Archívum: 2008. március 05.

Süket-néma néni elveszett Robi kutyusa!

2008. március 05., szerda

Kérlek benneteket segítsetek! Ma egy öreg süket-néma néni a könnyeivel küszködve ezt a képet tartotta a kezében, amikor bekopogott a kozmetikám ablakán. Fogyatékossága miatt szinte teljesen lehetetlen neki a kutyus keresése.
Leírta nekem egy lapra, hogy január 3.-án miközben a betegszállító mentő elvitte, a kutyus elkóborolt, mert a mentősök nem zárták be a kaput!
Most engedték ki a kórházból és idősen, betegen elindult de fogalma sincsen, merre keresse! Annyira megsajnáltam, tudom az esély arra, hogy ez a kutyus még él, talán kevés, de hiszek abban, hogy csodák vannak!
A kutyusról amit leírtam, hogy 13 éves, kan, Robi a neve és Mátyásföldről tűnt el január 3-án délután 17-óra körül!
Azóta lehet, hogy valaki befogadta, akkor valószínűleg ott lehet valahol a környéken, de az is lehet, hogy állatmenhelyre vagy ne adj’ Isten sintértelepre került és onnan már örökbe adták, akkor viszont bárhová kerülhetett az országban! Tehát ha bárki tud a környékén egy azóta felbukkant hasonló kutyusról, az kérem jelentkezzen!
Kérlek benneteket, ha bárki bármit tud Robi kutyusról, vagy segítene nekem keresni, segítsetek!

Köszönöm!

hpim3984080305.JPG

Két tonna aprópénz állatvédelemre

2008. március 05., szerda

Több, mint 2 tonna aprópénz gyűlt össze eddig a nyíregyházi Állatbarát Alapítványnál a forgalomból kivont 1 és 2 Ft-osok begyűjtésére szervezett akció során.

Az adománygyűjtő kampány országszerte népszerű. Bár nagyon sok szervezet gyűjti az érméket, mégis az ország egész területéről folyamatosan érkeznek a felajánlások az állatvédő szervezethez. A hazai aprópénzen kívül még másik 34 ország érméjét is megtalálták az Alapítvány munkatársai az adománygyűjtő dobozokban, Ázsiától, Amerikán keresztül Izlandig!

Az eddig beérkezett aprópénz értéke meghaladja az 1 millió forintot. A kampányt március végéig meghosszabbították az állatvédők, így még mindenkinek lehetősége van arra, hogy eljuttathassa a forgalomból kivont érméket a szervezethez. A beérkezett összeg teljes egészét az Állatotthonban elhelyezett 200 gazdátlan kutya és cica élelmezésére, gyógykezelésére fordítják. A befolyt adományokra óriási szükség van, hiszen évente mintegy ezer beteg, legyengült, balesetet szenvedett, vagy fizikai bántalmazás miatt sérült állaton segítenek az Alapítvány munkatársai.
____________________________

Állatbarát Alapítvány
Nyíregyháza, Csatorna út 2.
Tel.: +36 42/727-736
web: www.allatbarat.com
Adószám: 18791927-1-15
Számlaszám: 11744003-20374268

adomany080305.JPG adomany1080305.JPG