Archívum: 2007. június

Gazdát kereső nőstény kölyökcicák

2007. június 30., szombat

Gazdára találtak!
(Gazdát keres 3 db 6-7 hetes nőstény kiscica. Egészségesek, virgoncak, kutyakompatibilisek, kétszer voltak féregtelenítve.)

kislany2_resize.JPG
kislany3_resize.JPG
kislany4_resize.JPG

Bajusz elveszett!

2007. június 28., csütörtök

Június 19-én vettünk Vésztőn egy macskát a másik cicánk mellé párnak. Haza felé beugrottunk a rokonainkhoz Csépára. Anyukám bement a boltba ajéndákot venni, én meg kiszáltam a kocsiból kezemben a cicával. Addig nem is volt gond, amíg elő nem jött ugattva egy kutya. Ekkor a cica kiugrott a kezemből, beugrott egy kerítésen. Azóta nem láttuk. Mindenhol kerestük, de éjfél felé haza kellett indulnuk a többi állatunk miatt Budapestre. A faluban mindenki tudja, hogy keressük, és ők is keresik. A cicus vagy megbújt, vagy elindult hazafelé.
A cica két éves Fókabarna színű kandúr kék szemmel. A farkincája kicsit világosabb, mint a mancsai, meg a fejecskéje. Bajusz névre halgat, nagyon kedves, bújos cica. Kutyáktól nem fél
Kérek mindenkit aki látta, vagy hallott róla az hívjon a 0630/38-200-48-as telefonszámon éjjel-nappal.
Nagyon várjuk őt!!!

bajusz.jpg

Csodaszép kandúrkák gazdit keresnek

2007. június 28., csütörtök

Gazdára találtak

(Most még csak 4 hetesek, július vége felé vihetőek el akár együtt, akár külön is. Mindketten egészségesek, gyönyörűek.
A leendő gazdi örökbefogadási szerződés aláírásával tudhatja majd magáénak őket, emellett
kedvezményes ivartalanításra szóló kuponnal is megajándékozzuk!)

pict7321_070628_2_wp.jpg pict7322_070628_2_wp.jpg pict7323_070628_2_wp.jpg

Kiscicák gazdát keresnek

2007. június 28., csütörtök

Gazdára találtak

(4 csodaszép cirmos és cirmos-fehér kiscicának keresünk szerető gazdit! 1-2 hét mulva elvihetőek, örökbefogadási szerződéssel..)

ttfeleanyacica_wp.jpg

pict7308_070628.jpg pict7309_070628.jpg

pict7326_070628.jpg pict7329_070628.jpg

Két kiscicának szeretnék gazdit találni

2007. június 28., csütörtök

Ezt a két kis rosszcsontot az utcán találtam kidobva 5-6 hetesek lehetnek. Mindkettő önállóan eszik, alomra jár.
Sajnos panelban lakom és van két nagy cicám, akik nem látják őket szívesen.
Mivel reggeltől estig dolgozom, egész nap egyedül vannak, úgyhogy minél előbb jó gazdinál szeretném őket tudni.

Minden segítséget köszönök.

06/30-462-9330
b.farago(kukac)medical-tribune(pont)hu

muki2.JPG

torpe3.JPG

BOBO elveszett!

2007. június 26., kedd

Június 24-én reggel elcsatangolt BOBO, a fekete (majdnem teljesen) perzsa cicánk. A cica ivartalanított kandúr, másfél éves korához képest nem túl nagy méretű. A II. kerületben lakunk, a Gyorskocsi u.- Vitéz u. sarkánál.

Kérjük, aki látta, vagy tud róla valamit, jelentkezzen a 0670-3262-406-os számon.

A MEGTALÁLÓNAK MAGAS JUTALMAT ADUNK.
Nagyon várjuk haza.

bobo_070626_wp.jpg

TALÁLTUNK egy SZÜRKE PERZSACICÁT!

2007. június 26., kedd

A kertünkben találtunk ma reggel (2007.06.24.) egy sötétszürke színű perzsacicát. Nagyon szelíd, okos cica. Rettentően le van soványodva, de állatorvos látta és úgy tűnik nincs semmi komoly baja, csak erősödnie kell. A szőre sajnos teljesen tönkrement a kóborlás alatt, de elvisszük kozmetikushoz aki rendbehozza. Lakásban tarthatták, mert nem igazán találta fel magát a szabadban, valószínűleg nem nagy távolságról kóborolhatott el. Szerintem a II. kerületnek az alábbi részei jöhetnek szóba: Szépjuhászné, Hűvösvölgy, Lipótmező. Budakeszi is elképzelhető. Nagyon várjuk a cicával együtt a gazdi jelentkezését!

