Archívum: 2012. november 29.

Szentendrei két kiscica gazdát keres

2012. november 29., csütörtök

Szentendre-Boldogtanyán kaptuk el ezt a két 8 hetes kiscicát, akik tíz telken és úton át rohangászva keresték az anyjukat, aki már nem törődött velük. Az anyát etetik, de gazdája nincs. Az ősz végén születtek, kint a természetben, erdő melletti nyaralóterületen. Eredetileg négyen voltak, majd hetekre eltűntek a szemünk elől. Amikor újra láttuk őket már csak hárman voltak, két nappal később csak ketten. Itt, az erdő közelében a természet gondoskodik arról, hogy az ilyen kis állatok ne maradjanak meg, róka, nyest, vaddisznó, macskabagoly, stb….
Mivel nem tudtuk végignézni, hogy mind elfogyjanak, megpróbáltuk elkapni őket. Az egyikre sikerült kabátot dobni, a másikat felfordított és kipöckölt ládával kaptuk el. Olyanok voltak, mint a vadmalacok. Közel két hete vannak nálunk, szelídülnek. Egészséges, jó formájú, stramm cicák, mindent megesznek. Az egyik tiszta fekete, kerek fejű, szerintem kisfiú, de még nem tudtam rendesen megszexálni őket. A másik sokkal kisebb, bátrabb, valószínűleg kislány, a pofiján fehér pötty, fehér a bajusza és fehér papucsai vannak. Nagyon helyesek. A képeken úgy néznek ki, mint egy rakás szerencsétlenség, de már oldódnak, barátkoznak a két vadászkutyánkkal és a nyáron befogadott kiskamasz cirmos cicánkkal.
Ha ilyen tempóban szaporodunk, akkor lassan állatmenhelyt nyithatunk, úgyhogy a két kicsinek gazdát keresünk, a környék mamacicáit meg megpróbáljuk ivartalaníttatni.