Archívum: 2009. január

Segítségkérés

2009. január 31., szombat

Ha valaki tudna segíteni 1 kutya ideiglenes befogadásban, fuvarban Ózdról Budapeste, vagy bármiben, kérem, jelezze.

Tel.: 06 20 335 3571

Vörös cica gazdáját várja

2009. január 31., szombat

2009.01.29-én Budapest, V. ker. Alkotmány utca 20. szám alatt láttam egy vörös, nagy testű, hosszú szőrű, ápolt cicát. Valószínű hogy a környéken lakik csak elkóborolt. Meg akarták simogatni, erre beszaladt egy pinceablakon. Azért írok, ha valaki keresné, még a környéken van.

nikocs(kukac)freemail(pont)hu

Vizsla-spániel keverék kiskutyák gazdát keresnek

2009. január 31., szombat

Magyar vizsla és Angol Cocker Spániel keverék kiskutyák ajándékba elvihetők. Mind a 4 kutyus kisfiú. Várhatóan kicsit nagyobb termetűek lesznek, mint a spánielek.

Érdeklődni: mobilon 30/9535-095


Ózdi fuvar

2009. január 31., szombat

Keresünk olyan jelentkezőket, akik alkalomadtán felhoznának néhány kutyát Ózdról Budapestre, vagy legalább egy darabon. Nagyon jót tennének ezzel a cselekedetükkel.
Tel: 06 20 335 3571

Fekete cica gazdit keres

2009. január 29., csütörtök

Vidéki sintértelepen sínylődött több szerencsétlen társával együtt, ez a jobb sorsa érdemes fiatal nőstény cicus. 1 év körüli, nagyon barátságos, dorombolós és már most nagyon hálás megmentőjének. Kb. 2 hétbe telik míg megerősödik és örökbe fogadható lesz. Mire helyrejön, gyönyörű nagyfejű, fényes szőrű szépség válik belőle.
Felelős gazdijelölt jelentkezését várjuk, ha őt fogadja örökbe akkor ott maradt társai közül újabb cica kaphat esélyt a megmenekülésre.

Érd: turai.monika(kukac)citromail(pont)hu vagy 20-9715-883

BABA cica gazdát keres!

2009. január 29., csütörtök

2008. szeptemberi, kissé visszafogott kislány cica. Ivartalanított, 2 kombinált oltása van. Olyan gazdit keres, aki nem bánja, ha nem bújik, hízeleg, dorombol állandóan. Játékos és eleven, de nagyon illedelmesen viselkedik, nem randalírozik és nem rombol. Babusgatni is lehet, ha kedve tartja, de szívéhez leginkább a játékon keresztül vezet az út. Olyan helyre szeretnék örökbe adni, ahol egyedüli állatként élhet. Úgy vesszük észre, hogy bár megszokta a nálunk lévő kutyák és a többi cica jelenlétét, mégis szívesen eljátszik magában, de ha szükségét érzi a gazdihoz fordul egy kis szeretgetésért.
Nyugodt, kiszámítható környezet, kisgyerek nélküli család lenne számára ideális. Örökbefogadási szerződéssel és oltási költség hozzájárulással vihető el.

Érd: turai.monika(kukac)citromail(pont)hu vagy 20-9715-883

Sürgősen gazdát keresnek altatás miatt az ózdi gyepmesteri telepen

2009. január 28., szerda

1. Szuka kutyus. Nagyon barátságos, örökmozgó kislány, aki nagyon haza szeretne menni valakivel. Sajnos nem lehetett róla jó képeket készíteni, annyira ugrált örömében. Zsemleszínű, a mellkasán fehér csíkkal.

2. Fiatal kistestű kan kutyus. Barátságos, kedves, bár egy kicsit félénk. Rossz helyről került be a telepre.

És még sokan mások …

Tel: 06-30/602-36-23, ha nem elérhető, akkor: 06 20 335 3571
A szállítást próbálják megoldani!Kutyás pólóink jótékony célt szolgálnak

2009. január 28., szerda

Kattints a képre a nagyobb mérethez!

Futrinka Naptár 2009

2009. január 28., szerda

Megjelent 2009-es falinaptárunk!

Kedves Támogatóink!

Egyesületünk az Önök adományaiból és tagjaink hozzájárulásából végzi állatvédő tevékenységét, ad új esélyt sokszor fizikailag, lelkileg rossz állapotban lévő, esélytelen kutyáknak is.
Lehetőségeink végesek, minden támogatásnak – legyen ez akármekkora is, nagyon örülünk és állatorvosi költségeinkre, állataink lakhatásának és élelmezésének, gondozásának finanszírozására fordítjuk.
Hogy ne csak kérjünk, hanem adjunk is, a Futrinka Egyesület lakói és önkéntesei mindenkinek, aki legalább 1,000.-Ft összeggel hozzájárul a gondozásunkban lévő kutyák
ellátásához, szeretne egy, a jelenlegi és korábbi védenceink fotóit tartalmazó, 12 havi bontású falinaptárt adni ajándékba – köszönetképpen. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy az adományozó küld egy e-mail üzenetet a futrinkanaptar(kukac)gmail(pont)com címre megadva a nevét, címét és az utalás dátumát.
A naptárban elsősorban magyar vizslák, cocker spánielek, tacskók és német dogok, tehát az általunk mentett 4 fajta képviselői szerepelnek, de helyett kapott itt sok más, egyesületünk által mentett keverék kutyus is.

A naptár digitális formában itt tekinthető meg:
http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/naptar

Egyesületünk számlaszáma:
FUTRINKA EGYESÜLET
K&H Bank 10404089-49575251-57561000
A közleménybe kérjük írja be: Futrinka naptár

Ha szeretne Futrinkás naptárt, kérjük jelezze emailben, a darabszám és postacím megjelölésével!)
futrinkanaptar(kukac)gmail(pont)com

MEGJELENT A 2009-ES SPÁNIEL NAPTÁR

2009. január 28., szerda

Ez a falinaptár A4-es méretű, havi bontású, és több mint 100 gyönyörű spániel képe van benne.Különlegessége, hogy a teljes bevételt jótékony célra, nevezetesen spánielmentésre fordítjuk. (Árva, kidobott, talált spánielek és spániel keverékek orvosi ellátása, etetése, panzióztatása, fuvarozása, stb).
A naptár a Futrinka Utca Kutyavédő és Kutyás Szabadidősport Egyesület gondozásában jelent meg, és ha támogatod Egyesületünket legalább 900 Ft-al, kapsz tőlünk egy ilyen naptárt.