Köszönöm! Érdeklődni lehet: 30/313-8000

talaltperzsa_wp.jpg

Cirmos kandúr cica gazdát keres

2007. június 26., kedd

Egy bokorban “felejtették” 3 tesójával együtt…
A többiek már gazdira találtak, ez a kis kandúrka keresi még végleges otthonát.
2 hónapos körüli, csodaszép, egészséges, játékos, igazi bűbájos kiscica!

Gazdijelöltek a 30/390-2178 számon kaphatnak bővebb információt.

Kizárólag HOSSZÚTÁVON (gyerek? költözés? stb.) gondolkodó, felelősségteljes érdeklődőket várunk!!

06_20_006_002_wp.jpg

Gazdit keresnek!

2007. június 25., hétfő

Szelektív hulladékgyűjtőbe dobták őket, a tűzoltók segítségével sikerült kiszabadulniuk.
6 hetes kislányok, az igazi gazdira várnak!!

Érdeklődni lehet: 06-20-207-1547

dsc00054_070625_wp.jpg

dsc00059_070625_wp.jpg

A macskák “elaltatásáról”

2007. június 25., hétfő

Sokszor látok olyan hirdetéseket, hogy ha a cicának nem találnak időben gazdát, akkor elaltatják, azaz állatorvos segítségével elveszik az életét. Nos, ez a beállítottság, hogy valaki ezt megfelelő megoldásnak tartja, nagyon-nagyon zavar, ezért most eljött az ideje, hogy leírjam, mit gondolok a dologról. Ez persze szigorúan a magánvéleményem, de talán érdeklődésre tarthat számot.

1. Először is van nekünk egy 1998. évi XXVIII. törvényünk az állatok védelméről és kíméletéről. A 2. § kimondja, hogy a törvény hatálya kiterjed a kedvtelésből tartott állatokra, valamint a háziasított állatok gazdátlan egyedeire, azaz a kóborállatokra is. A macskákra tehát minden formában vonatkozik a törvény. A 3. § meghatározza, hogy állattartó az, aki gondozza, felügyeli az állatot. Tehát aki tart macskát, vagy befogad egy talált macskát, az állattartó, és vonatkoznak rá az állattartók kötelezettségei, vagyis a 4. §-ban meghatározott jó gazda gondosságával történő eljárás, és az 5. §-ban leírt biztonságos elhelyezés és szakszerű gondozás. Arról nem is beszélve, hogy tilos az állatot kínozni.

Nos, van egy külön alfejezet az állat életének kioltásáról. A 11. § kimondja: Az állat életét elfogadható ok vagy körülmény nélkül kioltani nem szabad. Elfogadható oknak, körülménynek minősül különösen … a gyógyíthatatlan betegség, illetve sérülés, a fertőző betegségek kontrollja, valamint az azok ellen való védekezés …. A törvény célja az állatok védelme, értelmetlen megölésük megakadályozása. Ezért csak a valóban gyógyíthatatlan állatok elaltatása jogszerű, az emberi eutanázia teljes analógiájára, és ennek is van egyáltalán értelme. A nagymamát sem altatják el 70 éves korában, csak azért, mert nincs hová tenni, és az unokáknak kell a lakás, ugyebár… (A példáért elnézést kérek a nagymamáktól és az unokáktól!)

De komolyan: aki valamilyen módon hozzájutott egy macskához, az a törvény szerint állattartóvá vált, és csak elfogadható ok vagy körülmény esetén viheti el a cicát az orvoshoz elaltatni. Ebbe tehát nem tartozik bele, ha valaki megunta a macskáját, vagy költözik, vagy gyermeket szül, miközben a macska egyébként teljesen egészséges.

Ehhez jön még a 8. §: Az ember környezetében tartott állat … tulajdonjogával, tartásával felhagyni nem szabad. Az állat elűzése, elhagyása vagy kitétele tilos. Úgyhogy sajnos az sem megoldás, hogy visszaengedjük a macskát a természetbe, marad a gazdikeresés!!!

2. Az elaltatásnak anyagi vonzatai is vannak. Ebből a pénzből vidáman el lehet tartani a macskát addig, amíg az Interneten gazdát nem találunk számára, és akkor legalább törvényesen járunk el.

3. Senki ne legyen lusta tehát, és hirdessen annyi helyen, amennyin csak tud. Vannak lelkes macskabarátok, akik a hirdetéseket maguk is körbeadják, ezért mindig lehet találni valamilyen megoldást.

4. Minden élet egyenlő, egyszeri, megismételhetetlen. Legalábbis csak kevesen hiszik, hogy megismételhető… 😉 Az ember a legintelligensebb élőlény, de ez nem ad okot arra, hogy az állatokat alacsonyabb rendűnek tekintse. Az intelligenciája sokkal inkább arra kötelezi, hogy védje, megőrizze a természetet, és segítse az állatokat. A macskákat és a kutyákat az ember tette háziállattá. Mi hoztuk be őket a világunkba, ahol egyébként védtelenek és kiszolgáltatottak, ezért a mi felelősségünk, hogy méltó életet biztosítsunk nekik.

