Archívum: 2008. december

Elveszett a macsom

2008. december 29., hétfő

Eltűnt december 20-án a 8 hónapos vörös félperzsa macskám Veszprémben, a Baláca utcából.
A cicának az ikertestvére is velünk lakik, ez egy együttalvós-összebújós (ivartalanított) kandúr páros volt, a hátrahagyott cica azóta láthatóan szomorkás.
Mellékelek képet és köszönöm a segítséget!

Elérhetőségem:
20/375 7088
vagy 88/429 750
vegy e-mail címen: ketaly(kukac)gmail(pont)com

Mazsola és Cili elveszett!

2008. december 29., hétfő

2008.12.26-án eltűnt Mazsola nevű 1,5 éves cirmos-fehér ivartalanított kandúr cicánk.

2008.12.02-án pedig eltűnt Cili nevű 5 éves ezüstszürke cirmos ivartalanított lánycicánk.

A XXll. ker. Kerékgyártó utcából tűntek el a cicusok. Az a gyanúm, hogy valaki csapdába csalta őket, és egy távoli helyen kirakta. Ezért a megadott cím: Budafok Kerékgyártó utca nem biztos, hogy segítséget jelent.

A segítséget előre is köszönöm!
Tel.: 0630 6040092

Bigyó elveszett

2008. december 28., vasárnap

Megtalálták

November 24-én tűnt el Budapestről a VI. kerületből egy ivartalanított másfél éves lány cica.
A nyakában műanyag sárga nyakörvön lógott egy rózsaszín embléma, hátulján a cica nevével (Bigyó) és a telefonszámommal.
Színe: szürke fekete foltokkal és csíkokkal, a tappancsai és a mellkasa fehér színű. A farka vége egy kicsit megtört.
Nagyon szeretném visszakapni.


Vigyázat, petárdák!

2008. december 28., vasárnap

Nem csak a petárdák, de az egyéb, kisebb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak házi kedvenceinkre szilveszterkor. Budapest legnagyobb állatotthona ezért arra kéri az állattartókat: fokozottan figyeljenek oda négylábú társaikra az ünnepek alatt és már szilveszter előtt gondoskodjanak az állatok biztonságáról.

A Noé Állatotthon Alapítványhoz minden év első napjaiban több száz bejelentés érkezik azoktól a gazdiktól, akiknek négylábú kedvencei a petárdázások hatására világgá szaladtak ijedtükben. A durrogtatások már a két ünnep között megkezdődnek, ezért az alapítvány arra kér minden kutya és macskatartót, hogy már a szilveszter előtti napokban is fokozottan ügyeljenek állataikra.
A hirtelen fellépő, ismeretlen hanghatás teljesen megzavarhatja az állatokat – figyelmeztet a szervezet szóvivője, Bélafalvy Krisztina. Nem ritka, hogy a kutyák a zárt ablakon keresztül próbálnak ijedtükben kiugrani vagy épp fordítva, a gazdihoz menekülni. Számos alkalommal előfordult már, hogy a pánikba esett állatok a biztonságosnak vélt kerítésen is kimásztak, szétbontották az ajtót, de még egy olyan esetről is tudunk, ahol egy vályogépületből a több centis falon keresztül egy kutya egyszerűen kirágta magát.
A félelemből adódó menekülési kényszer hatása alatt álló állatok nem képesek megfelelően tájékozódni, így nem lehet arra számítani, hogy ha el is szöknek, majd maguktól hazatalálnak. Szilveszter környékén drasztikusan megnő az elütött állatok száma, az autók között szaladgáló kutyák, macskák pedig komoly közúti baleseteket is okozhatnak, melyekért a hatályos jogszabályok értelmében a gazda lehet a felelős.
A Noé Állatotthon Alapítvány arra kéri az állattartókat, hogy kedvenceiket szilveszterkor, valamint lehetőség szerint az azt megelőző és azt követő néhány napban tartsák biztonságos, zárt helyen. Karácsony után lehetőleg már csak pórázon sétáltassanak, és ha tudják, hogy az állat félős, jó előre gondoskodjanak számára nyugtatóról, melyet az állatorvostól szerezhetnek be. Néhány állat megváltozott viselkedéssel, a szobatisztaság átmeneti elvesztésével, váratlan agresszív megnyilvánulással reagálhat a petárdázásra, így ha tehetjük, ne hagyjuk magukra kedvenceinket ebben a kritikus időszakban!
Mind a kutyák, mind a macskák nyakában folyamatosan legyen e néhány nap során nyakörv és a gazda adatait tartalmazó biléta. Mivel a biléta is leeshet a menekülés közben, a legbiztosabb megoldás a mikrochip, mely beültetését szintén az állatorvosi rendelőkben kérhetik a gazdik, az interneten (www.petvetdata.hu) pedig ellenőrizhetik, hogy a chip beültetése után felkerültek-e az állat adatai az internetes nyilvántartásba.
A Noé Állatotthon Alapítvány külön bejelentő számot üzemeltet az érintett időszakban és folyamatosan fogadja az állatukat elvesztők és a becsületes megtalálók bejelentéseit, hogy segítsen visszajuttatni otthonaikba a világgá szaladt kedvenceket. A 06-70/6350780-as számra munkaidőben SMS-ben, 5 óra után telefonon várják a bejelentéseket, melyek lehetőség szerint tartalmazzák az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, ha van, illetve azt, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint az elvesztő/megtaláló elérhetőségét.
Az elveszett állatok gazdáinak javasolják, hogy Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A. – www.illatosut.hu ), vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál/gyepmesteri telepen, illetve a helyi állatvédő szervezeteknél!
Jó, ha tudják, hogy a 155/2003. (X. 1.) kormányrendelet értelmében “magánszemély petárdát nem birtokolhat” (4. § (2)), azaz idén is tilos a petárdázás, mely 100 000 Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. A II. pirotechnikai osztályba tartozó, ún. kistűzijáték-termékek vásárlása is mindössze december utolsó napjaiban engedélyezett, felhasználni őket pedig kizárólag december 31-én este 6-tól másnap hajnali 6 óráig szabad. Aki az engedélyezett határidőn kívül durrogtat, az szintén szabálysértést követ el és pénzbírságra számíthat.

Ha kutyusod “világgá” szalad a petárdázástól, az alábbi oldalon tudod megnézni: http://www.allatrendorseg.hu/kutya.html

A táblázat óránként frissítve van/lesz!!!

Elveszett fehér vadászgörény – Nyíregyháza

2008. december 23., kedd

Megtalálták

December 22-én Nyíregyháza, Korányi köz 7. szám alól elveszett egy fehér vadászgörény!

Piros szemű, 7 éves kislány vadászgörény.

Mogyi cica elveszett!!!

2008. december 23., kedd

December 22-én eltűnt egy fekete házi macska (3-4 hónapos) a 16. kerület Árpádföld lakóparkból a Felsőmalom utcából.

Mogyinak hívják, tiszta fekete és egy narancssárga nyakörv van rajta.

Nagyon hiányzik, ha bárkinek információja van róla hívjon a 70-285-1310-es számon.

Köszönöm!

