Archívum: 2008. május 23.

3 cica gazdát keres

2008. május 23., péntek

Környékünkön, Budapesten a XI. és a XXII. ker. határán az idén tavasszal kiürített az önkormányzat egy hajléktalan telepet, és az állatok a telepen maradtak. Kutyák és macskák egyaránt. A kutyák mára elkóboroltak valamerre, de olyan is van akit a közeli buszgarázsnál befogadtak. A délbudai bringaút mentén van ez a terület. Egy nagyon szép liget az egész. Egy kora reggeli bringázásom közben vettem észre, hogy az egyik viskó romjain macskák kucorognak. Sajnáltam őket, de tovább mentem. Minden reggel megnéztem őket, igaz csak távolról. Egy hideg, párás, kora tavaszi reggelen az egyik, a fekete macska rám nyávogott. A távolság akkora volt köztünk, hogy nem is gondoltam, hogy meghallja, hogy szólok hozzá. A nyávogása annyira szíven ütött, hogy annyit mondtam, hogy na mi van, hát itthagytak ezek a gonosz emberek? Ahogy meghallotta a hangom, elindult felém. Hirtelen elakartam menni, mert nem szándékom kapcsolatot alakítani vele, mert úgyis csak becsapnám, mert nem tudom magamhoz venni.
Ő jött, én nem mentem és így megszelídített.
Más nap reggel vittem neki ennivalót, arra előkerült előbb egy cirmos, majd egy fehér.
Nekik szeretnék egy vagy több embert aki befogadná, és tudná őket szeretni.

Érdeklődni lehet: 06 1 204 4650
hgertrud(kukac)gmail(pont)com
vagy gybenjamin(kukac)gmail(pont)com

haromcicaw080523.jpg

További képek

Vörös-fehér kiscica gazdát keres

2008. május 23., péntek

Találtam 3 napja egy gyönyörű vörös-fehér, kb. 10 hetes kis kandúr cicát. Valaki bedobta egy ház kertjébe, ott beszorult a kerítés és egy bozót közé. Mikor meghallotta, hogy van ott valaki, elkezdett keservesen nyávogni. Kiemeltem nagy nehezen. Nagy benne az életösztön, mert annyira ágaskodott, hogy ki tudjam szedni onnan. Nagyon hálás volt, hogy megmentettem. Azonnal elvittem orvoshoz, aki adott neki féreghajtót és egy kis antibiotikumot, mert piros volt a torka. Ki volt hűlve, éhes és koszos volt, de ezen kívül semmi baja. Most már tiszta, gyönyörű szép cica, nem lett náthás sem és beleszoktattam az alomba. Én nem tudom megtartani, mert már van három macskám, és lakásban élek. Kérem, aki egy igazi kis egyéniségre vágyik, akit kényeztetne élete végéig, jelentkezzen!

Telefon: 06302102453

mindenf049w080523.jpg

Gazdit keres ez a szépséges kislányka, Törpilla

2008. május 23., péntek

Gazdára talált

Kb. 7 hetes, fehér alapon hamuszürke foltokkal, iszonyatosan vagány, játékos, örökmozgó, gyönyörű.

Története: szombaton a szentendrei úti Auchan bejárata mellett nyivákolt egy dobozban, amiről kiderült, hogy rágcsálók elleni méreggel teli dobozka . „Kedves” ex-gazdája szépen belepakolta.Nem tudtuk kicsalni belőle, Auchan dolgozói pedig nem voltak éppen segítőkészek, így méreggel, dobozzal együtt vittem el dokihoz. Kapott infúziót, a méreg ellen ellenszert, illetve jelenleg kezelés alatt áll (macskanáthás). Első oltás és féreghajtás után örökbe fogadható (kizárólag álomgazdinak adom a kis túlélőt), örökbefogadási szerződéssel, ivartalanítási kötelezettséggel és a fő szempont még: a későbbi kapcsolattartás. Jelenleg Pilisvörösváron van a cica.

torpilla004080523.jpg

torpilla008080523.jpg

torpilla009080523.jpg

Segítség a Vizslamentőknek!

2008. május 23., péntek

Kedves Vizslások és más kutyakedvelők!

A vizslamentőknek nagy szüksége lenne minden segítségre, ugyanis az elmúlt időszakban nagyon-nagyon megnőtt az árva, gazdikereső vizsik száma, és ez mind anyagilag, mind elhelyezés szempontjából kezd a fejünkre nőni. Olyan segítőket keresünk akik rendszeresen, havonta tudnának valamennyi pénzzel segíteni egyesületünknek, legyen az akár csak havi 1000 Ft is, ami, ha belegondolunk, talán nem is olyan sok, 3-4 tábla csoki, 2 doboz cigi, egy mozijegy, vagy egy mekis ebéd ára. Óriási segítség lenne, ha számíthatnánk egy havi fix összegre, amit állatorvosi ellátásra, panzióztatásra, chipezésre, élelemre költenénk. Szükségünk van továbbá olyanokra, akik segíteni tudnának pl. fuvarozásban, ideiglenes befogadásban, sétáltatásban. Kérem, aki bármilyen módon tud segíteni, vegye fel velünk a kapcsolatot:

info(kukac)futrinkautca(pont)hu
06-30-284-1278

(Az is NAGYON nagy segítség, ha ennek a bejegyzésnek a címét elkülditek az összes ismerősötöknek). Munkánkról, gazdikereső kutyáinkról itt olvashattok:
www.futrinkautca.hu
www.vizslasos.hu
Rendszeresen frissített kutyás fórumunk pedig itt található:
http://www.freeforum.hu/futrinkautca

Köszönjük!