Összefoglalás

Remélem, kiderült az eddigiekből, hogy az egészséges macskák elaltatása ellen vagyok. A macskák megmentése, befogadása nem játék, aki mégis megteszi, az törvény alapján számon kérhetővé válik, amennyiben megfelelő indok nélkül kioltja, kioltatja az egészséges állat életét, vagy kiteszi az utcára! Az Internet csodákra képes, csak egy kis türelem kell hozzá, és szorgalmas hirdetési tevékenység.

Senkit sem szerettem volna megbántani, csak arra akartam felhívni a figyelmet, milyen felelőssége van annak, aki állatai sorsáról dönt.

Egyébként pedig minden tiszteletem azoké, akik hajlandók tenni valamit a gazdátlan macskákért, befogadják, etetik és elküldik a gazdakereső hirdetésüket! Nekik azt üzenem, tartsanak ki, a cicák gazdára találása, az eredmény kárpótolni fogja a fáradozásukat!

Köszönöm a figyelmet!
Gyuri

S.O.S. cicák gazdit keresnek sürgősen!

2007. június 25., hétfő

Gazdára találtak!

(Sajnos ezen a héten szerdáig (06.27.) kapott haladékot a képen látható 2 cica: egy felnőtt perzsa, 8 év körüli kandúr és kölyke, egy fekete-szürke kisfiú. Kérjük, aki tud segítsen, akár ideiglenes befogadók jelentkezését is várjuk!
A cicák a IX. kerületben vannak.)

apa_070625_wp.jpg

szurkesfiu_070625_wp.jpg

Cirmos kiscicák gazdát keresnek

2007. június 24., vasárnap

A múltkor a szakadó esőben az orrunk előtt raktak ki két cirmos kisfiú cicát egy kocsiból. Nem volt szívünk otthagyni őket, ezért egy ideiglenesnél leraktuk a cicusokat. Az egyik cica olyan kicsi volt, hogy még enni sem tudott egyedül. A nagyobb cica mosdatta, rendezte a kicsit. Most már mindketten szobatiszták, egyedül esznek és nagyon szeretik egymást. Együtt vagy külön-külön is jó lenne nekik egy gazdi, mivel nem maradhatnak az ideiglenes szállásukon sem. (Max. még 1-2 napig esetleg). Nekik szeretnénk segítséget kérni.

Telefonszám: 06/70-56-17-167

070604_153955_wp.jpg

070604_153734.jpg 070606_090342.jpg

Gazdit keresünk sürgősen cicáknak!!!

2007. június 22., péntek

Gazdára találtak!

(Vasárnapig (06.24) gazdát keresünk 3 nagy cicának + 2 kiscicának, mert kedves gazdája és rokona bekattantak. A 3 nagy cica közül 2 fiú, kb. 8-10 évesek, perzsák: fekete, illetve tarka. A harmadik nagycica lány, házicica. A 3. nagy cicának van 3 kiscicája, ebből egynek sikerült gazdit találni, kettő még gazdira vár: egy tarka lány és egy fekete-szürke fiú.
Kérem, S.O.S. segítsetek gazdit találni az 5 cicusnak. A cicák a IX. kerületben vannak.)

1367694_070622_wp.jpg

Talált cicák gazdit keresnek!

2007. június 22., péntek

Négyből hárman gazdára találtak, ő maradt még:

http://localhost/archives/643

(Egy bokorban “felejtették” őket…
2 hónapos körüliek, mindannyian kandúrok, csodaszépek, egészségesek, játékosak, igazi bűbájos kiscicák! Kizárólag HOSSZÚTÁVON (gyerek? költözés? stb.) gondolkodó, felelősségteljes érdeklődőket várunk!!)

06_20_004_wp.jpg

06_20_007_wp.jpg

06_20_002_wp.jpg 06_20_006_wp.jpg

Picicó sürgősen gazdit keres!

2007. június 22., péntek

Gazdára talált!

(Az ideiglenes befogadó sajnos nem tudja tovább vállalni.
Kisfiú, szobatiszta, pillangós buksijú. Kb 6 hetes.)