Ellopták a kutyusom – Hajdú-Bihar megye

2008. december 23., kedd

2008.11.07-én rábíztam a kutyusom egy rokonomra, s nem adja vissza, sőt eladta!!!
A kutya Debrecenben vagy annak környékén, de mindenképp Hajdú-Bihar megyében van.
A kislányom minden nap sír a Csöpi után, s aki megtette ezt velünk, az a volt férjem, a gyermekem apja, így az ügy duplán fáj.
A kutyusunk másfél éves, kan, fajta tiszta, bichon havanese, dohány színű, Csöpi névre hallgat.
Segítsetek kérlek, hogy még visszakaphassuk őt Karácsonyig!!!! Köszönjük.

E-mail címem: barbi69(kukac)freemail(pont)hu


Sziszi elveszett

2008. december 22., hétfő

A cicát elütötte egy autó, meghalt. “Megtalálója” jelentkezett a gazdánál.

2008 novemberében eltűnt egy vörös macska, Sziszi, Bp. XIII, ker. Balzac u. környékéről.
Sziszi vékony testalkatú, vörös csíkos és mintás cica (fehér nincs benne), 4 éves ivartalanított nőstény.

Utazás miatt ismerős “vigyázott” rá, ahonnan rövid időn belül elszökött. Gazdája, Rozika azóta is hazavárja, esténként az utcákat járva keresi, hívogatja Sziszit, plakátol, ahol lehet. Már ismeri a környék kóbor macskáit, van köztük két vörös is, de egyik sem Sziszi az.

Aki befogadta vagy bármit tud róla, kérem hívja Rozikát a 20/989-0830 vagy az 1/239-9255 számon.

8óra kezdeményezés

2008. december 22., hétfő

http://www.8hours.eu/?lang=hu

Cili és Pindurka gazdit keres

2008. december 22., hétfő

Gazdára találtak

Szeretnénk gazdit találni a Cili nevű cicamamának és Pindurka nevű cica kisfiának. Sajnos valaki úgy akart megszabadulni tőlük, hogy világgá kergette, és nálunk találtak menedéket. Mi már két ilyen cicát befogadtunk, most is a Dömi cica ilyen kerítésen betett volt. Ő bent a lakásban van, nem nagyon tudja elfogadni az új jövevényeket. Már két hónapja gondozzuk őket, de jó lenne gazdit találni nekik. A cicamama nagyon hálás, ragaszkodó, emberek között nőtt föl.

Elveszett Tacsi

2008. december 22., hétfő

2008. december 4-n, Debrecen Biczó István kert és Martinka között elveszett egy fekete tacskó keverék szuka kutya. Viki névre hallgat. Barna bolhairtó nyakörv volt rajta. Várjuk nagyon haza a kutyust. Kérem, aki látta vagy tud róla valamit, hívjon vagy írjon. Előre is köszönök minden segítséget!

E-mail: mkriszta(kukac)ipmedia(pont)hu
Tel: 06-70-385-96-80

Év végi ez-az

2008. december 21., vasárnap

Sziasztok!

Nos, immár 2,5 éve van Talált cicák honlap, ez az év eléggé egyenletesre sikeredett. 69.000 látogatás történt az év során, ezt 36.900 egyedi látogató követte el. Azaz átlagosan minden napra jutott 101 új látogató. A látogatók 2,5 percet töltenek átlagosan az oldalon. Napi átlag 193 látogató jött, a csúcs 369, a napi átlag oldalmegtekintések száma pedig 448.

A látogatók negyede Internet Explorer 6-ot használ, ami azért nem túl jó, mert ha egy link vagy kép kilóg a css boxból (pl. belóg a szövegből az oldalsávba), akkor a honlap szerkezete összeomlik, és az oldalsáv a blogbejegyzések után kezdődik. Ilyenre azért figyelek, de jobb lenne, ha az IE7-et használnátok (tudom, amióta bevezették a frissítéshez a windows eredetiség-vizsgálatot, ez egyeseknek problémát jelent…). Aki teheti, frissítsen, vagy használjátok az ingyenes Firefox 3-at. Sajnos a Firefox 2-vel is ez a helyzet, de ott nincs akadálya a frissítésnek.

Továbbra is bepöttyözzük Magyarország térképét, és ez jó. Sokszor kérnek segítséget menhelyek, magánemberek, ilyenkor jól jön a máshonnan érkező segítség.

43%-otok keresőből talál a honlapra, a google-ban, hál’ Istennek és a WordPressnek, elég jó találatokat kapunk, többnyire az első ötben. 41%-otok pedig egy hivatkozó honlapon található linkről vagy bannerről talál ide. Akik kiraktak minket a honlapjukra, azoknak 1000 köszönet, akik még nem, azok pedig most, hogy látják ennek a fontosságát, biztosan ki fogják… 😉

A legtöbben a macska.lap.hu-ról jöttök, ezt követi a cukisag.blog.hu. Aztán: netboard.hu, kisherceg.net, iwiw.hu, users.atw.hu, cicamentok.extra.hu és zoldzebra.hu. Sajnos a 265 forrást itt nem tudom felsorolni, de még egyszer mindenkinek köszönet a kirakott linkért!!!

Nos, ennyit a számokról.

További változás, hogy mostanában elég sok dolgom van, napközben meg végképp nem érek rá, így megtörténik, hogy egy hirdetés csak másnap kerül fel a honlapra. Sőt, volt, hogy a legutóbbi időben 2-3 nap is eltelt. Ez a régebbi minőséghez képest mindenképpen visszaesés, igyekszem a jövőben az 1 napot tartani, de ezzel kell élni sajnos, ne haragudjatok ezért.

Egyre többen küldtök kutyás és egyéb állatos hirdetéseket. Csináltam hozzájuk megfelelő kategóriákat, semmi gond nincs ezekkel. Azonban ez mégiscsak egy cicás honlap, cicás linkgyűjteményekbe regisztrálva, úgyhogy a kutyáknak itt elég csekély esélyük van szerintem. Lehetőleg tehát más, kutyás oldalakon is hirdessetek mindenképpen.

És még valamit szeretnék megemlíteni. Ez a honlap gazdához szeretné juttatni azokat a cicákat, akiket találtak valahol, de azokat is, akiknek gazdájuk keres új gazdát, tekintet nélkül ezeknek a gazdáknak az élethelyzetére, körülményeire, világlátására, állatokhoz való hozzáállására stb. Ez az elsődleges cél, és nem az, hogy személyeskedjünk azokkal, akik valamiért meg akarnak válni cicájuktól. Így, bár betegesen irtózom a moderálástól, a cél érdekében mégis el fogom távolítani a másokba belekötős kommenteket a hirdetések alól. Ez nem törlést jelent, hanem áthelyezést a fórumba. Azért nyitottam a fórumot, hogy ott lehessen ütköztetni a véleményeket, ott lehessen tanácsokat adni másoknak, hogyan is legyenek felelős állattartók stb. Tanácsot adni, tapasztalatot megosztani lehet kulturáltan is, annak helye van a kommentekben közvetlenül, de lehet indulatosan is, azt pedig kérem, hogy a fórumban tegyétek meg, külön témát nyitva akár magának a blogbejegyzésnek. A fórum elérhetősége a jobb felső részben lévő Oldalak szekció alatt van, a szpemmelésre tekintettel a regisztráció formálisan admin engedélyhez kötött, de ez csak technikai dolog.

