A macskafogóból nincs egérút

Valami nagyon nem működik itt Magyarországon, olyanokat engednek felelős, döntési pozícióba, akik baromira nem odavalók.
Íme a cikk, amelyet Anie küldött el:
A macskafogóból nincs egérút

Mi is a probléma? Megint gondot okoznak a kóbor macskák, illetve általánosságban a pénztelenség. Van, aki kis fizetéséből is mentené az állatokat, a „méregdrága” autós idióta meg csak a fényezésre gondol, a macskákat legszívesebben kiirtaná. Ki tudna értelmes dolgot kezdeményezni? Mert az ugye lenne rengeteg: ivartalanítási program, átmeneti menhely létesítése és gazdakeresés, alapítványi gyűjtés (hm, Kiskunhalason Zuschlagnak egészen jól ment…), orvosi ellátás stb. Hát mondjuk az állam. Mondjuk a Városi Rendészet vezetője.

Mi a baj ezzel a Törőcsik Dávid nevű valakivel? Hogy szűk agyával elsősorban a macskákat megmenteni kívánókat akarja ellehetetleníteni, velük semmilyen értelmes megoldást nem képes megbeszélni, kitalálja ezt a retardált csapdázást (valaki a hozzászólásokban rámutatott, hogy hiszen ez egy gazdag ország, ahol az adófizetők pénzén minden macskacsapda mellé tisztviselőt lehet állítani, nyilván három műszakban…), aztán meg belengeti az elaltatást, ami magában is kb. 5000 forint. Ennyi pénzből rengeteg mindent lehet tenni, hogy a macskák egyrészt ne szaporodjanak tovább, másrészt gyorsan gazdára találjanak. Ehelyett fenyeget: ha tetten érnek valakit a kollégák, hogy házat tákol, vagy eteti az állatokat, akkor intézkedni fognak. Vajon mi alapján??? Van már háztákolás-ellenes törvényünk is? Azt meg el sem tudom képzelni, mit ért azon, hogy értékesítik a kóbor macskákat… Kissé zavaros.

Engem, aki négy éve nyomja a gazdikereső hirdetéseket, látja a valódi macskamentők küzdelmét a pénzhiánnyal, és aki fele fizetését ilyen ökröknek adja adó címen, baromira bánt, hogy az agyakban az emberek csak eddig jutnak el (tisztelet a kivételnek), és nem veszik észre, hogy felelősek a háziállatokért. Főleg felelős egy embereket képviselő tisztségviselő.

És továbbá mi a baj ezzel a Dávid gyerekkel? Hát például ő vígan elvan az én pénzemen is megszerzett emeletes családi házában az audijával, megoldást keresni pedig lusta, ami pedig az elvárt feladata lenne.
Inkább eléldegél szépecskén, a pénzt meg, amiért más dolgozik meg, alapjuttatásnak fogja fel:

Hát ezért tart itt, szellemileg ennyire mélyen ez az ország…

3 hozzászólás ehhez: “A macskafogóból nincs egérút”

  1. elefánt írta:

    Törőcsik úr azt hiszi, ő egy kemény, rendpárti hivatalnok. Majd ő megmutatja a cicáknak, meg azoknak a korcs állatvédőknek. Szánalmas. Tőlünk északabbra vagy nyugatabbra közmegvetés tárgya lenne. Azért az is eredmény legalább, hogy nyilvánosságot kapott, teljes profillal. Az ilyenek ellen csak a nyilvánosság, a botrány használ. Amúgy a helyi újságírók is megérik az előállítási költségeiket.

  2. Gabi írta:

    Az a baj hogy nem csak ez az ominózus úr ilyen hanem nagyon sok szemét mocsok ember.Nem tudom hol él ez a kellemes úriember de itt Debrecenban sem fenékik tejfel a dolog.
    Lenne mit tanulni tőlünk nyugatabbra egy kicsit.Undoritó az emberek hozzá állása a dolgokhoz.Tapasztalat mi bántást kapok azért mert cicát etetettek vagy mert próbálok segíteni rajtuk.Döbbenet ez az egész ország

  3. esztersz írta:

    A cikk alatt lévő hozzászólások a legelszomorítóbbak szerintem. Idén kezdek biológiát tanítani és az Állatok Világnapján lévő óráimat mindenképp erre az ügyre szánom. Egyszerűen ez így kész katasztrófa. Talán a fiatalokban meg tudunk változtatni valamit……

Írj egy kommentet