4978618.jpg

4978633.jpg

S.O.S. Fekete lánymacska gazdát keres

2007. június 21., csütörtök

Van egy 7 éves fekete lány macskám, akinek S.O.S. gazdit keresek. Elköltöztem a kertes házunkból egy panellakásba, és oda sajnos nem vihetem magammal a cicámat.

szaboerika1971(kukac)citromail(pont)hu
06-20/216-0854

cila_070622_wp.jpg

Gazdit kereső fiatal felnőtt cicák

2007. június 21., csütörtök

Két, 1.5 év körüli cirmos nőstény cicának gazdit keresünk! Nagyon kedvesek, emberközpontúak.
Egyikük ivartalanítva van.

További képek:
http://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdit_kereso_cicak/?g2_page=2
és
http://gallery.site.hu/u/kasznakati/gazdit_kereso_cicak/?g2_page=3

Érdeklődni: 30/317-7371

vegyes_064_070621_wp.jpg vegyes_086_070621_wp.jpg

Kandúr cicák gazdát keresnek

2007. június 21., csütörtök

(Gazdit keresnek 3 hónap körüli kandúr kiscicák!)

vegyes_013_wp.jpg vegyes_027_wp.jpg vegyes_029_wp.jpg

Kis cicalány gazdát keres

2007. június 21., csütörtök

Ezt a kedves kis cicalányt a Károly krt-ra kidobta valaki. Nagyon éhesen, nagyon riadtan találtuk meg. Bolhátlanítva lett, a szeme kicsit gyulladt, ami kezelés alatt áll, 1 hét múlva már gyönyörű egészséges kiscica lesz belőle. Kijárósnak is örökbefogadható, nagyon várja a gazdiját!

Érdeklődni:
349-0852, kluhus(kukac)freemail(pont)hu

59_wp.jpg

Tappancs Állatotthon Alapítvány június 23-24-én Örökbefogadó napot tart

2007. június 20., szerda

A rendezvény helyszíne: Tatabánya, Síkvölgy – a szanatórium után balra, egy nagy barna kapu

Ideje: Június 23-24 12:00-17:00.

Az új gazdik és már GAZDIS!!! védenceink egy kis csomagot is kapnak, mellyel elkezdhetnek egy szép és boldog közös életet.

Minden látogatót finom csülkös bablevessel várunk!

http://www.tappancs.atw.hu/

Utcáról mentett cicus gazdit keres!

2007. június 20., szerda

Nagyon kedves, fekete-kávébarna színű, 5-6 év körüli excsöves kandúr cicusnak szeretnénk végleges gazdit találni. Soványan, bolhásan szedték fel az utcán, a szeme is gyulladt volt egy kicsit, de orvos már látta és kezelte, ideiglenes befogadói pedig gondoskodnak róla amíg megtaláljuk neki az Igazit. Ahhoz képest hogy kóbor volt, végtelenül kedves és hálás cica, imádja ha a hasát simogatják 🙂 Komoly jelentkezőket várunk, akik valóban vállalni tudják, hogy élete végéig gondoskodnak róla! Ivartalanításáról gondoskodunk.

Az elérhetőség: 06-20-357-1511 (hajnal 1-ig),
illetve bryan(kukac)freemail(pont)hu.

talalt-fekete_wp.jpg

talalt-fekete2_wp.jpg

Budatétényi cicák gazdát keresnek

2007. június 20., szerda

Gazdát keresnek a képen látható kiscicák. Budatétényben születtek, 5 hetesek. Az egyik kiscirmos lány a többi cirmos és a fekete kiskandúr.

Érdeklődni lehet utánuk a 362-3327 telefonszámon.

cica2_070620_3_wp.jpg

cica1_070620_3.jpg cica4_070620_3.jpg

cica6_070620_3.jpg cica7_070620_3.jpg

V. Menhelysegítő Vásár az állatokért

2007. június 20., szerda

Kattints a képre a nagyobb mérethez!

4vasarzebra_wp.jpg

S.O.S. Újpesti cicák gazdát keresnek

2007. június 19., kedd

Gazdára találtak!

(S.O.S. jó gazdit vagy legalább ideiglenes befogadót keresünk!
A képen látható kiscicákat tegnapi napon találtuk Újpesten, egy bölcsőde pincéjében. Anyukájukat hiába vártuk, nem jött egész nap, így hazahoztam őket ideiglenesen. Kb. három hetesek lehetnek, csak szopiznak (fecskendőből), odafigyelést, napi rendszeres ellátást (3-4 óránként) igényelnek. Szemüket kamillával kezelem, a javulást látni! 🙂

Én sajnos szerda (2007.06.20.) délutánig tudom őket megtartani, mert csütörtökön hajnalban elutazom, így addig kell nekik legalább az ideiglenes befogadó!!!)

hamvas_2.jpg voroske_2.jpg

S.O.S. CICA-VÉSZHELYZET AZ ILLATOS ÚTON

2007. június 18., hétfő

2007. júniús 18. – Ismét S.O.S. CICA-VÉSZHELYZET AZ ILLATOS ÚTON, aki tud, kérjük segítsen: most épp hat kedves, szép cica vár sürgősen megmentőjére, lehet, hogy már csak óráik vannak hátra az életből! Aki akárcsak ideiglenesen is biztonságos helyre be tudná őket fogadni, kérjük sürgősen menjen értük!
Kérjük SENKI NE VIGYEN CICÁT az Illatos útra, inkább próbálja legalább ideiglenesen biztonságba helyezni az esetleg talált cicá(ka)t, majd hívja gazdikereső segélyvonalunkat a 30-429-2923-on vagy írjon az allatvedo(kukac)freemail(pont)hu címre, megpróbálunk segíteni szerető gazdához juttatásukban!

