásával.

SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK!
Az 1% Önnek semmibe sem kerül, de védenceinknek az életet jelenti!
Mindössze annyit kell tennie, hogy a csatolt nyilatkozatot, adóbevallásával együtt eljuttatja az adóhivatalhoz.
nyilatkozat

Csatoljuk továbbá plakátunkat is, amennyiben módjában áll, kérem tegye ki, illetve küldje tovább ismerőseihez.
plakat

MINDEN SEGÍTSÉGET HÁLÁSAN KÖSZÖNÜNK!

Tappancs Állatotthon Alapítvány – a hely ahol az emberek és az állatok szíve egy ütemre dobban.
www.tappancs.atw.hu

Tappancs Állatotthon Alapítvány
2800 Tatabánya, Árpád u. 72.
Tel.:
0620/238-5044
0630/246-0418
0620/931-2808
0670/772-5003
Adószám: 18608438-2-11

Segíts a kutyusokon!

2009. február 14., szombat

Az alább látható kutyusok altatás előtt állnak vidéki sintértelepen. Kérjük, hogy aki tud segítsen nekik!
A kutyákról érdeklődni lehet a 06-20-396-6511 telefonszámon.

Képeik megtekinthetőek itt:
Képgaléria

Vecsési talált cica

2009. február 14., szombat

Sziasztok!

Cicusról kiderült, hogy kisfiú, de természetesen így is megtartjuk. 🙂 Bagira lett a neve.

Miután eljöttünk Tőletek, eleinte csendes volt, de aztán halk tiltakozásának adott hangot. Próbáltam simogatni, nem nagyon hagyta magát. Az út végére mégis odafeküdt a kezemhez és dorombolt, néha azért még nyávogott egyet-egyet. Otthon óvatosan felfedezte a lakást, benézett a WC-be, bebújt a szekrények alá, ez kb. negyed órát vett igénybe, aztán elkezdett játszani az egyik csörgő-zörgő labdával.
Megetettük, elvágódott, ránk nyávogott (mint azóta megfigyeltük, ez azt jelenti, hogy tessék engem simogatni :), és hosszas dorombolásba kezdett. Később még játszott egyet nagyon, majd megint elvágódott, és elaludt. Egész éjjel csendben volt. Csak akkor nyávogott, hogy éhes, mikor felkeltünk. Aztán megint elvágódott, nyávogott, simogattuk, dorombolt. Nagyon kis rendesen viselkedik. Imádjuk.

Vasárnap átvittük a szüleimhez, és mint kiderült ők meg egy kis 2 hónapos Beagle kutyát fogadtak be nagy titokban, aki cicás háznál született, így nem tartott Bagirától, és odarohant hozzá, cica viszont egy laza csuklómozdulattal adott neki egy sallert, amitől szegény úgy visszahőkölt, hogy átesett a tálján. A délután folyamán még kapott egy maflást, ez sem szegte kedvét a cicától, próbált közeledni, de mikor észlelte, hogy a cica emeli a mancsát, meghátrált. 🙂 Bagira is igyekezett szemmel tartani a kutyust, ha kiment a szobából, ment utána és tisztes távolból figyelte. Szóval jókat nevetgéltünk rajtuk. Mikor kutyus elaludt, Bagira odament és jó alaposan megszaglászta, majd odament anyámhoz, és fél órát dorombolt a hasán fekve. Este otthon már csak vacsizott és reggelig aludt, annyira elfáradt a nagy kalandban.

Tegnap lett először magára hagyva napközben. Izgultunk is, hogy mire értünk haza, de semmi rosszat nem csinált. Kicsit meg volt sértődve, de rögtön rohant a konyhába vacsit követelni. 🙂 Aztán megint játék 2 órán keresztül, végül bevágta a szunyát.

