Archívum: 2007. június 12.

Matyi elveszett!

2007. június 12., kedd

Matyi hazament! 🙂

(2007. 06. 09- ÉN ELTŰNT A SOLYMÁRRÓL SPORT UTCÁBÓL MATYI, 1 ÉVES IVARTALANÍTOTT KANDÚR CICA. KISTERMETŰ, CIRMOS-FEHÉR SZÍNŰ, NYAKÁBAN RÓZSASZÍNES BOLHAIRTÓ NYAKÖRV VAN.
SZOMBAT ÓTA NEM JÖTT HAZA , GAZDÁJA NAGYON VÁRJA VISSZA!!!

06-70-389-94-69
annucus(kukac)yahoo.co(pont)uk)

matyi_resize.jpg

Évértékelő – 1 éves a Talált cicák!

2007. június 12., kedd

Hogy, hogy nem, de ha jobban megnézitek, éppen egy éve indult útjára a találtcicák, egy másik blogmotorral és tárhellyel.

Itt az ideje az értékelésnek, visszatekintésnek, ilyesmi.

Annak idején azért ajánlottam fel másoknak is a hirdetési lehetőséget, mert meglepődtem, hogy az én hirdetésemre mennyi telefont kaptam, miután a macska.lap.hu szerkesztője, Petróczy Judit felrakta az akkor még igencsak fapados oldalamat a linkek közé. Ezt innen is nagyon köszönöm neki!

A többi már szinte jött magától, köszönet azoknak, akik szerettek volna segíteni a hontalan cicákon, és megtisztelték a honlapomat a hirdetésükkel! Jelenleg pedig már többféle együttműködésben is érdekeltek vagyunk: van, aki társszerkesztő, van, akiknek külön kategóriája van az általuk mentett cicákhoz, és van, akivel kölcsönösen hivatkozunk egymás honlapjára. Mert minél több helyen lehet gazdát keresni, annál jobb a cicáknak.

Jöjjön tehát az elmaradhatatlan statisztika a forgalomról, ezen a tárhelyen, ebben a formában, az 2007-es évről (amolyan félévértékelésként…):

Volt 7543 látogatónk (amúgy ezen a tárhelyen eddig összesen 12500), akik 19648 oldalt néztek meg összesen, és átlagban 2,5 percet töltöttek a honlapon. A látogatók fele még mindig új látogató, de 69-en több, mint 200-szor látták már a honlapot. Az átlag eddig napi 46 látogató, de a legutóbbi két hétben ez felment 71-re, és a napi legtöbb 114 volt.

A látogatások 50%-a más oldalakon található linkekről, 21%-a keresőkből érkezik, 27% a direkt elérés (szaknyelven: brózerba bepötyögés).

Akik már felrakták a találtcicák linkjét:
macska.lap.hu, macska.lapozz.hu, allatvilag.wyw.hu, eszbonto.hu, kisherceg.net, cukisag.blog.hu, kutyakereso_segito.zug.hu, macska.toppon.hu, allatbarat.lap.hu, rssinfo.hu, qwqw.hu, allatvedo.atw.hu.
(És Te mikor rakod fel a linket a honlapodra? Sőt, a találtcicák rss-feed-jét???)

Ugyan a látogatók kétharmada budapesti, de további 50 magyar (és „külföldi magyar”) városból is van érdeklődés, úgyhogy természetesen nem korlátozódunk a fővárosra.

Hát ennyi. A fejlődés viszont megállíthatatlan, a küldetésem Bill Gates-szel szólva: macskát minden háztartásba!!! Egy másik híresség szavajárásával: be fogjuk fejezni és meg fogjuk csinálni! Ennek érdekében frissítettem a blogmotort, így most legfőbb újításként lehetőség van rss-feed-ek megjelenítésére is. Sajnos csak utf-8-ban, sajnos csak az xml-ben deklaráltan. Ami Magyarországon még eléggé döcög, hogy így mondjam.

Végezetül Mindenkit arra kérek, hogy vegye figyelembe, a mentett macskák vírusfertőzéseket hordozhatnak magukban, amelyek halálosak is lehetnek, ezért akinek van már otthon cicája, az fokozott körültekintéssel járjon el. Vizsgáltassa meg a befogadott cicát már az első napon az állatorvossal (ennek természetesen anyagi vonzata is van!), és szigorúan különítse el a többiektől, amíg gazdára nem talál. Utána fertőtlenítsen a lakásban. Mivel elvileg így is lehet esélye a fertőzésnek, a legjobb, ha olyanok mentik vagy fogadják be (ideiglenesen is) a cicákat, akiknek még nincs. Ez persze az ideális eset, de odafigyeléssel megelőzhetők a tragédiák. Nem a macskák (be)gyűjtése a cél (azok általában sokkal jobban feltalálják magukat a szabadban, mint a kutyák, a pénzt az „elaltatás” helyett inkább az ivartalanításra kellene költeni, ugye…), hanem a gazdákhoz juttatása, ezzel biztosítva számára egy veszélytelenebb életet.

Akkor hát további kellemes honlaphasználatot, a továbbiakban majd igyekszem esetleg hasznos információkat is nyújtani a macskákról, meg ami mögöttük van, de erre nem mernék megesküdni.

Üdvözletem!
Gyuri