Az érem másik oldala pedig, hogy van egy törvényünk, amely bár rugalmasan kezeli az állatok életének kioltását, én mégis egyértelműen kiolvasom belőle, hogy az egészséges állat életét TILOS kioltani. Úgyhogy a hirdetésekben a cicák és kutyák elaltatására történő utalás (kivéve amikor hatósági altatást helyeznek kilátásba menhelyeken, telepeken) szóba sem jöhet. Az ilyen szövegrészt mindig törölni fogom, mert szeretném, ha az altatás helyett mindenkinek a felelős gazdakeresés jutna eszébe, és az, hogy törvény szerint bírság terhe mellett NEM mondhat le az állat tulajdonlásáról. Vagyis FELELŐS az állat életéért. Érdekes lenne ilyen esetben például egy próbaper…

Sajnos ez a vége egy kicsit szigorúra sikerült, de ezt csak a dolgok egyértelművé tétele végett írtam, válaszolva néhány nekem küldött leveletekre. A lényeg, hogy sokan ismerjék meg a honlapot, sokan látogassák, így rengeteg cica, és immár egyre több kutya gazdára találjon a honlap segítségével. Mindenkinek köszönjük, akik ebben segítenek!

Gyuri & Fruzsi

Békés Karácsonyt kívánunk minden cicának és cicagazdinak!!!

2008. december 21., vasárnapTrikolor kiscicák gazdit keresnek

2008. december 21., vasárnap

Trikolor nőstények, kb. 10 hetesek. a XVII. kerületben találták őket dobozban kirakva. Nagyon aranyos kis megszeppent macskák, dorombolósak és kedvesek. Örökbefogadási szerződéssel és oltási költség megtérítésével fogadhatók örökbe.

A többi gazdira váró cica megtekinthető: www.sokcica.mlap.hu

Érdeklődni lehet:
30/542-0085 vagy
olahgaborne(kukac)gmail(pont)com


Ha szereted a bort, most segíthetsz vele a NOÉ Állatotthonnak! – December 22. Hétfő

2008. december 20., szombat

2008. december 22-én hétfőn este 6 órától borkóstolóra és borárverésre várjuk az érdeklődőket a Monte Christo Pub és Cocktail Bárba (XIII. Budapest, Victor Hugo u. 5.).

A rendezvényre a belépőjegy 5 000 Ft, mely jogosít a borkóstolón, valamint az árverésen és értékesítésen való részvételre és melyet a bár tulajdonosa, Nicos teljes egészében alapítványunknak ajánlott fel.

Az árverezésre kerülő borokról bővebb információ december 10-től a http://www.montechristo.hu címen érhető el vagy telefonon kapható Kapcsándi Nikolettől a 06-70/410-21-99-es számon.

Szervező: Casa del Nico Kft. / Monte Christo
XIII. Budapest, Victor Hugo u. 5.
e-mail: casadelnico(kukac)freemail(pont)hu
telefon: 06-70/410-21-99

Kattints a képre a nagyobb felbontáshoz!

Menhelysegítő zsibvásár – December 21. Vasárnap

2008. december 20., szombat

Kattints a képre a nagyobb mérethez!

Karácsonyi kutya show – December 21. Vasárnap

2008. december 20., szombat

2008. december 21-én vasárnap reggel 10 és este 10 óra között kerül sor a Karácsonyi kutya showra Budapesten, a Hungexpo A pavilonjában a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete szervezésében.

A kiállításon saját standdal jelenik meg több fajtamentéssel foglalkozó szervezet, akik az utcára kidobott és a sintértelepekre leadott kutyákat mentik az elaltatás, a kegyetlen hideg és az éhhalál elől.

Az önkéntes aktivisták ezeknek a kutyusoknak szeretnének már karácsonyra új, boldog otthont találni, illetve állatorvosi és egyéb költségeikhez támogatókat elérni.
Többek között az alábbi fajtamentő és állatvédő szervezetekkel lehet találkozni december 21-én:
Németjuhászkutya fajtamentés, Orosz fekete terrier fajtamentés, Futrinka Egyesület Fajtamentés (magyar vizsla, spániel, tacskó, német dog), Noé Állatotthon Alapítvány Boxer fajtamentő csoport, Dogrescue Argentín dog Fajtamentő Egyesület, Összefogás a Szánhúzókért Alapítvány.

Cica 2 hétre plíííz!!!

2008. december 20., szombat

2 hónapos félszemű (pontosabban beteg az egyik szeme) mentett cicus keres 2 hétre helyet, akár panziót is.
Januártól lenne fix helye, csak addig kell még neki tető a feje fölé.

tel: 70/ 262 22 28 Csilla

KUTYAKARÁCSONY A TATABÁNYAI TAPPANCS ÁLLATOTTHONBAN!

2008. december 20., szombat

Idén December 21-én (vasárnap) 11:00-16:00 tartjuk a Kutya-karácsonyt a tatabányai Tappancs Állatotthonban. Ez az ünnep a szeretetről, törődésről és a családról szól és ezeknek a kis árváknak jelenleg mi vagyunk a családja, amíg el nem érkezik hozzájuk az álomgazdi. Minden évben megrendezzük ezt a kis ünnepséget, karácsonyfát állítunk, mely alá bekerülnek a kutyusoknak szánt ajándékok. Ezen a napon minden védencünket elhalmozzuk sok-sok simogatással, hatalmas játékokkal, sétáltatással, sok-sok finomsággal és rengeteg szeretettel, figyelemmel.

Az első ajándékunkat máris a fa alá tehetjük, hiszen a hétfői a hatósági ellenőrzés során mindent rendben találtak, így megkapjuk az engedélyt, amiért csapatunk és sok-sok állatbarát segítőnk ennyit küzdött. Csupán néhány dolgot kell majd még pótolnunk, de mindezeknek jövő év október végig kell elkészülniük, s addig még van időnk.
Szeretnénk mindenkinek megköszönni, aki segített nekünk, akár adománnyal, akár munkájával.
KÖSZÖNJÜK MINDEN TAPPANCS NEVÉBEN!!!

Továbbá várunk mindenkit szeretettel a December 21-én, 11:00-16:00 óra között, aki szeretné megajándékozni a kis árváinkat, szeretne adni nekik egy kis szeretet, elvinné őket sétálni, vagy csak játszana velük egy nagyot az udvaron. Abban biztosak vagyunk, hogy minden kedvességet, törődést ezerszeresen fognak meghálálni.
(Ajándék tippek: Tisztítószerek (hypo, mosószer, öblítő, Jar –ezekből rengeteg fogy el egy nap); meleg takarók, kölyöktáp; konzerv; játékok; kutyaszalámi; tápok…. És persze sok-sok szeretet)

VÁRUNK MINDENKIT SOK-SOK SZERETETTEL!

www.tappancs.atw.hu

Tappancs Állatotthon Alapítvány
2800 Tatabánya, Árpád u. 72.