Tanyasi kiscicák gazdát keresnek

2007. június 18., hétfő

A fekete és a teknőc gazdára találtak, a többi cica hirdetése itt olvasható:

http://localhost/archives/684

(Három életerős, egészséges tanyasi kiscicának keresek gazdát – egy lovardában születtek, emberhez, kutyához szokottak, kinti-benti macskának nálam mindig beváltak, akiket elhoztam innen korábban (pl. azonnal szobatiszták voltak…). A cicusok kb. 9 hetesek, a nemüket még nem tudom, de egy fekete, egy teknőctarka és egy fehér-hamuszürke cirmos foltos jószág van. Kb. így néznek ki, mint a képeken, csak sokkal szebbek, mert elég nehéz őket lencsevégre kapni játék közben…
Egy másik alomból, akik most négy hetesek, előjegyezhetők klasszikus cirmos-fehérek, egy fekete-fehér és egy fekete cicus is.
A cicák jelenleg Zsámbékon vannak, én Zsámbék-Páty-Budakeszi körzetben mobil vagyok, de szívesen behozom őket Budapestre is.)

cicak_070618_wp.jpg

cicak2_070618.jpg kiscica1_070618.jpg teknoccica_070618.jpg

Kórházi cicák bezárás miatt gazdát keresnek

2007. június 15., péntek

Kiscicák megmentő szerető gazdijukat keresik… a cicák a Szabolcs utcai kórházban születtek. A kórház jövő hónapban bezárásra kerül, és az ott élő összes cicát el fogják altatni… Ezért legalább a kiscicáknak keresünk gazdit… akik még oly kicsik… és talán így nagyobb esélyük van az életre, hogy addig gazdira találnak… nem úgy mint a szüleiknek, akik már nem a játékos kiscica kategóriába tartoznak, de azért meg lehetne őket is szelidíteni. Akinek lehetősége van arra, hogy befogadjon, annak örömmel várjuk a hívását:

280-2929 vagy 06-30-949-3318

—————————————————

Frissítve!!!

Most érkezett el az idő, hogy a nagy cicáknak is helyet kellene keresni, mert 30-ától bezár a kórház, és én már nem is vagyok ott, mert felmondtak. De kolleganőm intézi a cicák sorsát, megírom a telefonszámát: 320 8066 Kovácsné Zsazsa az izotóp osztályon található. A másik kolleganő akivel lehet beszélni ez ügyben Német Zsuzsa 06 70 361 6236 légyszíves segíts nekik.

—————————————————

Mostmár konkrétumok vannak:
Szabolcs utcsi kórház macskái.
Bezár a kórház jövő hónapban.
Vannak terhes macskák!
Akit a hölgy istápol: ők heten vannak kb.
kellenének befogadók, akár ideiglenesben is.
Kovács Tiborné Zuszsa
3497859

korhaz.jpg

8 hetes cicák gazdát keresnek

2007. június 13., szerda

Gazdára találtak!
(Gazdát keres kettő 8 hetes kiscica. A fekete-fehér kandúr, ő a vagányabb, kezdeményezőbb, a fekete kislány, ő bújósabb, lágyabb természet. Féregtelenítettek, önállóan esznek, isznak, alomra járnak. Gazdátlan mamának a kölykei, most már kedvesek, bújósak, nagyokat hancúroznak.)

Fotók: http://gallery.site.hu/u/Andur/pottyok/

20/435-9649
andur(kukac)freemail(pont)hu

p1130730.JPG

p1130488.JPG

p1130758.jpg p1130783.JPG

Gazdát keresnek!

2007. június 13., szerda

Az anyacicával együtt gazdára találtak!

(1 éves mama cica befogadott, szürke enyhén cirmos, kedves, barátságos, kinti benti cica.
És három 7 hetes kölyke. Egészségesek.
– fehér alapon halványszürke foltos kandúrka
– sötétszürke enyhén cirmos kislány
– barna cirmos kandúrka

További képek:
http://gallery.site.hu/u/Badtina/cica/cicakgazdikeresnek/noracica/)

p1010270_wp.jpg

p1010266.JPG p1010279.JPG p1010283.JPG

Maroknyi pici cica gazdát keres

2007. június 13., szerda

Gazdára talált!