Nagyon rendes kis cica, és nagyon-nagyon kedves. Mások arra panaszkodnak, hogy a cicájuk nem hagyja magát megsimogatni, ő meg követeli a babusgatást. Szinte hisztizik érte, hogy simogassuk. 🙂

Hát ennyi történt az elmúlt pár napban. Örülünk, hogy hozzánk került, és köszönjük, hogy addig is vigyáztatok rá és gondoskodtatok róla.http://localhost/archives/6862

Fiatal kutyus gazdit keres

2009. február 14., szombat

1-2 éves fiatal kislány kutyus gazdit keres.
Elütötte egy autó, és az autó meg sem állt….az egyik mellső lába sérült, de már megműtötték, fogja tudni használni.
Jelenleg Budaörsön van kórházban, amíg lábadozik. Sajnos szüksége lesz még egy műtétre, amikor kiveszik majd a drótot, amivel rögzítették a könyökét.

Egyébként kis haspók és nagyon hálás, a körülményekhez képest vidám, aprócska kutyus. Ha ideiglenes befogadó gazdit találnánk, már az is nagyon jó lenne, hogy a kórház után legyen hova mennie , kb még egy hétig lesz kórházban.

Érd: 06 20 335 3571

Szja 1% – Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

2009. február 14., szombat

Ismét elérkezett az adóbevallás ideje. Alapítványunk számára nagyon fontos bevételi forrást jelent az SZJA 1%-a, ebből tudjuk megoldani a gazdátlan állatok etetését, gyógykezelését és ennek a támogatásnak köszönhetően tudjuk üzemeltetni az Állatotthont és ellátni a 24 órás állatmentő szolgálatot. Ha Ön is egyetért céljainkkal és lehetősége van rá, jelölje meg kedvezményezettnek az Állatbarát Alapítványt!
Adószámunk: 18791927-1-15

Hálásan köszönjük a felajánlást!

Böbe cica gazdát keres

2009. február 08., vasárnap

Keverék-e (igen/nem): igen
Fajtája vagy fajtái: házi macska
Neme: nőstény
Méret (kicsi, közepes, nagy): kicsi
Szőr hossza (rövid, közepes, hosszú): rövid
Szőr színe: vörös-fehér
Becsült életkor: 1,7 év
Megtalálás dátuma: 2009.01.03.
Telefonszám: 06705621032
E-mail: macskamentok(kukac)t-online(pont)hu

Hol van az állat (megye, helység): Budapest -Soroksár
Csak az eredeti gazdájának adják-e oda (igen/nem): nem
Külföldre örökbe fogadható-e (igen/nem): nem
Megtalálás körülményei: befogott – csepeli állatvédő fogta be
Ivartalanítva van-e (igen/nem): igen
Szobatiszta-e (igen/nem): igen
Embereket szereti-e (igen/nem): igen
Gyerekeket szereti-e (igen/nem): igen
Kutyákkal jól kijön-e (igen/nem): nincs tesztelve
Cicákkal jól kijön-e (igen/nem): igen

Mídász gazdit keres

2009. február 08., vasárnap

Mídász fiatal gyönyörű kandúrka, aki kezdeti félénksége ellenére hamar bújós, dorombolós cicává változik. Mídász igazán bájos egyéniség.
Apja óriási gyönyörű brit rövid szőrű cica. Erős, karakteres pofiját, és testalkatát tőle örökölte.
A cicus szobatiszta, más cicákkal, gyerekekkel jól kijön.
Oltott, féregtelenített, kedvezményes ivartalanítási lehetőségét az egyesület biztosítja.

Érdeklődni lehet: 06-70-273-8396


Fajtiszta magyar vizslák ingyen gazdira várnak

2009. február 06., péntek

Gazdára találtak


Ha fuvar kellene…

2009. február 06., péntek

Sziasztok!

Sokszor előfordul, hogy sérült, beteg vagy gazdátlan, segítségre szoruló kutyák vagy cicák fuvarban szorulnak segítségre. Ilyenkor bizony sokszor életmentő lehet egy-egy szállításban nyújtott segítség. Lehet ez egy kóborló kutya biztonságba helyezése vagy éppen baleset, sérülés miatti szállítás vagy altatás elől való mentéshez nyújtotta fuvar.

Olyan embereket keresek, akiknek egyszer-egyszer beleférne egy ilyen segítségnyújtás. Itt az nlc-n többször is jelentkeztek jólelkű emberek, akik segítettek a bajban, volt, aki szinte azonnal ugrott, és rohant a kutyushoz, volt, aki átutalva a szállítás költéségét járult hozzá a mentéshez.

