Mukli

Boris halála után (nyirokcsomó rák miatt el kellett altatni), Mukli-val találkoztam a napokban Mezőkovácsháza (Békés megye) utcáin. Egy helyi ismerősöm szerint állítólag 2-3 hete kóborol és kéreget a környéken, de senki nem fogadja be.

1-2 éves nagyon barátságos és emberszerető keverék kan kutyus. Bal hátsó lábára sántít a részleges térdszalag szakadása miatt (röntgen/állatorvos állapította meg). Több mint valószínű, hogy egy másik kutya harapásától keletkezett, mert harapás nyomai gyógyulnak be a lábán. A térde is javulgat (mint gyakrabban áll rá a lábára), mitöbb már szaladgál is rövideket. Kímélnie kell a lábát, ezért magamhoz vettem és – csodálatos házigazdám révén – az albérleti lakásomhoz tartozó kertben elvan, de augusztus 20-an lejár itt a feladatom és visszamegyek Budapestre. Addig ápolgatom, beadom neki a felírt orvosságokat, de sajnos megtartani nem tudom. Elviszem bárhova, akinek egy könnyen kezelhető, türelmes, bújós, sok simogatást követelő, udvari házőrző kellene.

Nyakörvet, pórázt nem szereti, sétáltatni nem is tudom így, csak ha szabadon hagyom. A lakásba nem jön be, maximum egy rövid körbenézésre. Inkább a küszöbről nézelődik befele és időnként vakkant egyet, hívja a két Westie-met játszani. Nagyon alázatos és alárendelt, azonnal hátára fekszik ha szukáim erőteljesebben játszanak vele.

Szerető gazdit keres!!!
tel. 06 30 9 481 747


Írj egy kommentet