Tel.:
0620/238-5044
0630/246-0418
0620/931-2808
0670/772-5003
Adószám: 18608438-2-11

Angyali-szigeti néni cicakaja-adományokat várna

2008. december 20., szombat

Hogyan lehetne segíteni cica kajával egy nénin, aki Angyali-szigeten él saját 18 macskájával és még etet 10 cicát. Már a nyugdíja rámegy a cica kajára, segítségre szorul.

Csónakkal jár, ugyanis szigeten lakik, az Angyalin. A cicáknak fogamzásgátló tablettákat ad, hogy ne szaporodjanak.

Nem tudták a rendes nevét megmondani.
Anci néninek hívják (70 fölött van).
Tel: 06(30)867-6050
Hivatkozzanak rám, hogy én adtam meg a telefonszámát.
(Szabó Erzsébet)

Kérem, ha lehetőségük van rá segítsenek neki, legalább karácsonyra egy kis cicaeledellel.

Ráckeve előtt van pontosan. Tehát, mielőtt Ráckevére leérnének, ott van Angyali-sziget, a néni ott él, talán amióta megszületett. Ez egy nyaralóhely, sokan ismerik. Horgászparadicsom. A néni egyedül él a cicáival, de már kajára nem jut pénze, mivel megeszik a cicák, nagyon szereti őket. Ha befagy a Duna, nem is tudom, hogy tud eljutni bárhová is a cicáknak élelemért. Megírtam a telefonszámát. Szigetszentmárton után, Horgásztanyák falu, azután jön Angyalisziget, így következik egymás után. Nagyon örülne a néni, karácsonyra jóllaknának a cicák legalább.

Brutus gazdit keres

2008. december 19., péntek

Brútusz cane corso (és talán dog vagy labrador) keverék, fekete nagy maci kutya, az állatorvos szerint úgy 3-4 éves lehet és 50-60 kilós. Brútusz kertes otthonban érezné jól magát, azonnal jelzi az idegeneket, de nem ugat feleslegesen! Impozáns alkatú, gyönyörűséges kutya, akinek már a megjelenése is tekintélyt parancsoló. Ennek ellenére nem agresszív, emberekkel és kutyákkal is barátságos, bár a területét keményen védelmezi!
Veszettség, parvo és szopornyica elleni védőoltással, féregtelenítve, chipezve várja ideiglenes helyén az álomgazdi jelentkezését!

Brútusz után érdeklődni lehet a 06(30)989-24-28-as számon
vagy e-mail-ben a pusisammy(kukac)vipmail(pont)hu címen!

Segítsetek, hogy ne legyen az idén fekete Karácsony!

2008. december 17., szerda

94 kutya van veszélyben az Illatos úti Ebrendészeti Telepen!

Az Illatos úti Ebrendészeti Telepen teljes telt ház van, 94 kennelből 94 foglalt. A bent lévő kutyák tényleges és közvetlen veszélyben vannak. Minden évben bekövetkező tendencia, hogy egyes felelőtlen gazdák a karácsonyt már a megunt egykori kedvencek nélkül ünneplik. Megoldásnak tekintik, hogy leadják őket az Illatos úton, mert onnan “úgyis gazdához kerülnek”. Most nem kerülnek! Aki most leadja a kutyáját az Illatos úton, az számoljon azzal, hogy az Illatos úton senki nem tudja garantálni, nem garantálhatja, hogy gazdához kerül. AZ ILLATOS ÚT NEM MENHELY! Állategészségügyi Telep, aminek dolgozói hivatalból kötelesek telt ház esetén altatni! Bármennyire is szeretik a kutyákat, kötelességeik vannak!

Aki most visz kutyát az Illatos útról biztos lehet benne, hogy életet ment. Most nem lesznek szponzorok, nem lesznek hírességek és nem lesz örökbefogadó nap. Aki most visz kutyát az Illatos útról, az csak egy társat kap. Oltva, féregtelenítve, mikrochippel ellátva. Egy társat, akit megmentett és aki ezért egy életen át hálás is lesz neki. Ne vigyen kutyát, aki csak egy olcsó karácsonyi ajándékot akar. Ne vigyen kutyát, aki aztán egy menhelyre akarja elvinni. Az vigyen most kutyát, aki menteni akar és a mentvényről egy életen át gondoskodni.

Már december utolsó hetében, a petárdázások miatt özönleni fognak a kutyák a telepre. Ne hagyja egyedül Szilveszterkor a kutyáját, vagy legalábbis biztosítsa, hogy a megrettent állat ne tudjon elszökni. Még nem késő a kutyát mikrochipes egyedi azonosítóval ellátni és a chipet regisztráltatni, hogy ha mégis megtörténik a baj, visszakerülhessen gazdájához. A félelmükben elszökött talált kutyákat vigyék állatorvoshoz, hogy ellenőrizni tudja benne a mikrochipet.

94 kutya várja rettegve a karácsonyt a Telepen. Nem számíthatnak másra, csak az állatbarátok segítségére!

Akik karácsonyra életet szeretnének ajándékozni egy kutyának, látogassanak el az Illatos úti Ebrendészeti Telepre (IX. Illatos út 23/a). Azok, akik meg akarnak szabadulni a kutyájuktól, idén semmiképpen NE látogassanak el az Illatos úti Ebrendészeti Telepre. További információkat az Illatos úti Ebrendészeti Teleptől lehet kérni a 280-6832-ás telefonszámon. A Telepen raboskodó kutyák képeit a www.illatosut.hu oldalon lehet megtekinteni.

Sürgősen szerető gazdit keresek egy szürke-fehér félperzsa lánycicának

2008. december 17., szerda

Gazdára talált

Kb. 4 éves, ivartalanítva van, eddig lakásban élt, de a gazdái családi okok miatt kénytelenek megválni tőle. Nagyon kedves, nyugodt macska, gyerekkel együtt nőtt fel, vagyis családoknak is tudnám ajánlani, de egyedülálló idős bácsi vagy néni ideális társa is lehetne. Jelenleg Mogyoródon van, de Budapestre be tudják vinni a gazdái, ha szükséges. Nem megunt állatról van szó, hanem arról, hogy eddig mindig volt valaki a macsek mellett, de a gazdik szétköltöznek és nem akarják magára hagyni egész napra, inkább keresnek valakit, aki sokkal több időt tudna vele tölteni, mint ők.

Eltűnt kutyák Nyíregyházán

2008. december 17., szerda

Megtalálták

Minkét kutyus Basset hound, tricolor. A kan 4,5 éves Brúnónak hívják, a szuka 5 éves Edinának hívják. Nagyon barátságos kutyák!

Elveszett cica

2008. december 17., szerda

2008.12.10-én Bp. XVII. Ker. Rákoscsabáról elveszett egy hét hónapos ivartalanított fehér-cirmos kandúr. Folti Zsolti „Zsozsi” névre hallgat, eltűnésekor zöld színű bolhanyakörvet viselt, melyen műanyag biléta lógott, benne a tulajdonos adataival. 3 éves kislány várja haza, aki látta, tud róla, megtalálta, kérem értesítsen:

Telefon: 70/506-52-91
e-mail: zentai10(kukac)freemail(pont)hu
cím: 1171 Budapest, Lepkeszeg u.

