Rexi-salgótarjáni gazdikeresős

A kutya a somoskői elágazóban van (kicsit följebb) egyedül egy üres telken, illetve azon belül egy kb. 1 m2-es kennelben. Ól van, fedett tető van. Karnisné Anikó néni egy tündér, minden más-, vagy harmadnap megy a kutyához (hóban, fagyban), visz neki tápot, nassolnivalót és meleg vizet. Kint van vele egy órán át, mert busz csak egy óra múlva jön visszafelé. A néninek rossz a gerince, a térdeit műteni kellene, de nem hagyta, mert ápolni szerette volna a férjét. Aki időközben elhunyt, így Anikó néninek kijut a „jóból”. Rexikét nagyon szereti, ez látszott rajta és a kutyán is. De már nem bírja az állandó ki-, és beutazást, a fagyban eltöltött óráról már ne is beszéljünk. Ezalatt játszik Rexivel, melegít neki még egy adag vizet, megsimogatja, otthagyja. Elaltatni nem akarja, ahhoz túlságosan sajnálja, viszont ezt így nem sokáig fogja bírni, szóval őrlődik szegény, de tényleg. És ettől még rosszabb, mert ők aztán tényleg megérdemelnék mindketten, hogy rendeződjön a helyzetük. Rexike idén beoltva sem lett, érthető okokból Anikó néninek más problémája volt. Ha beleegyeztek, felajánlanám a segítségünket oltás terén.
Szóval: Rexike kb. 3 éves, kis/közepes termetű, kedves, energikus szuka kutya.

Vica 30/559-0540


1 komment ehhez: “Rexi-salgótarjáni gazdikeresős”

  1. Beus írta:

    Kedves Vica!

    Rexike után érdeklődnék.
    A nagypapám salgótarjáni és pár napja pusztult el a kutyusa végelgyengülésben, nagyon idős volt már a drága.
    Papám gondolkozik másik kutyuson is, de valószínűleg a következőt már lakásban tartaná és nem a telkén. Napi 3-szor levinné sétálni persze, oltaná, mindenféle jóval ellátná. Nagyon állat szerető a papa, 20 éve van kutyusa.
    Az a kérdésem, hogy Rexike pontosan mekkora, mert kicsi kutyus kéne neki, hangos, vagy inkább csöndesebb a kutyus, és hogy szobatiszta-e, vagy könnyen rá lehetne-e nevelni?
    Köszi a választ,
    Üdv,
    Beus

Írj egy kommentet