Felhívás!!

A Zöld Zebra Egyesületnek közelgő eseményekre, rendezvényekre segítőkre van szükségük, kérjük minden, az állatokért tenni akaró állatbarát jelentkezését a kardosszilvi(kukac)gmail(pont)com e-mail címen vagy a 20/582-63-84-es telszámon!

1. Szeptember 07-én (vasárnap) Budapesten (X., Happy dog kutyaiskola) Örökbefogadó Nap a Németjuhász fajtamentés szervezésében. Délután 14 körül kéne érkezni a helyszínre és kb. 18-ig tart majd.

2. Szeptember 13-án (szombaton) Őrmező Ünnepe lesz, ami a XI. kerületi Őrmezőn lesz, pontosabban a Költők parkjában. Itt programokkal is megyünk, plusz emberek kellenek (min. kettő az asztalokhoz, de inkább 3, emellett kellenek a kutyákra vigyázók)Ide 9 órára kell érkezni, de valszeg 2-kor el is megyünk már. Ezután lehet jönni velünk a másik eseményre, az Állatvédő Klub első ülésérére. (XVI., Cerberos kutyaiskola)

3. Október elejétől indul a következő ivartalanítási akciónk, melyben a lakosság által tartott cicák és kutyák részére szervezünk kedvezményes árú ivartalanítást több állatorvos közreműködésével.
Ám ehhez is segítségre van szükségünk: minden állatorvoshoz kell egy egyesületi kapcsolattartó, akin keresztül az akcióban részt venni szándékozók bejelentkezhetnek (mintha irodai aszisztense lennénk az adott állatorvosnak). Ehhez semmi más nem kell, mint telefonon elérhetőnek lenni, mert a segítő telefonszáma lesz megadva, nem az orvosé. Néha beszélni kell az orvossal is, de többnyire hívások fogadása a lényeg, valamint az akció hirdetése, plakátolása.
Mivel ezeken az akciókon múlik, hogy a lakosság mekkora részének válik elérhetővé az ivartalanítás, így hatása közvetlenül érezhető a felesleges szaporulat visszaszorításában, így ez az a tevékenység, amely a leglényegesebb az egyesület életében. Ezen múlik, hogy évek múlva még mindig újabb és újabb menhelyeket kell alapítani és belefulladunk-e az S.O.S esetek mentésében, vagy elkezd fogyni a gazdátlan és megunt állatok száma.
Remélem, mindenki átlátja és átérezni a feladat súlyosságát, és aki úgy érzi, hogy szeretne tenni a tragikus helyzet ellen, ami ma jellemzi az ország állattartási kultúráját, az vegyen ebben részt. Akár kapcsolattartóként, akár plakátolással. Aki nem tud nyomtatni saját maga, de tenne ki plakátokat, az jelentkezzen, és megoldjuk, hogy kapjon kinyomtatva.


Kardos Szilvia
Zöld Zebra Állat- és Természetvédő Egyesület
20/582-63-84

Írj egy kommentet