A spánielnaptár országosan is megvásárolható a Tóthágas könyvesboltokban, több településen is. A boltok pontos listáját itt találod:
http://www.spanielsos.hu/naptar.htm

Postai küldés is lehetséges! Ebben az esetben banki átutalással vagy utánvétellel küldheti adományát! (A postaköltséget a vevő fizeti)

A naptárt digitális formában itt tekintheted meg: (a hátsó borítón elolvashatod bemutatkozó szövegünket is!)
http://gallery.site.hu/u/morzsa/futrinkautca/spaniel_naptar

Ha szeretnél spániel naptárt, kérlek emailben jelezd: (darabszámot és postacímet is írj!)
spanielnaptar(kukac)freemail(pont)hu

Egyesületünk számlaszáma:
FUTRINKA EGYESÜLET
K&H Bank 10404089-49575251-57561000
A közleménybe kérjük írja be: spániel naptár

A naptár eladásából befolyt összeget a nyomdai költségek levonása után teljes mértékben a Futrinka Egyesület kereteiben végzett fajtamentésre fordítjuk.

A rendelés részleteiről, valamint az árusító helyekről az alábbi linkre kattintva tájékozódhat:

http://www.spanielsos.hu/

Félix elveszett

2009. január 28., szerda

SZEGEDEN Elvesztettük Félix nevű, vörös-fehér színű kandúrunkat. A Móra utcából tűnt el, és feltehetőleg a Budapesti körút felé menekült. Eltűnése napján kék nyakörvet viselt, bilétával és telefonszámmal. Nagyon aggódunk érte, mert a szeme kissé beteg, kezelés alatt áll, nem teljesen lát jól. Kérlek titeket, ha BÁRMIT tudtok róla, vagy csak láttátok, kérlek mindenképp hívjatok, csak hogy tudjuk,még él. Amennyiben baleset áldozata lett, kérlek titeket, azt is közöljétek velünk, mert ez rettenetes érzés, hogy semmit nem tudunk róla. A megtalálónak pénzjutalmat ígérek, amennyiben valaki magáénak tekinti, és nem akarja visszaadni, visszavásárolom, bármilyen áron, csak kérem, segítsetek megtalálni Félixet. Ő nem csak egy macska. a Kis családunk tagja, és nem bocsájtom meg magunknak, ha nem kerül elő.”

Telefonszám: 06205709733
e-mail: sharkfur(kukac)gmail(pont)com

Árvácska Állatvédő Egyesület 1%

2009. január 27., kedd

Idén is számítanak rátok kutyáink és cicáink! Hálás köszönettel vesszük, ha adód 1%-át ők kaphatják meg. 1% esély, 1% élet! Köszönjük!

Árvácska Állatvédő egyesület

Adószámunk: 18675359-1-13

Vecsési talált cica gazdit keres

2009. január 27., kedd

Gazdára talált

Vecsésen, a Kispatak lakóparkban lakunk és hozzánk csapódott egy kb. 4 hónapos nőstény cica. A mi macskáink azóta felnőttek, nehezen tudnánk egy 3 cicát befogadni, nem biztos, hogy a nagyokkal össze tudnám őket szoktatni.
Hálás lennék, ha valaki befogadná, vagy ha olvassa az oldalt és ráismer, jelentkezne érte.
Nagyon kedves, ápolt, fekete alapon fehér foltos nőstény cica, kb 4-5 hónaposra tippelem. Néhány napig maradhat, de S.O.S gazdit keresek neki.


Beton cica elveszett

2009. január 27., kedd

Elveszett a III. kerület, Árpád fejedelem útja-Szépvölgyi út sarkáról a képen látható 9 éves, ivartalanított nőstény, szürke, Beton névre hallgató, szelíd cica.
Ha bárki látta, vagy tud róla, jelentkezzen! Köszönöm!

Elérhetőség:
thesistinas(kukac)gmail(pont)com
20/4723991

Perec gazdit keres

2009. január 27., kedd

Név: Perec

Keverék-e (igen/nem): igen
Fajtája vagy fajtái: házimacska
Neme: nőstény
Méret (kicsi, közepes, nagy): kicsi
Szőr hossza (rövid, közepes, hosszú): rövid
Szőr színe: cirmos
Becsült életkor: 5 hó
Megtalálás dátuma: 2009.01.17.
Telefonszám: 06705621032
E-mail: macskamentok(kukac)t-online(pont)hu
Hol van az állat (megye, helység): Budapest -Soroksár
Csak az eredeti gazdájának adják-e oda (igen/nem): nem
Külföldre örökbe fogadható-e (igen/nem): nem
Megtalálás körülményei: Állatvédő által leadott!
Ivartalanítva van-e (igen/nem): nincs
Szobatiszta-e (igen/nem): igen
Embereket szereti-e (igen/nem): igen
Gyerekeket szereti-e (igen/nem): igen
Kutyákkal jól kijön-e (igen/nem): nincs tesztelve
Cicákkal jól kijön-e (igen/nem): igen
Egyéb: Nagyon kedves, játékos, folyamatosan pörgő kismacska. Dorombolós, kedves.

Macska ivartalanítási akció – 2009. február 01-től április 01-ig

2009. január 27., kedd

Újpesti Állatorvosi rendelő
Dr. Horváth és fiai
1041 Budapest, Templom u. 5.
Tel.: 369-5791

Nőstény: 9.000,- Ft
Kandúr: 4.500,- Ft

Szuszi gazdit keres

2009. január 26., hétfő

A nevem (átmenetileg) Szuszi. Ma voltam az első oltásomon, kaptam féreghajtót, kullancs elleni cseppeket és túl vagyok egy wellness fürdetésen és szőrkozmetikán. 2 és fél hónapos, 6 kg súlyú fiú vagyok, még növésben, a doktorbácsi szerint maximum vizsla magasságú leszek. Mindent megeszek, nincs hasmenésem. Szeretek küzdeni, egy hős elszántságával támadom le ideiglenes befogadóm labradorját. A képen jól látszik kicsi, de izmos testem. Nem ismertem szüleimet és a sors nagyon cudarul bánt velem addig, míg be nem fogadtak. De bízom benne, hogy megtalálnak ÁLOMGAZDIÉK és akkor boldogok leszünk…. Jelenlegi helyemen még dédelgetnek, de sajnos nem tudnak megtartani, és ezért kérlek segítsetek!

