3 cica gazdát keres

Környékünkön, Budapesten a XI. és a XXII. ker. határán az idén tavasszal kiürített az önkormányzat egy hajléktalan telepet, és az állatok a telepen maradtak. Kutyák és macskák egyaránt. A kutyák mára elkóboroltak valamerre, de olyan is van akit a közeli buszgarázsnál befogadtak. A délbudai bringaút mentén van ez a terület. Egy nagyon szép liget az egész. Egy kora reggeli bringázásom közben vettem észre, hogy az egyik viskó romjain macskák kucorognak. Sajnáltam őket, de tovább mentem. Minden reggel megnéztem őket, igaz csak távolról. Egy hideg, párás, kora tavaszi reggelen az egyik, a fekete macska rám nyávogott. A távolság akkora volt köztünk, hogy nem is gondoltam, hogy meghallja, hogy szólok hozzá. A nyávogása annyira szíven ütött, hogy annyit mondtam, hogy na mi van, hát itthagytak ezek a gonosz emberek? Ahogy meghallotta a hangom, elindult felém. Hirtelen elakartam menni, mert nem szándékom kapcsolatot alakítani vele, mert úgyis csak becsapnám, mert nem tudom magamhoz venni.
Ő jött, én nem mentem és így megszelídített.
Más nap reggel vittem neki ennivalót, arra előkerült előbb egy cirmos, majd egy fehér.
Nekik szeretnék egy vagy több embert aki befogadná, és tudná őket szeretni.

Érdeklődni lehet: 06 1 204 4650
hgertrud(kukac)gmail(pont)com
vagy gybenjamin(kukac)gmail(pont)com

haromcicaw080523.jpg

További képek

6 hozzászólás ehhez: “3 cica gazdát keres”

  1. H. Gertrud írta:

    A három hajléktalan macska közül a cirmos, akit Lady Cirminek neveztek el a menhelyen, ma elhagyhatta a karantént, és új otthonába költözött.
    Új gazdija nagyon várta már, hogy személyesen megismerhesse, és hazavihese. Cirmike nagyon kedves, aranyos kis macska. Új otthonában várta a család korábbi macskája, aki meglepő türelemmel, és kíváncsisággal fogadta, a féltékenység legkissebb jele nélkül.
    Cirmike első teendöje volt, hogy jól lakjon. Ez több okból is nagyon is érthető. Részben, mert a menhelyen az utazás miatt már nem kapott reggelit, részben meg a korábbi hajléktalan életében akkor, és annyit kellett ennie, amikor, és amennyi eléje kerűlt. Ez, a nélkülöző életmód alatt kialakúlt rossz szokás, ami talán majd a rendszeres ellátás következtében lassan elmúlik.
    Nagyon boldog, hosszú életet kívánok Lady Cirminek!

  2. H. Gertrud írta:

    Harlekin, sajnos még nem kerűlt meg. Pedig a befogadó gazdája minden nap bejárja a környéket, de sajnos még nem találta meg. Miután ő egy félvad életmódot folytató macska volt, mert a hajléktalanoknál nem hiszem, hogy nagyon rendszeres volt az etetés, így most is elvan azzal a táplálékkal amit szerez magának. A környék, a Bőrzsöny oldalában a Börzsönyliget alkalmas arra, hogy ügyes macska fenntartsa magát.
    A társa, a Negró nemsokéra kijöhet a karanténból, és akkor az ő segítségével próbálja megkeresni a befogadója. Valamikor, nagyon régen nekem sikerűlt egy ugyanilyen manőver. Azt remélem, hogy most is sikerűlni fog. Egyébként a Negró nagyon jól viselte a karantént, és úgy néz ki, hogy elfogadta a befogadóját.
    A harmadik a Cirmike e hét végén jöhet ki a karanténból, költözhet haza a befogadójához, aki már nagyon várja, hogy hazavihesse.

  3. H. Gertrud írta:

    Sajnos , korai volt az öröm! Szombaton késő délután a befogadó helyről, amely Kismaroson található, fehér macska megszökött.
    Kérem azokat a jószándéku embereket akik Kismaroson, vagy környékén meglátnának egy felnőtt fehér macskát, a hátán szív alaku fekete folttal, értesítsenek a fent beírt email címek egyikén.
    A macska az ivartalanítás utáni bóbult, még nem egész éber állapotban szökött meg, a szombat esti szakadó eső idejen.

  4. H. Gertrud írta:

    Örömmel értesítek minden olvasónkat, hogy a mai napon sikeresen kimentettük a két kandurt is a területről. Orvos ellátás, karanténozás után egy 1000nm-es macskakert lakói lesznek. Nem vész el szabadságuk, de biztonságos, boldog élet vár rájuk.
    Ezt a három kis hajlkétalan, elhagyott állatot sikerült megmenteni, de ki tudja, hogy merre, hány társuk nem részesűlhet ebben a szerencsében? Nagyon jó lenne, ha egyszer elérnénk egy olyan korba, ahol ilyen és ehhez hasonló esetek nem fordulhatnak elő, és nem a szerncsén múlna egy állat boldog élete.

  5. H. Gertrud írta:

    Ma reggel azt vettem észre, hogy sűrgőssé vált a macskák kimentése a területről, mert írtják az aljnövényzetet, és a fák körüli részeket is kitakarítják. Így a terület szabadon átláthatóvá válik és a macskáknak nem marad búvohelyük, és így messzire látszanak, főleg a fehér. Ezért az életveszély nagyon megnőtt.
    Kérem aki tud segítsen!
    Bővebb:http://picasaweb.google.com/gybenjamin

  6. H. Gertrud írta:

    Kedves olvasók!
    Örömmel értesítek mindenkit, hogy a képeken látható három macska közül egy, a círmos, korábbi nevén Hajléktalan Cirmike, gazdira talált. Túl van az ivartalanítási mútéten, és most kórházban lábadozik. A háromhetes karantén után, uj családjába hazaköltözik. A családban már van egy cicus, ezért kell a karantén.
    Ma már Lady Cirmi a becsületes neve.

Írj egy kommentet