Ezt a topicot azért is nyitottam, hogy ne akkor kelljen kapkodni, végigtelefonálgatni és esetleg hirtelen nincs segítség, ami akár egy állat életét is jelentheti. Az is lehet, hogy ilyenkor lett volna szabad kapacitása valakinek, csak egész egyszerűen nem tudott róla.

Várom mindenki jelentkezését, aki azt tudja mondani, hogy előfordulhat, hogy tud segíteni.

Olyan jelentkezéseket is várnék esetleg, amikor valaki tudja, hogy hosszabb távon fog autózni és elférne egy kutyus is mellette. Lehet, hogy valaki pont arra a távra keresne fuvart, és nagy segítség lenne egy állatka eljuttatásában.

A részleteket aztán privátban megbeszélnénk.

Tudom, hogy előre senki nem tud tervezni és bármi közbejöhet, ez csak vésztartalék, kapaszkodó lenne.

Természetesen ez nem egy kötelezettség, tehát bármikor lemondható és nemet mondható, nem erőltetne senki semmit senkire. Telefonszámot kizárólag előzetes engedéllyel adnék tovább.

Remélem, minél többen csatlakoztok, és összehozunk egy jó kis csapatot!

Akár itt is: oszmun(kukac)gmail(pont)com vagy 06 20 335 3571

A fórum

Elveszett vörös-fehér macska

2009. február 06., péntek

2009. január 17-én eltűnt vörös-fehér kandúr macskánk a Budapest, II.ker. Búzavirág u.ból. Piros nyakörvet viselt. Nem volt ivartalanítva. Átlagosnál hosszabb és nagyon puha selymes szőre van. A szája körül világosabb vörös folt. Feltűnő “jelenség”.

NAGYON SZÉPEN KÉREM A SEGÍTSÉGÜKET, NAGYON VÁRJUK HAZA!

Tel: 30-911-3100

KÖSZÖNÖM, KÖSZÖNÖM!


Zénó gazdit keres

2009. február 06., péntek

Még decemberben került hozzánk a képen látható fiatal kutya, de azóta sem hiányolta senki…
Most már gazdit keres a husky keverék, Zénó névre hallgató kan kutyus. Fotó mellékelve, illetve a gallériája:
http://gallery.site.hu/u/FELINO_/

Jó házőrző, de nagyon szeretetéhes (szerintem szíve szerint “belém bújna”… 🙂 )
Még nagyon fiatal Zénó, de már most elég magas, igaz még nagyon vékony, de jó kiállású felnőtt lesz belőle.

Szót fogad, egyre inkább megérti, mit várok el tőle, de azért még kajla. Egészen pici gyermek mellé épp ezért nem is ajánlanám, mert még nincs tisztában az erejével. (Fellökheti, ilyesmi…)

A hámot és a pórázt elviselni, szépen “autózik”…
A cicákra nem figyel egyenlőre, csak felfelé néz (ahol az ember van), a lába elé kevésbé… ezért sikerül rá is lépni néha egy-egy, a lábai alatt mászkáló macskoszra…

Fő erőssége:
Más kutyákkal nagyon jól kijön, igazi játszótárs!!! 🙂 (tesztelve)
Szóval ez a bájos és szertelen kutyi várja törődő gazdiját.
Csak chippezve és oltva adjuk át az új gazdinak!!!
A chippezés és az oltási költségeket, valamint a kutyus szállítását vállaljuk!!

FELINO
Gazdátlan Cicák
www.gportal.hu/felino
30 / 945 – 71 – 36


Gazdit keresünk

2009. február 06., péntek

Augusztus 31-én Egerben a Gólya utcában találtunk egy fehér-cirmos, kb. 4 hónapos nőstény cicát. Barátságos, dorombolós, szép tiszta.

Vagy elcsavargott, vagy kidobták. Keressük gazdiját vagy örökbefogadóját!

Cicamentő Baráti Kör

36/414-893

Gyűjtés az ózdi kutyusoknak

2009. február 04., szerda

Gyűjtést szervezünk az Ózdról megmentett kutyák karanténoztatásának finanszírozására. 5 kutyust sikerült ma kimenteni!!!!!
Bármilyen csekély összeget is szívesen fogadunk!