Hívjátok a 20/535-5821-es számot, vagy írjatok e-mailt a botkos.adrien(kukac)gmail(pont)com címre!


Cirmos cica gazdáját keresi

2009. január 26., hétfő

Jelentkezett a gazdija

Szórólapozással is megpróbáljuk megtalálni a fényképen szereplő cica gazdáját.

Ha esetleg nincs gazdija, vagy a gazdija szomorú módon nem keresi a cicát, szeretnénk, ha szerető új otthonra lelne. Amíg a gazdája / leendő gazdája nem jelentkezik, természetesen nálunk marad a cica.


Talált németjuhász keverék kisfiú Szentendrén

2009. január 26., hétfő

A képen levő kisfiú Szentendrén kóborolt be egy kertbe, a befogadók elvitték állatorvoshoz, oltva, féregtelenítve lett, de sajnos csak időlegesen tudják tartani, minél előbb gazdit kéne neki találni.

Ha esetleg tudtok arról, hogy valaki keresi, mert elvesztette és nem direct rakta ki, kérlek szóljatok neki!

Kb. 3 hónapos, kedves, játékos kutyus. Németjuhász keveréknek tűnik.
Képeket még küldenek róla, a csatolt képen épp nagyon fázott és félt.

Érdeklődni a következő elérhetőségen lehet: +36203504493

Gazdikereső tüneményes kislány cica!

2009. január 25., vasárnap

Gazdára talált

Szerető gazdit keres a képen látható fiatal felnőtt, gyönyörű, szürke cirmos-fehér mintázatú, nagyon helyes pofijú, selymes szőrű, ivartalanított, oltott, chipezett, parazitamentesített tünemény lány cica. Lakásban tartjuk (kutya-cica mellett (akikkel nincs különösebb gondja)), szobatiszta, nyugodt, problémamentes, nagyon kedves, bájos, bújós, dorombolós, igazi finom lelkű kislány cica, akiről egy rossz szót nem tudok mondani. Engem azonnal levett a lábamról!
A Dél-pesti kórház udvarából mentettük, ahol bár jól tartották, etették, a jövője ott mégis eleve megpecsételt lett volna. És nem az a sors járt volna neki!
Nagyon hálás a megmentéséért, nem telik el úgy pillanat, hogy ne köszönné meg nekem: megállás nélkül dorombol, és nagyon figyelmesen, óvatosan dugja oda a fejét simire. Ha pedig az ember ölében elnyújtózhat; az az igazi boldogság.
Olyan gazdit keresünk számára, aki nagyon tudná szeretni, és akinél egy boldog, új életet kezdhetne ez a nagyon kedves, jobb sorsra érdemes drága cica.

Képtára: http://gallery.site.hu/u/mentholx/tunderke2/


Talált labrador kutya gazdát keres

2009. január 24., szombat

Egy nagy testű, fekete kan labradort találtam Szentendrén.
Fém nyakörve van, mellén fehér folttal. A kutyus nagyon barátságos, ragaszkodó, jó kedélyű, vidám természetű.

Várja szerető gazdáját!
(A kutya oltva, féregtelenítve.)

Ideiglenesen nálam van, vagy aki esetleg szeretne egy hűséges társat magának benne megtalálja!

Tel: 20/376-2892


Félig agyonvert kutya befogadót keres

2009. január 24., szombat

Cigány kutyát január 20-án tették fel a netboardra. Ezt írták:

“Ezt a kutyát irgalmatlanul elverték…, el akarták tenni láb alól, szétverték a fejét, fel van dagadva az orra, szeme véres, a kobakja tiszta púp és agyrázkódása is van. Dől-borul a nyomorult, alig tud állni, pokoli fájdalmai lehetnek és nagyon-nagyon maga alatt van! A szemében ott a mérhetetlen csalódás, a lemondás… rögtön beleszerettem.
4-5 év körüli keverék kan, jelleme egyenlőre nem ismert, de az biztos, hogy rehabilitációra szorul! Ideiglenes vagy végleges, TÜRELMES, szerető gazdit keres, legjobb lenne egyedüli kutyának.”
Érdeklődtem felőle, ma ezt írta vissza pártfogója:

“Cigány a Budaörsi Menhelyen van. Tegnap a gyógyszerek hatására elkezdett köhögni és dőlt a tüdejéből a vér. Az oldalát is megrugdalták, vér van a tüdőszövetek között, kishíjján fuldoklik. Az orvosaink is mindent megtesznek – na, meg mi is – , de ha szorítasz Neki, az ráfér!

Info nálam: 30/2623661

Szóval ha akadna olyan szerető gazdijelölt, aki szívesen rehabilitálná, örökbe fogadná és nagyon-nagyon szeretné ezt a szegény kutyust, kérem, jelentkezzen. Remélem, rendbe jön, és a hátralévő életét már szerető otthonban töltheti. Nagyon drukkolok.


Fekete cica gazdit keres

2009. január 23., péntek

A macska 6 éves, ivartalanított kan, fekete, kisnövésű házicica. Roppant keveset eszik és a kutyákat is kedveli (együtt nőtt fel a kutyámmal, ő tavaly januárban halt meg).

Talán még annyi, hogy hétfőig maradhat a régi lakásomban. Utcára természetesen nem fogom tenni, addig majd csak találunk valakit.