Óriásmacska keresi szerető gazdiját

2008. december 17., szerda

Ez a hatalmas kandúr kóbor macskaként uralta a területét. Gyönyörű cica, nagyon kedves és béketűrő is. Egy nagy mackó. 😀 Keresi szerető gazdiját ahol békésen pihengethetne ivartalanul.
Örökbefogadási szerződéssel és oltási költség megtérítésével fogadható örökbe.

A többi gazdira váró cica megtekinthető: www.sokcica.mlap.hu

Érdeklődni lehet:
30/542-0085 vagy
olahgaborne(kukac)gmail(pont)com

Guri gazdit keres

2008. december 14., vasárnap

Ez a cica szépséges szürkecirmos (kék) fiúcska. Olyan, mint egy ezüstszürke párduc. Sokat szocializálódott a befogása óta. Kedveskedő, játékos, rendkívüli, értelmes cica.
Csodás, igazi kandúr lesz belőle!
Most kb. hét hónapos.
Egy új gazdinál természetesen kell majd egy kis átállás, egy-két nap barátkozás. De remekül alakítható! Mivel roppant kíváncsi, érdeklődő és mindent elsőként szeretne elérni, ezt a tulajdonságát kihasználva ajánlom a szoktatáshoz!
Olyan gazdira vár, aki fel tudja vállalni az ajánlott oltások beadatását.
Türelemmel, szeretettel neveli majd, tud vele foglalkozni.
Vállalja az ivartalaníttatást!
Lakásba, esetleg kijárási lehetőséggel ajánlanám.
A cica féregtelenített és egy kombinált oltása van.

Elérhetőségem: 06/30/497-09-58

Budapestről és vidékről is várjuk a gazdi jelentkezését!


Csipi gazdit keres

2008. december 14., vasárnap

Ez a cica szépséges sötétcirmos kislány. Édes pofikával, gyönyörű sötét, csillogó tömött bundával!
Most kb. hét hónapos.
Igazán sokat szelídült amióta befogtam! Már nagyon tud kedveskedni, édes, játékos. Olyan gazdit keresünk, aki megértő, türelmes és sokat tud együtt lenni a cicával.
Megéri vele foglalkozni, nagyon értelmes cica!
Olyan gazdira vár, aki fel tudja vállalni az ajánlott oltások beadatását.
Vállalja az ivartalaníttatást!
Lakásba, esetleg kijárási lehetőséggel ajánlanám.
A cica féregtelenített és egy kombinált oltása van.

Elérhetőségem: 06/30/497-09-58

Budapestről és vidékről is várjuk a gazdijelöltet!


Tigriske és Sutyika gazdit keres

2008. december 14., vasárnap

Mindkét kiscicát Csepelen találtuk az utcán, onnan fogadtuk be őket. Kb. egyidősek lehetnek, 4 hónap körüli mindkettő és kisfiúk. A márványmintás cica bátor, szemtelen, kíváncsi, puszit ad, bújik, nagyon játékos, hízelgő, a másik kiscica picit félénk, visszahúzódó, de borzasztó kedves ő is. Mivel sok cicánk van, így anyagilag már nem nagyon bírjuk és szeretnénk nekik olyan kedves gazdit találni, aki lakásban tartaná őket és ha eljön az idő, gondoskodna az ivartalanításukról, ki tudná fizetni az oltásukat és mellesleg nem dobja ki őket azért mert esetleg rosszalkodnak, játszanak. A két cica nagyon szereti egymást, ezért szeretném egy helyre adni őket. Tiszteletteljes kérésem az új gazdi felé, hogy szeretnénk kapcsolatban maradni, hogy nyomon tudjuk követni a cicák sorsát.

Érdeklődni a 06-20-545-33-23-as számon lehet.

Sürgősen gazdik keresnék a képen látható cicáknak!

2008. december 13., szombat

A helyzetünk nem túl rózsás, rosszindulatú szomszédaink vannak, bár zártan tartom a cicát, feljelentettek pedig mi betartjuk a szabályokat, hazudni viszont könnyű.

Pillanatnyilag 4 kiscica van mind kandúr, egy fekete iránt épp most érdeklődnek, akkor egy fekete marad, 2 tarka van, akiket a képeken láthatsz (egyik kicsi fehér és vfehér a másik), budapesten van.

Telefon 212 9026 délután.

Szívesen szállítom, eddig lakásban voltak és féreghajtózva vannak, természetesen az egyik oltva ( a vfehér) és 3-4 hónaposak.

Kutyák karácsonya – 2008.12.13.

2008. december 13., szombat

Kattints a képre a nagyobb mérethez!

Nagytakarítás a hatósági ellenőrzés előtt – Minden segítő kézre szükségünk lesz December 13-14-én!

2008. december 13., szombat

Kedves Állatbarátok, Olvasók!

Mint azt már tudjátok az elmúlt három hónapunk csak azzal telt, hogy a hatóságok törvényileg előírt elvárásainak határidőre megfeleljünk.
Rengeteget dolgoztunk, küzdöttünk azért, hogy mindennek eleget tegyünk, a munkálatok kb 80%-ával végeztünk is.
A hatósági ellenőrzésre December 15-én kerül sor, így előtte mindent rendbe kell tenni az állatotthon területén, be kell fejezni minden olyan munkálatot, amit még be lehet.

Nagyon nagy szükségünk lenne minden segítő szándékú emberre, mert az építkezések, munkálatok miatt, a menhely jelenleg leginkább egy „háborús övezetre” hasonlít, nem pedig egy szép Állatotthonra.
Szeretnénk, ha a hétfői ellenőrzés során mindent rendben találnának, és a végleges engedélyünket megkaphatnánk, hogy a Tappancs Állatotthon tovább működhessen.

Szeretnénk Mindenki segítségét kérni, hogy aki ráér (leginkább) szombaton és vasárnap (December 13-14-én) jöjjön ki hozzánk és segítsen! Rengeteg még a tennivaló, takarítani való és mindössze már csak pár napunk van!

Nagyon szépen kérünk mindenkit, hogy aki szeretne segíteni, és ráér ezen a hétvégén jöjjön ki hozzánk, hogy sikerüljön elérni azt a célt, amiért eddig küzdöttünk!

December 13-14-én reggel 8 órától várunk minden segíteni szándékozó embert, korhatártól függetlenül!

Az biztos, hogy az Állatotthon lakói lesznek a leghálásabbak a segítségekért és sok-sok puszival fogják ezt meghálálni!

Kérjük segítsenek, hogy továbbra is segíthessünk!

ELŐRE IS KÖSZÖNJÜK!
Tappancsék

Tappancs Állatotthon Alapítvány
2800 Tatabánya, Árpád u. 72.

Tel.:
0620/238-5044
0630/246-0418
0620/931-2808
0670/772-5003
Adószám: 18608438-2-11

2009-es spániel naptárral támogathatod a Spániel mentőket

2008. december 13., szombat

Spániel Naptár 2009: Összefogás az árva spánielekért!

