Archívum: 2008. december 06.

Nem cica, de nagyon kellene neki egy gazdi

2008. december 06., szombat

Találtam egy kutyust. Közepes termetű, valószínűleg fiatal, ha jól láttam kan, tigriscsíkos, valószínűleg staffordshire keverék. IX. kerület József Attila lakótelepén van, az Ifjúmunkás utcán, a Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk. előtti füves részen. Vizet, ételt viszünk neki többen, egy kis ágyat is kapott, viszont hideg van neki nagyon, hiszen rövid a szőre- A lakásba nem hozhatom fel, mert két cica van itthon, plusz 2 ember, és kicsi a hely már így is. Kezdeti félelme sokat oldódott, pacsit osztogat, hálás, bízik az emberben nagyon. Kifejezetten szép kutya, ami a képen sajnos nem nagyon látszik, hiszen az az első napon, megrettentségében készült. Kérek valakit, hogy legalább ideiglenesen fogadja be, és akkor felveszik menhelyes várólistára, de aki örökre mellette dönt, az nagyon jól jár vele!
Akik ápoljuk megbeszéltük, h. anyagilag támogatjuk a kutyust, tehát segítünk, ha valaki mellette döntene!

Telefon: 06 70 207 9695
Mail: eszen85(kukac)gmail(pont)com

Gazdit keresünk 2 kutyakölyöknek

2008. december 06., szombat

Gazdit keresünk két árván maradt és utcára kitett kutyakölyöknek. Kb. 3 hónaposak, a fekete-fehér kislány pointer-keverék, a barna-fehér pedig kisfiú, szetter-féle. Tündérek, okosak, barátságosak – ahogy a fényképeken is latszik!

Jelenleg Görögországban tartózkodnak, ahol a helybeliek az állatok iránt nem sok megértést tanúsítanak… Sajnos mi nem tudjuk megtartani őket, mert egy kollégiumban lakunk és természetesen tiltja a házirend, ezért egy kutyapanzióban várnak szerető gazdira. A papírokat és az utaztatásukat megszerveznék itt segítőkész emberek!

E-mail cím: valentinzsofi(kukac)yahoo(pont)com



Elveszett a cicám Fehérvárcsurgón 2008. nov 24-én

2008. december 06., szombat

Hátsó lábainak gyenge az izomzata, gyakran gyullad be neki és fáj, tehát orvosi ellátás kell neki. Különleges csíkozású és nagyon puha szőrű cica. Nov. 24-én hétfő reggel még megvolt, este már nem jött elő. Kis társa itthon volt, ő nem. Valószínű elvitték. Magától nem kóborolt volna el.

Telszámom: 30/2077137

Köszönöm a segítséget!

Ánizs SOS gazdit keres

2008. december 06., szombat

Gazdit keres ez a csöpp, 3 kg-os, 8 hetes szuka kutya, aki az állatorvos szerint nem is lesz több 10-12 kg-nál. ÁNIZS a neve. Oltási programját megkezdte, kapott féreghajtót, és kullancs meg bolha elleni védelmet! Örökbefogadási szerződéssel vihető el, a későbbiekben ivartalanítási és chipezési kötelezettséggel! Felelősségteljes, gondoskodó, szerető gazdit, családot keres, ahol a kutyát valóban társállatnak tartják! CSAK NAGYON JÓ HELYRE!!! Szeretnénk nyomon követni Ánizs sorsát, meglátogatnánk néha egy előre egyeztetett időpontban, reméljük, ez nem jelent problémát, és hogy néha halljunk felőle, örülnénk időről-időre egy-egy képes élménybeszámolónak!   Speciális jellemvonások: már most 8 hetesen is nagyon jó jelzőkutyának bizonyul, jelzi, ha idegen közeledik. Nagyvécézés szándékát jelzi, amikor a kijárati ajtóhoz megy, és nyüszög. Pisilni még örömében is becsurizik, de ahogy idővel erősödnek a záróizmai, sok sétával hamar szobatiszta kislány válhat belőle! Nagyon szeretne tartozni valakihez, ez érződik, egyébként pedig egy tündér!!!   Ánizs 2008. december 7-ig maradhat ideiglenes befogadójánál, a további sorsa kérdéses. Kérlek, segítsetek!!!

Gazdi-jelöltek hívjanak a 06(30)989-24-28-as számon,
vagy írjanak a pusisammy(kukac)vipmail(pont)hu-ra!

Szigorítják az állatkínzás büntetését!

2008. december 06., szombat

2008.12.01
A Parlament mai döntése szerint ha különösen kegyetlenül vagy hosszú ideig kínoznak egy állatot, azt ezután akár 3 év börtönnel is büntethetik!
A képen látható a lovat gazdái bekergették a mocsárba, hogy ott pusztuljon el, mert állatorvosra sajnálták a pénzt…
Szigorítják az állatkínzásért járó büntetést, erről döntött a parlament. Ha különösen kegyetlenül vagy hosszú ideig kínoznak egy állatot, az lehet akár 3 év börtön is. Eddig 2 év volt a maximum, de a bírók a gyakorlatban pénzbüntetést vagy felfüggesztett börtönt adtak. Az állatkínzás már öt éve lenne büntethető börtönnel, de eddig még csak egyetlen letöltendő börtönbüntetést szabtak ki állatkínzásért Magyarországon! Évente 500 állatkínzás derül ki, de bíróságra csak minden tizedik eset kerül.
Az állatvédők, így Dr. Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő szerint is önmagában kevés, ha szigorítják a törvényt, a bíróságok ítélkezési gyakorlatán még bőven van mit változtatni! Az eddigi pénzbüntetés, közérdekű munka, felfüggesztett szabadságvesztés túl enyhe büntetés!
Angliában ennek a kutyának a gazdái az állat túletetéséért 3 év felfüggesztett börtönt és 5 millió forintnak megfelelő pénzbüntetés kaptak!

A TV2 Tények riportja