Telefon: 06 70 388 15 74


SOS. SEGÍTSÉGRE VÁRNAK!!!! Mamakutya és kölykei

2009. január 23., péntek

Tinnye és Perbál között az út menti bozótosban vert tanyát egy mamakutya 5 pici kölykével. (6.-ik meghalt a nagy hidegben) A kicsik Kb. 4-5 hetesek,hatalmas a pocakjuk (valószínű full férgesek) és az egyiknek valamilyen bőrbetegsége is lehet. Még szopnak bár szegény mamának már nem igazán van teje. A bejelentő naponta visz nekik tápot azt is eszegetik már és összetákolt nekik egy odút, hogy ne a szabad ég alatt legyenek. A mama vizslánál kisebb méretű kb. 1-2 éves és félős, a picik MÉG barátkoznak. SOS segítséget kérünk az elhelyezésükben mert hamarosan megint jön a fagy!

roxy_baby(kukac)freemail(pont)huTalált kiscica keresi gazdáját

2009. január 23., péntek

Gazdára talált

Tegnap találtunk egy gyönyörű kiscicát, átmenetileg elszállásoltuk (sajnos nem tudjuk végleg befogadni! 🙁

Jellemzői:
– Teljesen egészséges, jó állapotú, cirmos fehér tappancsokkal és mellénnyel (lásd csatolt képeket)
– Szobatiszta (egyből ment az alomtálcához és csak oda végezte a dolgát)
– Nagyon kedves (ha meglát, már egyből elkezd dorombolni)
– Nagyon kíváncsi és játékos (viszont nem rombolta szét a lakást) 🙂
– Nem nyávogja végig az éjszakát, és hajnalban sem kezd el kornyikálni (szóval tényleg jól viselkedik)


Több kedves, oltott cica várja a nyíregyházi Állatotthonban gondos gazdik jelentkezését

2009. január 23., péntek

Gazdára találtak

Frici gazdit keres!

2009. január 23., péntek

Gazdira talált

Gazdit keres egy tündéri, kedves, játékos, szobatiszta, de növésben megállt kiskandúr! Féreghajtásokon és parazitamentesítésen átesett. Többi cicával nagyon jól kijön és kutyakompatibilis is. 🙂 Bújós, kedves cica. Mindenevő.
Imád ölben aludni!
Öten voltak tesók, de mára már csak ő várja az álomgazdit! Csak szobacicának adnám, mert a kinti élethez nem szokott hozzá, bár utcáról lettek mentve anno.

Képek

Dáma gazdit keres

2009. január 23., péntek

Napok óta kóborolt Csepelen, egy lakótelepen Dáma, a 4-5 év körüli fekete keverék szuka kutya, míg egy állatbarát elvitte egy állatorvoshoz. Az egyik oldalán több nyúzott sebet talált az orvos. Feltételezése szerint valószínűleg elcsapta egy autó, és a betonon való súrlódás nyúzta le a bőrét.
Dáma segítője sajnos nem tudta magánál tartani őt saját kutyái miatt, így került a NOÉ Állatotthon / Minimenhely részlegére.
Jelenleg folyamatos állatorvosi kezelés alatt áll.
Dáma mind macskákkal, mind kutyákkal nagyon barátságos és kedves, az embereket pedig imádja.
Egyelőre EREDETI gazdáját keressük. Amennyiben nem kerül elő, úgy gyógyulása után oltva, ivartalanítva, chipezve keres majd új gazdát

Érdeklődni Dámáról Katánál lehet a 06 20 346-2324-es telefonszámon vagy az orokbefogadas(kukac)minimenhely(pont)hu email címen.

UI: Dáma sebei mára teljesen eltűntek! Mindenevő. Úgy bújik, mint egy cica . 🙂

Képek

(az első oldalon Plútóval látható-az egyik Váci baba egyike. 🙂

Cicák ideiglenes befogadót keresek

2009. január 20., kedd

Van 2 félperzsa cicám. 2,5 évesek, mindkettő lánycica.

Én februárra babát várok. Jelenlegi lakásunkban nem tudjuk a 2 cicát is ellátni, mert kicsi a lakás, és a 2 cicának nagyon hullik a szőre. Reményeink szerint nyár végére elköltözünk, és addig szeretnénk átmenetileg egy cica szerető gazdinál elhelyezni őket.

Elég félénkek, nagyon kell nekik az ember közelsége, még ha az elején el is bújnak.
A cicák etetéséről addig is mi gondoskodnánk.
A szürkét Momónak, a fehéret Micikének hívják. Lakásban tartottak, és ivartalanítva vannak, oltásokat megkapták.

Kérlek segítsetek, vagy adjatok ötleteket, ismeretségi körben nem tudom őket elhelyezni.
Köszönöm!

vilmoska01(kukac)gmail(pont)com

Aki tud, az segítsen ezzel a nem hosszú idővel neki, legyen szíves!


Kutyusok az erdőben megoldást/gazdát keresnek

2009. január 20., kedd

Segítséget szeretnék kérni a házunk mögötti erdőben lakó kutyusoknak. Nem tudom pontosan, hogy hányan vannak, én eddig ötöt láttam, ezt a nagyot, kettő mudi félét, és kettő kölyök mudi félét, de van aki szerint többen vannak, többféle fajta. Ezt az egy kutyut tudtam lefotózni, de mindegyik elég rossz állapotban van, soványak és elhanyagoltak, fáznak is, bár jó érzésű emberek etetik őket. Ennek a kutyinak még lánc is van a nyakában, lehet, hogy valaki keresi. Van köztük egészen apró kölyök is, kettő. Állítólag már az Illatos útról voltak kint, de nem sikerült befogni őket. Azt hiszem, ott nem lenne túl jó nekik:-( ezért próbálkozom, hátha van valami megoldás. Tudom, hogy nehéz lesz. Nagyon sajnálom szegényeket, bizalmatlanok, de amikor enni vittem, azért már elég közel jöttek.
A kutyusok a XVIII. kerületben a Nefelejcs utca mögötti erdőben vannak. Megpróbálom a többit is lefotózni majd.

Aki tudna segíteni, légyszi ide írjon: oddy(kukac)freemail(pont)hu


Állati 3/4 óra 2008. január 20-án délután 1/4 5 órától 5 óráig, a Civil Rádióban a 98 MHz-en

2009. január 18., vasárnap

Beszélgetés dr. Czernyi Róbert állatvédelmi jogásszal, Civil Állatvédelmi ombudsmannal és Szilágyi Istvánnal a Fehérkereszt Állatvédelmi Liga munkatársával.

