Évértékelő – 1 éves a Talált cicák!

Hogy, hogy nem, de ha jobban megnézitek, éppen egy éve indult útjára a találtcicák, egy másik blogmotorral és tárhellyel.

Itt az ideje az értékelésnek, visszatekintésnek, ilyesmi.

Annak idején azért ajánlottam fel másoknak is a hirdetési lehetőséget, mert meglepődtem, hogy az én hirdetésemre mennyi telefont kaptam, miután a macska.lap.hu szerkesztője, Petróczy Judit felrakta az akkor még igencsak fapados oldalamat a linkek közé. Ezt innen is nagyon köszönöm neki!

A többi már szinte jött magától, köszönet azoknak, akik szerettek volna segíteni a hontalan cicákon, és megtisztelték a honlapomat a hirdetésükkel! Jelenleg pedig már többféle együttműködésben is érdekeltek vagyunk: van, aki társszerkesztő, van, akiknek külön kategóriája van az általuk mentett cicákhoz, és van, akivel kölcsönösen hivatkozunk egymás honlapjára. Mert minél több helyen lehet gazdát keresni, annál jobb a cicáknak.

Jöjjön tehát az elmaradhatatlan statisztika a forgalomról, ezen a tárhelyen, ebben a formában, az 2007-es évről (amolyan félévértékelésként…):

Volt 7543 látogatónk (amúgy ezen a tárhelyen eddig összesen 12500), akik 19648 oldalt néztek meg összesen, és átlagban 2,5 percet töltöttek a honlapon. A látogatók fele még mindig új látogató, de 69-en több, mint 200-szor látták már a honlapot. Az átlag eddig napi 46 látogató, de a legutóbbi két hétben ez felment 71-re, és a napi legtöbb 114 volt.

A látogatások 50%-a más oldalakon található linkekről, 21%-a keresőkből érkezik, 27% a direkt elérés (szaknyelven: brózerba bepötyögés).

Akik már felrakták a találtcicák linkjét:
macska.lap.hu, macska.lapozz.hu, allatvilag.wyw.hu, eszbonto.hu, kisherceg.net, cukisag.blog.hu, kutyakereso_segito.zug.hu, macska.toppon.hu, allatbarat.lap.hu, rssinfo.hu, qwqw.hu, allatvedo.atw.hu.
(És Te mikor rakod fel a linket a honlapodra? Sőt, a találtcicák rss-feed-jét???)

Ugyan a látogatók kétharmada budapesti, de további 50 magyar (és „külföldi magyar”) városból is van érdeklődés, úgyhogy természetesen nem korlátozódunk a fővárosra.

Hát ennyi. A fejlődés viszont megállíthatatlan, a küldetésem Bill Gates-szel szólva: macskát minden háztartásba!!! Egy másik híresség szavajárásával: be fogjuk fejezni és meg fogjuk csinálni! Ennek érdekében frissítettem a blogmotort, így most legfőbb újításként lehetőség van rss-feed-ek megjelenítésére is. Sajnos csak utf-8-ban, sajnos csak az xml-ben deklaráltan. Ami Magyarországon még eléggé döcög, hogy így mondjam.

Végezetül Mindenkit arra kérek, hogy vegye figyelembe, a mentett macskák vírusfertőzéseket hordozhatnak magukban, amelyek halálosak is lehetnek, ezért akinek van már otthon cicája, az fokozott körültekintéssel járjon el. Vizsgáltassa meg a befogadott cicát már az első napon az állatorvossal (ennek természetesen anyagi vonzata is van!), és szigorúan különítse el a többiektől, amíg gazdára nem talál. Utána fertőtlenítsen a lakásban. Mivel elvileg így is lehet esélye a fertőzésnek, a legjobb, ha olyanok mentik vagy fogadják be (ideiglenesen is) a cicákat, akiknek még nincs. Ez persze az ideális eset, de odafigyeléssel megelőzhetők a tragédiák. Nem a macskák (be)gyűjtése a cél (azok általában sokkal jobban feltalálják magukat a szabadban, mint a kutyák, a pénzt az „elaltatás” helyett inkább az ivartalanításra kellene költeni, ugye…), hanem a gazdákhoz juttatása, ezzel biztosítva számára egy veszélytelenebb életet.

Akkor hát további kellemes honlaphasználatot, a továbbiakban majd igyekszem esetleg hasznos információkat is nyújtani a macskákról, meg ami mögöttük van, de erre nem mernék megesküdni.

Üdvözletem!
Gyuri

3 hozzászólás ehhez: “Évértékelő – 1 éves a Talált cicák!”

  1. nyulanyo írta:

    Ismeretlenül is szeretném minden állatszerető ember nevében megköszönni,. amit a macskákért teszel. Bár még sok ilyen „megszállott” állatmentő, állatbarát lenne…
    A törvény jó hogy van, de nincs mögötte intézményrendszer. Még az Illatos útra sem veszik be a macskákat, úgy hallottam (talán hálistennek?)
    Magam csak lelkes drukker vagyok, sajnos ideiglenes befogadóként sem tudok segíteni az asztmám miatt. De macskás fórumokra már föltettem az oldal cimét. További nagyon sok sikeres akciót kivánok!
    Ny.

  2. Andur írta:

    Gratula-gratula és köszönet, az idődért, energiádért, egyéb forrásaidért, amit a macskákra fordítasz!

    Andur

  3. Anita írta:

    További sikeres munkát kívánok Neked! Nagyon örülök, hogy megtaláltam az oldalt és segíthetünk minél több cicának, kutyának, állatnak!

Írj egy kommentet