Fogadj örökbe egy lovat!

2008. december 13., szombat

Lepd meg családtagjaidat, barátaidat, ismerőseidet vagy akár saját magadat egy sokat szenvedett ló jelképes örökbefogadásával! Ezek az állatok egész életükben oly készségesen szolgálták az embereket, de miután gazdáik számára feleslegessé váltak, utolsó útjuk a vágóhídra vezetett volna. A BOTTYÁN “EQUUS” HUNGÁRIA Az öreg, beteg, és sérült lovakért Közhasznú Alapítvány azonban megmentette őket. Az Alapítvány tagjai két kezük munkájával létrehoztak a rászoruló lovak számára egy lómenhelyet, ahol szerető gondoskodásra leltek. Ellátásuk viszont igen költséges.
Örökbefogadásukkal most Te is segíthetsz boldogságot vinni a lovak hátralevő éveibe!

http://www.janegoodall.hu/szorolap.pdf

Állatok karácsonya! – 2008. december 13.

2008. december 10., szerda

Állatok Karácsonya – örökbefogadó nap

Örökbefogadó nap a Noé Állatotthon Alapítványnál
A rendezvény fővédnöke: Nick Árpád
2008. december 13, szombat 10-15 óráig, Bp. XVII. kerület, Csordakút út

10 órától várjuk az örökbefogadókat és az adományozókat
Ajándékozza meg Ön is a menhelyi állatokat! Helyezze el nekik szánt ajándékát az állatok karácsonyfája alá!
Kívánságlista: nyakörv, póráz, hám, kutyakefe, junior száraztáp, Meki kutyánknak HLD gyógytáp, gallér műtött kutyusainknak, macskaalom, pellet, száraztészta, rizs, rágcsálóeledel, nyúleledel, madáreledel (papagáj, kanári, pinty, galamb), féreghajtó kutyáknak, nylon szájkosár (azaz szájbekötő harapós kutyáink kezeléséhez), egy porzsák nélküli porszívó kórházunkba.

11 órakor Nick Árpád Guinness-rekorder erőművész egy kb. 2 tonnás alapsúlyú tehergépjárműben behúzza az árva kutyáknak szánt adományait az állatok karácsonyfájához.

Ne feledje: az örökbefogadáshoz kutyák esetében nyakörv és póráz, macskák esetében macskaszállító kosár szükséges!

A rendezvényen örökbe fogadókat vásárlási utalvánnyal és jutalomfalattal támogatja a Fressnapf Állati áruház.

Félix gazdit keres

2008. december 10., szerda

FÉLIX 5-6 hónap gyönyörű bársonyos bundájú talált ,barátságos kiskamasz kandúrka. Játékos, vagány kissrác, nálunk rögtön feltaláta magát, első perctől szeret ágyban aludni.
Ivartalanítva, féregtelenítve és egyszer oltva keresi gondoskodó gazdiját. Cicákkal szivesen játszik, a kutyáinkkal szemben egészséges távolságtartással viselkedik.

Érd:
turai.monika(kukac)citromail(pont)hu
vagy 20-9715-883

Gombi gazdát keres

2008. december 10., szerda

Gazdára talált

Budapestről és vidékről is várjuk a gazdijelöltet! November végén lett három hónapos ez a szépséges, ezüstszüke cirmos cicalegényke. Szeretni való, kedveskedő, kíváncsi kis felfedező. Kedvenckének szeretném odaadni, lehetőleg lakásba, esetleg kijárási lehetőséggel. Csak annak, aki felelőséggel neveli majd. Vállalja az ivartalaníttatást és az ajánlott oltások beadatását. Kérlek, gondold át, életed része lehet-e ez a kis élőlény! Csak azután dönts, kéred-e?


Gazdátlan állatok karácsonya – Nyíregyháza

2008. december 08., hétfő

Az Állatbarát Alapítvány szeretettel meghív minden állatbarátot december 14-én, vasárnap 14 órára az Állatotthonba egy közös karácsonyi ünnepségre.

Idén közel 170 kutya, és 15 cica tölti majd az ünnepet az Állatotthonban, szeretnénk ezzel az eseménnyel szebbé varázsolni az ő karácsonyukat is. Az Állatotthonban felállítunk egy fenyőfát, amely alá hálásan fogadunk bármit, amivel a kutyáknak és cicáknak örömet szereznek a szeretet ünnepén. Finom falatok (kutya és macska eledelek), játékok, állatápolási-és felszerelési cikkek (nyakörvek, pórázak, fésűk, samponok), meleg takarók, plédek ajándékozásával, vagy az állatokkal való foglalkozással, sétáltatással, szeretetteljes gondoskodással Ön is boldogabbá teheti a gazdátlan állatok karácsonyát.

A Nyíregyházi Mentőkutyás Egyesület kutyás bemutatót tart majd a helyszínen.

Sok szeretettel és forró teával várunk mindenkit 2008. december 14-én (vasárnap) 14 órától Nyíregyházán a Csatorna utca 2. szám alatti Állatotthonban.

Aki nem tud ekkor eljönni, nem kell elkeserednie, a következő napokban is 8-16 óráig folyamatosan fogadjuk azokat, akik díszíteni szeretnék az állatok karácsonyfáját, vagy a fa alatt szeretnék elhelyezni a kutyáknak és cicáknak szánt meglepetéseket!

Tegyük széppé együtt a magára hagyott kutyák és cicák karácsonyát!
Hálásan köszönünk minden felajánlást!

Bővebb információ kérhető:
Állatbarát Alapítvány
Nyíregyháza Csatorna u. 2.
Tel.:42/727-736
www.allatbarat.com
allatbarat(kukac)allatbarat(pont)com

Héli gazdit keres

2008. december 07., vasárnap

Aranyos, oltott puli keverék kiskutya sürgősen új gazdit keres!

Gyönyörű, pulitermetű, keverék, 7 hónapos, szuka, játékos, vadóc kiskutya, ingyen elvihető. A kutyus neve: Héli. Minden oltást megkapott. Leginkább gyerekek mellé, szökésbiztos udvarra ajánljuk!
Héli jelenleg Nyíregyházán él.

Érdeklődni lehet: 20/9733-127

Nem cica, de nagyon kellene neki egy gazdi

2008. december 06., szombat

Találtam egy kutyust. Közepes termetű, valószínűleg fiatal, ha jól láttam kan, tigriscsíkos, valószínűleg staffordshire keverék. IX. kerület József Attila lakótelepén van, az Ifjúmunkás utcán, a Kőrösi Csoma Sándor Ált. Isk. előtti füves részen. Vizet, ételt viszünk neki többen, egy kis ágyat is kapott, viszont hideg van neki nagyon, hiszen rövid a szőre- A lakásba nem hozhatom fel, mert két cica van itthon, plusz 2 ember, és kicsi a hely már így is. Kezdeti félelme sokat oldódott, pacsit osztogat, hálás, bízik az emberben nagyon. Kifejezetten szép kutya, ami a képen sajnos nem nagyon látszik, hiszen az az első napon, megrettentségében készült. Kérek valakit, hogy legalább ideiglenesen fogadja be, és akkor felveszik menhelyes várólistára, de aki örökre mellette dönt, az nagyon jól jár vele!
Akik ápoljuk megbeszéltük, h. anyagilag támogatjuk a kutyust, tehát segítünk, ha valaki mellette döntene!