Az állatok életének az értékét még sokaknak meg kellene tanulniuk. A kóbor állat nem a törzsfeljődés során jött létre, hanem a lelketlen bánásmód következménye. Az evolúció nem ismeri az egyedi élet tiszteletét, nekünk erkölcsi érzékkel megáldott embereknek kell vigyázni négylábú barátainkra, ez erkölcsi kötelességünk.
Hogyan tudunk ennek érvényt szerezni?
Társállataink és gazdasági állataink kiszolgáltatottságáról, meglévő jogi lehetőségekről, és hiányzó jogszabályokról fogunk beszélgetni vendégeimmel.

Sz. Lázár Anna
Civil Állatvédelem 98 MHz

9 éves puli gazdát keres +++SOS+++

2009. január 18., vasárnap

Egy 9 éves, de nagyon fiatalos, aktív puli kan S.O.S gazdit keres költözés miatt. 1 hetet sikerült kikönyörögni (reméljük tényleg).
Kutya és gyerekbarát, nagyon jó fej!

Kata száma, ha valakinek van ötlete (nincs nete): 06 20 537-6991

Bulldog fajtamentés!!

2009. január 18., vasárnap

A BoxER fajtamentés mellett mostmár Bulldog fajtamentéssel is foglalkozunk.
http://pet.site.hu/viewtopic.php?t=3087

Bármelyik fajta esetében keressetek minket.(Netboardon is megtalálható mindkét fajtamentés)

Bulldog fajtamentés
Boxer fajtamentés

És persze a MiniMenhely 🙂

Üdv,
Zsuzsi

Ózdi sintértelep +++SOS+++

2009. január 15., csütörtök

Holnapután altatás az ózdi sintértelepen, és egyetlen kutyusnak sem lett gazdája a bent raboskodók közül. Tacsikeverék kislány és husky keverék kölyök is várja, hogy talán valakinek megesik a szíve rajta, és nem kell élete kezdetén már el is aludnia.
Kérlek szépen, segítsetek. Nagyon kevés az idő, már hiába hirdetjük őket többfelé, BEFOGADÓKRA van szükség. Én nagyon szívesen magamhoz vettem volna a kölyköket, de a sintérnek könnyebb a szíve, ha elaltatja őket, mintha együttműködne velem, akitől évi szinten kb. 80-100 kutya kerül gazdihoz. De nem, őt nem kísértik a megölt kutyák lelkei, minket igen. Ideiglenes befogadás esetén nagyon szívesen segítek a kutyus ellátásban, oltásában, gazdihoz juttatásában. Segíts!!! Várnak Rád! Ha nem érkezel meg, elnyeli őket a sintértelep pokla. Köszönöm, hogy meghallgattatok. De könyörgöm, valaki lépjen is!!! Ildikó

Idős szobacicus új otthont keres

2009. január 15., csütörtök

Barátságos egészséges és ölbenülős cica megbízható gazdit keres.

Egész életében lakásban volt, így az udvart már nem biztos, hogy megszokná. Előszeretettel fekszik a mellkasunkra, hasunkra. Családi okok miatt keresünk neki új otthont, ahol hátralévő éveit békében tölthetné.

murci3(kukac)freemail(pont)hu

Ivartalanítási akció

2009. január 15., csütörtök

A PET Állat- és Környezetvédelmi (PET-ÁK) Egyesület és a keretében működő ROTTWEILER S.O.S. csoport
2009. január 15-től február 28-ig
kedvezményes ivartalanítási akciót szervez kutyák és macskák részére Pest megye, Dunakeszi – Göd – Sződliget – Fót – Veresegyház városokban és térségükben.

Hazánkban az értelmetlen túlszaporulat miatt a gyepmesteri telepeken, menhelyeken gazdára váró és az utcán tengődő állatok száma óriási.
A sok kóbor állat komoly gondot okoz, az állatvédő szervezetek pedig szélmalom-harcot vívnak, képtelenek elhelyezni több állatot.
Az újonnan született almok csak rontják a már korábban megszületett és utcára dobott állatok esélyeit, a szaporítás miatt már nem csak keverék kutyák, de fajtatiszták is nagy számban keresnek gazdát.
Egyesületünk a megelőzést látja az egyetlen megoldásnak, ezért kedvezményes ivartalanítási akciót szervez a lakosság részére.
Bővebb információt olvashat honlapunkon, www.pet-ak.hu az Ivartalanítás menüpont alatt.

Érdeklődni lehet a pet-ak(kukac)freemail(pont)hu e-mail címen és a 06 70 458-0051 telefonszámon.

Egy felelősen gondolkodó gazdának meg kell akadályoznia a szaporodást, az ivartalanítás az egyetlen kézenfekvő megoldás!
Segíts, hogy segíthessünk!
Hálásan megköszönjük, ha a személyi jövedelem adó bevallásnál gondol ránk és az 1%-ot felajánlja Egyesületünknek.
Adószám: 18712311-1-13 PET-ÁK Egyesület

Ezzel Ön is támogatja munkánkat és lehetőséget nyújt tevékenységünk folytatásához.
Plakátolókat, szórólap terjesztőket keresünk
Ivartalanítási akciónk kellő reklámozásához plakátolókra és szórólap terjesztőkre lenne szükségünk, elsősorban
Dunakeszi – Göd – Sződliget – Fót – Veresegyház térségében.
Letölthető plakát pdf formátumban
Szórólap pdf formátumban
Ha csak terjeszteni tudod, nyomtatva is tudunk küldeni!
Kérjük ha segítenél jelentkezz a fenti elérhetőségeinken.
KÜLD TOVÁBB, HOGY MINÉL TÖBB EMBERHEZ ELJUSSON AZ AKCIÓ HÍRE!

Köszönjük!
PET-ÁK Egyesület
www.pet-ak.hu

NAGYON SZÉPEN KÉRNÉK MINDENKIT,HOGY AKI TUD AZ SEGÍTSEN!!!!!!!

2009. január 15., csütörtök

A BUDAŐRSI ÁLLATMENHELYEN SOK A BETEG ÉS FÁZÓS ÁLLAT,AKIKEN MI,EMBEREK TUDUNK CSAK SEGÍTENI.
TAKARÓKRA, SZŐNYEGEKRE,SZŐNYEGPADLÓKRA ,TÖRÖLKÖZŐKRE,ÉTELRE ÉS HASONLÓAN HASZNOS DOLGOKRA LENNE HATALMAS SZÜKSÉG!!!!!!!

