Végre letöltendő fogházbüntetést kapott egy állatkínzó!!!

„A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság ítéletével állatkínzás vétsége miatt 5 hónap végrehajtandó fogházbüntetésre ítélt egy férfit, aki a telkén megkötve tartott egy kutyát, azonban az állatot eleinte csak ritkán – hetente egyszer – etette, majd később nem adott neki sem enni, sem inni, ennek következtében a kutya éhen halt. A bíróság az ítélet meghozatalakor súlyosbító körülményként értékelte, hogy a vádlott az állatnak hosszan tartó szenvedést okozott, továbbá a hasonló bűncselekmények elszaporodottságát. A vádlott az ítélet ellen fellebbezett, azonban a Fővárosi Bíróság másodfokon eljárva helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, határozatában kiemelve azt, hogy a büntetéskiszabás során nem hagyhatók figyelmen kívül az állat tartásának körülményei sem, amelyek akkor is mélységesen elítélendők, ha a kutya gazdája az állat minimális gondozását ellátja. A határozat indokolása szerint a fedél nélkül tartott, rövid láncra kötött, napokig ellátatlan, az időjárás viszontagságainak kitett kutya már élete során is komoly szenvedésnek volt kitéve, amely a vádlott mulasztására volt visszavezethető. Az ítélet jogerős, így a vádlottnak be kell vonulnia, és le kell töltenie a kiszabott 5 hónapos fogházbüntetést. Forrás: Zöld Zebra”

5 hozzászólás ehhez: “Végre letöltendő fogházbüntetést kapott egy állatkínzó!!!”

  1. Mátraházi Károly írta:

    Ez a ” büntetés” szinte nulla ! Nézzétek az ANIMAL PLANET müsorát és ott látni igazán megfelelő büntetést az állatkinzókkal szemben !
    Szivem szerint megcsonkitanám az ilyen szemét embert ! Szinte magam előtt látom azt a szerencsétlen , kiszolgáltatott kutyust, aki a kinzások, éheztetések ellenére szolgálta volna ezt a szemetet. Nem tudom , éreznek a kutyusok ilyen helyzetben valami végtelen csalódottságot a ” gazdi „-val szemben. Ha beleéljük magunkat ennek a szerencsétlen állatnak a kiszolgáltatott, tehetetlen állapotába és szenvedésébe, igazat adtok nekem, hogy az ilyen szeméttel ugy kellene elbánni mint amit feljebb irtam. És azt komolyan is gondolom ! Kár, hogy beleolvastam ebbe a bloggba, mert elrontotta az egész estémet ha rágondolok arra a kutyára aki megkötözve éhenhalt. Jó lenne, ha a rabtársai ugyanugy megvetnék ezt a szemet és minden nap össze- vissza vernék és más módon is megaláznák ezt a félembert a börtönben.

  2. Wiwy írta:

    Megérdemelne sokkal többet is!
    Egyébként összeszámolni nemlehetne, hogy mennyi ilyen történik nap mint nap:S

  3. MaXX írta:

    Sajnos azt hiszem, mindannyian ismerjük ezt az embertípust 🙁 Szerintem inkább beteg, mint kegyetlen. A bünti azért jár neki, mert az ilyen tróger csak az erőből ért. Az ő esetében a börtön egyfajta terápia.

  4. szamantha írta:

    Ideje volt már!!!!
    Sajnos semmi visszatartó ereje nincs a törvénynek!!
    Pénzbüntetések!!! Nevetséges, kifizeti és rombol tovább..
    Remélem ennek lesz még folytatása!!!

  5. Szandi írta:

    Szerencsétlen kutya!!! Végre már valakit el is ítélnek!
    Bár én legalább 2 évet adnék az ilyennek!

Írj egy kommentet