Ivartalanítási akció – Nyíregyháza

ivartalan080211.jpg

Az ivartalanítás népszerűsítésének, ösztönzésének fontosságát felismerve évek óta szervez az Állatbarát Alapítvány ivartalanítási akciót támogató partnerek segítségével.

A kampány ideje: 2008. február 15-31.

A kampány támogatói, közreműködői: A fő szervező és lebonyolító az Állatbarát Alapítvány. Támogatók, közreműködők: Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft., a Magyar Állatorvosi Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete, megyei és helyi állatorvosok.

Bővebb információ itt, illetve a lapozás után:
Állatbarát Alapítvány, Nyíregyháza Csatorna u. 2.
Telefon: 42/727-736, 20/9605-402
E-mail: allatbaratalapitvany(kukac)gmail(pont)com
Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges.
Web: www.allatbarat.com

Az egész megye területén lesznek olyan állatorvosok, akik akciós áron végzik el a műtéteket. A Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. pénzbeli támogatásának köszönhetően a Nyíregyháza vonzáskörzetében élők szuka kutyáján és nőstény macskáján még olcsóbban lehet az akció ideje alatt elvégeztetni a műtétet, de a megye többi lakosa is kevesebb összeget fizethet majd az állatorvosnál. Nyíregyháziak esetében az első 30 szuka kutya, és az első 60 nőstény macska ivartalanítása végeztethető el a kiemelt kedvezménnyel, de az alapkedvezményt ezen felül is minden állattartó igénybe veheti.

Hogyan lehet jelentkezni az akcióra?

Az Állatbarát Alapítványnál 2008. február 15. és március 31. között személyesen, személyigazolvány, lakcímbejelentő kártya bemutatásával vehetők át az akciós műtétre jogosító kuponok. Cím: Állatotthon, Nyíregyháza Csatorna u. 2. sz., ahol minden nap 8-16 óráig várják az érdeklődőket.

A kupon átvételekor minden jelentkező kézhez kapja azt a listát, amelyen a műtéteket végző állatorvosok neve és elérhetősége szerepel. A listából bármely állatorvos szabadon választható. Előzetes telefonos vagy személyes egyeztetés után a megbeszélt időpontban a kiválasztott orvos elvégzi a műtétet. A műtétet követően, miután magához tért az altatásból a kutya vagy cica, már haza is vihető. Fizetni az állatorvosnál kell, a kupon leadásával egyidejűleg.

A varratszedésre a műtétet követő 10. napon kerül sor, amely csak pár percet vesz igénybe, és ennek költségét már a műtét ára tartalmazza.

Akciós árak:

Nyíregyházi lakosoknak (sárga kuponnal):
szuka kutya – első 30 jelentkező 9 500 Ft
nőstény macska – első 60 jelentkező 5 000 Ft

Nyíregyházán kívüli lakosok a megyében, vagy a keret betelte után (fehér kuponnal):
szuka kutya 16 000 Ft
nőstény macska 8 500 Ft

Hím állatok esetében egységes, kedvezményes ár:
kan kutya 7 500 Ft
kandúr macska 4 500 Ft

A „kóborállat-probléma”

A kóbor állatok száma egyre aggasztóbb méreteket ölt a megyében. Naponta kerülnek újabb kutyák és macskák az utcára, mivel ivartalanítás nélkül a felesleges szaporulattól nagyon sok állattartó ilyen módon szabadul meg, sokszor a kölyköket az anyaállattal együtt dobják az utcára.

Az Állatbarát Alapítvány Állatotthona zsúfolásig telve, már csak várólistával tudnak működni, jelenleg is több mint 300 kutya szerepel a regisztrációban: az elhelyezni kívánt állatokat felírják, és ha üresedés van, jelentkezési illetve sürgősségi sorrendben értesítik a gazdát. Segítenek abban is, hogy hirdetések útján, telefonos közvetítéssel a várakozási idő alatt új gazdához kerülhessen a feleslegessé vált kutya vagy macska. De az ideális az lenne, ha minden kutyára és macskára jutna egy gondos gazdi, és csak olyan állatok jönnének a világra, amelyekről felelősségteljesen gondoskodnak élete végéig.

A megoldás: ivartalanítás

A helyzet javítására csak egyetlen biztos megoldás létezik, ami nagyon sok országban megoldotta már a „kóbor állat problémát”, és ez az ivartalanítás. Az pedig tévhit, hogy az ivartalanítással meg kell várni az első fialást, a műtét bármelyik ivarérett állaton elvégezhető!

Írj egy kommentet