LEGYETEK SZÍVESEK ÉS KÜLDJÉTEK TOVÁBB EZT AZ ÜZENETET, TALÁN SIKERÜL TENNÜNK ÉRTÜK VALAMIT!

TELEFONON HÍVHATÓ:

BERTA KATALIN 0630/262 36 61

http://www.budaorsiallatmenhely.zug.hu/news.php

AKIKNEK BUDAŐRS MESSZE VAN, AZOK A KÖRNYEZETÜKBEN LÉTEZŐ MENHELYET SEGÍTSÉK, KÉREM! TUDOM, HOGY SOKAN KÜZDENEK NAGY NEHÉZSÉGEKKEL, DE EGY KIS ODAFIGYELÉSSEL TUDUNK CSELEKEDNI VALAMI HASZNOSAT AZ ÁLLATOKÉRT IS.

HIVATALOS INFORMÁCIÓ ITT TALÁLHATÓ A MENHELYEK LISTÁJÁRÓL ÉS AZ ÖRÖKBE FOGADHATÓ ÁLLATOKRÓL IS.EZ EGY ORSZÁGOS ADATBÁZIS ÉS SEGÍTŐKÉSZ EMBEREK KARITATÍV ALAPON MŰKÖDTETIK.

http://www.allatok.info

A BUDAŐRSI MENHELY SEM DÚSKÁL A PÉNZBEN,PEDIG AZ ORSZÁG LEGGAZDAGABB (ÁLLÍTÓLAG) VÁROSÁBAN VAN. NAGYON SZEGÉNYEK, DE MEGTESZNEK MINDENT AZ ÁLLATOK JÓLÉTÉÉRT.

ELŐRE IS KÖSZÖNET MINDEN SEGÍTSÉGÉRT ÉS ADOMÁNYÉRT!

SOMODI TAMARA

http://www.budaorsiallatmenhely.zug.hu/news.php

KÉREM, HOGY TOVÁBBÍTSÁTOK AZ ÜZENETET!

Rafi elveszett

2009. január 14., szerda

Megtalálták

2009 jan. 14-én elveszett 5 hónapos vörös kandúr Rafi névre hallgató cicám Miskolcról a Vasgyárból. Neonzöld csilingelős nyakörvet visel. Egész nap kerestem, de hiába, nem láttam és nem hallottam. Nagyon hiányzik, hisz ő olyan nekem, mint a gyermekem. Megtalálójának jutalom!


Iván gazdit keres

2009. január 14., szerda

Gazdára talált

Gazdit keresek Ivánnak. Iván 7 hónapos, ivartalanított brit kisfiú. Törzskönyve és vezetett oltási könyve van. FIP, FIV és FeLV tesztjei negatívak. Csak Budapesti, leinformálható gazdijelöltek jelentkezését várom. Olyan helyre ajánlom Ivánt, ahol nincsenek sokan körülötte, lehetőleg első vagy második cicának. Kizárólag lakásban tartással. Iván nagyon kedves, bújós, de nehezen nyílik meg. De ha egyszer sikerül a bizalmába férkőzni, akkor igazi csíkos kis árnyékként követi az embert amerre csak megy. Olyan gazdijelöltek keressenek, akiknek volt/van tapasztalata cica tartásáról, és vállalni tudják, hogy egész életében szeretni, óvni fogják.


Keresek kölcsön egy hatalmas ketrecet

2009. január 14., szerda

Keresek kölcsön egy hatalmas ketrecet, ahova betehetek egy cicust kb 1 hónapra. Ez mentené meg az életét !! 30 3803755 Budapesten
KÖSZÖNÖM !!

Szaffi elveszett

2009. január 13., kedd

A Nagy Lajos király útja, Szugló utca sarkáról eltűnt egy orosz kék jellegű cica. Nagyon nagyon nagyon keresem…. Szürke, puha szőrű, zöld szemű, nagy termetű ivartalanított nőstény macs.
A Szaffi névre (sajnos többnyire nem) hallgat.
Ha netán véletlenül valaki… Vagy valakinek a valakije látta, megtalálta, befogadta… kérem szóljon sos!
20 938 58 13

Cicamentő kér segítséget kajafuvarhoz

2009. január 13., kedd

Tudnál-e abban segíteni, hogy szerdán 9-17 h között Székesfehérvárra elmenjünk 400 kg cicaeledelért?
Kérlek sos válaszolj, mert akkor megpróbálok mindent megtenni a teljesítésért.
Csak a 14.-ei időpont jó, máskülönben odaadják másnak az adományt.

Aki tud segíteni, az hívja ezt a számot: 30/513-26-27

Mindkét szemére vak cica gazdit keres

2009. január 13., kedd

A cicát úgy mentették pici korában, de sajnos mindkét szemét elvesztette. Imád élni, enni, kistestű kutyusokkal él együtt, így valószínű, hogy más állatokkal is kijönne. A cica exkandúrka, két éves és nagyon aranyos, barátságos, dagi kiscica. Sajnos családi okok miatt új gazdit keres.

Telefon: Judy 06/30-576-90-10. Sürgős lenne az ügy!


Eladó lovak

2009. január 12., hétfő

A Tata melletti Dióspusztán sürgősen gazdára vár 30 ló akik.
Valamennyien angol telivérek, különböző képzettségi szinttel.
Nagyon jutányos áron lehet megvásárolni őket.
Egyikük Génbank, kedves, barátságos 7 éves telivér.

Ezen a számon lehet érdeklődni: 06 70 258 2741

Macska TV

2009. január 12., hétfő

A Macska TV-nél számunkra különösen fontos, hogy a fajtamacskák, macskakiállítások bemutatásán kívül segítsük a jobb sorsra érdemes, de szerencsétlenebb macskatársakat.
Ezért indítottuk el cicagazdikereső rovatunkat, ahová a talált cicák képeit fel lehet tölteni. Regisztráció és bejelentkezés után itt lehet feltölteni a cicák képeit és információit (ha nincs kép, nem baj, úgyis fel lehet adni hirdetést).

http://www.macska.tv/hirdetes

Jó lenne, ha minél több cicának tudnánk segíteni ilyen módon, kérlek benneteket, használjátok a rendszerünket, hiszen a legnagyobb macskás portál lévén nálunk van a legtöbb macskás olvasó, több szem többet lát alapon hátha hamarabb találnak gazdára a cicák!
A rendszer használata természetesen ingyenes, célunk a talált cicák segítése.