Telefon: 06 70 207 9695
Mail: eszen85(kukac)gmail(pont)com

Gazdit keresünk 2 kutyakölyöknek

2008. december 06., szombat

Gazdit keresünk két árván maradt és utcára kitett kutyakölyöknek. Kb. 3 hónaposak, a fekete-fehér kislány pointer-keverék, a barna-fehér pedig kisfiú, szetter-féle. Tündérek, okosak, barátságosak – ahogy a fényképeken is latszik!

Jelenleg Görögországban tartózkodnak, ahol a helybeliek az állatok iránt nem sok megértést tanúsítanak… Sajnos mi nem tudjuk megtartani őket, mert egy kollégiumban lakunk és természetesen tiltja a házirend, ezért egy kutyapanzióban várnak szerető gazdira. A papírokat és az utaztatásukat megszerveznék itt segítőkész emberek!

E-mail cím: valentinzsofi(kukac)yahoo(pont)comElveszett a cicám Fehérvárcsurgón 2008. nov 24-én

2008. december 06., szombat

Hátsó lábainak gyenge az izomzata, gyakran gyullad be neki és fáj, tehát orvosi ellátás kell neki. Különleges csíkozású és nagyon puha szőrű cica. Nov. 24-én hétfő reggel még megvolt, este már nem jött elő. Kis társa itthon volt, ő nem. Valószínű elvitték. Magától nem kóborolt volna el.

Telszámom: 30/2077137

Köszönöm a segítséget!

Ánizs SOS gazdit keres

2008. december 06., szombat

Gazdit keres ez a csöpp, 3 kg-os, 8 hetes szuka kutya, aki az állatorvos szerint nem is lesz több 10-12 kg-nál. ÁNIZS a neve. Oltási programját megkezdte, kapott féreghajtót, és kullancs meg bolha elleni védelmet! Örökbefogadási szerződéssel vihető el, a későbbiekben ivartalanítási és chipezési kötelezettséggel! Felelősségteljes, gondoskodó, szerető gazdit, családot keres, ahol a kutyát valóban társállatnak tartják! CSAK NAGYON JÓ HELYRE!!! Szeretnénk nyomon követni Ánizs sorsát, meglátogatnánk néha egy előre egyeztetett időpontban, reméljük, ez nem jelent problémát, és hogy néha halljunk felőle, örülnénk időről-időre egy-egy képes élménybeszámolónak!   Speciális jellemvonások: már most 8 hetesen is nagyon jó jelzőkutyának bizonyul, jelzi, ha idegen közeledik. Nagyvécézés szándékát jelzi, amikor a kijárati ajtóhoz megy, és nyüszög. Pisilni még örömében is becsurizik, de ahogy idővel erősödnek a záróizmai, sok sétával hamar szobatiszta kislány válhat belőle! Nagyon szeretne tartozni valakihez, ez érződik, egyébként pedig egy tündér!!!   Ánizs 2008. december 7-ig maradhat ideiglenes befogadójánál, a további sorsa kérdéses. Kérlek, segítsetek!!!

Gazdi-jelöltek hívjanak a 06(30)989-24-28-as számon,
vagy írjanak a pusisammy(kukac)vipmail(pont)hu-ra!

Szigorítják az állatkínzás büntetését!

2008. december 06., szombat

2008.12.01
A Parlament mai döntése szerint ha különösen kegyetlenül vagy hosszú ideig kínoznak egy állatot, azt ezután akár 3 év börtönnel is büntethetik!
A képen látható a lovat gazdái bekergették a mocsárba, hogy ott pusztuljon el, mert állatorvosra sajnálták a pénzt…
Szigorítják az állatkínzásért járó büntetést, erről döntött a parlament. Ha különösen kegyetlenül vagy hosszú ideig kínoznak egy állatot, az lehet akár 3 év börtön is. Eddig 2 év volt a maximum, de a bírók a gyakorlatban pénzbüntetést vagy felfüggesztett börtönt adtak. Az állatkínzás már öt éve lenne büntethető börtönnel, de eddig még csak egyetlen letöltendő börtönbüntetést szabtak ki állatkínzásért Magyarországon! Évente 500 állatkínzás derül ki, de bíróságra csak minden tizedik eset kerül.
Az állatvédők, így Dr. Pallós László országos állatvédelmi főfelügyelő szerint is önmagában kevés, ha szigorítják a törvényt, a bíróságok ítélkezési gyakorlatán még bőven van mit változtatni! Az eddigi pénzbüntetés, közérdekű munka, felfüggesztett szabadságvesztés túl enyhe büntetés!
Angliában ennek a kutyának a gazdái az állat túletetéséért 3 év felfüggesztett börtönt és 5 millió forintnak megfelelő pénzbüntetés kaptak!

A TV2 Tények riportja

Egy nagyon kedves macskacsalád keres szerető gazdát, végleges otthont!

2008. december 05., péntek

A családot egy fiatal pár hozta be, ők mentették meg őket a közelgő tél elől egy elhagyatott nyaralóból, de sajnos nem tudnak velük együtt élni, mert a családban allergia van.
Papa és mama is ivartalanítva van, mindhármójuk oltott már.
A szülők 1,5 év körüliek, a pici 10 hetes. Közönséges házimacskák.
Teljesen egészségesek, emberhez szokottak, kimondottan kedves cicák.
Macskáktól nem megszokott szoros családi kötelék van közöttük, ezért jó lenne, ha együtt tudnának esetleg maradni, de minden megoldás nagy segítség!
Jelenleg a FeliCaVet Állatorvosi rendelőben (Bp) élnek egy ketrecben, kérlek segítsetek!

Érdeklődni lehet:
06 20 5151675 vagy 06 1 2466945


Tim elveszett

2008. december 05., péntek

December 1-jén, a Pipacs u. 3-ból elveszett 5 hónapos tarka, kandúr, Tim névre hallgató kölyök cicusunk. Roppant barátságos, vakmerő, dörgölőző cica. Testvére nagyon hiányolja! Aki tudja, hol csavarog, kérem, értesítsen bennünket, nagyon köszönjük:
310-747

Talált cica gazdát keres

2008. december 05., péntek

Megtalálták

2008.12.02-án (délután) a VIII. ker. Trefort utcában találtunk egy cicát. Fehér, hosszú szőrű (de nem tűnik perzsának), néhol foltokkal. Valószínűleg lány, de mivel eléggé fél, nem igazán tudtuk megnézni. A bundája nagyon tisztának és rendezettnek tűnik, biztos, hogy házimacska, és ha épp nem fél, akkor nagyon dorombolós is.