(SOS gazdit keres a képen látható kb. 7 hetes maroknyi pici cica. Budapesten a 12. kerületben találták egyedül (talán kirakták ) a múlt héten, keservesen sírva, és a lakók megszánták és etetgetik, de megtartani nem szeretnék. Szegényke egyedül nagyon rosszul érzi magát, követ mindenkit nyávogva, ha valakit meglát. Barátságos, kedves, kutyabarát cica, aki várja végleges gazdáját, aki anyja helyett is sok időt tudna vele tölteni.)

7hetes_wp.jpg

7hetes2_wp.jpg

És végre új otthonában, a macskák természetes élőhelyén, a puha ágytakarón:

ujitthon_070619_wp.jpg

Fekete-fehér kandúrkák gazdát keresnek

2007. június 13., szerda

Gazdára találtak

(Gazdijára vár ez a 2 tündéri fekete-fehér, 8-9 hetes kandúrka. Szobatiszták, azonnal elvihetőek akár együtt, akár külön is.)

f_kiki_wp.jpg

Matyi elveszett!

2007. június 12., kedd

Matyi hazament! 🙂

(2007. 06. 09- ÉN ELTŰNT A SOLYMÁRRÓL SPORT UTCÁBÓL MATYI, 1 ÉVES IVARTALANÍTOTT KANDÚR CICA. KISTERMETŰ, CIRMOS-FEHÉR SZÍNŰ, NYAKÁBAN RÓZSASZÍNES BOLHAIRTÓ NYAKÖRV VAN.
SZOMBAT ÓTA NEM JÖTT HAZA , GAZDÁJA NAGYON VÁRJA VISSZA!!!

06-70-389-94-69
annucus(kukac)yahoo.co(pont)uk)

matyi_resize.jpg

Évértékelő – 1 éves a Talált cicák!

2007. június 12., kedd

Hogy, hogy nem, de ha jobban megnézitek, éppen egy éve indult útjára a találtcicák, egy másik blogmotorral és tárhellyel.

Itt az ideje az értékelésnek, visszatekintésnek, ilyesmi.

Annak idején azért ajánlottam fel másoknak is a hirdetési lehetőséget, mert meglepődtem, hogy az én hirdetésemre mennyi telefont kaptam, miután a macska.lap.hu szerkesztője, Petróczy Judit felrakta az akkor még igencsak fapados oldalamat a linkek közé. Ezt innen is nagyon köszönöm neki!

A többi már szinte jött magától, köszönet azoknak, akik szerettek volna segíteni a hontalan cicákon, és megtisztelték a honlapomat a hirdetésükkel! Jelenleg pedig már többféle együttműködésben is érdekeltek vagyunk: van, aki társszerkesztő, van, akiknek külön kategóriája van az általuk mentett cicákhoz, és van, akivel kölcsönösen hivatkozunk egymás honlapjára. Mert minél több helyen lehet gazdát keresni, annál jobb a cicáknak.

Jöjjön tehát az elmaradhatatlan statisztika a forgalomról, ezen a tárhelyen, ebben a formában, az 2007-es évről (amolyan félévértékelésként…):

Volt 7543 látogatónk (amúgy ezen a tárhelyen eddig összesen 12500), akik 19648 oldalt néztek meg összesen, és átlagban 2,5 percet töltöttek a honlapon. A látogatók fele még mindig új látogató, de 69-en több, mint 200-szor látták már a honlapot. Az átlag eddig napi 46 látogató, de a legutóbbi két hétben ez felment 71-re, és a napi legtöbb 114 volt.

A látogatások 50%-a más oldalakon található linkekről, 21%-a keresőkből érkezik, 27% a direkt elérés (szaknyelven: brózerba bepötyögés).

Akik már felrakták a találtcicák linkjét:
macska.lap.hu, macska.lapozz.hu, allatvilag.wyw.hu, eszbonto.hu, kisherceg.net, cukisag.blog.hu, kutyakereso_segito.zug.hu, macska.toppon.hu, allatbarat.lap.hu, rssinfo.hu, qwqw.hu, allatvedo.atw.hu.
(És Te mikor rakod fel a linket a honlapodra? Sőt, a találtcicák rss-feed-jét???)

Ugyan a látogatók kétharmada budapesti, de további 50 magyar (és “külföldi magyar”) városból is van érdeklődés, úgyhogy természetesen nem korlátozódunk a fővárosra.