Fázó utcai terhes cica

2009. január 11., vasárnap

Kedves Cicabaráttárs!
A VII. kerületben gyönyörű szép cirmos terhes cica (szerintem ő már az utcára született) meg fog fagyni a kicsinyeivel együtt. Aranyos, dörgölődzős, hálás, szeretne hazamenni valakivel!

Köszönöm, ha tudtok segíteni: ugyes-bajos(kukac)freemail(pont)hu

Gordon gazdit keres

2009. január 11., vasárnap

Lopott kutya!

2009. január 11., vasárnap

Megvan a kutya gazdája, segítsetek megtalálni a kutyát! Kértem képet, telefonszámot, egyenlőre hívjatok engem: 30/594-3105

Idézet:
——————————————————————————–
max 2009.01.08, 14:40
Hajléktalanok találtak ma a Hungária körúton egy berni pásztort, a Horváth Mihály téri rendelőbe vitték chipet nézni, de nem chipes.
Egyik állatvédő szervezet sem tudja már eltenni, igy bekerül az Illatos útra.
——————————————————————————–

Amint őrizetlenül hagyták őket 5 percre a hajléktalan lelécelt a kutyával! Ha bárki lát a hajléktalanoknál bernit, akit árulnak, vagy koldulnak vele hívjon rendőrt, a kutya innen kezdve lopott!
Telefon: 06-70-314-9369
——————————————————————————–

Munkába állt az állatvédelmi ombudsman

2009. január 10., szombat

Január elseje óta már az állatoknak is van ombudsmanjuk – igaz nem parlamenti, hanem civil támogatásnak köszönhetően.

Munkába állt az állatvédelmi ombudsman

Talált cica gazdit keres

2009. január 10., szombat

A lépcsőházunkban találtunk egy cicát, befogadtuk, de a saját cicámmal nem bírják egymást, ezért régi vagy új gazdiját keressük.
2-3 éves, kedves, nyugodt, jó étvágyú, szobatiszta cicáról van szó, a neme még nem tuti, de amennyire engedte megnézni, kislánynak véljük.
Szóval légy szíves segítsetek neki gazdit találni.
Köszönöm.

E-mail cím: bodo.zsuzsi(kukac)gmail(pont)com


Gazdit keresünk egy spánielnek

2009. január 10., szombat

Gazdit keresek a képen látható spániel kutyusnak. A kutyus (Negrónak neveztem el) tegnap szegődött hozzám a Váci úti Tesco parkolójában. Az Tesco előtti könyvsátorban dolgozó 2 hölgy elmondása szerint aznap reggel került oda a kutyus, valaki “ottfelejtette”. A jeges szélben ide-oda futkosott, minden jövő-menő embernél és minden leparkoló autónál próbálkozott, hátha éppen érte jöttek… Én nem tudtam elmenni mellette, de sajnos az albérletembe nem vihettem haza…Egy órán át pátyolgattam, felhívtam a Gyöngyösön élő családtagjaimat, gondolkozzunk együtt, hogyan tudnánk segíteni, kihez tudnánk hazavinni, de egyelőre semmi megoldás nem született… Hogy mégse maradjon az utcán átfázva, vizesen, magára maradva, fájó szívvel bevittem tegnap az Illatos úti ebtelepre. 🙁 Az átadásakor azt mondták, most megkap minden ellátást, enni-inni kap, orvos átvizsgálja, kap egy kenelt, stb… De ez ugye nem túl barátságos jövőkép, ezért én nem adom fel, tovább keresem a lehetőségeket. A saját családi és baráti környezetemben is, és tágabb körben is. Erre szeretnélek Titeket is kérni, ezért ez a levél is… Tegyétek meg, hogy továbbkülditek, ill. szóban is reklámozzátok, hátha akadna valaki, aki be tudná fogadni, és igazi szerető gazdija lehetne, olyan, aki nem “felejti ott” többet sehol… 🙁 Ha esetleg messzebbről akadna valaki, de érte jönni nem tud, én vállalnám, hogy elviszem. Segítsetek, ha tudtok… Előre is nagyon köszönöm.

E-mail cím: Gyorgyne.Varadi(kukac)kh(pont)hu


Elveszett cica

2009. január 10., szombat

Elveszett!!!
Január 4-én, délután a XVII. kerületből eltűnt a képen látható vörös, fiú macska.

Kérem, aki látta, tud róla valamit, esetleg befogadta, hívjon a 257 37 67 számon, vagy írjon a revesz.fruzsina(kukac)gmail(pont)com e-mail címre!

(négy lába, mellkasa, pofája fehér)

Nagyon várjuk haza!
Köszönettel: Révész F.

Szállításban kérünk segítséget a létavértesi dalmata ügyében

2009. január 09., péntek

Tud valaki szállításban segíteni?

A létavértesi dalmatát kellene vagy szombat reggel Maglódról (Pest megye, Üllő-Vecsés- Gyömrő környéke) elhozni és hétfő este vagy kedd reggel eljuttatni Gyúróra (Fejér megye, Tordas-Tárnok környéke M1-es mellett) mert Kriszta megy kedd délre Sopronba és ott tudná átadni valakinek. Sopronból pedig nem megy valaki Szombathelyre, aki átvinné Vértesi Andinak?

Vagy másik lehetőség, ha valaki szombat reggel elhozná Maglódról és elvinné Balatonszentgyörgyre vagy Zalaegerszegre…
Nem egyszerű, de csak így lehetett megoldani, hogy a kutya sorsa elrendeződjön.

kardosszilvi(kukac)gmail(pont)com

Elveszett a cicám

2009. január 08., csütörtök

2008.12.28-án elveszett Tárnokról a cicám. 10 éves ivartalanított kandúr, egyik szemére vak, nyakörvet sajnos éppen nem viselt.

