Fekete-fehér cica gazdit keres

Egy hete találtam Győrben egy kismacskát (kb. 5 hetes), aki macskanáthás. Sajnos az állandó orvosom nem ért rá, mert aznap született gyermeke, így elhoztam vidékről éjszaka Budapestre egy ügyeletre. Az ottani orvos azt mondta, nem sok esélye van a cicának. Másnap elvittem egy másik orvoshoz, aki szinte az utolsó pillanatban infúziót adott neki, valamint további gyógyszereket, szemcseppet, gélt. Innentől kezdve napi kétszer kapott infúziót, tápszerrel és Calo-pettel etettem, a szemét kezelgettem.
A cica rohamos javulásnak indult, az egyik szeme szépen rendbe is jött, már magától eszik, nagyon élénk, játékos, a náthája szinte teljesen elmúlt.
Azonban a másik szeme aggasztóan néz ki. Szürkés a színe, és jóval kisebb a pupillája, mint a másiknak.
Az orvosom azt mondta, lehet, hogy azzal nem fog látni, illetve nem 100%-osan.
Még keresem a megoldást, hátha a másik szemét is meg lehet gyógyítani, de előfordulhat, hogy arra nem fog látni.
Ennek a kis cicafiúnak keresnék megbízható gazdát. Oltási és egyéb költségeit (ivartalanítás stb.) szívesen állom.
Nem nagyon van róla képem, de tudok küldeni egyet, amin még elég rosszul nézett ki, és egy újabbat, amin jól van, bár azon alszik.

+3630/5588319
frollo(kukac)freemail(pont)hu


7 hozzászólás ehhez: “Fekete-fehér cica gazdit keres”

  1. Nagy Jázmin írta:

    aZT SZERETNÉM KÉRDEZNI HOGY MIÉRT ILYEN A SZEME?

  2. edina99 írta:

    nekem is ilyen cicám van pont cs annak a szeme nem beteg csak a tesójának
    🙂

  3. frollo írta:

    Örömmel jelenthetem, hogy a cica szeme valószínűleg teljesen rendbejön 🙂 Én is Corneregellel kentem először, majd elvittem egy szemészhez, aki adott két szemcseppet és egy új krémet, ezzel kezelgetem még ma is.
    Már be is lett oltva, gyönyörű cica!
    Gazdát továbbra is keresek neki, ugyan kezdem nagyon megszeretni, de tervben van egy esetleges távoli költözés, és az 3 cicával már nagyon nehéz lenne.
    Persze ha nem találok, marad nálam kis Csipesz 🙂
    Köszönöm a hozzászólásokat!

  4. nikha írta:

    Én tobrex szemcseppel és corneregel lel kezelem a szemét elég szépen gyogyul.

  5. Kaco írta:

    Kedves Frollo!

    Csak felnézni tudok az ilyen emberekre, mint amilyen Te magad is vagy. Én sosem gondolkodtam abban, hogy állatot tartsak, de egy szép tavaszi napon megajándékozott a sors egy beteg, de nagyon tündéri cicával. A cica nem egyedül érkezett, hanem két hét múlva 5 pici lurkónak adott életet. Segítettünk a gondozásban, a felnevelésben. 3 cicának sikerült jó gazdit találnunk, kettőt pedig megtartottunk. Idővel még csatlakozott hozzánk egy idősebb cicus is. Így már 4 cicával éltük életünket. Azt gondoltuk ez így is marad, semmi probléma, minden rendben volt. Míg egy nap a mi anyacicánk nem jött többet haza. Mára gyönyörű egészséges cica lett belölle, lehet, hogy megtetszett valakinek.

    Mostmár nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy ilyen csodát élhettünk át a kiscicákkal és semmiért sem adnám oda őket.

    Ezt a történetet csak azért írtam le, hogy ha teheted tartsd meg ezt a kiscicát, örökké hálás lesz neked és bearanyozza majd az életed.

    Üdv.
    Kaco

  6. frollo írta:

    Szia Cat!
    Köszönöm az ötletet, jelenleg Corneregel nevű géllel kezelgetem a szemét, és bejelentkeztem egy (állat)szemészdokihoz vele, de elég sokára tud fogadni. Mindenképpen megpróbálom azt is, akit te írtál, mert félek kicsit, hogy idővel egyre kevésbé lehet segíteni a szemén.
    Megpróbálom az Aloét is!
    Köszi 🙂

  7. Cat írta:

    Kedves Frollo, gratulálok kitartásodhoz!
    Nekem jó tapasztalatom volt beteg cicaszemre a szűrt aloe vera géllel (Activator), ill. a literes flakonos szűretlen géllel!
    Magyarországon ezek legjobb szakértője Dr. Mezősi László, http://www.szimbavet.hu/
    Tanácsolom, vidd el hozzá a cicát!
    Mielőbbi gyógyulást kívánok!
    Udvözlettel,
    Cat

Írj egy kommentet