Hát ennyi. A fejlődés viszont megállíthatatlan, a küldetésem Bill Gates-szel szólva: macskát minden háztartásba!!! Egy másik híresség szavajárásával: be fogjuk fejezni és meg fogjuk csinálni! Ennek érdekében frissítettem a blogmotort, így most legfőbb újításként lehetőség van rss-feed-ek megjelenítésére is. Sajnos csak utf-8-ban, sajnos csak az xml-ben deklaráltan. Ami Magyarországon még eléggé döcög, hogy így mondjam.

Végezetül Mindenkit arra kérek, hogy vegye figyelembe, a mentett macskák vírusfertőzéseket hordozhatnak magukban, amelyek halálosak is lehetnek, ezért akinek van már otthon cicája, az fokozott körültekintéssel járjon el. Vizsgáltassa meg a befogadott cicát már az első napon az állatorvossal (ennek természetesen anyagi vonzata is van!), és szigorúan különítse el a többiektől, amíg gazdára nem talál. Utána fertőtlenítsen a lakásban. Mivel elvileg így is lehet esélye a fertőzésnek, a legjobb, ha olyanok mentik vagy fogadják be (ideiglenesen is) a cicákat, akiknek még nincs. Ez persze az ideális eset, de odafigyeléssel megelőzhetők a tragédiák. Nem a macskák (be)gyűjtése a cél (azok általában sokkal jobban feltalálják magukat a szabadban, mint a kutyák, a pénzt az “elaltatás” helyett inkább az ivartalanításra kellene költeni, ugye…), hanem a gazdákhoz juttatása, ezzel biztosítva számára egy veszélytelenebb életet.

Akkor hát további kellemes honlaphasználatot, a továbbiakban majd igyekszem esetleg hasznos információkat is nyújtani a macskákról, meg ami mögöttük van, de erre nem mernék megesküdni.

Üdvözletem!
Gyuri

Vörös cirmosok és fekete-fehér gazdát keresnek

2007. június 11., hétfő

Két egészséges, szobatiszta és két hónap körüli vörös cirmos nőstény (egyikük fehér tappancsokkal), és egy fekete fehér kis kandúr keres szerető gazdit. Nagyon barátságosak, emberhez szokottak, lakásban tartásra is, mert eddig ott voltak.

Érdeklődni: betty.blue(kukac)citromail(pont)hu emailcímen lehetséges, Pest mellett.

p6110001_070611_wp.jpg

p6070004_070611.jpg

Bagira elveszett!

2007. június 11., hétfő

Keressük, 2007.05.27-én eltűnt, nőstény, 1 éves feketés barnás cicánkat, Bagirát.
A 15. kerület Tóth István utcából tűnt el, nagyon várjuk haza!!!

Ha valaki látta vagy befogadta, kérem szóljon!

Köszönöm. 06303078112

fekete_070611.jpg

Mentett kiscicának gazdit keresünk!

2007. június 11., hétfő

(Az anyjukat ki akarták dobni vemhesen, szerencsére egy állatbarát befogadta, már nála született az 5 tarka kicsi, közülük 1 keresi szerető gazdáját. Most 1 hónapos, július elején elvihető, szerződéssel.)

im000524_070611_wp.jpg

Kidobott, mentett cicák

2007. június 11., hétfő

Az egyik már gazdára talált!

Befogadó telefonszáma: 2587722

dsc01588_070611_wp.jpg

Vöri tesók gazdát keresnek

2007. június 11., hétfő

Gazdit keres két, 8-9 hetes körüli kandúrka. Egyikük vörös-cirmos, másik vörös-cirmos fehér mellénnyel és zoknival. Szeretnénk, ha együtt maradhatnának, mert nagyon szeretik egymást! Szerződéssel örökbefogadhatóak, lehetőleg lakásban tartásra.

Érdeklődni: 30/616-2368

vt_im000581_wt.jpg

vt_im000500.jpg vt_im000503.jpg vt_im000582.jpg

Fekete lánycica gazdát keres

2007. június 11., hétfő

Egy tündéri, fekete kb. 6 hetes kislánycica keresi gazdiját, aki szeretne egy nagyon játékos, nagyon szeretgetős mini-Hudinit magának igazi társnak.
A cica ideiglenes befogadónál várja az ideális jelöltet.

Elérhetőségek:
0620-9264626, illetve agika5555(kukac)citromail(pont)hu

p1010546.jpg

Zsebike gazdát keres

2007. június 11., hétfő

Gazdára talált!