December elején költöztünk Újpestről Tárnokra. Több hétig tartó fokozatos átszoktatás után tűnt el két másik cica mellől, akik azóta is rendben megvannak.

Nagyon várom vissza!

Előre is köszönöm a segítséget!

szoboszlay.erika(kukac)hotmail(pont)com


8 kölyök (16. ker)

2009. január 08., csütörtök

Kérlek segítsetek! A “gazdi” sorsukra hagyta őket, árulja a házat. Újra a 8 kutya! Segítséget kérünk a 8 kutya ügyében a 30/250-3639-es számon. e-mail: halmos.ica(kukac)freemail(pont)hu
Egyben szeretnénk elhelyezni a kutyákat, anyástól együtt, külön-külön, de nem tudjuk, hogy hová. Kedves Barátaim! Adjatok tanácsot, hogy mit tehetnénk? Kérlek benneteket segítsetek rajtuk!! Köszönöm.

Paksi puli keverék keresi gazdáját

2009. január 07., szerda

Másfél-két év körüli kan kutya (nincs ivartalanítva), néhány hónapja a paksi menhely lakója.
A közeli erdőszélen csatangolt, az egész kutyát beborította a jelenleg csak a hátán húzódó vörös szőr, alig bírt tőle járni, de örömmel üdvözölte megtalálóját. A menhely dolgozói nyírták meg, viszont csak ennyit engedett: ragaszkodott a punk-os frizurához…

Rendkívül barátságos emberekkel, kutyákkal egyaránt. Szemével a látogatók tekintetét keresi, nem is érdekli a felkínált jutifali, csak hogy odabújhasson, simogassák, szeretgessék. Ugatni is tud: a gondozók elmondása szerint a reggeli kutyaüdvözléskor ő a leghangosabb. 🙂

Érdeklődni a menhely vezetőjénél, Erzsikénél lehet: 06/20/248-9282.
Kapcsolattartó: (06/30/428-4829)


Czirmos tesók gazdit keresnek

2009. január 07., szerda

Gazdára talált

Szerető gazdit keres – együtt és külön-külön is – 2 mentett, egymáshoz nagyon ragaszkodó tesó kisfiú, cirmos, 3-3,5 hónapos tüneményes, elképesztően emberfüggő, ragaszkodó csöppség.
A kicsik parazitamentesen, oltva, chipezve költözhetnek örökbefogadó leendő gazdájukhoz.
Jelenleg lakásban laknak, amit nagyon élveznek, és természetesen szobatiszták. Emellett macska-kompatibilisek, gyerek-kompatibilisek, és valószínűleg kutyával se lenne gondjuk, még kicsik, bármihez hozzászoktathatók.
Szerető gazdira vár ez a két, jobb sorsra érdemes kis kincs!

Képtáruk: http://gallery.site.hu/u/mentholx/cirmostesok/


Koromfekete cica gazdit keres

2009. január 07., szerda

Gazdára talált

Szerető gazdit keres egy tüneményes (!) kisfiú koromfekete, kb. 6 hónapos gyönyörűség. Lakásban tartott, szobatiszta, macska-kompatibilis (kutyára nincs tesztelve, bár mivel még kölyök, valószínűleg gond nélkül összeszoktathatók). Oltva, féreghajtva, chipezve, lehetőség szerint ivartalanítva keres szerető gazdit ez a nagyon kedves, jobb sorsra érdemes mentett cica.

Ezüst cirmosok gazdit keresnek

2009. január 07., szerda

Gazdára talált

Szerető gazdit keres 2 db ezüst cirmos (whiskas-jellegű, az átlagosnál valamivel hosszabb szőrű) és 1 db szürke cirmos cica, 2 fiú és 1 kislány. Kb. 6-8 hónaposak, helyesek, gyönyörűek, lakásban tartottak, szobatiszták, macska-kompatibilisek (kutyára nincsenek tesztelve, bár mivel még fiatalok, valószínűleg gond nélkül összeszoktathatók).
Féreghajtva, oltva, chipezve, ivartalanítva keresnek gazdit ezek a jobb sorsra érdemes, mentett cicák.

Bajban levő, s.o.s. gazdikereső kutya

2009. január 07., szerda

Szerető gazdit keres Zénó, a tricolor, simaszőrű foxi!
Zénót 2 évvel ezelőtt találták, sok-sok ember összefogása, segítése révén ivartalanítva, egészségesen, kiegyensúlyozottan kerülhetett gazdához. Nem volt zökkenőmentes az első időszak, de nem a kutya hibájából. Gazdája már akkor hol vissza akarta adni, hol nagyon dicsérte. Most nov. 21-én jelentette elvesztését, dec. 6-án hála a Pro Canibus Alapítványnak, Zénó meglett. Dec. 9-én pedig már leadta gazdája egy klinikán. Zénó sorsába beletörődve néz maga elé, követi az emberek utasítását, szépen tipeg láb mellett, szó nélkül beül a börtönnel felérő ketrecbe és várja a sors újabb csapásait.
Korát kb. 11-12 évre becsüljük. Jól bírja magát, kedves, hálás. Másik kan kutyával nem jön ki, lányokkal és macskákkal azonban nincs problémája. Lakásban élt, szobatiszta, nem hangos. Annyi a bűne, hogy még lenne hátra néhány éve, amit végre igazi szeretetben élhetne le és nem azt kellene hallania, hogy mennyi energiát és pénzt fordítottak rá. A foximentő csapat óriási gondban van, mert mielőbb szeretné őt kihozni a telepről, de jelenleg annyi kutya van gondozásunkban, hogy nem tudjuk megoldani az elhelyezését.
Nagyon várjuk örökbefogadó vagy ideiglenes gazdi jelentkezését, aki visszaadná bizalmát az emberek iránt, akit imádni, követni tudna, akitől sok szeretetet, simogatást kapna. Megérdemli!
(Megjegyzés: a naptáras képén (Füles-Béla-Zénó) található szöveget érdemes elolvasni..)

Képtára: http://gallery.site.hu/u/mentholx/foxi/

Érdeklődni lehet:
Foxterrier SOS – Budapest
Telefon: 06302409167