Számlaszám: Dunakanyar Takarékszövetkezet
64700076-10006234

Árvácska Szentendrei Állatvédő Egyesület

Megjegyzés: Ózdi kutyák

KÖSZÖNJÜK!!!!!

Egy újabb talált cica keres gazdát

2009. február 04., szerda

Gazdára talált

2008. december 29-én egy tatabányai lakótelep állatorvosi rendelője mellett (!) találtuk az alábbi cicát kétségbeesetten nyávogva. Egyetlen baja van: a bal első lába lebénult valami miatt és az orvos szerint nem lehet rajta segíteni sajnos.
Most kb. 4 hónapos lehet. 3 teljes lábbal is ugyanúgy rohangál, játszik, mint a többi cicatársa, semmilyen hátránya nincsen velük szemben!
Egyedül az alom elkaparásával vannak apró gondjai, de kis segítséggel minden megy neki, teljesen szobatiszta az első pillanattól fogva.
Csak és kizárólag lakásban tartható!
Szerető gazdit keresünk neki, Tatabánya 70 km-es körzetén belül (tehát Bp-re is) ingyen “házhoz szállítjuk”.


Maci elveszett!

2009. február 04., szerda

2009.01.29-én elkóborolt, elveszett MACI névre hallgató ivartalanított 3 éves lánycicám Bp. 4. kerület Károlyi István u. 32. címről (az újpesti piactól nem messze). Kis termetű, cirmos mintázatú, halk – keveset nyávogó, picit félénk, de barátságos – hangosan doromboló, játékos macska. Testalkatilag duci, nagy hasa van,a kölykedzés és ivartalanítás után meghízott a drágám, kb. 4-4,5kg súlyú. Sajnos nyakörv nem volt rajta. Kérem aki bármit tud róla vagy megtalálta vagy befogadta, hívjon vagy írjon Ő az életem !!
Tel: 06705213844
macskasajt(kukac)freemail(pont)hu


Elveszett vadászgörény – Nyíregyháza

2009. február 04., szerda

Elveszett a Pacsirta utcából kb. egy éves szelídített házigörényünk. Febr. 1-én este szökött ki, de csak másnap reggel vettük észre, azt hittük, a takarója alatt alszik. “Hicsi” névre hallgat, nagyon barátságos, játékos, a család egyik kedvence. Fehér a pofája, a fülei, a bundája fehéres-szürke, de a szőr vége fekete, a lábai és a farka feketék. Két fehér pici pont van a szeme fölött és kan.

Tel: 42/431-633 v. 30/347-6738

Nyolc éves kisfiam és az egész család siratja, a megtalálót jutalomban részesítjük. Előre is köszönök minden segítséget!

Trikolor cicák gazdit keresnek

2009. február 02., hétfő

8 hónaposak, nőstények, ivartalanítás után fogadhatók örökbe örökbefogadási szerződéssel és oltási költség megtérítésével. Mentett macskák, kicsi korukban egy dobozban kitették őket. Nagyon szeretik egymást, ezért nagyon jó lenne ha együtt maradhatnának.
A rövid szőrű nagyon érdeklődő, ügyes, tanulékony, okos, játékos mindig, figyel, szinte kényezteti a gazdáját, szeret feltérképezni mindent, ő a domináns! Ő az oltalmazó kettőjük közül, olyan, mintha ő vette volna át az anya szerepét.
A félperzsa szereti, ha sokat kényeztetik, nagyon jókat játszik magában, de ha van rá lehetőség, akkor mindig a tesót nyúzza. Úgy jellemezném, hogy ő a cuki “szőke” szépség a tesója mellett, és vele mindig biztonságban érzi magát. Mindig engedi, hogy először a tesó puhatoljon ki mindent, és ha látja, hogy rendben van minden, akkor ő is nekiindul.

Érdeklődni lehet:
olahgaborne(kukac)gmail(pont)com


A Zöld Zebra 2008-ban

2009. február 02., hétfő


A Zöld Zebra 2008-ban from Szilvia Kardos on Vimeo.