(Zsebike törpe méretű, ivartalanított, nagyon barátságos kandúrka, másik cica mellé is ajánlom, mert egyedül valszeg unatkozna. Vagy olyan gazdi mellé ajánlom, aki sokat tud foglalkozni vele. Komoly, felelősségteljes gazdi jelentkezését várjuk.)

zsebike_dsc03121_wp.jpg

zsebike_070429_wp.jpg

———————–

Új helyén:

zsebi_dsc02516.JPG zsebi_dsc02529.JPG

zsebi_dsc02530.JPG zsebi_dsc02531.JPG

Hamuci cica gazdát keres

2007. június 08., péntek

Gazdára talált

(Hamuci cicát 3 hete szedtük össze a bokrok alól, nagyon terhesen. Túlesett az ivartalanításon, féreghajtáson, lekezeltettük a fülét. Kb. 1-2 éves fiatal cica lehet, aki borzasztó kedves, nagyon nyugodt, cicával, kutyával, emberekkel nagyon barátságos. Álomgazdi jelentkezését várjuk, aki élete végéig gondoskodna róla, lakásban tartja, gyermek születése esetén sem passzolja le másnak.
(Bármi olyan körülmény esetén, ha nem tud ezekről gondoskodni, visszaadja nekünk a cicát. Tudom kicsit “kemények” a feltételek, de nem szeretném, hogy bárki/bármi prédája legyen.))

hamucika_wp.jpg

Egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél

2007. június 07., csütörtök

Egy új gazdikereső oldal indult, a Kisherceg Blog, eltűnt, elcsavargott, talált, befogadott kedvencek megsegítésére. Elsősorban Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megye területére összpontosítva, de mindenkinek segítenek! Nézzétek meg és használjátok!

kisherceg_wp.jpg

Fekete és cirmos cicák gazdit keresnek

2007. június 07., csütörtök

Május 2-án születtek, 1 fekete 2 cirmos, nemük ismeretlen.

A sötétebb cirmos már gazdira talált, a szürke és a fekete vár még új otthonra.
Kb. 3 hét mulva elvihetőek.

A telefonszám 06-20-9-337-945, Ferenczy Győző.

maj2_wp.jpg

5-cicc8.jpg 5-cicc4.jpg

5-cicc2.jpg 5-cicc1.jpg

3 kis kandúr gazdát keres

2007. június 06., szerda

Gazdit keresünk három kis kandúrnak. Most hat hetesek. A mamájuk egy talált cica, aki lefialt a házunknál. Azóta gondozzuk a kis családot, de most már a kicsik nagyon elevenek és nehéz őket ellenőrzés alatt tartani. Félő, hogy egy kutya játékszernek nézi őket és aZ végzetes lehet. Érdeklődni lehet a 425-44-97 telefonszámon. Köszönjük a segítséget!

kandur070606_1_wp.jpg

kandur070606_2.jpg kandur070606_3.jpg kandur070606_4.jpg

Ideiglenes befogadókat keresünk cicusoknak!!!!

2007. június 06., szerda

Sajnos, így tavasszal nagyon sok a gazdátlan kiscica és az ivartalanításra váró cica, akiknek szeretnénk gazdit találni.

Ha tudsz segíteni, otthont biztosítani egy pár napra, hétre nekik, akkor jelentkezz!

Előre is köszönjük!

Info: 06/70-312-19-81
Tilda, ttilda(kukac)t-online(pont)hu

Illatos útról mentett, fiatal felnőtt cicák szerető gazdit keresnek!

2007. június 05., kedd

Mindkét cica gazdára talált

(2 kandúr, egy fekete-fehér és egy fekete. Utóbbinak sajnos elég ritkás a szőre – orvos látta, semmi betegségre utaló tünete nincsen – ezért inkább lakásba ajánljuk.

A fekete-fehér nagy kandúr cica fiatal játékos, a nagy mafla még szopni is akart az idegen anyától, egy ketrecben volt az Illatos úton a fekete kandúrral, itthon össze is bújtak úgy aludtak együtt. Ők is nagyon barátságosak,kedvesek a fekete kandúrka simogatás közben mindig kidugja a nyelvét úgy élvezi a simit.)

ill_fekete1_wp.jpg

ill_fekete2.jpg ill_fekete3.jpg

Itt már új otthonában, a teljesen megérdemelt piros kanapén: 🙂

bonbon_8jpg_wp.jpg

——

ill_feketefeher1_wp.jpg

ill_feketefeher2.jpg ill_feketefeher3.jpg

Kandúr kiscica gazdát keres

2007. június 03., vasárnap

Pár napja a III kerületben egy utcára kitett cipősdobozban találtunk rá a kiscicára.

Körülbelül 2 hónapos, fekete kandúr, nagyon hamar alkalmazkodott az új helyhez, teljesen szobatiszta, játékos, barátkozó, máris a szívünkhöz nőtt, de sajnos a többi cicánk mellett mi már nem tudnánk befogadni Őt.

Aki befogadná, kérem, hogy a 06-30-450-4842-es telefon számon érdeklődjön (hétköznap, ha lehetséges 17 óra után).

p6020764_wp.jpg