Misi elveszett

2008. december 02., kedd

Misi, az újlipótvárosi padlások réme múlt pénteken meglépett egy Kresz Géza utcai bérházból. Misi egykor kandúr volt, cirmos (némi barack árnyalattal), hasán és egyik mellső lábán fehér folttal (ezek általában szürkének látszanak…). Egy régebbi baleset folytán négy szemfogából csak kettő van meg, két oldalt, átlósan, ezért Kétfogú Főmérnökként is ismerik a környéken. Misi nagyon hiányzik elárvult gazdáinak, és mostanra nagyon éhes és elveszett lehet, bár nyáron a telken a pockok réme, a pesti flaszter nem az otthona… Ha valaki látja, kérem kontaktáljon…!

E-mail: konzolos(kukac)yahoo(pont)co.uk

Tatabányai cicák gazdit keresnek

2008. december 01., hétfő

Sajnos tatabányán egy hölgytől 30 cica lett elkobozva, és ebből még maradt egy pár, akik gazdit keresnek. Jelenleg a tatai állatkórház vendégszeretetét élvezik, de sajnos onnan lassan menniük kell. Mindegyik cica ivartalanítva lett, és le vannak tesztelve, teljesen egészségesek. Az ivarukat nem tudom sajnos, de ha telefonon érdeklődnek, a fénykép alapján a hölgy eltudja mondani melyik milyen. Csak nagyon jó helyre szeretnék adni őket, mivel eddig nagyon rossz volt a sorsuk. Egyébként mindegyik szelíd, hízelkedő, és nagyon hálás a simító kézért.

A cicákról érdeklődni lehet a 06-20-965-3094-es telefonszámon.Keleti rövid szőrű lány cica gazdit keres

2008. december 01., hétfő

Gazdára talált

2008 májusában vettem egy keleti rövid szőrű lány cicát, akinek érkezése után súlyos allergia alakult ki nálam. Hónapok óta küzdöm a problémával, az eredmények elkeserítőek, 4 keresztes macskaszőr és macskahámsejt allergiám van, amit már gyógyszerekkel sem tudok kordában tartani.
Azért fordulok Önökhöz, mert cicámtól fájó szívvel meg kell válnom, de menhelyre nem szeretném beadni, de muszáj neki új gazdit keresnem. Ismerősök, rokonok nem tudnak segíteni, sajnos.
Lelkiismeretes, gondos, állatbarát gazdit keresek, aki szívesen lenne gazdija egy 10 hónapos gyönyörű, imádni való cicalánynak. 2008 február 9-én született, szobatiszta, karomkoptatóhoz szokott, jó étvágyú, kedves kis drágaság. Nagyon fáj, hogy meg kell válnom tőle, de sajnos, az asztma veszélye miatt kénytelen vagyok.
Szeretnék JÓ gazdit találni neki! Szaporítók kíméljenek!!!


Döng gazdát keres

2008. december 01., hétfő

Segítséget szeretnék kérni, hogy Döngének megfelelő helyet és körülményeket találjunk.
Sajnos velünk nem maradhat tovább, de jó lenne, ha valakinek a segítségére lehetne.
Ha nem vagyok otthon és nem kötöm meg, szökik, ha vele vagyunk, akár a kapu is tárva lehet órákig, eszébe se jut elmenni.
Anno részt vett terápiás képzésen, de nem fejezte be, gyógypedagógus gazdája nem tarthatta meg tovább,így került hozzánk. Ha terápiában foglalkoztatható és egy megfelelő terapeutával segítségére lehet valakinek, kár lenne ketrecbe zárni.

a száraz adatok:
nagy testű
4 éves
kan
1 éve ivartalanított
barátságos
kedves
szelíd
gyönyörű rotweiler németjuhász keverék
nem házőrző
oltva van

árnyaltabban:
halk szóra jobban reagál, mint a hangosra
labdáért bármire képes
jól úszik
sétál pórázon és anélkül
szót fogad
nem a világ legbátrabb kutyája
van egy sípja, aminek a hangjára bárhonnan visszajön

Érdeklődni lehet:
mahr.kinga(kukac)gmail(pont)com
Fót-Kisalag
+36 30 4793483


Gazdikereső cicák Tárnokon 5

2008. december 01., hétfő

TIMOTY, 4 hónapos, kisfiú cica. (ivartalanított)
Legjellemzőbb tulajdonságok:
Nagyon kedves, dorombolós, szeret a gazdijával aludni, bújós, kedves.
Szobatiszta.

Tárnokon ideiglenes befogadónál várja a gazdik jelentkezését!!

Érdeklődni lehet: 20-420-45-07 vagy 20-591-15-28

Gazdikereső cicák Tárnokon 4

2008. december 01., hétfő

ANTONIÓ, 4 hónapos, kisfiú cica. (ivartalanított)
Legjellemzőbb tulajdonságok:
Igazi cirmos, gyönyörű zöld szemekkel. Gyors, és erőszakos, nem túl érzelmes típus. Életrevaló, a kajáért mindent!
Szobatiszta.

Tárnokon ideiglenes befogadónál várja a gazdik jelentkezését!!

Érdeklődni lehet: 20-420-45-07 vagy 20-591-15-28

Gazdikereső cicák Tárnokon 3

2008. december 01., hétfő

KISFIÚ, 3 hónapos, kisfiú cica.
Legjellemzőbb tulajdonságok:
szeret birkózni, a nagyokkal kikezdeni, nagyon dorombolós.
Szobatiszta.

Tárnokon ideiglenes befogadónál várja a gazdik jelentkezését!!

Érdeklődni lehet: 20-420-45-07 vagy 20-591-15-28

Gazdikereső cicák Tárnokon 2

2008. december 01., hétfő

POCAKPIRI, 3 hónapos, kislány cica.
Legjellemzőbb tulajdonságok:
még kisebb, mint Bátorka. Trikolor, félősebb, babacica és a méretéhez képest hangos, a Megasztáron különdíjas lenne.
Szobatiszta.

Tárnokon ideiglenes befogadónál várja a gazdik jelentkezését!!

Érdeklődni lehet: 20-420-45-07 vagy 20-591-15-28

Gazdikereső cicák Tárnokon 1

2008. december 01., hétfő

BÁTORKA, 3 hónapos, kislány cica.
Legjellemzőbb tulajdonságok:
bájos, tündérke, átlagosnál kisebb… mini alkat, kedves, bújós, jól viselkedik.
Rendkívül szeret drótok társaságában lenni, de semmi rosszat nem tesz, csak kíváncsi. Tipikus nő. 🙂
Szobatiszta.

Tárnokon ideiglenes befogadónál várja a gazdik jelentkezését!!

Érdeklődni lehet: 20-420-45-07 vagy 20-591-15-28

T A L Á L T K U T Y U S!

2008. december 01., hétfő

November 24-én találták Csepelen, sérülten!
4-5 év körüli közepes testű szuka kutyus! Barátságos, ápolt. A főbb vezényszavakat ismeri és teljesíti. Megtalálásakor nem volt rajta semmi,chip nincs benne. Lábai kicsit barnás színűek. Csípőproblémái miatt kicsit rogyadoznak a hátsó lábai!
Jelenleg a NOÉ Állatotthon Alapítvány MiniMenhely részlegének gondozásában van a kutyus.
Ha valaki felismerné hívja az alábbi számok valamelyikét!

06 20 346-23-24
06 20 970-51-74