Füles, a megkínzott kutyus – Mentsvár Alapítvány

A filmen látható kutyus, aki Tőlünk a Füles nevet kapta 2007. december 8-án vált állatkínzás áldozatává

2007. december 8-án délután bejelentés érkezett a Mentsvár Alapítványhoz, miszerint az M5 autópálya Kecskemét felé vezető szakaszán (jobb pálya) a 63-as km szelvénynél elütött eb található.

A kutyus még életben volt, sérülései miatt azonban állatorvosi kezelésre szorult.

Az állatorvosi vizsgálat során derült fény arra, hogy a kutyának nem csupán egy autó által elütött okból keletkeztek sérülései (törés, zúzódás), hanem egyéb, testi erőszak által elkövetett, sérülései is vannak. Dr. Tuboly Csaba állatorvos által felállított diagnózis szerint a kutya hátán vasvilla vagy egyéb hegyes szerszám által okozott sérülések (több szúrás) vannak valamint a jobb szemét megvakították. Ezt követően mozgó járműből kidobták az autópályára, valószínűleg ekkor keletkezett bal mellső végtag törése valamint egyéb zúzódások és a kutyánál ún. légmell keletkezett, mely megakadályozta az azonnali műtéti beavatkozást.

A Füles névre keresztelt malamut jellegű keverék eb jelenleg menhelyen található, állapota kielégítő , de folyamatos ápolást igényel, több műtét vár még rá.

Barátságos, kedves kutya, aki – úgy tűnik – nem vesztette el bizalmát az emberek iránt, mindazok ellenére, amilyen szörnyűségeken keresztül ment.

December 18-án az első műtétje sikeresen megtörtént, mely során a törött lábát megoperáltak. Ezt követően vár rá még egy beavatkozás : bal szemét – az előzetes bántalmazásokból adódó súlyos károsodás miatt – el kell távolítani.

Bízunk benne , mielőbb felépül és lelki sebei is előbb-utóbb begyógyulnak, Mi mindent megteszünk érte.

Alapítványunk 2007.december 14-én feljelentést tett a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-Főkapitányságon ismeretlen tettes ellen.

*Emellett felajánlottunk 200.000 Ft nyomra vezetési díjat a nyomravezetőnek.*

Köszönjük a felajánlásokat és a sok érdeklődést, azonban most az alábbi segítséget kérjük:

Aki bármi információval tud szolgálni az eset kapcsán , kérjük jelentkezzen (akár név nélkül) az alábbi elérhetőségeken:

Kecskeméti Rendőrkapitányság
6000 Kecskemét, Batthány u. 14.
Tel.: 76/484-684

Mentsvár az Állatokért Alapítvány
6000 Kecskemét, Petőfi S. u. 1/b
Tel.: 20/577-5617; 20/524-7671

E-mail:
mentsvar(kukac)mentsvar(pont)hu
menhely(kukac)mentsvar(pont)hu

Kérjünk mindenkit, segítsen továbbítani az e-mailt, talán eljut azokhoz az emberekhez, akik akkor ott láttak valamit, ami segiti a nyomozást!

Köszönettel: Skobrák Terézia

Írj egy kommentet